Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CiluHS

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Végzettségemet tekintve villamosmérnök vagyok, 20 évet töltöttem el a szakmában, javarészt vezetőként. Franciául, oroszul és angolul beszélek. volt már néhány munkahelyem, igazán sohasem hittem, hogy állás nélkül maradhatok. Sokszor ültem az asztal túloldalán, nagyon sok…..
A Homár elképzelni sem tudja, mitől hallucinálta szegény kismama, hogy a UPC egy szociálisan érzékeny vállalat. Simán elhitte az ügyintézőnek, hogy ha a modem leadása mellőzésével, részletfizetés helyett a hűségbüntetés elengedését kéri levélben, akkor majd jó lesz.…..
Kerekezés közben is tölthetik az akkumulátort a nokiások, a cég az év végén dobja piacra legújabb szettjét. Az áramot egy dinamó termeli a legújabb Nokia E72-es és X6-os telefonoknak, amiket a kormányra erősített tartóban lehet menetközben kis jack-, vagy USB dugóval tölteni,…..
CiluHS 2010.06.04 12:52:26
@exseven: Igen, 10 éve még nem volt mindenkinek GPS, mivel megfizethetetlen volt. És el lehetett találni bárhová. Bp-Szentendre annyira egyértelmű, hogy eltéveszteni sem lehet, sőt Bp-Visegrád is, akár a hegyen, akár az úton. Vidéken ez inkább lehet érdekes.
CiluHS 2010.06.04 12:56:21
@papugaja: A napelem a legrosszabb. Túl azon, hogy a kémiai napelem a világ legkörnyezetszennyezőbb áramelőállítási módja (mivel a gyártásánál sokkal nagyobb környezetszennyezést kell véghezvinni, mint ami energiát az élettartama során meg tud termelni. (ellentétben a médiahisztériával) Akkor már inkább a dinamó. (különösen, hogy a napelem kizárólag zavartalan, direkt napsütésben ér valamit, pontos irányszögben, no meg egy telefon töltéséhez legalább egy 50x50cm-es felület kell, azt meg biciklin sehová sem lehet tenni.
Az RTL Klub közleményt adott ki, miszerint a ma hajnalban, a szemtanúk állítása szerint ittasan balesetet okozó Stohl András ezzel a húzással kigolyózta saját magát a húsosfazékból, és nem vezeti majd a a csatorna soron következő, X-Faktor című tehetségkutatóját. A…..
CiluHS 2010.05.08 19:12:04
@brazileiro: Rosszul tudtam. Akkor 4 év összesen...
Valószínűleg túl sokat foglalkoztunk jó vagy legalábbis elsőre jónak látszó épületekkel, így kellemes borzongással indultunk Salgótarján felé, hogy most a változatosság kedvéért igazán sokkoló építészettel találkozzunk. A városba érve valóban a döbbenet lett úrrá…..
Tibor levelezési címét egyszercsak megváltoztatta az Allianz, így sem a tavalyi, se az azelőtti fizetési felszúlítást nem kapta meg. Először még sikerült sztornózni az akciójukat, másodszorra azonban megették a szerződését csíkokra vágva Bolognai-mártással: Majdnem három…..
Néha beesik egy-egy olyan levél, amiben annak írója olyan általános kérdést boncolgat, amiről erősen megoszlanak a vélemények. Schdl is egy ilyet küldött, ebben a témában is rendszeresen egymásnak feszül a biztonságcentrikus és a sebességcentrikus tábor. Szerintetek jók így a…..
CiluHS 2010.03.07 00:10:07
Nincs semmi gond a sebességkorlátozással. Az obj. felelősség szerint 50-nél 69, autópályán 130-nál 157 az első sebesség, ahol büntetnek a műszerpontosságok ráhagyásával. Ha ehhez hozzáadjuk, hogy valamennyi kmóra csal felfelé 5-10km/h-t, akkor még túl is teljesítették a kérést...

Kezdetnek a 10 tonnánál nehezebb járművek belső sávokból való végleges kitiltását kellene elérni, akkora büntetéssel, hogy 1km megtétele után már a házát is elvesztené.

A jobbratartás elmulasztása nem 1 pontot érne, hanem a legmagasabb kategóriát.

Majd be kellene vezetni, hogy az oktatók és a vizsgáztatók is felelnének a balesetekért, szabálytalanságokért. Így hamar kiderülne, hol utaznak legjobban a korrupcióra, és ki alakalmatlan az oktatásra/vizsgáztatásra. Minden évben átlagot húzni, aki alá kerül, elveszti az oktatói/vizsgáztatói engedélyét.

Elsőbbségadás elmulasztásánál mindenkit KRESZ vizsgára küldenék. Az 1. vizsga ingyenes, a többiért milliós pénzt kellene fizetni. Hamar eltűnnének az utakról a vezetni nem tudók, nem lenne dugó, stb.

Egyébként a lámpáknál 2 okból kell állni:
1. direkt úgy vannak beállítva (ki lehet rúgni a beállítóit)
2. a legtöbb autós nem ismeri azt a fogalmat, hogy "beilleszkedni a forgalom tempójába". Kikanyarodik, és mint a tetű, úgy gyorsít, ezzel megállít legalább 100 autót. Ok nélkül tart 50-100m-es követési távolságot, ami egy lámpánál akár 10 autó átérését is akadályozza...

Aki pedig a jobbkézszabálynál nem lassít le legalább 10-re a kereszteződésnél, az azonnal adja vissza a jogosítványát, mert fogalma sincs a biztonságos vezetésről.
 Tegnap délután miután végeztem a szilveszteri előkészületekkel, míg vártam a vendégeket, unalmamban végigkattintgattam a tv-csatornákat, így került sor az ATV-re is. Betelefonálós műsor ment, nyerni lehetett 150 ezer forintot, plusz játszani a 2 milliós főnyereményért. A…..
I. küldte nekünk az alábbi kis történetet, akit felesége csalt meg több ízben, de nem tudja megmagyarázni tettét.10 éve élünk együtt feleségemmel jó anyagi körülmények között, és van egy gyönyörű 6 éves kisfiunk, aki mindkettőnkhöz egyformán ragaszkodik. A házasságunk…..
CiluHS 2009.06.16 00:07:12
Az a helyzet, hogy mivel bevallott mindent, és ha hajlandó a házasságtöréssel felhagyni, és ezt komolyan is gondolja, és cselekedeteivel is teszi, akkor semmiképp sem szabad elválni, bár a jogod és az okod meg van rá. Nem csak a gyerekre, hanem saját magatokra is legyetek tekintettel.

Természetes szinten nézve sajnos egyet kellene értenem az előttem szólókkal, hogy nincs megoldás, a tüske mindig ott lesz. De szerencsére nem csak természetes szinten lehet tekinteni a problémára. Ugyanis van valaki, aki minden problémát meg tud oldani. Úgy hívják, hogy Jézus Krisztus. Aztán mielőtt esetleg félredobnád az egészet, azért tudd, hogy én személyesen ismerek jó néhány családot, akihez képest a te sztorid ártatlan gyerektréfa, és most boldogabbak, mint te voltál valaha életedben (ez tuti, anélkül, hogy ismernem kellene, milyen boldog voltál).

Bár most szünetel az élő adás, de az ismétlések alatt is Istent szerető, hozzáértő emberek ülnek az email, a telefonok, az SMS túlsó végén, és segítenek neked ezeken keresztül, de akár személyesen is, addig, amíg szükséges! És ingyen! Nézd a Magyar ATV műsorát vasárnap de. 11 órától, illetve a
www.vidamvasarnap.hu oldalon küldhetsz imakérést. Ha megadod az elérhetőséged, vissza is hívnak, stb. És nem csak a házasságodat lehet kihúzni a bajból...

Természetesen ez önként választható általad, ebbe senki nem kényszeríthet bele. A veszítenivalód azért elég sok, több tekintetben is. Érdemes megpróbálni, mert ezen biztosan nem veszítesz. :-)
Megvártam az első három részt, hiszen a Dallas is csak akkor lett izgalmas, amikor Jockey belelendült az ármánykodásba, meg a szimultán viszkiszódázásba. De sajnos hiába adagoltunk magunkba háromszor ötven percet, a Presszó – és most hagyjuk a kávés hasonlatokat, minthogy…..
CiluHS 2008.10.14 17:18:55
Az a megfogalmazás jó, hogy a HD-t rá akarják erőltetni a TVcsatornákra. Máskülönben senki sem használná, mert NINCS SOK ÉRTELME. Maximum a filmeknél. De egy híradó, egy beszélgetős műsorba ugyan minek HD? Hogy 10x annyiba kerüljön? Mert ahhoz új technika, új díszlet, sasszemű smikes kell? Az információtartalom nem növekszik...

Az meg tévedés, hogy mindenki HD-ben nézi, akár akarja, akár nem. Én garantálom, hogy 2016-ra tán a közönség 40-50%-ának lesz az SD-nél valamivel jobb felbontású TV-je. Az még 8 év. januárban az MTV közeli szakmai emberek meg voltak győződve, hogy az olimpia meg a foci EB olyan HDtv vásárlási dömpinget indít el, hogy mindenki átáll. Aztán NULLA, azaz NULLA HD-s Tv-t vettek. Semmivel sem többet, mint az általános TVcserélődés, ami megszokott már évtizedek óta. Én személyesen, mivel érintve vagyok a kérdésben, közel 150 embert kérdeztem meg. Úgy elhajtottak, hogy csak na. Senkit nem érdekel a HD. A televíziózás többnyire már háttérelfoglaltság, ritka kivételtől eltekintve.

De nem baj, költsék csak a pénzt, az MTV is a mi zsebünkből kapott 10milliárdot. Úgy könnyű. Csak kérdés, hogy minek... igaz, hogy éppenséggel van mit fejleszteni az MTV-n, és ha már hozzányúlnak, akkor értelemszerűen a legújabb technológiára kell átállni. De ez nem jelenti azt, hogy most aztán mindenkinek ezután kell rohanni.

Az elmúlt 9 hónap ezt várakozásaimon felül igazolta. Ha hozzávesszük a belső és külső gazdasági válságot, eladósodást, lehet, hogy az általam becsült 2016 még később lesz...

A földfelszíni sugárzás digitális átállása a HD-től független dolog. Attól még, hogy az adás HD, nem jelenti azt, hogy otthon is az lesz. Csak ha olyan eszköz van hozzá...