Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eFAniko

18 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Több, mint nyolc hónapja dolgozom egy budapesti, nagyon jól működő gyermekotthonban. Előtte tizenvalahányig egy nagyon vidéki város melletti, még annál is vidékibb település átmeneti otthonában voltam nevelő. Emellett dolgoztam nyolc osztályos felzárkóztató képzésen,…..
16 vitorlás versenyzővel vágtak neki Londonnak, köztük pekingi aranyérmessel, pekingi ezüstérmessel, de ma már tény: egyetlen amerikai vitorlázó sem nyert érmet az idei olimpián. Hogy miért, azt egyelőre ők sem tudják.  Team USA Forrás: ussailing.org Tudom, nem ez az…..
Az éremfutam előtti két utolsó menet várt ma délután szörföseinkre a dél-angliai Weymouth-ban. Az olimpiai versenyek helyszíne Forrás: ISAF A nők kilencedik futamát a hazai versenyző (Bryony Shaw) kezdte a legjobban, a listavezető spanyol (Marina Alabau) nem kezdett túl…..
Mától a brit Ben Ainslie minden idők legeredményesebb vitorlázója, megdöntve a dán Paul Elvstrøm rekordját, aki 1948, 1952, 1956 és 1960-ban nyert olimpiai aranyérmet vitorlázásban. Ben Ainslie olimpiai bajnok Forrás: ISAF Nemcsak a domboldal, hanem a part menti sziklák is tele…..
Ma a Laser hajóosztály éremfutamának mezőnyéről szólt a legtöbb beszélgetés a dél-angliai Weymouthban, míg a versenyzők az utolsó két futamhoz készülődtek. Az időjárásra ismét nem lehetett panasz, ahogyan az eddigi napok során sem. Egyetlen futamot sem kellett még…..
A Laseres futammal párhuzamosan zajlott a finnesek küzdelme, amelyet a legnagyobb érdeklődés kísért, lévén, hogy a brit Ben Ainslie-nek két lehetősége volt javítani, és közel kerülnie dán riválisához. A brit pedig nem viccelt, az erős akarat diadalt aratott. A kilencedik…..
Nyolc futam után Berecz Zsombor összesítésben 23. a Laser hajóosztály 49 fős mezőnyében. A hátszeles szakasz kevésbé, az éles menet annál inkább jól ment ma délután a magyar vitorlázónak. Az olimpia hetedik futama egy órakor rajtolt, (szerencsére nem csúszott), napsütéses…..
Ben Ainslie-nek nem lehet könnyű. A háromszoros olimpiai bajnok brit vitorlázótól mindenki negyedik aranyérmét várja, amivel beérné Paul Elvstrom rekordját. A dán az egyedüli, aki négy olimpiai arannyal büszkélkedhet vitorlázásban. Anslie ráadásul hazai pályán versenyez,…..
eFAniko 2012.08.03 10:55:42
A tegnapi viharos és árboctöréses menet után Gádorfalvi Áron ma nagyot versenyzett. Összesítésben már 26. Kiválóan kapta el a rajtot az első futamban, két bóját is éllovasként vett, ma nem fogott ki rajta az erős szél. Aztán persze menetrendszerűen megérkezett a holland…..
Harmadik helyet szerezte meg a Laser hajóosztály hatodik futamában Berecz Zsombor, ezzel összesítésben már a 22. a 49 fős mezőnyben. Élen a magyar bajnok Forrás: ISAF A futam hosszú halasztással indult, ahogyan az ötödik is, amiben 34. helyen végzett, de megérte a hosszú…..
eFAniko 2012.08.02 09:35:14
@min: A férfi szörfösök 3. és 4. futama: www.eurovisionsports.tv/london2012/index.html?video_id=8092

Kattints a sailingre a playlistben, ott van még, és lesznek magyar érdekeltségűek is. Ma női szörf (Detre Dia!).
Úri sport ide, úri sport oda, nem flancolni kell, hanem megverni a mezőnyt – mondhatná a dán finnes Jonas Hogh Christensen.  A cseheknek tetszene...a csizma melléForrás: ISAF A közelin a keze egy narancssárga háztartási gumikesztyűben. Az ujjak vége persze vitorlázós módra…..
Tegnap nem találta a szelet Berecz Zsombor a portland-i öbölben, ma azonban kiválóan versenyezve először 11. helyen, majd a második futamban 12-ként zárt, összesítésben 23. Pedig beköszöntött az „angliai nyár” is. A hőmérséklet 16-18 fok körül mozgott, felhős volt az ég,…..
A Nemzetközi Vitorlás Szövetség (ISAF) 2012. május 9-én jelentette be, hogy a londoni olimpia után a szörföt törlik a versenyszámok közül, és helyette kitesurf-ben versenyezhetnek majd a résztvevők. Forrás: http://www.independent.co.uk/ A szörfös társadalmat meglepte a…..
Két futamot rendeztek ma Laser hajóosztályban a festői Weymouthban. A nézők a füves domboldalon elterülve követhették a versenyeket. Berecz Zsombor összesítésben 32. helyen áll a 49 fős mezőnyben. Az első futamban 30., a másodikban 34. helyen zárt, a listát az ausztrál…..
Bár még csak két futamot rendeztek a finneseknek, mégis rögtön dán-angol párharcot láthatott Dél-Anglia közönsége. Ben Ainslie, a britek háromszoros olimpiai bajnoka, akire egyértelmű esélyesként tekintenek a hazaiak, mindkét futamban második helyen végzett. Nem az amerikaiak…..
Ma délután egy órakor kezdődik a női szörfösök hivatalos próbafutama. Keddtől csütörtökig pedig a selejtezők. Dia és a Rock me Baby (ő nevezte el) már száguldásra készen! Nézzétek meg a képeket: HADD SZÓLJON! Rock me baby, rock me all night long Rock me baby, honey,…..
Az újkori olimpiák történetében két alkalommal (1896, 1904) nem indítottak vitorlás versenyszámokat. Először 1900-ban Párizsban láthattak a nézők tőkesúlyos hajókat versenyezni, méghozzá a Szajna folyón, Párizstól nem messze Meulan városában. A legnagyobb hajók (10-20 tonna…..
A tegnap esti vicces/ötletes/gyönyörű olimpiai megnyitón Jacques Rogge, a NOB jelenlegi elnöke köszöntötte a résztvevőket. Rogge vitorlázóként kezdte sportpályafutását, három alkalommal vett részt (1968, 1972, 1976) olimpiai versenyen, finn dingi hajóosztályban. (Később…..
A Vereckei-hágó szűkös lankái között az ősmagyar nagyfőnök természetesen nem vitorlás hajót kormányozott. Nem írhatom át a történelmet vadonatúj felfedezésemmel, mert az nincsen, de Pannónia zöldfüves, tavakkal, folyókkal szabdalt földjére dobbantva lovainak patáit…..