Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bakó.bea

82 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Mi, az Y generáció tagjai, éhezzük a példaképeket, és bevallhatjuk, hogy olykor rossz helyeken keressük őket. (...) Pedig itt vannak előttünk. Vasvári Pál, a 12 pont megalkotója ott hagyta a nyugodt és biztonságos hivatalnoki állást, hogy a forradalom élére álljon. (...) Szerintem a tisztesség és a…..
Nagyon kifinomultan beszél a posztszocialista magyar néplélekről Deák Kristóf Mindenki című rövidfilmje. Valószínűleg azonban nem ezzel érdemelte ki az Oscar-díjat a világ túlfelén, hanem az inkább utópisztikus befejezésével, amit odaát – legalábbis újbalos-egalitariánus…..
Óvatlanul elmentem a nyár végén két hétre szabadságra, és arra jöttem vissza, hogy a fél magyar média a „politikai alapon létrehozott közigazgatási különbíróságok hirtelen, meglepetésszerű bevezetése” miatt retteg, amik majd „elintézik, hogy Andy Vajna csatornáit sose büntesse meg az NMHH és…..
Az egy héttel korábbi puccskísérlet óra naponta érkeznek a hírek Törökországból az ezerszámra letartóztatott feltételezett puccsistákról és az állásukból tízezrével felfüggesztett állítólagos puccsista szimpatizánsokról. Lassan már felmerül az álnaiv kérdés, hogy ha tényleg ennyien részt vettek a…..
Ahogy az várható volt, a nagy arányban a maradásra szavazó skótok mindent megpróbálnak a Brexit-népszavazás után, hogy elkerüljék: az Egyesült Királyság akaratuk ellenére kirángassa őket az EU-ból. Nicola Sturgeon skót miniszterelnök elszánt lobbizásba kezdett Brüsszelben és Londonban, miközben –…..
Egész Európát, de még magukat a Brexit-pártiakat is sokkolta, hogy nyertek az EU-ból való kilépést támogatók a Brexit-referendumon. Persze a mutogatás is rögtön megkezdődött: a hülyék, a vidékiek, az öregek hibája a „rossz döntés”, amivel esetleg az EU, vagy az Egyesült Királyság szétesését is…..
Recep Tayyip Erdoğan egy nagyon érzékeny lelkű ember: már persze amikor nem tüntetések erőszakos feloszlatásáról, terroristákkal való kapcsolatairól vagy újságírók bebörtönzéséről van szó, hanem amikor ezeket szóvá téve rajta viccelődnek. Először egy – egyébként szörnyen lapos, de legalább a…..
Cinizmus terén már a múlt héten is nagyot ment a kormány, de úgy tűnik, ezen a héten sem állnak le, sőt. Hétfőn nyújtották be azt a törvényjavaslatot, miszerint az MNB alapítványainak és cégeinek adatai jelentős részben kikerülnek a közérdekű adatok nyilvánosságát biztosító infotörvény hatálya alól.…..
„− Tudjátok mi a vicc? Hogy a néni egyértelmű kérdést adott be! − Na és? Mi van, ha nem kezd el aláírásokat gyűjteni?”   A fenti párbeszéd tegnap este zajlott le a baráti társaságban, persze az NVI-nél történt botrányos események kapcsán. Az első sajtóreakciókat olvasva úgy tűnik, jórészt mindenki…..
„Nem nyilatkozunk arról, hogy miért vagyunk itt. Magánügy!” – ezzel hárították el az újságírók érdeklődését kedd délelőtt a Nemzeti Választási Irodánál kialakult tumultus résztvevői: egy csapat kigyúrt kopasz férfi, és egy idős néni. Szerintük tehát a népszavazás – a népszuverenitás közvetlen…..
Egy ideje a tervezett hatodik alkotmánymódosítástól és a „terrorveszélyhelyzet” bevezetésének lehetőségétől hangos a sajtó. A Fidesz eddigi kormányzását és általában a hatalom és a politika természetét ismerve nem teljesen alaptalanok azok az aggályok, hogy aránytalan…..
Nem újdonság, hogy a felsőoktatás és a tudományos élet számos baját pusztán pénzzel próbálja megoldani a kormány. Előbb az egyik kezével elvette, majd a felháborodás hatására kicsit hátrálva inkább csak minimálisra csökkentette a gazdaságilag nem elég hasznosnak vagy túltelítettnek ítélt egyetemi…..
Mint ismeretes: megállapodtak az uniós vezetők Ahmet Davutoglu török miniszterelnökkel, hogy menekültügyben a törökökre sózzák a piszkos munkát, cserébe pedig Törökország kap hárommilliárd eurót, polgárai vízummentesen utazhatnak majd az EU-ba és az EU-csatlakozási…..
Az Európai Bizottság hétfőn nyilvántartásba vette az Európai Humanista Föderáció európai polgári kezdeményezését, amely arra irányul, hogy büntessék meg Magyarországot a híres-hírhedt 7. cikk keretében Orbán „autoriter intézkedései miatt” és amiatt, ahogy a „magyar…..
Passauban a minap bíróság mondta ki, hogy Angela Merkel meghívta a migránsokat Németországba. Hogy a bíró az év viccét sütötte el, vagy komolyan gondolta, hogy emiatt két év felfüggesztett is elég az illető embercsempésznek, azt egyszerűen nem tudom eldönteni − de remélem,…..
Aláírásgyűjtögetéssel vagy semmisségi perrel menjünk neki a menekültkvótának? A migránskrízis újabb löketet adott az aláírásgyűjtögető demokratáknak – mindkét oldalon. Magyarországon a Fidesz a kvóták ellen, az Együtt a „közös európai megoldás” mellett gyűjt…..
„Jól fizet a nőgyűlölet” Papp Réka Kinga szerint, aki legutóbbi cikkében a „suttyó szerkesztők” és újságírók „gonosz, nőgyűlölő megnyilvánulásai” felett kesereg. PRK párhuzamos valóságában az ilyen „nőgyűlölő suttyók” betegre keresik magukat, míg az…..
„Jajj, az emberi jogok, meg a közös európai értékek...! Szolidaritást! Közös európai megoldást...!” – hallható nyugatról (és egyes, nyugatos-emberijogi megfelelési kényszerrel küzdő szomszédoktól is) a határzár, a könnygáz és gyakorlatilag bármi kapcsán, amit a…..
Folytatódik a feministák háborúja azok ellen, akik azt a halálos bűnt merték elkövetni nő létükre, hogy kikérték maguknak a minden nő nevében mantrázott férfiellenes szövegeket és a privilégiumok követelését. A Nők a Feminizmus Ellen nevű kezdeményezés követőit előbb…..
Lemond a magyar állampolgárságáról egy erdélyi nő, mert nem ért egyet a kormány menekültpolitikájával és a déli határzárral – adta hírül kedden az…..
A minap Orbán Viktor Tusványoson az egymillió-kétszázezer polgár által kitöltött konzultációs kérdőívek alapján kijelentette, hogy a „magyarok döntő többségének” nem ment el a józan esze, és a kormánnyal egyetértve ellenzi a bevándorlást. Miközben Orbán Viktor…..
bakó.bea 2015.08.01 12:48:48
@vizipipa: emlékszem rá, sőt írtam is az esetről: jog.mandiner.hu/cikk/20150304_bako_bea_artatlan_elitelese_utan_kinevezik_a_balla_ugy_es_a_birosagi_rendszer
Nagy Antalt egyébként a Debreceni Törvényszék Kollégiumvezetőjévé nevezték "csak" ki - a Kúriától azért ez elég messze van.
Az AB-n pedig nem elsősorban a szakmai minőséggel van a baj, hanem a politikai szándékkal.
Nehezen álltam meg mosolygás nélkül, amikor Andrew Duff brit liberális-föderalista EP-képviselő felvázolta nekem a nézeteit a „kétlépcsős Európáról”, ahol a magot a föderális állammá váló eurózóna alkotja, a többiek pedig „társult tagokként” vennének részt az…..
„Egész Európának megmutattuk, hogyan kell harcolni a demokráciáért”, mert legalább nem harc nélkül fogadtuk el a hitelezők akaratát! – hősködött Alekszisz Ciprasz szerda éjjel a görög parlamentben, mielőtt elfogadták volna az újabb mentőcsomag feltételéül szabott…..
Eszményből bálvány lett a jogállamiság, aminek a fogalmába jóformán bármit bele lehet szuszakolni akár Magyarországon, akár Európában – állítja Varga Zs. András alkotmánybíró, a Pázmány jogi karának dékánja a joguralom dogmatikájáról írott Eszményből bálvány?…..
A neoliberalizmusnak a piac mindenhatóságába vetett hite elhozta a „mindenki harcát mindenki ellen”, ezért szükség van egy új Leviatánra, hogy rendet csináljon – ekként értelmezi újra a hobbes-i szuverenitáselméletet Zárug Péter Farkas „Leviatán ébredése” című…..