Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A nickben nem engedélyezett karakter található

0 bejegyzést írt és 56 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves olvasók! A kommentekben többen is kérdeztétek, az elmúlt két hétben miért nem került ki új poszt. Ennek az az oka, hogy a vírushelyzet kirántotta az eddig biztos talajt a lábunk alól, és egyik pillanatról a másikra kétségessé vált a blog jövője. 15 év nagyon sok idő, és sok munkánk van a…..
A nickben nem engedélyezett karakter található 2020.07.31 17:35:27
@a fekete krindusz: Meggúgliztam gyorsan, meg is találtam. Ede rossz útra tért.
A nickben nem engedélyezett karakter található 2020.08.01 08:38:44
@Semmitnemérszakitiltással: A vendégeknek most jó. Neki meg rossz. Legalább is 16-ban rossz volt, ki tudja, azóta hogyan változtak a dolgok.
A nickben nem engedélyezett karakter található 2020.12.15 20:11:34
@Balfredo Alfredo: Sajnos sokan használnak szolgáltatói mail-t, pedig semmilyen érv nem szól mellette egy Gmail-lel, Protonmail-lel szemben. Főleg úgy, hogy sokszor nem is garantálják az ÁSZF-ben a levelező szolgáltatást. Na meg általában a tárhely is igen kevés.
Ha egy jól működő, stabil, megbízható laptopra vágysz, akkor elég csalódott leszel, amikor a laptopod nem működik jól, nem stabil és a legkevésbé sem megbízható. Olvasónk lassan két hónapja szenved az újra és újra megjelenő, váratlan kékhaláltól, a szerviz pedig elég döcögősen kezeli a…..
A nickben nem engedélyezett karakter található 2020.04.26 12:39:05
Felmerült bennem pár gondolat a kommentek olvasása során:

1. Minek saját milliós laptop olyannak, aki nem ért hozzá?
Ha a cég adja, akkor a cég intézi ha baj van. De ha valaki maga veszi, mert mondjuk tervező programokkal foglalkozik, legalább alap szinten értsen a hibaelhárításhoz. Autónál is, ha veszek egy alapmodellt 3--5 milláért és csak elmegyek vele a boltba, akkor beviszem a szervizbe ha szar, de ha a bluetooth rádió a csingcsung kínai telefonnal nem megy, akkor viszem szervizbe, hogy oldják meg? Szerintem nem.
Office-ra és társaira pedig jó egy 80 ezres használt üzleti gép is.

2. Mindegyik gyártóval lehet probléma. A Dell még mindig a jobbak közül való.

3. A Windows 10 nálam betonstabil, és tudok olyat, akinek a kalózverzió is. Csak feltörni is tudni kell, ahogy XP óta a minőségi munkába energiát kell fektetni.

4. Vann egy Dell Lati 5490-em, amihez szar a Dell féle hangkártya driver. Nem került két órámba utánaolvasni, hogy a Realtek kártyát meghajtja a generic driver is, pedig zaklathattam volna a szervizt, hogy rossz a hang. Aztán lehet, még most is küzdenénk vele.

5. Végül pedig. Ha valaki vesz egy laptopot, manapság csak a hw-ra vállalják a garit, meg ha van hozzá oprendszerhez kulcs, akkor arra, de az opr működésére tudtommal nem igazán. Ha valaki nem tud Windows-t telepíteni, és ismerőse sincs aki normálisan megcsinálja, forduljon szakemberhez, olyan azért csak van távolabbi ismerettségi körben, vagy legalább tapasztalat, olyan szaki neve, aki ért hozzá...
Lazítsunk egy kicsit a kajakóma és az alkoholmérgezés közti rövid időszakban és nézzük meg, mi van akkor, ha ellopják a kukát a ház elől. Béla törvénytisztelő állampolgár: szelektíven gyűjti a szemetet és a tájékoztató szerinti időpontban helyezi ki az edényeket a közterületre. Jött is a tolvaj, az…..
A nickben nem engedélyezett karakter található 2019.12.30 16:25:17
@FDToth: Nagyon jó a kérdés! Én szedtem már össze a miénket a szomszéd elől is. Úgy gondolták, az övé és a miénk összetartozik, ezért kb. három méterrel arrébb sikerült rakni...

Egyébként ha valami nem az én tulajdonom miért nekem kéne őrizni? Ezekhez a hülye tartályokhoz jár egyáltalán szerződés? Itthon nem én vettem át ezeket a kerekes ocsmányságokat.
A nickben nem engedélyezett karakter található 2019.12.30 19:52:31
@rinoceros: Na de akkor kulcsot kell nekik adni, nemde? Namármost, nálunk elég nagy a fluktuáció, van, hogy havonta új arcok jönnek...

Vagy élelmes társaság, és átadják ezeket a kis megbízásokat egymásnak?
Aki már egyszer az életben járkált idegesen körbe-körbe valahol égnek bökött mobillal azért, hogy végre megfelelő térerőhöz vagy adatforgalomhoz jusson, az biztosan mélyen együtt fog érezni Györggyel. Szegény, egy megbízható szolgáltatás szeretett volna kapni, de helyette egy összetett, hálózatok…..
Ha a semmi közepén veszünk házat, akkor biztosak lehetünk benne, hogy túl sok szolgáltató között nem válogathatunk majd. Így volt ez olvasónk esetében is, aki nyugodtak volt, hiszen a környéken mindenhol van UPC, pont náluk ne lehetne? Pont. Update: kivizsgálta az ügyet a UPC, a levél után a…..
"Azt sajnáljuk, hogy nem olvastuk el a többi 200 kommentet a foglalás előtt!"  Na kérem, ez itt a lényeg. Jön a nyár, végre itt van a szabadság, ne tessék már olyan helyen elkölteni a véres verejtékkel megkeresett pénzt, ahol nincsenek visszajelzések. Ahol meg vannak, olvassuk már…..
A nickben nem engedélyezett karakter található 2019.05.30 13:52:16
A nickben nem engedélyezett karakter található 2019.05.30 17:02:05
@killerkaller: Úgy bizony! A jó öreg Balatoni Híresség:D
A nickben nem engedélyezett karakter található 2019.06.03 15:05:21
@Csokis: Edét ElfelejtettED-E?
De ez a tulaj lehetne Best Of Ede.
Mit tehetünk akkor, ha az applikáció rossz pakolási zónába helyez, de nem vesszük észre és ezért más összeget fizetünk a parkolásért, aztán meg jól megbüntetnek? Hát azon kívül, hogy megírjuk a Homárnak, sajnos nem sokat. Megosztok egy terézvárosi parkolás történetet aminek az elszenvedője…..
"Szomszéd! Maga is trágyázza az epret?! Nem, én cukrozom, de lehet hogy hülye vagyok." Szóval vannak rossz és jó szomszédos viccek, de azért ez a debreceni Telekomos nem sikerült túl jól. Mert mi van akkor, ha a szomszédnak tartozása van, erre feketelistára kerül egy egész…..
A nickben nem engedélyezett karakter található 2019.05.07 17:24:45
@PartyMikee: Jelen esetben itt az körvonalazódik, hogy nem a net vagy TV szolgáltatást, hanem a készüléket tagadta meg, a részletfizetést. A telefonra, de már talán az internetre is van ilyen, hogy ha egyetemes szolgáltató, illetve ha van rá vállalása (sokszor ez alapján megy a kiépítés állami támogatása), akkor köteles szerződést kötni, tehát nincs ilyen, hogy nem köt vele mert az előző ottlakóék nem fizettek és még havi 10 terra pornó után szétbaszták a szolgáltatói eszközt is.
A nickben nem engedélyezett karakter található 2019.05.07 17:28:38
@KaTe: Ha a szolgáltató tudomást szerez arról, hogy valaki a saját bejövő netét továbbértékesíti, az bizony lekapcsolós, független a fizetéstől vagy nem fizetéstől. Kérdés, hogy hogyan jön rá, meg ha amúgy is bizonytalan az épület státusza (társas ház nem társas ház), akkor ez-e a legnagyobb probléma. De üzemszerűen ez úgy van, hogy az összes - általam ismert kábeles távközlési szolgáltató - ÁSZF-jében benne van, hogy ha az ingatlan túl lévőkkel is megosztják, tehát átmegy másik lakásba, akkor lelőhetik. Mondjuk jellemzően a DVBC-s kábeltv vezetékét ki lehet húzni, az ethernet kábelt szintén ki lehet húzni, és opcionálisan feltekerve becsűrni a kanapé mögé, a kutya meg nem mondja, hogy a szomszédhoz megy, vagy ha még is, arra nem nagyon van jogalapja, hogy bemenjen szaglászni.
Egészen szokatlan ügyet dobott ki mára a Homár postaládája, aminek kapcsán megtudhatjuk, hogy tényleg létezik örökrózsa, nem csak a minden családban létező Karcsi bácsi viccel ezzel minden egyes alkalommal a mama nippes vitrinjében kiállított porcelánrózsa-gyűjteményre bökve.…..
A nickben nem engedélyezett karakter található 2019.04.30 11:59:58
@Snagal: "szarom a pénzt"
Akkor meg már igazán kártalaníthatod szerencsétlen bótot, hát lehet, hónapról hónapra élnek! :DDD
A nickben nem engedélyezett karakter található 2019.04.30 12:04:16
@KaTe: Ez nem úgy van, hogy annak kell bizonyítania aki megvádol? Ha engem megvádol az étteremben a pincér, hogy tudtam, a drágább húst eszem, azt én kb. nem tudom az ellenkezőjét bebizonyítani. Igaz, ő se tudja bebizonyítani, de így akkor kb. mindennel meg lehetne mindenkit vádolni, hisz az életben sok olyan van, ahol nem nagyon lehet bizonyítani, és nem is a vádlottnak kéne okvetlenül, max cáfolnia ha már van bizonyíték, de ha nincs, és valaki elkezdi baszogatni, nehogy már még neki kelljen foglalkozni vele... szerintem.
Pár hete jelentették be, hogy összeolvad a magyarországi e-kereskedelem két meghatározó szereplője, a már nyolc országban jelenlevő Extreme Digital és az eMag magyarországi leányvállalata.  Kíváncsiak várjuk, hogy a fúzió után mi változik. Az ügyfélszolgálatokkal például lenne mit csinálni, akárhogy…..
A nickben nem engedélyezett karakter található 2019.04.09 13:50:40
@Eugene Horse: Az a baj, hogy ha valaki olvassa, vagy akár látja, hogy mi van az ilyen boltokkal, az olcsó ár sokszor elveszi az emberek eszét, ezt tapasztalatból mondom.
Meg ugye a "vele nem fog megtörténni" hozzállás, illetve, hogy a panaszos miért volt sáros, de nála, a "ócsóérveszem" vevőnél bíz nem lenne ilyen.
A nickben nem engedélyezett karakter található 2019.04.09 13:51:56
@Alinda: Telemax... Rögtön ez ugrik be.
Épp tegnapi hír, hogy 2018-ban összesen 4 évet késtek a vonatok  idehaza. A MÁV szerint ezzel "a magyar vasúti személyszállítás járatpontossági adatai alapján az európai középmezőnyben foglal helyet." Ettől még a vonatok pontatlansága iszonyú sok bosszúságot okoz sok embernek, néha egészen meglepően…..
Újabb bizonyíték arra, hogy a csilivili animált honlap egyáltalán nem garancia arra, hogy mögötte valódi, megbízható webshop működik. Olvasónk megjárta a Mediumbutorral, mi összeszedtük, hogy a honlapon mi minden lehetett volna baromi gyanús, és megkértük tanácsadóinkat is, hogy a szakvéleményükön…..
A nickben nem engedélyezett karakter található 2019.02.19 20:53:57
@Xezs7: Doménfüggő, hogy milyen adatokra és hogyan van szükség. Eu-nál például egy személyiszám, név + telszám + születési adatok után már mehet is a természetes személyre a reg.

A HTTPS-t pedig egy kezdő informatikuspistike is beállítja Letsencrypt-tel, manapság HTTPS-hez tényleg csak az nem jut, aki nagyon nem akar, vagy nagyon hülye.
Szóval szempontnak szempont, de attól, hogy HTTPS sajnos közel se feltétlen biztonságos.
"Az érintett címen 2G/GSM hálózatunk jó beltéri, 3G/GSM hálózatunk gyenge beltéri, 4G/LTE hálózatunk gyenge beltéri jelerősséggel érhető el." - hát, hogy egy jó 2G-s lefedettség nem teszi túl boldoggá olvasónkat, az azt hiszem teljesen érthető. Sérelmeit és az ügyben eddig történteket egy jól…..
A nickben nem engedélyezett karakter található 2018.11.26 13:23:40
@Deviáns: Telenornál nincs VoLTE, Telekomnál pedig iPhone 6S-sel teljesen jó. A metróban a cellaváltásokat nem tolerálja, illetve 10-ből 1--2 hívás megsemmisül. De sztem ez teljesen vállalható arány figyelembe véve a gyorsabb felépülést, jobb hangminőséget. Érteni a normál hívást is lehet, van akivel úgy beszélek hogy még régi nyomógombos Nokiája van, de ettől független a 4G hang egy konfortérzetet azért ad.
A hideg ágy ősi ellensége az emberiségnek, így aztán elég régóta próbálkozik mindenféle módszerekkel előmelegíteni azt a lefekvéshez. Parazsas ágymelegítőt állítólag már a rómaiak is használtak, de aztán évszázadok alatt előmegített téglák, forró vasat tartalmazó edények, parázstartók és…..
Régi, jónevű cipőmárka a Birkenstock, a német megbízhatóság és minőség lábon hordott attribútuma, amely valami elképesztő csoda folytán az utóbbi évek egyik divatikonjává is avanzsált. Ehhez biztosan kevés volt a kényelem és tartósság, ugyanis a kissé bumpszli, parafatalpú lábbeli pár évvel…..
A nickben nem engedélyezett karakter található 2018.10.11 15:20:58
Ez itt eléggé tiszta sor: a Vodafone tájékoztatója alaposan félreinformálja az előfizetőket. Ha valaki nem Floridában, hanem a világ valamelyik más pontján járt hasonlóan szerencsétlenül, ne hallgassa el! Tisztelt Tékozló Homár! Azért tartottam ki a Vodafone mellett eddig, mert sokat utazom EU-n…..
A nickben nem engedélyezett karakter található 2018.09.19 14:42:41
@szelidorzo: ÉN idén nyáron voltam Montenegróban. Az itthoni Telenor + Telekom tarifák viccnek is rosszak. Mind hívásra, mind mobilnetre. Így vettem 10 euróért helyi Telenoros kártyát. 200 gB net rajta, amiből bőven lehet voip-elni, netrádiózni, meg még egy kis laza letöltés is belefér... Ja és szuper 4G lefedettség, valahogy a helyi kártyán mindig volt térerő, de valami fura okból az itthoni kártyás mobil sokszor kiírta, hogy nincs szolgáltatás...

Én mindenesetre megtanultam, hogy rengeteg helyen a turizmusba az is beletartozik, hogy normális áron adnak normális mennyiségű és sebességű netet. Itthon persze feltöltősként ezt is aranyárban mérik...
A Homárra sok elképesztően szövevényes sztori érkezik, miközben a hétköznapok tele vannak rém egyszerű, egyértelmű fogyasztóvédelmi kérdésekkel is. GYIK rovatunkban ilyenekre adunk rövid, egyértelmű válaszokat.  Kedves Tékozló Homár! Interneten rendeltem egy mobil klímát, a bestbyte-tól, a…..
A nickben nem engedélyezett karakter található 2018.06.22 17:50:33
@onlajnok: Akkor is, szerintem semmibe nem telik vagy megkérdezni, vagy fizetésnél ránézni a cuccra, gondolom valahol átadják, ott megállni kicsit. Tudom hogy ez időben mínusz a várakozóknak és az üzletnek, de álltam sorban és kivártam amíg megnézik az Xbox-ot a MM vevőszolgálatán, majd én is megnéztem a billentyűzetet, szóval ez 1 1...
Az alábbi történet sztoriszinten egy teljesen hétköznapi esetnek tűnik: emberünknek kellett egy fülhallgató, bement hát a legközelebbi üzletbe, megvette, de sajnos nem volt szerencséje, mert az új füles hamarosan tönkrement. Uncsi. A részleteket tekintve azonban elég elképesztő, ami a Köki…..
Kevés olyan gyártó van, amelynek a termékei annyi elkötelezett rajongót és lenéző vagy irigykedő ellendrukkert termeltek volna ki, mint az Apple. Abba a végeláthatatlan vitába nem is akarnék belemenni, hogy a Macek és iPhone-ok túlárazott szarok, vagy formatervezett, minőséget képviselő prémium…..
Pályafelújítás miatt február 26-a óta a Pécs-Budapest vonalon pótlóbuszok közlekednek Százhalombatta és Kelenföld között az InterCity vonatok helyett. Egy ilyen tömeges átszállás mindig óriási muri bír lenni, de a csomagokkal vonszolódás eleve egy nehezen élvezhető műfaj, az emberek, ha morgolódva…..
A nickben nem engedélyezett karakter található 2018.05.02 14:58:26
@szekertabor: Meglehet azért annak is a maga oka ha 10-ből 9 ember nem azt feltételezi elsőre hogy pár perc késéssel odaért a busz.
Ezt lehet hogy a poszter hagyta le és akkor nem szóltam, de azért simán mondhatták volna az ott várakozóknak hogy x időn belül érkezik értük is a jármű.
Krisztián rendelt egy Gillette pengecsomagot, és levele szerint kapott egy wannabe Gillette-et.  Nem örült. Nem győzzük elégszer mondani, hogy a neten mindenfélét árulnak mindenféle helyeken. Ami a webshopok szerencséje, az a mienk is: könnyedén szerezhetünk információkat boltokról, termékekről,…..
A nickben nem engedélyezett karakter található 2018.01.10 16:40:13
A KFC-ügy bőven túlmutatva önmagán többek közt az ország lelkiállapotáról is erős tükröt tartott elénk. Bea ennek és nemrégen szerzett távolsági buszos élményének kapcsán elmélkedett egy sort az egymásra figyelés, a türelem és az emberi hangnem használatának fontosságáról. Ezzel maximálisan egyet is…..
A nickben nem engedélyezett karakter található 2017.10.19 15:26:14
Attiláék egy vagyont hagytak ott az Euronicsban, többek közt egy F energiaosztályú porszívóért, ami nem működik szőnyegen. Nem tűnik nagy fogásnak. Naná, hogy a bolttól a hatóságig mindenhol próbáltak igazságot keresni maguknak. Ebből a hatóság mérsékelten jó ötlet, egyedi esetekkel ugyanis nem…..
A nickben nem engedélyezett karakter található 2017.09.07 13:46:04
@anarch: Tudtommal szept. 1-je után is eladhatnak ilyet, csak nem rendelhetnek. Tehát ami még bennt volt készleten simán eladhatják, de utána nincs utánpótlás.
Vannak a nagyon gondos, előrelátó népek, akik tavasszal, még a szezon előtt szereltetnek klímát maguknak. Vannak a Pató Pálok, akik nyáron próbálnak kapkodni, persze, hiába. És vannak a tudatosak, akik azt gondolják, hogy a szezon lecsengésével kényelmesen megoldható a beruházás. Ilyenkor egy baj…..