Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dzsingiszkán1227

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hiába duzzasztották az idei évadot 16 részesre, ez a második etap egy nagy lufi. Az eddig történtek lényegét fele ennyi játékidőben is el lehetett volna mesélni. A mostani epizóddal pedig elértük (remélhetőleg) a mélypontot: a semmit ilyen szépen ritkán tálalják. De…..
dzsingiszkán1227 2014.03.11 20:48:33
Filmbarátok Expressz: The Walking Dead 4. évad 1. felét kibeszéljük spoileresen!Beszélgetnek: Shirin, Gergő, freddyDA felvétel itt letölthető mp3-ként: [77 MB, 83 perc] ..
VÉGRE! Eddig a nézők többsége jogosan húzhatta a száját az évaddal kapcsolatban, hogy elég gyenge, de ez az epizód kárpótolt mindenért. Sőt, utólag belegondolva nagyon okosan építették fel azt a cselekménysorozatot, ami idáig vezetett. Mert most aztán történtek dolgok…..
dzsingiszkán1227 2013.12.03 20:48:33
Na, eddig bírtam magamban tartani, hogy nem kommentelek és kihasználom, hogy még nem jelentek meg az első fanyalgók (tuti meg fognak). Tiszteletben tartva mások véleményét, de szerintem ez talán a legjobb évad, az elsőt leszámítva. Egy sorozatba dráma is kell, aki csak agyatlan zombiöldöklésre vágyik az nézze a fostalicska rezsident evil bármelyik részét, és ebben az évadban erre végre nagyon is odafigyeltek az alkotók. Eleve zseniális húzás volt, hogy igyekeztek bemutatni a Kormányzó emberi(bb) oldalát is, remek ötlet volt egy alkeszt is behozni és még sorolhatnám. Amúgy szerintem is a kislányok egyike az állatkínzó és ez nem is olyan meglepő, a hirtelen drasztikus környezetváltozás (khm... család elvesztése, világvége) miatti agresszió és szorongás valószínűleg ott tör ki belőlük.
Ez a rész is király volt, az öreget nagyon sajnálom. Szerintem amúgy nem halt meg a kislány, hanem valahogy felkerült a buszra, esetleg a Beth-Daryl páros vitte magával.
Kíváncsi vagyok, hogy a kormányzó legutóbbi bulájával meg a leszbi csajjal mi lesz a továbbiakban, bánnám ha csak eltűnnének. Amúgy más is észrevette a végén a zombik között az ismerőst az első részből?
Ez meg lehet már belemagyarázás, de nem szinte az összes háború mikrokozmosza ez az egész, amit a Kormányzóék műveltek? Van két csoport (család, falu, törzs, nemzet, párt, akármi), ami békében, egymást segítve, de legrosszabb esetben is közömbös távolságtartással élhetne egymás mellett, erre mindig van az ötvenből 1-2, aki beleszarik a levesbe (milliós nagyságrendnél is ez az arány) és vagy behülyíti a többit, vagy csak simán elkezdi a balhét, ha meg áll a bál kényszerből úgyis muszáj lesz oldalt választani...
Egy szó mint száz ez egy király évad eddig!
Tegnap nagybevásárlásnál ellátogattam a szörpszekcióba és kis túlzással kimondható, hogy a szörppiac halott. Én mindig is szerettem a szörpöket, de érezhetően egyre pocsékabb a minőség és valahogy le is szoktam róla. Múltkor hirtelen elhatározásból akartam venni egyet, még…..
Filmbarátok Podcast #34 (2013. Augusztus) 96 perc Beszélgetnek: Zoly, Gergő, freddyDTéma: -Elysium-Csak isten bocsáthat meg (Only God Forgives)-Pain & Gain-Kolónia-Túl a fenyvesen (The Place Beyond the Pines)-Blue Valentine-Aki legyőzte Al Caponét -Cukorfalat A felvétel…..
Filmbarátok Podcast #33 (2013. Július) 148 perc Beszélgetnek: Gergő, freddyD Téma: -Tűzgyűrű (Pacific Rim)-Farkas-A vasöklű férfi-A ravasz, az agy, és a két füstölgő puskacső-Kamera által homályosan -211-es cella-Europa Report-Bus 174-D, a vámpírvadász A…..
Tegnap adta le a SyFy a Sharknado-t, amely lehet, hogy gagyi, de sok nézője akadt. A twitteren 5000 poszt született egy perc alatt a filmről,még Damon Lindelof, Mia Farrow és Michael Chiklis is írt róla. Mennyien látták? 1,4 millióan ültek le elé, ami sokkal kevesebb, mint a Dinocroc…..
dzsingiszkán1227 2013.07.14 03:55:46
@Near93: Má' mer' mé'??
ezek a filmek zseniálisak!!!!!!!!!!! és nem csak a pia beszél belőlem, de ez bazd meg: "A horror rendezője, Anthony Ferrante elmondta, hogy 100 millió dollár kellett volna, hogy egy normális mozifilmet készítsenek a forgatókönyv alapján. A Sharknado azonban csak 1 millióból készült el, ennek harmada effektekre ment el."
UPDATE: A drága jó blog.hu még mindig nem oldotta meg azt a bugot, aminek köszönhetően egyes posztokhoz nem lehet kommentelni. Ezért most kirakom még egyszer. Ha ehhez se lehet, írjatok e-mailt! Magam is meglepődtem, amikor a meghirdetett könyvkritikusi posztunkra négyen…..
dzsingiszkán1227 2013.06.26 20:18:23
Húú, hát kurva nehéz a választás.
Elöljáróban leszögezném, hogy mind egész jó és mindenkitől szívesen olvasnék még, szóval nem az van, hogy egy jó, a többi meg szar.
Sieglinde könyve érdekelne talán a leginkább, meg hát amúgy is, mi ELTE-sek tartsunk össze, ugyanakkor a kritikája kicsit összeszedetlennek tűnt számomra, mintha több mindenbe bele akarna kapni, de a spoilereket is kerüli. Így kicsit zavaros.
Balint_bacsi a tőle megszokott profizmussal ír egy olyan műről amit (eddig) én is régóta el akartam olvasni. Tényleg jó, ezt már tudhattuk. De ha igazságos akarok lenni, azt kell mondjam: ő már így is publikált többször, és gondolom van is még vendégírás a tarsolyában, amiket Purga ellőhet, ha lusta, akarom mondani elfoglalt az íráshoz.
Thasaidoné azért tetszett, mert látszik, hogy nagyon komolyan beleásta magát a témába, örömmel olvasnék még tőle is bármikor. Megjegyezném, hogy Lovecraft eddig is szerintem viszonylag kevés figyelmet kapott a blogon, de persze ez csak az én véleményem. Ahogy az is, hogy bár a klasszikus horrorjait is nagyon szeretem, nálam mégis az Eryx falai között a favorit, szerintem az egyik legjobb társadalomkritika, ami nyomtatásban valaha megjelent.
A jók között a legjobb mégis Nirvanafor. Rá tenném a voksom. Gunshot22 elmondta már, hogy miért az övé talán a legjobb. Remélem a továbbiakban is legalább ilyen jókat fog írni! a többiek is jók voltak, nekik is gratulálok!
Közös megegyezéssel távozik tőlünk Mi Amore Cadenza. Ezúton is köszönjük eddigi munkáját! A helyét viszont jó lenne, ha valaki be tudná tölteni, ugyanis szükségünk van könyvkritikusra, figyelembe véve, hogy a visszajelzésekből ítélve a horrort szeretitek olvasni is, nem…..
Örülünk, Vincent? Fasiszták 2013.06.14 00:05:56
"Sorsunk játéka életünk utolsó másodpercéig tart. És az utolsó másodpercek ugyanolyan fontosak, mint maga az élet. Ezért legyünk önmagunk az utolsó pillanatig. Csak az által hódíthatjuk meg az örök ürességet, ha készek vagyunk kezünkbe venni a sorsunk. Ez elől a feladat…..
dzsingiszkán1227 2013.06.14 01:13:55
Filmbarátok Podcast #29 (2013. Június) 96 perc Beszélgetnek: Blacksheep, Gergő, freddyD Téma: -Halálos iramban 6 -Emberrablás -Project X -Repo: Genetikus opera -Apró titkok A felvétel itt letölthető mp3 formátumban ( 88 MB) 96…..
Horror-Mirror Black Lagoon poszter 2013.05.27 15:49:43
Sajnos (?) nem az Universal utolsó klasszikus lényének (A fekete lagúna szörnye) a remake-je készül, hanem egy szabvány tengeri szörnyfilm. A szinopszist le se írom, felesleges. Ez a 150 ezer dolláros (!!!) produkció "Dead See" néven is megtalálható, már ha bárki is kíváncsi…..
dzsingiszkán1227 2013.05.27 16:02:04
Töredelmesen bevallom, hogy bár most lenne időm valami "tisztességes" posztra, de egyszerűen nincs kedvem. Szerencsére mindig van a puttonyomban ilyen esetekre egy vendégírás. A mostanit is egy törzskommentelőnk, gabriel666 küldte, ezúton is köszönjük neki! A sötétség leple -…..
Ismét elnézést mindenkitől a hosszú várakozási időért, de a hosszas költözködés, berendezkedés, plusz a szokásos meló minden időmet elvette. Mostanra viszont rendeződtek a dolgok, úgyhogy nyomul is tovább a sorozat, ezúttal egy híres-hírhedt horror-thrillerrel, ami a maga…..
dzsingiszkán1227 2013.05.16 11:59:37
Mivel már téma volt itt korábban, gondoltam beillik ez a videó, amit az Origo készített. Mint olyan ember, aki mindig is Budapesten élt, kicsit szomorúan nézem ezt. Teljesen megérteni nem tudom. ..
dzsingiszkán1227 2013.05.01 06:38:52
Nos az én úgy vagyok ezzel, hogy kisgyerekként kifejezetten félelmetes volt Pestre jönni a rokonokhoz, veszélyesnek, zavarosnak tűnt a város (amúgy szabolcsi vagyok, egy 12 000-es városból). Aztán egyetemistaként nyilván teljesen más lett, szerintem ezernyi pozitívum van, szórakozási-, tanulási-, munkalehetőségek stb. Rengeteg szép dolog, tényleg reggelig lehetne sorolni... és most jön a DE!
Nem tudnék itt leélni egy életet, megöregedni, családot alapítani, mert egyszerűen nem normális, amikor ennyi ember ilyen "kis" helyen él, mint az állatok az ólban (szociológusok is szokták ezt a hasonlatot használni). És ez MINDEN nagy várossal így van, nyilván egy Kabulban rosszabb a helyzet, mint mondjuk Amszterdamban, de lényegi különbség szerintem nincs. Ez legalábbis az én véleményem.
A "pestiek tahók" hozzáállást sosem értettem 14 éves kor fölött... Nagyon gyerekes, ugyanannyi hülye van itt, mint vidéken, hogy - bocs a durva fogalmazásért - az "állat" talán gyakrabban jön elő, annak leírtam fentebb, hogy szerintem mi az elsődleges oka.
Az ilyen kijelentésektől meg majd fel robbanok, hogy:
- "de hát az egy veszélyes hely, gyilkosság, rablás, erőszak"... ja wazeg, az agglomeráció nélkül is él itt vagy 1,8 millió ember, ez 3-4 nagyobb megye összlakossága (plusz illegális bevándorlók, turisták stb.), így arányaiban hasonlítsuk már össze könyörgöm!!!
Mondjuk a "másik oldalnak" talán annyiban igaza van, (bár ez is általánosít, de én is elég sokszor tapasztaltam sajnos ezt) hogy a pestiekben gyakran tényleg van valami felsőbbrendűség-érzés, lenézés, hogy itt van ez a szegény vidéki, mutassuk meg neki a villamost, el se fogja hinni, hogy nem lovak vontatják stb. De azért a többség nem ilyen, mint a videóban leírják...
Úgy látszik most amolyan "pótoljuk be a tavalyi hiányosságokat" időszakot élek. Nem baj, a lényeg, hogy minél több, "kevésbé ismert horrorral" szolgáljam ki a kedves olvasókat. Íme egy egész jól sikerült darab. The Aggression Scale (2012) Rendezte: Steven C. Miller Már a…..
dzsingiszkán1227 2013.04.11 15:43:52
..
dzsingiszkán1227 2013.02.07 19:43:45
@Kerek Balázs: Jaja, mint Al Capone-t!
A cím csak nekem bántja a szemem? Amúgy a sztori nem egy nagy cucc: néhány főiskolás kiruccan hétvégére egy vidéki házikóba. Útközben látnak az országúton egy egyedül sétáló hét éves kislányt. Természetesen megsajnálják és magukkal viszik. Aztán megérkezvén a házban…..
dzsingiszkán1227 2013.02.05 14:24:39
dzsingiszkán1227 2013.02.05 22:27:33
Horror-Mirror Kezdődik! 2008.01.23 23:01:00
Hali!Purga vagyok (a purgatórium - tisztítótűz szóból), 22 éves srác. Mellesleg főállású horrorbuzi. Imádom őket:) Blogomban arra fogok törekedni, hogy különböző horror filmeket ismertessek az emberekkel. Persze tudom, már sok ilyen blog van a világon, sőt, kis hazánkban is,…..
Horror-Mirror Giallo 2013-ban? 2013.01.22 19:18:00
A műfaj, mint olyan, halott. El kell fogadnunk. Egyedül Argento próbálkozik még a régi fényét visszahozni, mármint akkor, amikor nem kínosan gagyi trasht, vagy kínosan gagyi Drakula filmet készít. Azonban most új olasz rendező tesz kísérletet a frankensteini műtétre, név szerint…..
dzsingiszkán1227 2013.01.23 19:20:59
@purga: A blog ma ötéves!!!!
Anno az első részt is kiveséztük, a második azonban már-már az Evidence szintjén áll. A Grave Encounters 2 az egyik legrosszabb darab nem csak a found footage filmek, hanem unblock az összes film között! ..
dzsingiszkán1227 2013.01.07 07:10:07
@xx18Rolandxx: Ne Ad nekik tippeket!
@Sorter: Király videó!
Mint azt a newsokbol halhattunk, tegnap reggel szornyu incident tortent a Connecticut allambeli Newton varosanak Elementary School-jaban. Azota nem gyozom hallgatni a kulonbozo hirforrasok anyagait, igy a magyar hir-portalokat, commenteket is eloszeretettel olvasgatom. Egyes volt honfitarsaim…..
dzsingiszkán1227 2012.12.15 15:25:15