Regisztráció Blogot indítok
Adatok
félázsiai nagymagyar

0 bejegyzést írt és 596 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
       A közbizalom - bizalom a közhatalomban, bizalom a valódi szakértőkben,  bizalom a tudományban, bizalom az orvosokban- az életet jelentheti. Ezek a "legsötétebb órák" és a legsötétebb órákban Orbán Viktor a magyar miniszterelnök. Neki kell megteremtenie a közbizalmat.  A súlyos veszteségek…..
félázsiai nagymagyar 2020.03.23 12:36:14
@labrys: "Fogalmam sincs, JT, miért ragaszkodsz még.. "
Minden szavaddal...
       (Jogi képviselőnk szerint, aki stiláris kérdésekben is illetékes, az első verziót akár indulatosnak is gondolhatták volna azok, akik nem ismernek, ezért kapott a poszt egy kis rózsaszín gömbölydedséget)       Tegnap még egy zsidógyűlölő, de azért nyilván nyuszicica szörnyeteget méltatott…..
félázsiai nagymagyar 2020.01.27 21:42:59
@Kuviklacz: Nem off. Mind ugyanarról szól.
         Tizenötödik éve járok a Katonába. Meg az Örkénybe, meg a Radnótiba, még a Nemzetibe is, oda már ritkábban, de azért még mindig többször, mint egy átlagos fideszes közíró vagy helyettes-államtitkár. Valahogy főleg a Katonába járunk, szerintem már ismernek bennünket, mi vagyunk azok, akik…..
félázsiai nagymagyar 2019.12.08 20:48:42
@Mrs Broccoli: "kibaszott kúrva élet de tényleg már."
Keserűen csatlakozom.
félázsiai nagymagyar 2019.12.08 20:51:02
@Aegopolis2: "Gondolta volna bárki?"
Nem. De itt akkora égbekiáltó bűnökön vagyunk már túl minimális reakciók mellett, h nehéz elképzelni egy lázadást bármi piti ügy miatt.
félázsiai nagymagyar 2019.12.08 21:58:25
@Honderűű!: "és valahogy mindez távolinak tűnik, kézzel nem megfogható."
Manyup, CEU, MTA, bíróságok, választási csalások, szétrohadó oktatás, eü, önkormányzatok kiherélése/ csicskáztatása, undorító média, földek elvétele/csókosoknak osztása.
Ez távoli az embereknek? A színház meg vérre megy?
Na ne.
          Kedves Arany Elvtárs,       A kulturális kormányzat némi aggodalommal olvasta A Walesi Bárdok című versét, melyet Franz Josef Habsburg pártelnök elvtárs látogatása alkalmából írt. Mint szocialista író a szocialista írónak mondom Arany elvtárs, áthallásokat érzünk a költeményben. A…..
       Dehogy mondtam meg. Egy szót sem értek az egészből, de azért ez nagyon vicces.        ..
félázsiai nagymagyar 2019.10.14 20:10:33
@látjátok feleim szümtükkel: "ahol leváltották a fideszes polgármestert, vagy megerősítették a régit, leváltották zömében a fideszes testületet is. Pl. Szegeden"

No meg Budapest jónéhány kerületében, köztük a miénkben elzavarták a Bús-bagázst. Gondolom nyúlt az arcuk, mikor meglátták a cunamit.
félázsiai nagymagyar 2019.10.14 20:21:41
@mafi mushkila: Igen. Nagyon fontos momentum, h az iszonyat fideszhenger, kormánypropaganda ellenében, puszta kézzel küzdötte ki ezt az eredményt az ellenzék.
Ki ne emlékezne arra, hogyan próbáltak szüleink annak idején egy-egy jól csengő közmondással, szólás-mondással és népi bölcselettel nevelgetni, tanítgatni (és olykor-olykor - valljuk be őszintén - még meg is vezetgetni). Gondolj csak vissza, hányszor hallottad ezeket a mondatokat…..
         "Az elnök kiemelte: az elmúlt egy évben végbement átalakítás célja a kutatóhálózat hatékonyságának növelése volt. Ennek két területen kell megmutatkoznia: a mennyiségi mutatókban, valamint a kutatási eredményeket minőségileg is javítani szükséges. Mint mondta, utóbbival kevesebb baj…..
félázsiai nagymagyar 2019.09.15 15:40:58
@OoOoOo: És ha nem úgy mutatkoznak meg, ahogyan azt ő vízionálta, akkor szabotázs!
félázsiai nagymagyar 2019.09.15 16:14:04
@jotunder: Nos, ha a tehetségtelenség buzgósággal párosul, a negatív változáseredmény garantált.
      "Személyes véleményem, hogy az ok elég nyilvánvaló: azért lett európai probléma, mert Európa megvívott saját magán belül két kegyetlen polgárháborút. Ezeket az iskolában világháborúnak nevezik,"  (Orbán Viktor)       Adolf Hitler polgárháborút indított Lengyelország ellen. Aha. Az…..
A Magyar Érdemrend lovagkeresztje (polgári tagozat) kitüntetésben részesült a politikatudomány területén folytatott kiváló kutatói és elhivatott oktatói munkája, valamint a magyar politikai kultúra fejlesztésében betöltött szerepe elismeréseként dr. Csizmadia Ervin politológus, a Magyar Tudományos…..
          Kicsit megbolondult Karácsony Gergely az MSZP-Párbeszéd közös lista (höhö) miniszterelnök-jelöltje. Ami nem baj, szavaztam én már kicsitbolondokra az életemben, semmi problémám nincs a kicsitbolond emberekkel, amíg nem kezdenek bökdösni az ujjukkal, és egyelőre nem látszik, hogy Karácsony…..
félázsiai nagymagyar 2018.02.03 10:18:40
@jotunder: Az az érv, amit elutasítasz:
hvg.hu/itthon/20120307_voros_imre_essze
félázsiai nagymagyar 2018.02.03 18:13:17
@jotunder: Ez ütős.
félázsiai nagymagyar 2018.02.03 18:17:04
@labrys: Igazából Orbánék már 2006-ban is csendes puccsal kísérleteztek a maguk gyáva háttérből uszító módján. Ne legyenek kétségeink, hogy most mindent, azaz MINDENT el fognak követni, h a kezükben maradjon a hatalom.
Pár óra múlva megkezdem a rám szabott börtönbüntetés letöltését. Császy dr. egy hónap múlva csatlakozik a klubhoz. A harcot persze nem adjuk fel, minden lehetséges jogi lehetőséget igénybe fogunk venni az ítélet megváltoztatása érdekében. Néhány hete megjött a Kúria döntése írásban is - hát abból…..
félázsiai nagymagyar 2017.08.21 14:43:33
@lola31: Ez nyilvánvaló. De az is lehet, h reménytelenül beteg elme.
Elkezdődött a Tesla 3 sorozatgyártása, amit -- itt hely hiányában nem részletezendő okokból -- az utóbbi száz év legnagyobb autóipari fejleményének tart a szakma. Ezzel egy időben Magyarországon egy bukott szaniterkereskedő a gimnáziumok bezárását helyezte a magyar iparfejlesztés stratégiai…..
           Az asszonyt Grünfeld Zálinak hívták. Nagyon fontos, hogy volt neve, nem egyszerűen csak egy asszony volt, volt neve, lakcíme, gyerekei, unokája, később dédunokája. Grünfeld Záli magyar állampolgár volt. Megpróbálom ezt érthetően körülírni. Pontosan annyira volt magyar, mint Orbán Viktor…..
Nagy gond manapság a programozó hiány, pörög a fejvadászat meg a munkaerő közvetítés. Csak úgy záporoznak ránk az önéletrajzok (nemzetközi nevén CV-k, amit szívínek kell ejteni), ahol jobbnál-jobb szakemberek kínálgatják lenyűgöző szaktudásukat és hirdetik makulátlan szakmai előéletüket. Mindenkit…..
félázsiai nagymagyar 2017.04.24 11:38:32
Az ezredfordulón a dél-olaszországi Riace gyakorlatilag elnéptelenedett. Az iskola a bezárás küszöbére került, sok ház omladozott, mert az emberek vagy északra, vagy külföldre költöztek a munka és a jobb élet reményében...
Visszatérő toposz, hogy amiért még a Fidesz és Orbán hatalomban lehet,  az a sajtó hibája, mert nem tárja fel az ügyeket, az az impotens ellenzék hibája, mert nem tiltakozik elég hangosan a kifosztás ellen, az a választók hibája, mert nem érdekli őket a korrupció, vagy meg sem értik a…..
          " Azért mondhatjuk azt, hogy ma valójában a rendszerváltás kiteljesítése folyik. Most rakjuk le az új rend morális alapjait. (Lánczi András, 888.hu )"          Lánczi Andrást Lukács József kommunista ideológus vette maga mellé a Világosság című "valláskritikai folyóiratnak" becézett…..
Sokan tartottuk szemünket a mi Janónkon, ráadásul ezúttal mindkét oldalon. Kíváncsiak voltunk, Áder aláírja a közpénzjelleg elvesztését lehetővé tevő orbáni agyszüleményt, vagy nem kíván bólogatni a ne zavarj lopás közben törvénysorozat újabb gyöngyszeméhez. Szerencsére Áder szerint: "hazánk…..
Az van, Feleim, hogy írni akartam az elmúlt napok tanulságairól, de megtette helyettem valaki. Ráadásul jól, és váratlan helyen. Nem túl gyakori pillanat, hogy nem a röhögés vagy a hányinger kerülget ha Stumpf András cikket olvasok, hanem a nagyjából egyetértés. De most a "szükségtelen állapot"…..
félázsiai nagymagyar 2016.03.05 15:22:07
@PeniValdes: "mi van ha mindenkit kidobnak akiben van szikrája az értelemnek,és csak a droidok maradnak"

Üdv a mában.
félázsiai nagymagyar 2016.03.05 15:27:39
@Fabius: Minden egyes nappal, amikor valaki nem száll ki e rendszerből elveszt egy csigolyát a gerincéből. Aki idáig kitartott, annak nincs már mit. Morog a kicsi bogár, nekimegy a falnak. Nagyott koppan akkor, azután elhallgat.
Varánusz Hányingerország 2016.01.26 10:23:28
Ritkán jutok el odáig, hogy olvasom a híreket és csak azt érzem: a faszkivan ezzel az országgal. Szoktam felháborodni, méltatlankodni, érzem magam időnként szarul azért, mert az engem képviselők úgy működnek, ahogy, és én ezt szánalmasnak vagy cikinek tartom. De az elmúlt napok történései... Nálunk…..
Tizenkettedik alkalommal értékelte az évet Gyurcsány Ferenc. Ez önmagában is figyelemre méltó teljesítmény. Tizenkét év a magyar politika élvonalában (és főleg a magyar baloldalon!) nagy idő. Ha a konkurenciára nézünk: az MSZP forgószínpadán pár évente cserélődnek a molylepke-tehetségű…..
félázsiai nagymagyar 2016.01.24 17:42:18
@Black_Knight: Gyurcsánnyal szemben Orbánt választanád? Na az ilyen gondolkodás miatt tart itt ez az ország. Inkább bárki más balfácánkodása, ha már nincs teljesen pozitív, mint egy pszichopata maffiafőnök. Ekkora kárt a nemzetnek 50 éve nem okozott magyar politikus.
        " A matematika felvételi az utóbbi 10 év legnehezebb vizsgája volt, több gyerek is sírva hagyta el a vizsgatermet - számoltak be a pedagógusok." (penzcentrum.hu)       "Elképesztő feladatok a felvételin. " (mno.hu)       "Matematikából tíz feladatot kellett megoldani, amelyen összesen…..
Új szintre lépett a Magyar Úszó Szövetség és Hosszú Katinka vitája, a 2017-es, hazai rendezésű világbajnokságon lecserélhetik az úszónőt. „Nem tudjuk tovább tűrni a támadásokat, ezért eldöntöttük: visszavonjuk Hosszú Katinka versenyengedélyét, és mi magunk jelöljük ki, hogy ki ússzon helyette” -…..
félázsiai nagymagyar 2016.01.07 20:35:02
@dare: "Csak annyit erről az egész témáról hogy ezt miért így kell elintézni?"
Ezt Gyárfástól kell megkérdezni. Katinka első sajtótájéktoztatójából megtudhatod, h az már az utolsó csepp után volt, mivel a javaslatait, kéréseit évek óta figyelmen kívül hagyták.
Az agglomerációs járatok leállítása és a dugódíj bevezetés után drasztikusabb módszerekkel fogják távoltartani az álbudapestieket a fővárostól. "Meg fogjuk védeni a fővárost a nemfővárosiaktól, ha kell, drasztikus módszerekkel is" - jelentette ki Tarlós István…..