Regisztráció Blogot indítok
Adatok
s3pooler

1 bejegyzést írt és 76 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pár hete már olvashattátok itt, a blogon Birdie és családja kezdeti kanadai tapasztalatait, pontosabban azt, miként terjesztik a fair play szellemét a gyerekek között az iskolában. Most két rövidebb, de szerintem nagyon érdekes írás következik tőle, az egyik főszereplői (a gyerekek mellett) a…..
  Mit tehet a nagyvárosi ember – főleg, amikor soklakásos társasházban lakik –, ha szeretné az energiatermelés területén is kivenni a részét a fenntarthatósági törekvések támogatásából? Klasszikus megoldás szerint vesz például egy megújulóenergetikai vállalat részvényeiből vagy kötvényeiből. És…..
s3pooler 2019.02.11 10:51:01
Használhatjuk-e a telefonunkat, amíg töltőn van? Tölthetjük-e egész este vagy mikor tegyük töltőre az okostelefonunkat? A leggyakoribb kérdések, amikre sokan tévesen tudják a választ. Csekkold le, hogy te helyesen tudod-e!     1. Ne használd a telefonod, amíg töltőn van! Ez nem igaz!…..
s3pooler 2017.06.04 09:38:02
Nem hiszem, hogy ennél lenne lejjebb, mert ha igen, az már _tényleg_ a teljes megsemmisülés lenne, kérem szépen: a hétfő este 18-49-ben elért 5,2 után nagy küzdelemben ugyan, de sikerült a második számú kereskedelmi tévének az a hihetetlen bravúr, hogy 4, azaz négy százalékos közönségaránya volt…..
s3pooler 2017.03.29 16:52:10
@LFather:
Csak a hajónapló kedvéért....

Ahol [amíg] lószar van, (ott [addig]) veréb is van.

www.tankonyvtar.hu/hu/tartalom/tamop425/2011_0001_545_03_Magyar_kozmondasok_nagyszotara/ch31.html
Smoking Barrels Barbarella (1968) 2017.03.27 06:00:00
Női szemmel nézve van abban egy "kis" pikantéria, hogy az egyik legnagyobb feminista ikon az ismertségét egy olyan filmnek köszönheti, amelyben finoman szólva sem a színészi képességei kerültek előtérbe, hanem az idomai. Jane Fonda 2 Oscar-díjas színésznő (a Klute-ért és a…..
A távmunka és a home office sokak álma, ám ez is olyan műfaj, amit tanulni kell, és időbe telhet, mire kialakul benne a rutin. A cikkben áttekintjük az otthoni munkavégzés előnyeit és hátrányait, majd home office tippek következnek – olyan egyszerű megoldások, amiktől jobban megy a távmunkavégzés...
s3pooler 2017.03.25 10:31:53
Sok év home-office és virtuális team-ek vezetése alapján ellenvéleményem van.
Ami jó, sőt kellhet, az egy dolgozószoba, ha van család, vagy egy dolgozósarok, ha egyedül élsz.
A két login a gépen szerintem értelmetlen. Ha egész nap laptopon dolgozol, akkor utána az a kikapcsolódás, hogy ugyanazon a laptopon fácsézel, vagy videózol? Ez így egyenes út a digitális nomád-zombi-léthez. Ha vége a munkanapnak, akkor felálni, és kimenni a lakásból, találkozni emberekkel, ismerősökkel kollegákkal - lehetőleg nem munkaügyben.
Hogy mennyire vagy link, az rajtad áll. Nekem elég sok olyan feladatom is van, ami nem a szívem csücske, de ugyanezért a feladatért az irodában ülve sem rajonganék. Én rá tudom venni magam, hogy megcsináljam őket otthon is. A feladat általában nem attól készül el, hogy bent tartózkodsz az irodában, hanem attól hogy dolgozol rajta. Ha az irodában tudsz rajta dolgozni, akkor otthon miért nem megy?
Valóban veszélyes a végtelenített munkanap csapdája, de a másik oldalon ott van, hogy 10 percre le tudsz ülni a saját kanapédra és lazítani napközben, be tudod rakni a ruhát a mosőgépbe ha csinálsz magadnak öt perc időt, és otthon vagy amikor hazajön a gyerek a suliból, vagy ha csenget a postás. És ha végeztél, akkor nem kell hazavillamosoznod, mert otthon vagy - de ilyenkor sokszor beugrik a " namostmenjünkbárhovácsakkialakásból" szindróma.
De például a reggeli tömegközlekedés nem hiányzik ha otthonról tudok dolgozni.
Sok munkakörben szinte munkahelyi követelmény az alapvető udvariasságon túl is a derűt sugárzó arc, a kedves, szívélyes mosoly is az ügyfelek illetve a munkatársak felé. Mindez valóban kapcsolatépítő, hasznos lehet, ha szívből jön. Jóval kevesebben gondolnak viszont arra, hogy a magunkra…..
Hujber Ferenc újabb ámokot futott a Mokkában, viszont a ma reggeliről már világosan kiderült, hogy csak egy szopatás az egész, összefüggéstelenül beszélt mindenről, ami eszébe jutott, vallás, Orbán a magyarok királya, a fehér király, a fekete király, mittudomén, aztán jött egy vízió is, Eurovízió,…..
James Delaney háborúja bevégeztetett. Nagyon remélem, hogy a csatorna jövőbeli tervében szerepel a sorozat folytatása, mert hiába kaptunk egy kerek, szálelvarrós lezárást, lenne lehetőség a sztoriban. A záró snitt után is azt éreztem, hogy ez még csak a kezdet, innen lehet tovább építkezni. Fontos:…..
s3pooler 2017.03.10 20:36:28
@negyedikfal: A Kelet-Indiai társaság a kereskedelmi terveibe bele tud kavarni, ezért kvázi lefejezte őket.
Ez szerintem nem személyes ügy volt, hanem üzleti.
Szerintem az egyetlen személyes konfliktus a féltestvére férjével felvállalt párbaj volt.
s3pooler 2017.03.10 20:36:33
@negyedikfal: Szerintem nem bosszúra épültek az események, hanem az örökséggel a kezébe került adu ászt játszotta ki annyira, amennyire csak lehetett. Delaney szempontjából az East India Co. ugyanúgy egy terveket akadályozó fél, mint az "Angol Korona", de míg az uralkodót bizonyos korlátok megkötik, az East-India Co. bármi aljasságot bevethet, ami a jövőbeni Delaney-féle kereskedelmi tevékenységet akadályozza. György királytól lelép az amerikaiakhoz, de a E.I.Co. bárhová utánamehet, és beakaszthat neki. Szerintem ezért fejezte le a társaságot a három vezető kiiktaásával, és ugyancsak így oldotta meg, hogy a Towerben kötött alku kulcs-információit ismerő emberek ne tudjanak beszélni, vagy cselekedni. Ha belegondolsz, hogy a féltestvérével milyen érzelemmentesen bánt "azok után", akkor nehezen képzelhető el, hogy a busszúvágy, mint érzelem motiválja egy gazdasági/politikai ellenfelével szemben.
Lifttel balesetet szenvedni számtalan módon lehet. Az embert becsípheti az ajtó, beragadhat, nagy ritkán leszakadhat vele a fülke, de az is előfordulhat, hogy lezuhan az akna mélyére, ha a fülke valamiért nincs a helyén. A történelemben mindegyikre találunk példát bőven - sőt!..
s3pooler 2017.03.03 10:29:46
Az emlegetett esetek mind abból az időből származnak, amikor a mai biztosító berendezések még sehol nem voltak.
www.magyarlift.hu/leirasok-lift-felvono-tortenete

A WTC nél meg nem a lift volt a probléma, hanem az érkező relülők.

Amúgy a közúti közlekedés sokkal veszélyesebb mint a liftezés...
Bemattult, erősen szennyeződött fényszórónkat egyszerűen megújíthatjuk egy fogkefe és fogkrém segítségével...
A Viasat3 a következő hashtaggal reklámozza a Supergirl című sorozatát: #girlpower Meg olyan képekkel, amiken a főszereplő Melissa Benoist szerepel Supergirl-jelmezben (ha már egyszer képregénysorozatról van szó), és a biztonság kedvéért, meg azért, hátha az emberek elfelejtenék, hogy ő egy nő, a…..
Ott tartunk, hogy abban az országban, ahol a Fidesz kedvenc udvari kobzosának HELYTELENÜL titulált előadóművész és az Országgyűlés elnöke egyaránt azt vallja, hogy az asszony az otthon, gyerekszülve jó, és ne építgessen magának karriert, szóval abban az országban, ahol a partnerbántalmazás az…..
s3pooler 2016.06.27 20:59:31
@firg_firg: Még ha figyelembe is vesszük azt, hogy egy ilyen posztra kik repülnek rá, akkor is siralmas a helyzet, ha azt nézzük, hogy a hozzászólóknak átlagosan vajon mennyi fogalma lehet arról, hogy egy férfi-nő viszony, egy flört, vagy egy, a szexualitás határait átlépő kapcsolat mennyivel többrétű, árnyaltabb, ellentmondásosabb vagy szenvedélyesebb és fékevesztettebb lehet annál, hogy "két láb jó / négy láb rossz" mércével meg lehessen ítélni, és pálcát lehessen törni felette, akkor szerintem elég szarul állunk.
s3pooler 2016.06.27 22:28:57
@Sadist: A földdel való találkozás pillanatáig a ló túlsó oldala nagyon hasonlít az innenső oldalához.
Az álláskeresők közül sokakat akár közösségi oldalon való megnyilvánulások miatt is kiszórhatnak a szóbajöhető jelöltek közül. Hogy jó-e, ha utánajárnak a leendő munkáltatók a Facebookon a jelölteknek vagy sem (én spec. nem tartom fair-nek a jelölttel szemben ezt), azt egy másik poszt témája…..
s3pooler 2016.05.29 22:30:29
@Irbisz: Tájékozódj, rád fér. Angliában egy interjún nem kérdezheted a jelölt korát, hogy ne diszkriminálj kor alapján.
Ha FB oldalon szereplő információ miatt döntesz ellene, akkor egykettőre a bíróságon találod magad, egy munkaügyi és személyiségi-jogi perben.
s3pooler 2016.05.29 22:57:39
@jobangel: Nem rúghatnak ki. A modell hölgy szerződésében gondolom volt pár olyan bekezdés, amit megsértett ezzel a fotóval, és amik nincsenek benne egyetlen egy általános alkalmazotti munkaszerződésben sem.

... és azt sejtem, hogy te még nem vettél föl alkalmazottat Angliában.
Bizonyára mindenki ismeri a pécsi lakatfalakat, de a valódi céljáról nem sokan tudnak.....
Erőteljesen megosztotta a magyar közvéleményt a 2016-os Golden Globe nyerteseinek listája. A legnagyobb felháborodást egy férfi szörnyű szenvedéseiről szóló film díjazása váltotta ki...
s3pooler 2016.01.13 19:02:21
Kakuk József idén 69 esztendős lenne. Minden bizonnyal nyugdíjasként játszana unokáival. Netán barátaival sakkozna a téren, esetleg kertészkedne, vagy várná a hétvégi futballfordulót. De egyiket sem teheti. Ugyanis 1956-ban, mindössze 10 évesen agyonlőtték…..
FREEDEE BLOG Gyorsabb a Ferrarinál 2015.11.18 08:30:00
Kevin Czinger szuperjárgánya, a Penge (Blade) gyorsabb a Ferrarinál is, de nem ez a legfőbb különlegessége, hanem az, hogy kategóriájában a világ első nyomtatott darabja. Az alvázat teljes egészében printelték, alumíniumot használtak hozzá, a konnektorok pedig szénszálakból…..
Az Index "Ma is tanultam valamit" mai gyöngyszeme: Nos, a rossz hír az, hogy a leírtakkal ellentétben még a termékeny korban lévő kerek mellű nők sem képesek utódnemzésre. Arra ugyanis a férfiak képesek. A nők a termékenységüket, fogamzóképességüket tudják demonstrálni a…..
Pszinesztézia Mérgező barátok 2015.11.03 22:40:08
Egy jó barát vagy egy jó baráti társaság számtalan örömteli pillanatot okozhat, nagyon fontos támasz lehet a mindennapokban, vagy akár a nehéz élethelyzetekben. Életünk természetes sajátossága, hogy miután kirepülünk a szülői házból, számos, szülőktől kapott élményt a…..
Üdvözlöm Önöket!   Megpróbálom röviden leírni a történéseket,ami miatt felkerestem Önöket.A férjem elbocsátása miatt írok.   A férjem török állampolgár.4 éve vagyunk házasok.Magyarorszàgon élünk.Az egyetemet Törökországban végezte el,majd friss angol tanári…..
s3pooler 2015.10.08 13:04:53
@melaena: A főnököt meg kerülni nem okvetlenül óriási hiba. Mi van, ha valami disznóságot, vagy törvénytelenséget akar veled megcsináltatni? Ha elég ügyes, akkor simán te viszed el a balhét.
Ilyenkor meg kell kerülni a főnököt, és lehetőleg kettővel fölé címezni a problémát. Ha onnan nem védenek meg, akkor az egész cég sáros, de biztos, hogy nem rúgnak ki mert tudják, hogy vigyázniuk kell veled, mert eljárhat a szád.
s3pooler 2015.10.08 14:37:45
@Kniight: találgatsz, de okoskodsz, mintha előtted lenne az adott cég teljes szervezeti felépítése. Honnan tudod, hogy kinti főnök nincs magasabban a vezetésben a helyi főnöknél?
s3pooler 2015.10.08 14:45:48
@Kniight: Írod:" Ha nem ez az ok, akkor biztosan van valami más. A főnök nem hülye, ha az alkalmazott ennyire superman ahogy magáról állítja akkor valószínűleg megtartják."

Ez alapján biztosan állítom, fogalmad sincs a nemzetközi nagyvállalatok működéséről.
Egyes cégek döntéshozói azt sem tudják, hogy van-e egy adott országban leányvállalatuk, nem hogy arról fogalmuk lenne, hogy milyen superman-ek dolgoznak ott.
( Szemtől szembe, személyesen átélt tapasztalat )
Napi Vagányság Halálos monogram 2015.10.01 07:53:46
  #523 Mi köze a mediterrán öblítésű (=amikor a pokol tornácán nem tud megpihenni a kakamanó és egyből a vízbe esik) budiknak a páncéltörő lövedékekhez? Mindkettőnél a kumulatív sugár végzi az aljamunkát. Csak amíg az egyik esetben ez alvázmosást jelent, a másiknál…..