Regisztráció Blogot indítok
Adatok
maszáj herkules

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most már helyénvaló feltenni a költői kérdést: Orbán Viktor vajon jobban szereti a plagizáló típusú munkatársakat, mint az önálló gondolattal rendelkezőket? (Fotó: Pályi Zsófia/origo) Egyre több a kérdőjel Orbán Viktor személyzeti politikája körül és nem csak…..
Obama 2009 óta az első olyan nyugati vezető, akit újraválasztottak. Bár nem volt és nem lesz nagy elnök, gazdaságpolitikája növeli az ismételt recesszió elkerülésének valószínűségét. (Fotó: AFP/Getty Images) Barack Obamát ismét az Egyesült Államok elnökévé…..
maszáj herkules 2012.11.08 06:40:03
ha a mostani válság csak szabályozási probléma volna, akkor a lényegesen jobban szabályozott Európának sokkal jobban kéne állnia, mint Amerikának. A helyzet azonban pont nem ez. Igen, az amerikai bankok szabályazatlansága volt a válság egyik kirobbantója (meg az, hogy az Obamához hasonlóan jobbító szándékú baloldali amerikai politikusok olyanokat akartak hitelekhez juttatni, akik ezeket nyilvánvalóan nem voltak képesek visszafizetni). Nekem nem a szabályozás fáj, és nem is az, hogy most rövid távon mennyi pénzt pumpált Obama a gazdaságba, hanem az, hogy hosszú távon tette fenntarthatatlanná Amerika vezető szerepét, például az eddigieknél is pazarlóbb új biztosítási rendszerrel. Ha úgy tetszik, elfogadom az érvelésednek azt a részét, hogy Obama fontos lépéseket tett azért, hogy Amerikában ne alakuljon ki még egy ugyanilyen válság. Csak közben még nagyobb lépéseket tett affelé, hogy előbb-utóbb egy görögországi (optimista forgatókönyv: francia) válság jöjjön létre. Ez tényleg eredmény? Ami pedig a Romney-Ryan párost illeti, tényleg végtelenül unalmas azt hallgatni, hogy ők majd adóemelés nélkül rendbe raknak mindent. De azért mégiscsak Ryan talán ez egyetlen amerikai politikus, aki ki merte mondani, hogy ez így nem mehet tovább, nem lehet örökké többet költeni, mint ami van. Az ilyen hozzáállással általában politikus csak veszíthet, így történt ez most is, de azért mi legalább elismerhetnénk ennek a pozíciónak az intellektuális bátorságát, különösen az Obama-Biden pároséhoz képest, amely szerint minden rendben lesz, s majd megoldódik valahogy. Ez utóbbit halljuk Európából 40 éve és nem úgy tűnik, mintha ez lenne a Paradicsomba vezető út.
A pártban minden vezető készpénznek veszi, hogy a zsidó származás elfogadhatatlan, és szerintük a Novák Előd-féle nyilatkozatok is beleférnek a civilizált emberi diskurzus kereteibe. (Fotó: AP) A Jobbikon belüli Novák-Szegedi konfliktus talán az egyik legjobb hír, ami a magyar…..