Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Solarina

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szerintetek, lehetséges, hogy egy négy tagú család a XXI. században, több hónap alatt mindössze egy marék háztartási hulladékot termeljen? A kaliforniai Johnson családról az amerikai médiában már sokan cikkeztek, a youtube-on található egy riport is róluk, a családanya…..
TComment Az autózás őrültség 2012.12.12 09:29:59
Aki használja az autóját, ne gondolja, hogy ötvennél kevesebből kijön. Ha még mindig azt hiszi, kezdje el írni, és majd beszélünk egy hónap múlva. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Solarina 2012.12.12 13:59:49
@Zsoo: A kocsikat is lopják, tudtommal. :)
Képet Joe69 jelöltjéről kérsz, vagy rólam? És mit bizonyít a kép? Hogy akinek jó egy bringás pasi, az nem lehet jó egy autós pasinak? És ha kapsz egy képet, akkor vajon elhiszed-e, hogy azt ábrázolja, akit? :)))
Solarina 2012.12.12 14:34:34
@Zsoo: te írtad a képkérést, te tudod, mire, ha kusza, hát kusza a szál...
Amúgy a lopás tényleg gond, mindig gondolnom kell arra is, hogy hol hagyhatom a bicajt. És volt már olyan, hogy egy-egy nap pl. azért nem mehettem bringával dolgozni, mert munka után olyan helyre mentem, ahol nem volt hová tenni. Szóval távolról sem tökéletes a helyzet. Épp ezért nem kizárólagosan azt használom. A tökéletes megoldás a teleport lenne. :)
Solarina 2012.12.12 15:28:27
@Hajdú Peter: Bocs, nem hagyhatom ki, hogy rosszmájamnak szót adjak: azt írtad: "gondolkodnak". Igen. Ám van egy réteg, akik ilyet nem csinálnak, viszont jól reagálnak a csajozós verdára. Kereslet-kínálat megtalálja egymást. Ill. van az a verzió, amikor "kit érdekel, nem a bankkártyámat sz**ja". :D
Számos eszköz van a politikai döntéshozók kezében a demográfiai csökkenés megfordítására, ám ezek költségesek, ellentmondásosak és bonyolultak. Az abortusz szigorítása, tiltása pedig nem szerepel köztük. A populista politikusok mégis ezzel érvelnek, hogy ne kelljen megtenniük az igazán szükséges…..
Az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Művelődési Szervezete (UNESCO) és a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) 1966. október 5-én fogadta el a a pedagógusok jogairól szóló, 150 pontból álló határozatot. 1994-ben ennek a döntésnek emléket állítva ezt a napot kiáltotta ki az…..
Solarina 2012.10.08 10:35:55
@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe: Valóban, akkor volt egy 50% körüli emelés. Mindkét szülőm tanár (már nyugdíjasok azóta), emlékszem, az az emelés volt az, amivel megváltozott az életünk. Egészen addig állandóan kölcsön kellett kérni, hogy legyen mit enni. Akkor egy ideig sikerült életben maradni a fizuból. Tudom, hogy van egy réteg, akinek a 98-2002 volt az aranykor, de nekünk az volt a legalja... legalábbis akkor még azt hittük... de 2010 óta tudjuk, hogy van még lejjebb... :-(
A terhesség-megszakítások szabályozását látszólagos egyetértés övezi – legalábbis ezt tükrözik a közvélemény-kutatások: a többség rendre a hatályos szabályozás mellett foglal állást. Azonban a téma az alkotmányozáskor újra napirendre került, ez pedig zavart okozhat. „II. cikk Az emberi méltóság…..
Solarina 2012.10.01 06:28:49
@Reggie: Először az orvosi tények: a női elköttetés 100%-ban irreverzibilis, a férfiaké 92%-ban visszaállítható. Nőtől petesejtet levenni fájdalmas beavatkozás, műtéti körülmények között, a férfiak ejakulációja tudtommal nem kellemetlen, sőt.

Na de a lényeg: gyúrj egy kicsit humorérzékre és iróniára, épp azt akartam megvilágítani, hogy - téged idézve - mennyire "undorító" az, hogy akár fogamzásgátlás, akár abortusz, csakis a nőt nyaggatják, és minden kívülálló marhára meg akarja mondani, mi történjen a testünkkel, a méhünkkel. A "szerepcsere" épp ennek az abszurditására mutat rá. Egyébként bármilyen témában jól működik a teszt: fordítsd meg a szerepleosztást, és csekkold, hogy úgy is olyan "normális"-e a dolog.

A döntési jogkörről és felelősségmegoszlástól pedig azt gondolom, hogy minden fázisban részvétel-arányosan: a fogantatás kérdése fifty-fifty, a kihordás nagyobb részben a nőt terheli (hmm... elég nagy részben, ha jól meggondoljuk), tehát itt hadd legyen arányosan több beleszólása a saját életébe.

A "magzatvédők"-ről meg annyit, hogy abszolút álszentségnek tartom, hogy csak elméletben védik a magzatot, merthogy az igazi védelem az lenne, hogy a kismamának legyen mit ennie, nem is akármit, ne fagyoskodjon télen, ne mérgezze magát és magzatát, hogy örömmel várja a babát, ne utálkozva, hogy ne váljon pokollá az élete a terhesség miatt, azaz legalább a startja legyen meg a csemetének. Erről vajon gondoskodik az, aki jó messziről pálcát tör az abortuszt választók felett?
Proszektúra Le a nőuralommal! 2012.09.11 21:55:55
Örvendetes, hogy végre valaki fel meri venni a kesztyűt és szembe mer szállni a nők elnyomó uralmával. Drága Varga István Képviselő Úr! Nem is tudja, hogy mennyire vártuk már ezt az őszinte igaz hangot! Hogy végre nem kell nekünk férfiaknak tovább lapítanunk saját hazánkban.…..
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Solarina 2012.08.22 16:03:58
@fizetekmegegysort: Hozzátenném, régen még működött a természetes szelekció, azok a nők érték meg a felnőttkort és élték túl a szülést, akik elég erősek és egészségesek voltak ahhoz, hogy 6 hét gyermekágy után hussanjanak kapálni. Már előkerült korábban valakinél, hogy ebben sem vagyunk egyformák, van, aki hipp-hopp talpra áll, és van, aki veszélyeztetett terhesség után még hónapokig regenerálódik (saját gyengesége vagy orvosi hibák miatt). Ma igenis él egy csomó olyan ember (és igen, magamat is ide sorolom), aki a "régi arany időkben" nem is született volna élve. Ezért is sántika az összehasonlítás.
Megígérték, felfestették, már a Király utcában is van olyan szakasz, ahol hivatalosan is lehet kerékpározni a BKV buszsávjában. Az áttörésben nagy szerepet játszott a Kerékpárosklub, amely kitartóan lobbizott azért, hogy a megnövekedett biciklifogalom számára megnyissák a…..
Solarina 2012.08.15 10:57:31
Amilyen az adjonisten... legalábbis az autósoknál ezt tapasztalom. Jómagam óvatos és szabálykövető vagyok (na azért glóriát még nem utaltak ki nekem...), így a legkevesebb gondom az autósokkal van. Ha én szabályos vagyok, vagy legalábbis törekszem rá, kiszámíthatóan viselkedem, ezt észlelik, és a normális többség teljesen pozitívan reagál rá.

Megyek úton is, járdán is, bicikliúton is - attól függően, hogy hol mi áll rendelkezésre. Mert abban az utcában, ami egyirányú (nekem szembe), ott ugye nem mehetek az úton, megyek a járdán. Ahol ugyan van bicikliút, de (ideiglenesen ugyan, de pont akkor, amikor arra járok) teljes szélességében kukatároló és kismotorparkoló funkciót kapott, ott kénytelen vagyok járdán vagy úton menni, legalábbis a blokkolt szakaszon. Tehát van olyan, hogy szabálytalan helyzet áll elő - aminek nem feltétlenül van szabályos megoldása.

Tapasztalatom szerint a legveszélyesebb a magamfajta óvatos bicajos számára a gyalogos. Nekik ugyanis valóban (!) csak jogaik vannak, egy gyalogost nem nagyon büntetnek, akármekkora balesetet is okoz. Ebből a szempontból a legveszélyesebb a gyalogos-kerékpáros közös használatú út. De nem feltétlenül nyugalmas a tisztán bicikliút sem, mert naponta kell megoldani olyan szitukat, mint pl. ma reggel is: áll a jóember a bicikliút kellős közepén (Margithíd, Buda felé a szigettől), és sms-t ír, a világról megfeledkezve (igen, ott, ahol kétszer olyan széles járdája is van). Vagy pár hete a Széna tértől Varsányi Irén utca felé kanyarban: két hölgy a bicajt formázó felfestésen megállva (!) üvöltözött az előttem tekerő bringással, hogy ugyan mit is keres ott. Sírjak vagy nevessek???

Aki pedig egyszerűen kitiltaná a biciklit a bolygóról, próbálja ki ezt a megközelítést:
- ha gyalogos/BKV-user vagy: attól, hogy én bicajozom, lehet, hogy épp így férsz fel a buszra vagy tudsz leülni, mert én nem foglalom ott a helyet.
- ha autós vagy: attól, hogy én bicajozom, eggyel kevesebb ember ül autóban és okoz dugót, így ennyivel is gyorsabban haladhatsz.

Teljesen laikusként (sem buszvezető, sem kresz-szakértő nem vagyok, de még statisztikát sem mernék vázolni, mert nem állíthatom, hogy láttam MINDEN bringást, MINDEN autóst) úgy látom, a közlekedési probléma gyökere az, hogy az emberek nem látnak túl önmagukon. ÉN vagyok, mások nincsenek. Ezért parkolnak két-három helyet is elfoglalva, állnak meg úgy, hogy se jobbra, se balra ne lehessen kikerülni őket, mennek át a piroson, állnak bele a kereszteződésbe, tudván tudva, hogy NEM fognak átjutni stb. Lássuk már be, a közlekedés nem magányos performance, hanem csapatjáték.
< E-Tanú > Nem a vonatnak tilos 2012.08.07 16:09:58
A blog történetének az eddigi legdurvább felvételét tesszük közzé egy olvasónk segítségével. A Vosonic GV6300-as kamerájával Kemecse határában rögzítette, ahogy négy autó is átmegy a fénysorompó tilos jelzése ellenére a vasúti síneken. A helyzet mondhatni mindennapos.…..
Hungarian Cycle Chic High contrast 2012.07.26 18:09:08
Városi bringás közlekedő, egy igazi Cycle Chica és a nagybetűs Biciglista találkozása. ..
Solarina 2012.07.31 16:14:17
@Illes: Ha szabályos a szitu, akkor balról előz a profi, és sikerült elkapni azt a tizedmásodpercet, amikor épp egymás mellett haladnak. A kondenzcsík meg le lett fotosopolva :-D