Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nemvártfordulat

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma egy olyan országba és városba visz utunk, amiről viszonylag kevés szó esik, holott nincs messze Magyarországtól. Macedónia (és ezen belül is Skopje) a cél, ahonnan Laci küldött beszámolót és rengeteg fényképet (amiért külön köszönet neki). A posztból kiderül, mi a…..
nemvártfordulat 2014.06.13 13:31:42
@Herr Géza: khm.. Mondják a nálam okosabbak, hogy nem szabad a monitor előtt ülve ebédelni. :-)
nemvártfordulat 2014.06.13 13:41:57
@rezsöatya: muhaha
Augusztus közepén lesz két éves a Határátkelő, nemrégiben volt egy éve, hogy itt vagyunk az Indexen, és e két dolog egyenként is számvetésre késztetett a blog jelenével és jövőjével kapcsolatban. A számvetés eredménye egyfelől az, hogy örvendetesen nagy a közösség, sok a…..
A céltudatosság szép példája a mai történet (ilyen értelemben kicsit hasonlít a tegnapi, ausztriai poszthoz), hiszen szerzője, Berni és párja három év alatt jutottak el odáig a brit fővárosban, hogy most izgatottan tervezgethetik a költözést a saját, leendő…..
nemvártfordulat 2014.06.03 12:57:21
@Herr Géza: Gratulálok. Mindenképp írj még (ha lehet ilyet kérni) az építkezésről. Engem nagyon érdekelne, hogy alakul. Nyilván nem számszerűen, csak az események szintjén. Köszi
Nemrégiben jelent meg egy poszt (fogalmazzunk úgy, hogy egy képzeletbeli beszélgetés) itt, melyben Sándor beszélgetett a londoni életről egy határátkelést tervező ismerősével (aki nem olvasta volna, az itt pótolhatja). A mai tulajdonképpen egy válaszbeszélgetés Budapestről, a…..
nemvártfordulat 2014.05.21 22:52:12
@Rebarbaraa:
Valóban. Akkor felmerül a kérdés, hogy én mit teszek, tehetek, ha ez a helyzet nem tetszik. És szívem szerint nem hagynám, hogy másodikos létére minden délután a házifeladat megírása legyen a délutáni program. Suli után. Játék helyett. Sportolás előtt vagy után. (Sportoljon a gyerek, mert akkor számíthat rá az iskola sportrendezvényeken, de ne sportoljon a gyerek, mert nem tud rendesen(!) készülni másnapra. ááá kicsit megzavart az okfejtés) Ráadásul még jó tanuló is.
Mégis csináljuk, hogy ne lógjon ki a sorból és a skatulyába is beleférjen. Hmm.
Úgy, hogy mindennap ezzel, és hasonlókkal kell szembesülnöm, nem tudok egyetérteni azok véleményével akik a magyar oktatási rendszert védik.
Hozzátenném viszonylag jó iskolába jár vidéken, kisvárosban és nagyon jó pedagógusnak tartom a tanító nénit.
És mégis, valami nem az igazi.
Sokan csak külföldön csodálkoznak rá arra, hogy a Magyarországon általános igazságként elfogadott sztereotípiák (a magyar oktatás minőségéről például) nem feltétlenül felelnek meg a valóságnak, és hogy másként is lehet csinálni a dolgokat. Így járt mai szerzőnk, Máté…..
nemvártfordulat 2013.09.16 12:59:10
@vascsaba: esetleg egy teljes poszt a témában? minden infot szívesen veszek, vennék.