Regisztráció Blogot indítok
Adatok
assistant

31 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
[update] Legjobb tudomásunk szerint - annak ellenére, hogy még mindig érkeznek hozzánk megkeresések levelek nem megérkezése miatt, - a rendszer visszaállt a normál üzembe. A tegnapi naptól az üzemeltetés jelentése szerint biztosan megérkeznek a levelek a fiókokba. A problémákért…..
assistant 2014.11.27 07:48:36
@gzsakai: Hello, azon levelek, amiket az SMTP szerverek újra küldenek az automatikus beállítások révén még merérkezhetnek. Sajnos, erre nincs ráhatásunk. Be kell valljuk, hogy előfordulhat, hogy a hiba időszakában nem kézbesült levelek egy része nem érkezik meg soha, de erről a feladó kap értesítést.
  KZ-nek     Hm, az ősemberek. Erre gondolt Z., amikor kis rést nyitott a kapun. Pont akkorát, amekkorán milliméterpontossággal fért át, majd kilépett a márciusi délelőttbe, hogy elinduljon dolgozni. Jó szeme volt, képek közt élt születése óta. Így azonnal észrevette azt a…..
nekem a tenger 11.01.08. 2011.03.08 20:18:46
 Halott a szív, ha nem szerethet. Miként a tétlen karban is leáll a vér. Megtaláltalak, de örökké kereslek, Mert keresni kell a szívnek, ha él.   Ezernyi úton végigmentem, De valahogy mindegyik elágazott, Végül megálltam itt, és önfeledten Csodálom azt, hogy még vagyok.  …..
„Csönd van, és ez legalább annyira nyugtató, mint nyugtalanító. Mert semmi van benne.” Ősz jött megint, nemsokára november lesz, és már alig hihető, hogy valaha ezt a szerelem havának gondoltam. Jönnek a nyirkos reggelek, gesztenyeillat a belvárosban, szürkeség, forraltborszezon.…..
 A szülőnevelő   Az, hogy könyvből nem lehet gyereket nevelni nyilvánvaló. Sőt, tovább megyek: direktben nevelni sem lehet. Az ember, ha szülő, próbál a képességei szerint megoldásokat találni a helyzetekre, aztán a végeredményt látva tudja csak meg, hogy jól tette-e, amit eddig a…..
nekem a tenger Revans 2010.01.29 12:42:06
Megdöglött, mondta a kislány, miközben ránézett a kutyára. Feküdtek mindketten a nappaliban a kanapé alatt. A kislány két ujja között kis golyócskát gyúrt az orrából imént kihalászott puha, zöld, félszáraz folyadékból, és gondos célzás után a kutya szemébe pöckölte. Vakk? - vakkantotta a kutya, a…..
Lelken túli érzelmek   Az érzelmek nem a lélekben zajlanak le – írja Márai Sándor. És bármennyire is azt gondoltam eddig, hogy az érzelmek színtere csakis a lélek lehet, valamiért elhiszem neki. Miért? Csak. Tán mert olvastam az 1941-ben írt Az Igazi című regényt, a csaknem negyven…..
  Közzétette tavaly év végén hazai ügyfeleinek vásárlási szokásait az egyik magyar kereskedelmi bank. Kiderült, hogy bár kevesebbet költöttek, igencsak megnőtt a kedvük a hitelkártya használatára. Különösen karácsonykor. Egy másik statisztika szerint decemberben a szokásosnál is többen…..
Ennyire egyszerű - lehetne Olykor lehetetlen sorsokat terel egymásba az élet. Nézzük csak: Adott egy árnysovány, depressziótól sújtott takarítónő, amúgy isteni tehetségű grafikusművész, nyomasztó múlttal – ő Camille. Aztán Philibert, a Sorbonne-on végzett arisztokrata történelemtanár,…..
Vian szerelmes tragédiája   „Ezek annyira amerikaiak, mint a s…ggem” – kiáltotta dühösen a moziban ülő Boris Vian, majd felugrott, kirohant és szívrohamot kapott. Ennek idén épp ötven éve. Akkor vetítették premier előtt a Köpök a sírotokra című regényéből készült…..
Provance hamvas filozófiája „Végül is ketten maradnak Isten és a bor” Azt írja Hamvas Béla az A bor filozófiájában, hogy vannak bor-országok és pálinka-országok. És eszerint van bornép és…..
Történelem, tőmondatokban„Azok a szavak, amelyek érzéseket jelölnek, igen homályosak. Jobb, ha kerüljük a használatukat. És ragaszkodunk az emberek, a tárgyak és önmagunk, vagyis a tények hű leírásához.” Egy regény alapszabálya ez. Egy regényé, amely franciául íródott. Mégis velejéig…..
nekem a tenger Aranypor 2009.11.27 23:07:12
…kezembe aranyport rakott a sorsom, de pereg kifelé az ujjaim között, és minél kevesebbnek érzem, annál inkább szorítom, amitől aztán még gyorsabban fogy el...meg kell tanulnom, hogy nyitott tenyeremben tartsam,mert tudom, hogy akkor marad meg belőle a legtöbb.....
Ha fájdalmakkal ébredsz és alszol el, az ennyi év után már nem csodálni való. Fáj a hát, az eltörött borda, a porcos térd, a kiújult teniszkönyök - és fájhat a lélek is. Ellentétben a testiekkel, a lélek fájdalma nem átléphető. Arra nem mondhatod, hogy nem létezik. A lélek önmagát érzi olyankor…..
nekem a tenger jó és rossz 2009.10.26 01:18:48
Nem csak egyféle az ember. Jó meg rossz ugyanúgy jár vele.Ha elutasítod amiatt, ami rossz benne, ne feledd, hogy vele a jót is elveszíted...
nekem a tenger Távol és közel 2009.07.20 14:25:13
Egy karnyújtásnyi távolság. Olykor emberek közt ennyi marad egész életükben. Közelebb azonban nem jutnak egymáshoz. Akkor is lehet így, ha együtt élnek, és akkor is, ha nem.De mekkora különbség.Van, hogy ketten egyszerre ébrednek rá, a másik mennyire fontos része az életüknek. Akkor elindulnak…..
nekem a tenger Sivatag 2009.07.15 11:36:03
Vajon meddig élhet az (ilyen) erős szeretet?Úgy lehet, mint két sivatagi vándor vízkészlete.Be kell osztani, hogy minél tovább tartson.De aki szomjasabb, hamarabb elfogyasztja.Akkor pedig kiszárad a szerelem.Hacsak nem találnak közös k(i)utat...
nekem a tenger Válasz 2009.04.25 10:18:17
    Sokminden vagyok,ami mások nem.De valami nem, ami viszont sokan.Ez a kérdés.A valami.  Másokat megszeretnek,majd, később,inkább elviselnek,mert legalábbvalóságosak.Ez a biztonság. Viszontbelém szeretnek.A mesebeli vonzó.És lovag.Nyújtja a kezét.Megkapaszkodnak…..
nekem a tenger Szög a padlóban 2009.04.20 09:48:19
Nem akarok már megoldani való konfliktusokat. Amiket persze én okozok, ki más, hiszen velem történnek. De belefáradtam a megoldó szerepbe. Oldja, aki akarja, legyen az övé egészen.Fáraszt az érzés, hogy kilógó szög vagyok a parkettában, és ha belém botlanak, kétfélét tesznek velem: addig ütnek, míg…..
nekem a tenger Vagyok 2009.04.01 00:21:48
 (részek)1. Voltál már úgy, hogy írni akartál, és nem voltak ott a mondatok? Csak ürességet éreztél, pedig tudtad, hogy az, ott a szavak helye? Voltál már úgy, hogy a szerelem fojtogatott, mégis te voltál az, aki egyfolytában elfojtottad a szerelmet? Hogy ne látsszon, hogy ne hasson, hogy ne…..
Persze, hogy a tavasz most is ugyanúgy érkezett, mint bármikor. És persze, hogy a tél emléke úgy-ahogy elviselhető. Hiszen rengeteg bánatszürke és lélekmetsző telet elviseltünk már. Olykor reménytelenül, mégsem elveszetten. Miért lenne ez most másként?Az ég káprázatos kékje, az arcot…..
nekem a tenger A Tenger. APart. 2009.03.08 02:54:53
Hallgatom a hülyéket a Parlamentben. Légüres mondatok elől kapkodom a fejem. És egyszerre irigylem az átázott cipőt, a diadalmas körbenézést homloktörlés után, az ebből következő sóízű maszatokat az arcon, a kötelek barázdálta kérget mindkét tenyéren, a mozdulatok…..
 Van még fél órám, felteszek egy fülest. Lassan egy hete, hogy Pink Floydot hallgatok, mindig ugyanazt, és, miként már évtizedek óta, nem tudom megunni.  We’re just two lost souls swimming in a fish bowl, year after year.   Nem szeretem a napirend-írásokat. Akkor sem, ha…..
Vannak régi törések bennem, amikhez ha hozzáérsz, fájnak. Néha akkor is, amikor simogatsz. Vagy ölelsz.És ha olyankor szisszenek, majd meg is keményedem pillanatokra, akár egy kavics,az nem feltétlenül ellened szól. Méginkább nem azért, hogy ne érints, ne simogass, ne ölelj.Ki lehet ezeket a…..
„ülök itt a dolgozószobában, fél kézzel törölgetem az új ebetakinek minden pillanatban érzem a háláját, a szeretetét, meg a ragaszkodását, annyira, hogy még a zuhanytálcában is alázatosan tűrte, ahogy egyre jobban habzik az a büdös teste, aztán pedig már nem büdös többé.szerintem…..