Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Japázz mindig!

50 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    Ne féljetek! Nincsen szó elválásról. A hangvibráció egymáshoz köt bennünket, még akkor is, ha az anyagi test nincs jelen. Mit törődünk ezzel az anyagi testtel? Csak énekeljétek továbbra is a Hare Krsnát, és örökre együtt maradunk! Ti itt fogjátok énekelni a Hare Krsnát, én pedig ott, s ez a…..
    A Hare Krsna mantra éneklése még azoknak is ajánlott, akik sértéseket követnek el, mert ha folytatják az éneklést, akkor fokozatosan sértés nélkül fognak énekelni. A Hare Krsna mantra sértés nélküli éneklésével növelhetjük a Krsna iránti…..
    A Hare Krsna éneklése abszolút, ezért bárki, aki hallja, vagy énekli - bárki, bárhol, bármilyen körülmények között -, megmenekülhet attól, hogy következő életében az alacsonyabb életformák valamelyikében szülessen meg.   Satsvarupa dasa Goswami: Prabhupada. Egy bölcs ember élete és…..
A következő válaszok egy közel két évtizeddel ezelőtti Back to Godhead magazinból származnak,s ahogyan a maha-mantra örök, a válaszok is örök érvényűek.   - Minél többet énekeled Hare Krsnát, annál jobbat fogsz kapni.- Nincsenek szigorú szabályok, énekelhetsz…..
    A gyakorlatban látjuk, hogy amikor őszintén törekszünk arra, hogy javítsuk a japázásunkat Krsna öröméért, Krsna viszonoz, és a legnagyszerűbb örömöt érezzük, ami az Úrnak végzett odaadó szolgálat.   Srila Prabhupada levele Syamasundara-nak, 1968.…..
Mindegyikőtöknek teljes mértékben meg kell győződnie arról, hogy a Hare Krsna mantra ereje bármilyen körülmények között megvéd, és így állandóan sértés nélkül kell énekelnetek. Ekkor gyors lesz a fejlődés és lépésről lépésre tisztán fogtok látni mindent, így…..
A következő válaszok egy közel két évtizeddel ezelőtti Back to Godhead magazinból származnak,s ahogyan a maha-mantra örök, a válaszok is örök érvényűek.   - Krsna önmaga teljes mértékben jelen van nevének transzcendentális hangvibrációjában, és minél többet…..
J a p a b l o g Három majom 2012.10.13 07:00:00
J a p a b l o g Yogi japa 2. 2012.10.11 15:00:00
    Amit olvas valaki a sastrában, az befolyásolni fogja a gyakorlatait. Vyasa yogi-sutrához fűzött magyarázatait tanulmányozom, így természetes, hogy hagyom azt az igazságot belépni a gyakorlataimba, amit ott összegyűjtögettem, hogy megszilárdíthassam az elmét. El vagyok bűvölve az…..
J a p a b l o g Jógi japa 2012.10.10 13:00:00
    Fókuszálj a Szent Névre, állítsd meg az elmét, fedd fel a lelket! A jóga - a klasszikus értelmezésében - nem egy bizonyos filozófia, hanem egy pszichoszomatikus folyamat. Az elme egy tükör a feltételekhez kötött lélek számára, hogy felfedezhesse a tudatosságát, hogy meglássa a lelkét.…..
    Alanyi tudat:Magunkat alanynak és minden mást a vágyaink tárgyának látni.A középpontban a saját vágyaink állnak.Ez az önzés.Tárgyi tudat:Másokat alanynak, magunkat pedig az ő vágyaik tárgyának tekinteni.A középpontban mások vágyai állnak.Ez az önzetlenség.A Japa azt jelenti, hogy tárgyi…..
    "Amikor a szentírások a szent név dicsőségéről szólnak, akkor nem túloznak, mivel nem az anyagi hangra utalnak, hanem a lelki hangvibrációra, amely az anyagi hangon keresztül nyilvánul meg, amikor egy képesített személy énekel. A sastra nem a különféle…..
    "Amikor a szentírások a szent név dicsőségéről szólnak, akkor nem túloznak, mivel nem az anyagi hangra utalnak, hanem a lelki hangvibrációra, amely az anyagi hangon keresztül nyilvánul meg, amikor egy képesített személy énekel. A sastra nem a különféle…..
    Időnként a bhakták azzal mentegetőztek Srila Prabhupada-nál, hogy nincs idejük japázni. Srila Prabhupada így felelt: "Van időtök enni? Van időtök aludni?"Ezekre van időnk, mert azt gondoljuk, hogy ezek elsődleges szükségletek. De a Szent Név éneklése az elsődleges…..
J a p a b l o g Ez elfogadhatatlan 2012.09.12 13:00:00
      Hogyan énekeljük megfelelően a Hare Kṛṣṇa Maha mantrát?   Ez elfogadhatatlan   A rossz japa elfogadhatatlan számomra. Feljebb állítottam a mutatót, és ha ez alá az elfogadható szint alá megyek, a piros zászló megjelenik az elmémben. A gyatra japa nem tesz Kṛṣṇa-tudatossá, ezért…..
    "Amikor a szentírások a Szent Név dicsőségéről szólnak, akkor nem túloznak, mivel nem az anyagi hangra utalnak, hanem a lelki hangvibrációra, amely az anyagi hangon keresztül nyilvánul meg, amikor egy képesített személy énekel. A sastra nem a különféle betűkből és szótagokból képzett anyagi…..
      Hogyan énekeljük megfelelően a Hare Krsna Maha mantrát?   Beszélgessünk apával!   Egyszer olvastam egy könyvet, melyben egy nő arról beszélt, hogy a fiatalkori séták az apjával életének legértékesebb pillanatai, mert e séták alkalmával rengeteget tanult tőle. Én mindig hasonlóan…..
    "Amikor a szentírások a szent név dicsőségéről szólnak, akkor nem túloznak, mivel nem az anyagi hangra utalnak, hanem a lelki hangvibrációra, amely az anyagi hangon keresztül nyilvánul meg, amikor egy képesített személy énekel. A sastra nem a különféle…..
J a p a b l o g Minden, amit akarok 2012.09.07 13:00:00
      Hogyan énekeljük megfelelően a Hare Kṛṣṇa Maha mantrát?   Minden, amit akarok   Minden amit akarok az, hogy jól japázzak, érezzem Kṛṣṇa jelenlétét, amíg japázok, megízleljem a Név nektárját, és a Név szolgája akarok lenni. Bhaktivinoda Thakura mondja, hogy nincs más a három világban,…..
      Hogyan énekeljük megfelelően a Hare Krsna Maha mantrát?   Amit ma teszek, az hat a holnapi japámra     "Azok a dolgok, amiket akkor csinálok, ha amikor nem japázok, befolyásolják a köreim minőségét.Például ha kritikus vagyok a bhaktákkal (de akár még a nem-bhaktákkal is!), akkor…..
    Az őszinte tanítvány hallás útján megkapja a szent nevet a lelki tanítómestertől, és miután avatást kapott, követi a lelki tanítómester adta szabályokat. Amikor ilyen módon megfelelően szolgálja a szent nevet, akkor annak lelki természete automatikusan feltárul; más szóval a bhakta…..
    "A többi korokban miért nem énekelték a szent nevet?Más yugákban, korokban szintén voltak bhakták, akik énekelték az Úr Neveit, de volt egy különbség: kathancana smrte yasmin duskaram sukaram bhavetvismrte viparitam syat sri-caitanyam namami tam(Caitanya Caritamrta, Adi-lila, 14. fejezet,…..
    "Azt mondják, ha valamilyen imádatot végzel, mondjuk böjtölsz vagy jótékonykodsz, akkor lemondást vállalsz.Ezek által követve a folyamatot, hogy elérjünk valamilyen eredményt. Keresztül megyünk valamilyen lemondáson, és reméljük, hogy megkapjuk annak eredményét. De az éneklés esetén már…..
Ennek az éneklésnek folytatódnia kell.Az ülések, határozatok, az ülések feloszlatása, a forradalmak és a nemlétező megoldások helyett, énekelni kell. Ő Isteni Kegyelme A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada, Lilamrita, 6. kötet, 182. oldal  ..
    Hogyan énekeljük megfelelően a Hare Krsna Maha mantrát?   Először legyél tudatos, aztán Krsna-tudatos   "Elképesztő, hogy mennyi rossz japázási szokásommal nem szembesültem még akkor sem, amikor tudtam, hogy ezek mennyire zavarnak.Léteznek, tudom, hogy a jó japa megsemmisíti őket, de még…..