Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Thomas von Ambrus

7 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szomorú jubileumhoz érkezett a magyar futball ezen az őszön. 1992. szeptember 16-án és 30-án játszották le a Bajnokcsapatok Európa Kupájának első fordulójában minden idők egyik legbotrányosabb, a politikától (csakhogy egy korábbi írásomra is visszautaljak...), gyűlölettől,…..
Azt szokták mondani, nem éppen szerencsés dolog, ha a sport keveredik a politikával. A helyzet viszont az, hogy a politikát az élet egyetlen területén sem lehet „megúszni”, miért lenne hát kivétel éppen a sport? Hozhatnék szélsőséges példákat is, így mondjuk az 1969-es…..
Drámai körülmények között nyerte meg a legpatinásabb hazai fociderbit az Újpest a Ferencváros ellen, méghozzá egy kifejezetten izgalmas és a tavaszihoz képest jóval nagyobb iramú találkozón. Nem ez volt persze a történelemben az első olyan rangadó a két csapat között, mely az…..
Most, hogy férfi kéziseink remek teljesítményt nyújtva bejutottak a negyeddöntőbe a londoni olimpián, ismét előjöttek bennem a régi sztorik a korábbi játékokkal kapcsolatban. Elsőre talán megmosolyogtató lehet, mégis komolyan gondolom: életem egyik legkatartikusabb…..
Hála Istennek megvan a második aranyérmünk is Londonban, és hiába is tagadná az ember, élőben, a helyszínen látni egy magyar olimpiai bajnoki cím történetét semmi máshoz nem hasonlítható érzés. Sydneyben nálam nagyon rezgett a léc, hiszen bár nyolcszor is felcsendült a magyar…..
Naná, hogy arra gondolok...természetesen az első aranyunkra az olimpián! Külön műfaj ez, mely hol frusztrálja, hol feldobja az embert, attól függően, hogy mikor érkezik. Azon a két helyszínen, ahol volt szerencsém jelen lenni, nagyon hamar, már a második hivatalos versenynapon…..
Több szempontból is nagy mázlistának tartom magam: csodálatos feleségem van, két tündéri kisfiam (na jó, a nagyobbik mostanában ördögi is tud lenni...), azzal foglalkozom, amit szeretek, vagyis a sporttal, és ilyenkor, amikor elindul az olimpia, nosztalgikus érzések kerítenek…..