Regisztráció Blogot indítok
Adatok
angie.keyr

81 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 „Az ostoba emberek nyíltan kifejezik a haragjukat, de a bölcsek türelmesek és visszatartják." (Péld 29,11 GNT fordítás) A harag sok embert megkavar ma a világban. Egyszerűen nem tudjuk úgy kezelni a haragunkat, mint régen. A Biblia egyik legegyszerűbb, ugyanakkor legmélyebb…..
"Azok, akik Isten akaratából szenvednek, kötelezzék el magukat hűséges Alkotójuk mellett, és tegyék továbbra is azt, ami jó." (1Péter 4:19, NIV fordítás) Vannak emberek, akik azt mondják, hogy Isten azt akarja, hogy mindenki milliomos legyen, hogy Isten nem akarja, hogy bárki is…..
Mindennek megvan a maga ideje, és kijelölt ideje van minden dolognak az ég alatt... Ideje van a sírásnak, ideje a nevetésnek. Ideje van a gyásznak, ideje a táncnak. (Préd 3,1.4 NIV fordítás) Az élet kemény. Egyetértesz? Ádám bűne óta a világ megtört, semmi sem működik…..
"Vizsgálj meg, Uram, és nézz a szívembe; próbálj meg és lásd aggódó gondolataimat. Nézd meg, hogy van-e bennem rossz indulat, és vezess az örökkévalóság felé vezető úton." (Zsoltárok 139:23-24, NIV ford.) Ha már meg vagy róla győződve, hogy a lelki-szellemi…..
Mindannyian együtt Krisztus teste vagytok, mindegyikőtök egy-egy rész belőle. 1 Korinthus 12:27 Kell hogy tartozz egy gyülekezethez, hogy betölthesd az elhívásod, miszerint más hívőket kell gyakorlati módon szolgálnod. A Biblia azt mondja: "Mindannyian együtt Krisztus teste…..
"Hit által épített Nóé bárkát és mentette meg családját az özönvíztől. Engedelmeskedett Istennek, aki figyelmeztette olyan dolgokról, amik előtte sosem történtek." (Zsidókhoz írt levél 11:7a) Hinni azt jelenti, hogy engedelmeskedsz akkor is, ha nem érted, hogy mi az…..
"Mindegyikünk számot fog adni magáról Istennek. Éljetek úgy, hogy ne történjen meg olyan, hogy a testvéretek azért esik el, mert látja, hogy olyat teszel, amit ő rossznak tart." (Róma 14:12-13, TLB fordítás) Az egyik legnagyobb hiba, amit elkövetünk az életben az, hogy…..
"A szeretet sosem adja fel, sosem veszíti el a hitét, mindig reményteljes, és minden körülményt elvisel." (1Kor 13,7 NLT fordítás, második kiadás) A szeretet nagyon kimerítő dolog tud lenni. Ne hagyd hogy bárki megtévesszen, mert az a fajta szeretet, ami változást hoz a világba,…..
Szeresd a szellemi családodat. (1Péter 2:17, MSG fordítás) Már korábban említettem, hogy a gyülekezet egy test, nem egy épület vagy szervezet. Hogy a szerveid el tudják látni a feladatukat, kapcsolatban kell állniuk a testeddel. Ugyanez igaz rád mint Krisztus testének egy tagjára…..
Mivel minden körülöttünk elmúlik, szent és Istennek tetsző életet kell élnünk! 2Péter 3:11 (LB ford.) Nem kell értened a döntésed minden vetületét, amikor úgy döntesz hogy Jézust követed. Egyszerűen csak válaszolnod kell a hívására és el kell határoznod, hogy követed…..
"Öltsétek fel az új embert, aki Isten tetszése szerint valóságos igazságban és szentségben teremtetett." (Efézus 4:24, NLT fordítás, második kiadás). Amikor Isten el akarja tüntetni az életedből a hibáidat és hiányosságaidat, nem csettint egyet, hogy ez azonnal…..
Mondd meg nekik, hogy használják a pénzüket arra, hogy jót tegyenek. Legyenek gazdagok jó cselekedetekben, örömmel adjanak azoknak, akik rászorulnak, és mindig készek legyenek arra, hogy megosszák azt, amit Isten adott nekik. Ha így tesznek, valódi kincseket gyűjtenek a mennyben…..
"A hit pedig a remélt dolgokban való bizalom, és a nem látható dolgok létéről való meggyőződés." (Zsidók 11:1) Isten munkálkodik az emberek szívében, amikor "elvárod" tőle, hogy ezt tegye. A Saddleback gyülekezetben minden istentisztelet előtt így imádkozom: "Istenem,…..
"Áldjad, lelkem, az URat, és ne feledd el, mennyi jót tett veled!" (Zsoltárok 103:2) Amikor az álmaink beteljesedése késlekedik, sok dolgot hajlamosak vagyunk elfelejteni. Elfelejtjük, hogy mit is álmodtunk. Elfelejtjük, hogy mit tett értünk Isten, elfelejtjük jóságát, amit addigi…..
"Józsefnek szép termete és szép arca volt. Potifár felesége hamarosan kívánsággal kezdett rátekinteni, és ezt parancsolta: Gyere, hálj velem! József viszont visszautasította. Így felelt ura feleségének: Nézd, az én uram rám bízta az egész háztartását... Semmit sem tiltott el…..
"Akire keveset rá lehet bízni arra sokat is rá lehet... Ha tehát a világi gazdagsággal nem voltatok hűségesek, ki bízza rátok az igazit? És ha a más tulajdonával nem voltatok megbízhatóak ki fog nektek olyat adni ami majd a tiétek lenne?” (Lukács 16.10-12 - NIV…..
Napi remény Milyen lesz a menny? 2015.03.31 03:00:00
"Mert a bűn zsoldja a halál, az Isten kegyelmi ajándéka pedig az örök élet Krisztus Jézusban, a mi Urunkban." (Róma 6:23) A kegyelem az az ajándék, ami folyamatosan megkapunk, mert a kegyelem egyik előnye az örök élet. A Róma 6:23 azt mondja: "Mert a bűn zsoldja a halál, az…..
Bárki, aki hajlandó Isten akaratát tenni, megvizsgálhatja ezt a tanítást, hogy vajon Istentől való-e, vagy én találtam ki. (János 7:17 MSG fordítás). Jézus ezt mondta a János 7:17-ben: "Bárki, aki hajlandó Isten akaratát tenni, megvizsgálhatja ezt a tanítást, hogy vajon…..
"A mag ami jó földbe esett, azokat jelképezi akik hallják az igét és megtartják azt igaz és jó szívvel és kitartanak amíg az termést nem hoz." (Lukács 8:15 GNT fordítás) Isten azokhoz az emberekhez beszél, akik időben eldöntik, hogy azt teszik, amit Ő mond. Nem fog…..
"Ha a búzaszem nem esik a földbe, és nem hal meg, egymaga marad; de ha meghal, sokszoros termést hoz." (János 12:24b) Mit csinál a földműves, amikor van egy terméketlen földje, ami nem hoz hasznot neki? Nem fog panaszkodni miatta. Még csak nem is imádkozik! Egyszerűen kimegy, és…..
"Úgy használd az e világi javaidat, hogy azok mások javára is váljanak, hogy barátokat szerezz. Így, amikor a földi javaid elfogynak, befogadjanak titeket az örök hajlékokba." (Lk 16:9 NLT fordítás) Úgy tudod a legjobban felhasználni a pénzedet, ha embereket juttatsz a Mennybe…..
 "Különböző szellemi ajándékok vannak, de ugyanaz a Szellem adja azokat. Különböző módon lehet szolgálni, de ugyanazt az Urat szolgáljuk. Többféle elvégzendő munka van, de ugyanaz az Isten ad tehetséget minden egyes személynek." (1Korinthus 12:4-6, GW fordítás)  Az…..
"Énekelj Istennek, mondj dicséreteket nevének, emeld fel Hozzá éneked, mert az Ő neve Úr! (Zsolt 68:4 ESV fordítás) Vissza akarsz térni Istenhez? Akkor először eleged kell legyen a bűneidből, aztán be kell vallanod őket, és felajánlanod az életed áldozatul. Mindezek után…..
De ha keresni fogod ott az URat, a te Istenedet, megtalálod, ha teljes szívvel, lélekkel keresed. 5Mózes 4:29 NLT fordítás Nem fogod Istent hallani, csak ha nagyon, nagyon akarod. Nem azt mondom, hogy Isten hangját hallani választás kérdése, vagy jó lenne. Isten hangját hallani…..
Aki ekkora halálos veszedelemből megszabadított minket, és meg is fog szabadítani. Benne reménykedünk, hogy ezután is megszabadít. 2 Kor 1:11 Isten vigyáz rád, úgyhogy ne higgy a félelmeidnek. Ez döntés kérdése, bízz Istenben, ne hagyd, hogy legyőzzenek a félelmeid. A 2…..