Regisztráció Blogot indítok
Adatok
shadowplay

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor tegnap este Barack Obama bejelentette, hogy Pakisztánban egy elit egység likvidálta Oszama bin Ladent, a Twitter trend grafikonjain két kulcsszó említése indult el az ég felé. Egyrészt persze Oszama bin Ladenről csiripelt mindenki, másrészt megsokszorozódtak azok a twittek is,…..
automatice 2 etűd 2015.05.08 21:12:22
villamos Az utolsó előtti őszt Párizsban töltöttem. Üldögéltünk a Rue Jamais kávéházaiban, teraszokon, a mindenhová átszüremlő esőcseppek között, abszintes pohárkáinkat a korlátra tettük, Fulton, ez a köpcös, röhejes alak még a járdára is pakolt ki néhányat, hogy a…..
shadowplay 2015.08.20 16:00:47
Kissé zavarba ejtő, hogy a magát inkább női csatornának tartó Viasat úgy akarja műsorait promózni, hogy az abban szereplők másodlagos nemi jellegeit emeli ki, mit kiemeli, úgy tolja az arcába az embernek, mintha kötelező lenne. Értjük mi, csöccsel (és kisgyerekkel, no meg…..
shadowplay 2013.04.12 19:55:09
@Λατζκα: :-))))
A szemfülesek észrevehették, hogy az eredetileg négy szerzővel indult blogunkon mostanában csak ketten tevékenykedünk, de ez mit sem változtatott a lelkesedésünkön! Olyannyira szeretjük ezt csinálni, hogy úgy döntöttünk, benevezünk a Bloggerina 2013 megmérettetésre, és lazán…..
shadowplay 2013.02.24 08:46:36
automatice majom-mellhártya 2011.05.25 17:20:17
 „A legkülönbözőbb kísérleteket végeztem el. Az egyik korongra rámetszettem egy keresztet. Visszatettem a többi közé, ám egy-két átváltozás után már hiába kerestem, pedig a korongok száma mindig csak nőtt. Hasonló próbát tettem egy másik koronggal, amelyből…..
shadowplay 2012.11.14 21:37:13
shadowplay 2012.11.14 21:48:55
shadowplay 2012.11.15 17:03:42
@Cherokee: jesszokédollár! :-)
Kötöttségek nélkül Coming out 2009.09.02 12:48:00
A világ talán legnagyobb kisebbségéhez tartozom. A Föld lakosságának kb. 10%-a mindig is ilyen volt, és mindig is ilyen lesz. Másságunk genetikai eredetű, egyszerűen így születtünk. Nem csak emberek lehetnek olyanok, mint én, megfigyelhető ez a jelenség az állatvilágban is. Korábban üldöztetésben…..
shadowplay 2012.11.13 17:35:06
@Fedor:
Én veled értek egyet. Röviden ennyi.
automatice malacka és a másik 2012.05.29 18:44:00
 Agresszív kismalac beül egy taxiba: -„Kérem, nem zavarja, ha magamban beszélek?” – kérdezi. -„Dehogy Uram, csak nyugodtan.” – válaszolja a taxis.-„Hozzád meg ki szólt?” Sokunknak ismerősek ezek a típusú viccek.  Az…..
shadowplay 2012.11.09 17:44:00
@Cherokee:
"Nem kell hinni, hogy aki könyvekbe menekül, okvetlen az élet elől akar szökni. Sokszor inkább tágítani akarja életét, több életre szomjas, mint amennyit kora s végzete kiosztott."
- Babits Mihály

Sokáig azt hittem, én az olvasásba menekülök a gondok, bajok elől. Aztán ráakadtam erre az idézetre, és bevallom, a második verzió jobban tetszik. :-)

Az írásról:
"Nem mondd, hogy világít a hold; mutasd meg a törött üvegen megcsillanó fényt."
- Anton Csehov

"Inkább írj önmagadnak közönség nélkül, minthogy a közönségnek írj és közben elveszítsd önmagad."
- Cyril Connolly

Írni nehezebb.
shadowplay 2012.11.12 09:51:34
@Cherokee:
Szerintem úgy értette Conolly, legalábbis én úgy értelmezem, hogy az írás a legbensőségesebb önkifejezési mód az összes művészet közül. Ha az író nem elég "szemérmetlen" (? biztos van erre jobb szó), ha fél kiadni magát, őszintén, leplezetlenül megosztani a gondolatait, mert túlságosan is számít neki az olvasói ítélete, akkor nem is lehet igazán jó író. Az írás rengeteget elárul egy emberről. Bátorság kell hozzá, még egy kitalált történet megírásához is, nem csak egy személyes jellegű, naplószerű, vagy önéletrajzi íráshoz. Csodálom azt, aki képes erre.
shadowplay 2012.11.12 20:35:10
@Cherokee:
Napló.
Konkrétan Popper Péter izraeli útinaplójára gondoltam, ami szerintem az egyik legjobb könyve. Szemérmetlen őszinteséggel ír, nem csak az országról, (ami miatt sok támadásban volt része) hanem a vendéglátóiról is, akik ott élő magyar barátai voltak. Írás közben biztos nem arra gondolt, ki mit fog hozzá szólni, kit sért vérig az őszinteségével. Ehhez azért kellett bátorság, és épp ettől olyan érdekes a könyv. Egyik előadásában beszélt az olvasásról is. A diákja megkérdezte tőle, minek annyit olvasni? Erre ő:
- Az ember olvas, aztán elgondolkodik az olvasottakon.
- És azután?
- Azután megint olvas, és gondolkodik...

Számomra ezt jelenti az olvasás.

@corpusz hiszti:
Hogy ez mennyire passzív, vagy aktív, azt nem tudom. Azt viszont igen, hogy óriási különbség van az olvasó és a nem olvasó ember között. Aki sokat olvas, nem azt mondom, hogy okos lesz, de talán szélesebb látókörű, megtanul nem egysíkúan gondolkodni, fantáziadúsabb, nyitottabb lesz az újra. Állandóan fejlődik, nem csak a szelleme, de a lelke is. Ez független az iskolai végzettségtől, találkoztam már olyan emberrel is, akinek érettségije sem volt, mégis élmény volt vele beszélgetni, (nem meglepő), pl. könyvekről. Viszont olyan tanárhoz is volt szerencsém, aki kijelentette, ő bizony utál olvasni. Mivel régóta ismerem, ezen meg se lepődtem. A lelki gazdagsága egy szinten van a templom egerével.
Érdekes, amit az írásról írtál, nem hétköznapi megközelítés, ezen még elgondolkozom. Elolvastam, és most elgondolkozom rajta. :-)) Aktívan! :-)
Csöng a telefon, ajánlat érkezik: - Interjút készítenénk önnel, mint tisztességben megőszült kiváló szakemberrel. Azt sajnos nem tudom, megmondani, ki ajánlotta, egy nagyon fontos kollégája, talán professzor, amikor vele készítettük az interjút az életéről, akkor említette önt mint fontos…..
shadowplay 2012.07.28 13:59:05
@kvadrillio: LOL! :-)))