Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ordinary lady

95 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ordinary Lady Átalakulás 2013.01.08 09:15:20
Most nem egy gyógynövényes cikk jön, hanem valami sokkal személyesebb.  Valami megváltozott a kapcsolatunkban, valami lassan átalakult, és már nem ugyanaz mint eleinte, mint 1 éve vagy mint fél éve volt. Valami beérett, valami megnyugodott. Nem kell arra gondolni, hogy merjek-e…..
Ordinary Lady A teafaolaj 2013.01.07 09:47:35
A teafaolaj az Ausztráliában őshonos teafa leveléből préselt olaj. Sok területen hasznosítják, antiszeptikus azaz antibakteriális hatása miatt. Nem az a tipikus "lágy" olaj, inkább kifejezetten sűrű, jellegzetes, erős szagú. Mivel nagyon koncentrált és erős hatóanyagú.…..
Ordinary Lady Vizsgastressz 2013.01.03 14:29:50
Nagyban tart a vizsgaidőszak, és sokan stresszelnek miatta. Jó páran fordultak hozzám tanácsért, mivel enyhíthetnék ezt a fajta idegeskedést. Nos lássuk az 5 leggyakoribb ellenszert. A macskagyökér. Tavasztól őszig szedhetjük,de csak a gyöktörzsekben található Valeriána…..
Itt most nem az eszmei értékről lesz szó, hanem arról, amit meg kell fizetnünk ha venni akarjuk a gyógynövényeket. Nagy gyógynövénygyűjtő vagyok, amit az egész családom szívesen vesz és asszisztál is benne szükség esetén. Még a 3 éves kishúgom is tudja, hogy néz ki a…..
Ordinary Lady Évértékelés 2012.12.31 14:58:54
Ennyi gyógynövényezés után, jöjjön ismét egy személyes poszt, vagyis a 2012-s évem. Mivel leszoktam a naplóírástól, és még blogot sem vezettem, de azért volt pár emlékezetes pillanat. Előlegként annyit, hogy az eddigi legnehezebb évem volt, de a jövőmbe tekintve úgy…..
Ordinary Lady Megfázás elleni tea 2012.12.27 18:35:01
A gyógynövényes cikkeim nagyon népszerűek, ezért most egy olyan témáról írok, ami nagyon is aktuális. A megfázás, köhögés orrfolyás. Az aromás gyógynövények legtöbbje tartalmaz gyulladáscsökkentő vagy antibakteriális illóolajakat, melyek a téli megfázásokon segítenek.…..
A cím lehetne,hogy éljen a tél, szedjünk gyógynövényeket, de sajnos télen nem sok lehetőség adódik. Nyáron és ősszel igyekeztem betakarítani minden szükséges alapanyagot, most abból élek. DE van pár gyógynövény, melyet most érdemes szedni. Ilyenek: a csipkebogyó, magas C…..
Szombaton nagyon tartalmas és élménydús napot töltöttem el egy nagyon kedves barátnőmmel. 7 éve ismerem,de eleinte nem tápláltunk egymás iránt különösebben jó érzéseket. Én túl komolynak tartottam, ő pedig engem túl gyerekesnek. Aztán valami megváltozott,és hirtelen jóban…..
Ordinary Lady Retro tél 2012.12.09 15:40:15
A szüleim ma reggel nem álltak az ágyam mellett 7-kor,hogy mikor óhajtok felkelni, ezért fél 8-kor már bűntudatom volt és felkeltem. Addigra kész volt a villásreggeli. Napközben nyugodtan, nem sietve és a tankönyveket messzire elkerülve tettünk-vettünk. Délben felvettem a téli…..
Ordinary Lady Modern nyelvlecke 2012.12.03 14:43:01
 Ma gyanútlanul és fagyosan álltam a buszmegállóban egy maroknyi ember között. Tőlem nem messze 4 fiatal 14-15 éves hölgynek nem éppen nevezhető lány beszélgetett és vihorászott. Pár mondatot elkaptam a magasztos eszmecseréjükből, ezért úgy döntöttem,inkább zenét…..
Nemrég a Szíriai helyzetről tartottam tájékoztató jellegű előadást a főiskolán. Sokan semmit sem sejtenek, az amúgy több mint 36.000 emberéletet követelő polgárháborúról. És erre mi történik? Az én szép kis történetemet elmossa, lefokozza a zsidó-palesztin…..
Ordinary Lady Könyvajánló 2012.11.29 13:55:24
Bear Grylls: Tűzön vízen át Az öcsém nagy Bear Grylls rajongó. Én persze nem vagyok az, mert mi a csodálatraméltó egy olyan férfiban, aki a vadonban túlél, miközben a stáb ott ugrál körülötte? Akik rendes kaját esznek, és felveszik, ahogy belemászik a vízbe,de a…..
Örökös téma és gondolat bennem  felnőtté válás. Mikor lesz valaki igazán felnőtt? Mitől az? Régebben a felnőtt számomra tökéletesen önálló, döntésképes személy volt, akinek nincsenek szükségei mások tanácsára. Hülyeség....főleg manapság, amikor házaspároknak…..
Ordinary Lady Új világrend 2012.11.21 10:56:32
Csak kapkodom a fejem mostanában. Maradinak és ósdinak érzem magam. Hol vannak a normális emberek?! Egyre fogynak sajnos...agyonnyomja őket a nagy változás. A globalizáció,a média és a trendek. Mi ez,hogy játékból agyoncsapunk védtelen járókelőket? És hogy vigyázzunk,mert…..
Ugyan, miért ne lephetném meg magam? És különben is kell valami indok, hogy ne érezzem fölösleges pénzkidobásnak... és amúgy is leárazták. A tökéletes ajándék magamnak, hátsó szándék nélkül. Nem érzem, hogy rászorulnék. Sőt butának érzem az egész könyvet...…..
Ordinary Lady Cím nélkül........ 2012.11.15 13:38:50
Pontosan 3 évvel ezelőtt, ilyen tájban készülődtem egy randevúra. A srác egyértelműen kinyilvánította nagyfokú érdeklődését irányomban, én pedig adtam neki egy esélyt. Meglehetősen izgultam, nem voltam a randizgatáshoz hozzászokva.De a fiú nagyon aranyos volt, még csokit is…..
Amint elindítjuk egy háromszög formájú kis takony szörny fogad minket két nagy bociszemmel és mosolygós szájjal. Kapunk kis tutorialt, mit tegyünk a szörnyikénkkel. A legfontosabb: foglalkozzunk vele. Néha éhes, néha retkes, néha szomorú és néha álmos. Amikor retkes: a Lab…..
Ordinary Lady Mai ínyencség 2012.11.13 08:18:39
Sütőtökös túrótorta Hozzávalók egy 22 cm átmérőjű, kapcsos tortaformához: 300 g  túró, 200 g sült sütőtök, 130 g tejföl, 1 cirom reszelt héja, és leve, 100 g cukor, 65 g vaj, 2 egész tojás, 1 vanília rúd kikapart belseje, 50 g kukoricadara, 25 g vaníliás…..
Az utóbbi pár hónap legsikeresebb 3 részből álló könyvsorozatáról beszélünk. Nagy nyaggatás eredményeként rávettem magam, hogy elolvassam a 2x500 oldalas könyveket. Nem is a hosszal van a baj, hanem azzal, hogy sokan divatból olvasták csak. És persze mindenkinek más róla a…..
Ordinary Lady Depresszió 2012.11.08 09:21:53
Az élet tonnás súlyával nehezedik a vállamra mostanában. Nem vagyok jó testvér, jó barát, jó író, jó nő és semmi. Otthon sem érzem jól magam,és lassan már sehol sem. Undorodom az érdekviszonyoktól, a munkahelyemen és az utcán. Mindent túlgondolok, és sajnáltatom magam.…..
Ordinary Lady Férfiúi büszkeség 2012.11.07 09:54:19
A munkahelyemen sok emberrel beszélgetek. Ez benne az egyik jó dolog. A nyelviskolába az állandó tanárokon kívül érkezett 3 afrikai tanár. Panaszkodtam a hidegre. Kérdezték, miért jó a nyár, amikor olyan nagyon meleg van.......dehát lehet napozni! Hoztam fel érvként. Nagyon…..
Ordinary Lady Egy tökéletes nap 2012.11.02 20:25:27
A tökéletes nap előző este kezdődik,amikor eltervezed, hogy a következő az lesz. Reggel a család mosollyal és forró kávéval,friss péksütivel ébreszt. A kishúgom boldogan átölel, mert végre felébredtem. Unszol, hogy játsszunk és most az egyszer szívesen kiteszem vele a 250…..
Vannak bizonyos napok, amikor csak egy pihepuha ölelésre és egy kis lustulásra vágyom. Nem szaladgálásra és játékra. Ilyenkor jól jönne a plüsskutya helyett egy igazi bújós kiscica. Olykor szeszélyes, máskor lusta, és van amikor játékos. Remélem hamarosan teljesül egy régi…..
Ordinary Lady Új élet vár 2012.10.30 10:02:12
Bizony! Egy nagy változás előtt állok, ami be fog, be kell következnie. Sokat variálok, hiszen alapvetően halogató ember vagyok......sajnos. Ezúttal viszont nem így lesz. Erőt veszek magamon és változok. Változtatok. Minden szépen lassan összejön magától, és sürget. És meg…..