Regisztráció Blogot indítok
Adatok
homo_ludens

158 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sorsdöntő pillanat egy pár életében, amikor elhatározzák magukat és családot alapítanak. A probléma akkor merül fel, ha nincs egyetértés a felek között abban, hogy mikor is jön el az ideje ennek. Mivel a dolog kétszereplős ezért, ha bármelyik fél hezitál, akkor az problémát jelent. Anya akarok…..
Mindenki számára probléma lehet a túlsúly. A lefogyás viszont számos tényezőtől függ, és általában nem lehet  elérni "játszi könnyedséggel". A fogyáshoz általában szükség van az egészséges étkezésre, rendszeres testmozgásra és az életmódbeli változásokra. E folyamat nem mindig könnyű, és egyesek…..
A parajdi só vagy erdélyi só kifejezés talán már sokak számára ismert, de vajon azt mennyire köztudott, hogy az élet mely területein tudjuk használni ezt az értékes sófajtát? Mivel a paradji sót a bányászattól kezdve óvják a vegyszerektől, így tud valóban természetes maradni. A legtisztább parajdi…..
Civilizációs betegségként van számontartva. Vannak rizikófaktorok, amelyek különösen kedveznek a betegség kialakulásának. Ha odafigyelünk arra, hogy ezeket kiküszöböljük, akkor megelőzhető a betegség, vagy ha már az kialakult, akkor megállítható, bizonyos szintig gyógyítható. Dohányzás Ha…..
Angoltanár segítségével vagy anélkül? Mutatunk néhány szempontot, amelyek segítenek a legjobb módszer kiválasztásában! Napjainkban nehéz elképzelni, hogy valaki ne kerüljön kapcsolatba az angol nyelvvel. Gondoljunk csak a rádióban játszott zenékre, a legújabb amerikai filmekre, a közösségi médiára…..
A matematika, noha sokak számára ijesztőnek tűnhet, alapvető készség, amely számos munkakörben elengedhetetlen. A matematika nem csak a kalkulációkról szól; az analitikus gondolkodás, a problémamegoldó készségek és a logikai következtetések képességei is elengedhetetlenek a modern munkaerőpiacon. Az…..
Miért dönt valaki amellett, hogy vegetáriánus lesz? Egyrészt lehet azért, mert morálisan elítéli, hogy állatok húsát fogyassza, mondván azok is élőlények. Mások egyszerűen úgy gondolják, hogy a hús nem része az emberi étrendnek, ezért akár káros is lehet az egészségünkre nézve. Helyette inkább…..
Ahhoz, hogy a céljainknak legmegfelelőbb angol magántanárt tudjuk megtalálni, néhány alapvető lépést érdemes követnünk. A leghangsúlyosabb rész természetesen az, hogy tudjuk, mire is keresünk angol magántanárt. Mi a célunk, mennyi időnk van elérni. Nagyon más tudás kell a brit vagy az amerikai…..
Mai szóhasználatunkban a virtuális könyv digitális, elektronikus megjelenést jelent, azaz olyan könyvet, amelyet digitális formában lehet olvasni, például asztali számítógépen, laptopon, okostelefonon vagy e-könyv olvasón. E könyvek előnyei közé tartozik, hogy helytakarékosak, könnyen hozzáférhetők…..
Mint tudjuk, a télikert legtöbbször olyan üvegezett terasz, amelyet egész évben használhatunk, mint egy új szobát a lakásban. Eredetileg növények téli elhelyezésére szolgált, de ez funkciója megváltozott. Télikertek építésének ára Budapest területén függ a terasz méretétől, az üvegezés típusától,…..
Amennyiben használt notebook számítógép vásárlását tervezed, azt ajánljuk, hogy ne magánszemélytől végy gépet. Ugyanis ilyenkor nem tudhatod, mire használták, milyen rejtett hibái lehetnek. Kinek és miért ajánljuk a felújított hordozható PC-ket? Szétnéztél a vadiúj laptopok között és rájöttél,…..
Télikertek Budapesten. Erkély beüvegezése, házhoz teraszbeépítés. Tervezés, télikertépítés - műanyag ajtó-ablak - Bár Magyarországon évről évre nő az átlaghőmérséklet, ugyanakkor még kemény fagyok is előfordulnak, és nemcsak a tél közepén: olyképp kora tavasszal, amikor a szabad ég alatti…..
Cukorbetegségről akkor beszélünk, amikor a szervezet nem képes arra, hogy szabályos módon felhasználja az elfogyasztott táplálékunk szőlőcukrát és a keményítőtartalmát (vagyis a szénhidrátokat). Ennek oka abban kereshető, hogy a hasnyálmirigy nem termel ehhez elegendő inzulint. Az inzulin hiányában…..
A nyomott kedélyállapot jelentkezése előbb-utóbb minden ember életében bekövetkezik. Kinél hamarabb, kinél később. Depresszióról akkor beszélünk, ha ez állapot tartóssá és súlyossá válik. Sokszor könnyen megmagyarázható okokra, életeseményekre vezethető vissza, míg máskor akár ok nélkül is…..
A jóga sokkal több annál, mint egyszerű relaxációs módszer. Megfelelő alkalmazása javíthat a szellemi és fizikai egészségünkön. Segíthet a mindennapokban a összpontosításban és csökkentheti a stresszt az életünkben. Mit tegyünk és mit ne, ha jógázni szeretnénk?   forduljunk mindenképp képzett…..
életmód - egészség | infravörös pánik | infrasugárzás | kognitív terápia Az Arvisura láthatatlanná tevő hajfestéke Mint tudjuk, a pánik sok esetben egészséges védekezési reflex, amely vészhelyzetben például menekülésre vagy heves ellenállásra készteti a bajbajutottat. Más esetben reális alap…..
Infrapanel felhasználás: vélemények, előnyök, hátrányok 2022-ben az infrafűtés vélemények megismerése többszörösen indokolt: a rezsi költségek emelkedése az elektromos fűtési rendszerek javára billentette a mérleget: a villanyfűtés olcsóbb lett, mint a gázfűtés. Legalábbis a nagyobb,…..
Olvasással tölthető fel a HP notebook akku ! A Nagy Arvisura Könyv letöltése laptop vagy más hordozható számítógépre nem mindenki által könnyen megoldható feladat. Éppen ezért a Magyar Arvisura Szövetség szakértői Mitológia, azaz MYTHOLOGY néven olyan mobil alkalmazást fejlesztettek ki, amely…..
Teraszok beüvegezése Arvisura-vételre A megfelelően beépített terasz (teraszbeépítés) vagy külön épített télikert (télikertépítés) alkalmas lehet az optimalizált kollektív tudatalatti rezgéshullámainak az összegyűjtésére Budapesten vagy Magyarország bármely pontján. Ezen a réven a télikertben…..
Ginünket számos koktél alapjaként is felhasználhatjuk, legyen itt szó a martinival való keverésről vagy éppen egy olyan italkülönlegességről, mint a Gimlet. A ginekről elmondhatjuk, hogy egy rendkívül népszerű alkoholos ital, amit kifinomult, valamint karakteres ízének köszönhet. Sokunk…..
Az alábbi cikkben összegyűjtöttük a legjobb fürdőszobai fűtés megoldások télre, hogy fürdőszobánkban is kellemes legyen a legnagyobb hidegben is. Most hogy megérkeztek hozzánk is a hidegebb napok mindenképp fontos, hogy felkészüljünk azokra. Télen az egyik legrosszabb érzés mikor egy forró zuhany…..
Az öröm és közös élmények megszerzése és átélése mindannyiunk életének meghatározó pillanatai szorosan köthetők az étkezésekhez. Otthonunkban egy-egy vendéglátás megszervezése megannyi vesződséggel és munkával jár. Nem csak a szervezési és főzési feladatokra gondolok hanem elsősorban az…..
Hogyan szervezzük életünket a home office alatt? A koronavírus által hátrahagyott összes negatívumot és pozitívumot a társadalom még mindig szokja, és újragondolja azokat. Még közel sem nyertünk a vírussal szemben, és az elmúlt év során hozott intézkedések közül sok már megszokottá vált. Egy…..
Az alábbi cikkben többek között azzal is foglalkozunk, hogy miért a legdivatosabbak a bizsu ékszerek, milyen kínálatból választhatunk és mire kell figyelnünk. Valószínűleg mindenki imádja a különféle izgalmakkal teli szezonális ékszereket, amiknek színe és mintája rengeteg formában létezik, ám…..
Milyen felkészülés szükséges az őszi óvodakezdéshez? Mi könnyíti a beszoktatást? Milyen fajta ágyneműre van szükség? Hasznos tippekért olvasd el cikkünket! Az óvodás kor kezdete nagy mérföldkő a gyermekek számára. Akik nem jártak bölcsődébe, most kerülnek először nagyobb közösségbe, ami…..