Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LittleG (uk)

0 bejegyzést írt és 1944 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Határátkelő Mert magyar vagyok 2019.06.24 06:30:00
Ahogyan telnek a határátkelős évek, sokakat kezd el foglalkoztatni a magyarságuk kérdése. Hiányzik és ha igen, akkor mi: emberek, ételek, tárgyak, hangulatok, helyek? Ezeken gondolkodott el Balázs, aki két rövid, egymáshoz voltaképpen kapcsolódó szösszenetben osztotta meg a…..
LittleG (uk) 2019.06.24 11:06:05
@nyuszigonosz: szerintem ez egy nagyon is pontos tukre bizonyos lelkiallapotnak, szemelyisegnek. Foleg, mert szekelytol jon. A hatarontuli magyar kicsit senki fia. Magyarok is fujnak ra, romanok/kranok/szerbek stb. is. Na, a szekely, az duplan senki fianak kezelve erzi magat. Magyarorszagi magyarok is fujnak ra, erdelyi magyarok is, romanok is (persze nem mind).
LittleG (uk) 2019.06.24 11:26:44
@Horthy Miklós cselédje: es globalis felmelegedes sincs.
LittleG (uk) 2019.06.25 15:41:00
@nyuszigonosz: te hatarontuli magyar vagy? Mert en igen, a csaladomban pedig szekelyek is vannak - testkozelbol ismerem a jelenseget.
Klára nem nevezhető friss határátkelőnek, hiszen még a rendszerváltás környékén ment (némi hezitálás után) Ausztriába dolgozni. Döntése akkor (legalábbis saját bevallása szerint) hordozott némi kockázatot, de hosszú távon jónak bizonyult. Mi a magyar álom szerinted? Halászlé paprikás csirkével?…..
Érezheti az ember otthon idegennek magát? Szerintem nem is olyan lehetetlen ez, mint gondolnánk, különösen így lehet, ha magyarként például a Vajdaságban látta meg a napvilágot, mint a mai írás szerzője, Attila. Aki határátkelőként Németországban él. Miért nem Magyarországon? Ez is kiderül a…..
LittleG (uk) 2019.01.31 10:54:30
@Csodabogár: A szavazati jogot ertem, de az miert baj, hogy utleveleket is kaptunk?
LittleG (uk) 2019.01.31 10:59:31
@Arthamyr: velem szemben ult a munkahelyen :P amugy rendes srac volt. En nem vagyok eleg eros szemelyiseg ahhoz, hogy magasrol tegyek masok velemenyere, pedig jo lenne. De foleg ha szamomra erzekeny temat tolnak a kepembe, nem tudok rajuk hagyni.
Mar nem emlekszem, mi lett a vege, de igazat nem adtam neki, az biztos :P
LittleG (uk) 2019.01.31 11:06:33
@Csodabogár: Azert nem erted, mert nem nottel fel kisebbsegi magyarkent :)
Nem történt hatalmas meglepetés kedden este Londonban, amennyiben a brit parlament alsóháza nem szavazta meg a Brexit feltételrendszerét rögzítő 585 oldalas megállapodást. Illetve ha történt meglepetés, az az elutasítás aránya volt, közel 100 éve nem szenvedett ekkora vereséget kormány a brit…..
LittleG (uk) 2019.01.18 17:34:15
@nyuszigonosz: bizony megy a keszulodes, van olyan angliai fb csoport, foleg oslakosokkal tele, ahol kvazi apokaliptikus idokre keszulnek, bespajzolnak tartoselelmiszerekbol, aggodnak, hogy honnan lesz asztmagyogyszeruk, mert abbol nem lehet bespajzolni...
LittleG (uk) 2019.01.18 17:53:21
@takarék-láng: a kolleganom fel evig arulta a hazat, a vegere 15%-ot engedtek az arbol, de csak nem ment el, pedig szep haz, jo kornyeken. A vegen megtartottak (nagyobba akartak volna koltozni).
Nem nagyon tudok mit írni Edith levele elé. Saját bevallása szerint Kanadában él több mint négy évtizede, én rengeteg keserűséget érzek ki a szavaiból, aminek persze nem tudom az okát – de talán ez az a helyzet, amikor jobb lenne máshol… Írását azért is adom közre, mert úgy gondolom, sokan élnek úgy…..
Rendhagyó poszt lesz a mai, nem is nagyon emlékszem a blog történetében ilyenre, de amikor Romsics Balázs (akinek fotóit már sokszor láthattátok itt) felhívta a figyelmem Kakas István halálára, úgy éreztem, muszáj egy posztban elmesélni a történetét. (A posztban látható…..
LittleG (uk) 2018.10.22 13:10:03
@adg: :) jaa, nem tudom, miert ertelmeztem haaza-nak.
Valoszinuleg mar reg elment Magyarorszagrol, ugyhogy ha a hazaja nem is Anglia volt, ott inkabb "otthon" erezhette magat (fura ezt egy hajelktalanrol mondani). Vagy csak nem volt penze, "haza"menni, valamit itt csnalni.

Donald Gould tortenete megvan? Barcsak tobb ilyen sztori lenne...
LittleG (uk) 2018.10.22 15:22:05
@Golf2: A hajlektalansag mindenutt kemeny..
LittleG (uk) 2018.10.23 10:59:31
@kék madár: melyen egyetertek. Ugy sjanalom, hogy nem mentettem el, pont tegnap lattam egy videot, azt hiszem egy new yorki kozgazdasz, holokauszt tulelok leszarmazottja beszel a fasizmusrol (Hitler, Mussolini, Trump, Erdogan, Orban), amit egy evtizede tanulmanyoz, es hogy mik az ismervei es taktikai, pontokba szedve. Felelmetes.
Időről időre megpróbálok megszólaltatni Magyarországon élő (vagy rövidebb-hosszabb ideig az országban tartózkodó) külföldieket, mert nagyon érdekel, milyennek látják ők az országot, mi az, ami tetszik nekik, mi az, ami nem. A mai poszt egy beszélgetés egy finn lánnyal. Iina az…..
LittleG (uk) 2018.07.09 11:01:27
@adg:
Azt irja a csaj: "Az egyetlen képem az volt, hogy mindenki barátságos, boldog és sok pálinkát iszik. [...]
Nos, a pálinkaivás igaznak bizonyult csakúgy, mint a barátságosság."

A boldog nem igazolodott be ;)
Potrien Ursula, Celine Dion, az asszisztens, Hókuszpók és a többiek – mindannyian egy svájci hotel alkalmazottai, melynek hétköznapjaiba Ütvefúró segítségével tekinthetünk be ismét. Nem mellesleg az is kiderül, milyen feltolni egy kétméteres rámpán egy megpakolt, egymászás…..
Mielőtt félreértés lenne, a mai posztban nem arról lesz szó, hogy mi mennyibe kerül külföldön, hanem egy szerintem nagyon fontos, ám talán ritkábban tárgyalt kérdésről, ami ugyanakkor komoly hatással lehet a mindennapjainkra: hol hogyan viszonyulnak a pénzhez, a „piszkos…..
LittleG (uk) 2018.06.27 11:57:28
@London2009: Nekem Visa-m van es eddig mindenhol elfogadtak, kis boltokban is
LittleG (uk) 2018.06.27 11:59:16
@LittleG (uk): megtenni = felretenni
Az ember életét sok minden megváltoztathatja, jellemzően valamilyen trauma szokta leginkább. Azért olyan történet alighanem elég kevés magyarral fordult eddig elő, mint amit Zoli átélt Chilében. Nem akármilyen sztori következik. Nem, ez nem a Mars, hanem az Atacama-sivatag..
LittleG (uk) 2018.02.23 17:17:51
@Aye aye: neketek ott mi hianyzik a boldogsaghoz?

Azert en beletennek egy "is"-t is a mas kell a boldogsaghoz mondatba :) (pl. biztos korgo gyomorral, a hid alatt is lehet boldognak lenni, csak konnyebb jollakottan, lakasban..)
Érdekes kísérlet a mai poszt, ugyanis nem egyetlen főszereplője van, hanem rögtön öt. Méghozzá öt magyar fiatal Angliából, Németországból, Svájcból és Ausztriából (igen, az egyik országból ketten vannak), akik az év végéig több posztnak is főszereplői lesznek. Arról kérdezte őket Ukume, hogy miként…..
LittleG (uk) 2017.12.15 16:23:42
@Bredpitt Monika: Az igaz, hogy Japánban pontosan jön a vonat és minden precízen működik, de ezért hatalmas árat fizetnek. A legtöbben agyondolgozzák magukat, meg kiégnek és végeznek magukkal, van erre szó is, hogy a sok munkától lett öngyilkos.
Na, akkor a tegnapi havas kitérő után következzen a már hétfőn belengetett (és általatok megszavazott) írországi párposzt, azaz Kisrumpf férjének írása az érem másik (nem túl fényes, inkább rozsdás) feléről. Lássuk tehát, mi az, ami idegesítő Írországban! (A képeket köszönöm Kisrumpfnak, aki ezzel…..
LittleG (uk) 2017.12.13 11:30:35
@ChristineK: en nem ertem ez az angolok/irek iranti utalatot. En elek jo helyen? Itt is vannak utcan reszegen kopkodo bunkok, meg vegtelenul jo emberek is. Az elobbieket ignoralom, kikerulom, az utobbiakkal baratkozom.

Pl. jarok templomba, otthon is jartam. Az itteni templomi kozosseg teljesen mas, sokkal toleransabbak, megertoek, kedvesek, halasak minden szalmaszalert, amit arrebbteszel nekik. Biztos itt se ilyen minden templomi kozosseg. Addig kell menni, amig az ember megtalalja azokat, akikkel jol erzi magat. Ez igy van otthon is, idegenben is.

Mi ertelme van azokra fujni, akikkel nem jo egy helyen lenni es ezert utalni, kerulni mindenkit?
Szerintem igy nem lehet igazan jol elni valahol (fuj mindenki, csak a taj szep, meg a penzuk jo...)
LittleG (uk) 2017.12.13 11:34:11
@London2009: miben?
A kérdésre persze rögtön rávághatnánk, hogy azért, mert a világ egyik legmagasabb életszínvonalat biztosító országa (röviden: a pénz miatt), de a dolog azért ennél összetettebb. Persze Tamás felsorolásának pár pontja szorosabban vagy lazábban összeköthető az anyagiakkal, de többről van itt szó.…..
LittleG (uk) 2017.12.05 10:55:18
@Bredpitt Monika: ez a metal verzio tenyleg jo, meg mas dolgok is a sractol, van amelyik videon a felesege vagy a lanya is szerepel :)
LittleG (uk) 2017.12.10 18:34:02
@Bredpitt Monika: hú, hát ez nagyon nem az én hangzás- ill. ízlésvilágom :)

nem swing a második szám amúgy

ami főleg bántja a szemem, hogy gyerekeket raknak oda felnőttként viselkedni. mire nagykorúak lesznek, kiégnek :(

(csak most vettem észre, hogy válaszoltál a kommentemre, bocsi)
LittleG (uk) 2017.12.12 20:33:23
@Bredpitt Monika: jaaa, Swing gitan. Nem esett le :)
Egészen szokatlan dolog történt az elmúlt egy-két napban Nagy-Britanniában (és Írországban): komoly mennyiségű hó esett. Ami persze komoly fennakadásokkal is járt, ugyanakkor az ott élő magyarok számára kicsit visszacsempészte a magyar telek emlékét. Rengeteg kép érkezett a Határátkelő…..
LittleG (uk) 2017.12.12 10:30:43
@geegee: de nem úgy ejtik, hogy Ríding, hanem Reding :)
Állítólag egy régi, itt élt törzs nevéből származik, ami Readingas volt.
LittleG (uk) 2017.12.12 10:33:03
@kisrumpf: nem is csak a lustaság, de ha nincs hó, ami többnyire nincs, sokkal jobban kopik, mint a nyári. Én is úgy tudom, a 7 fok csak legenda. Biztos a téligumigyártók találták ki :)
Talán emlékeztek még Balázs történetére, aki 11, Kanadában töltött év után döntött úgy, hogy visszaköltözik Magyarországra. Miután megírta történetét, rengeteg több érdekes vélemény, hozzászólás, saját tapasztalat érkezett reakcióként a Határátkelő oldalára, úgy gondoltam, ezeket érdemes lenne…..
LittleG (uk) 2017.11.07 10:58:22
@svájci sapka (ch): Ezért könnyebb szerintem azoknak a magyaroknak, akik kisebbségből mentek külföldre. Engem már "otthon" is diszkrimináltak és kicsit kívülálló voltam a saját szülőföldemen, úgyhogy itt nem lepődöm meg, hogy jövevény vagyok (annak minden előnyével és hátrányával), mert ez legalább igaz. És még mindig jobban bánnak velem itt, mint otthon.
Hallottatok már valaha Birzebuggáról? Mert én őszintén szólva nem, és elsőre nem is hangzik olyan nagyon bizalomgerjesztően, pedig egy máltai kisvárosról van szó, ahová a mai poszt szerzője, Zsolt költözött a családjával. Málta egy nagyon érdekes sziget, talán sok mindenben…..
LittleG (uk) 2017.10.25 12:08:13
@Demi78: A listabol a hideg van telen nekem abszolut kizaro ok. Legyen hideg telen, de odakinn, ne az otthonomban..

Tenyleg nincs semmilyen hatekony futesi lehetoseg Maltan? Sajat gazfutesrendszer, boilerrel?
Határátkelő A pokol, ami nem az 2017.10.23 06:30:00
A legtöbb országról él egy kép az emberekben, ez a kép persze a legtöbbször torzít. Mégis más a helyzet az olyan esetben, amikor egy nyitott, nyugati társadalomról van szó, és megint más, amikor egy olyan helyről, mint például Afganisztán. Eleve nagy kérdés, miért akar valaki…..
LittleG (uk) 2017.10.23 13:26:16
@Tivadar Polgar: engem nagyon érdekel, én is tanítottam (bár nem olyan sokféle alanyt, az én skálám 3 évestől kb. 42 évesig terjedt)

már csak azt kell kiderítsem, nálam mi veri ki a dopamin-biztosítékot :) (volt egy ilyenem, de az "elromlott"...)
LittleG (uk) 2017.10.23 14:07:48
@Arthamyr: hát, lehet épp akkorát nem , de azt is el tudom képzelni, hogy pl. bungee jumping közben, közel a földhöz/vízhez valami nagyon erőset él át az ember (vagy rögtön utána, hogy Huhh, mégsem haltam meg :)
LittleG (uk) 2017.10.23 14:50:53
@Arthamyr: engem nem érdekel, mennyibe kerül, ha fizetnének, se ugranék, nekem büntetés lenne, csakúgy, mint az ijesztő vidámparkos menetek :)

Sose fogom megérteni, mi a jó abban, hogy az ember halálra rémül :) (épp ezért a horrorokat vagy thrillereket is kerülöm)
A világ mindig sokkal bonyolultabb, mint gondolná az ember (napi Coelho letudva…), ennek egyik ékes példáját adják azok az uniós állampolgárok, akik Londonban élve, és élvezve a tagsággal járó minden előnyt mégis azt mondják, hogy ha tehették volna, ők bizony a Brexitre…..
LittleG (uk) 2017.10.09 11:25:29
@M. Péter: Ha ez igy lenne, Anglia is siman megszigoritotta a bevandorlast, de eutagkent nem teheti... Csak a benefiteket, hogy kinek mennyi ido utan ad mit.
Jó régen, jó négy és fél éve annak, hogy Öreghaver egy posztban megírta, miért és hogyan pakolt össze ötven fölött és vágott neki a határátkelésnek. Akkor a munkahelyén nem nagyon vették komolyan, (megkapta azt is, hogy hova menne ő, a „vén hülye”), ám mégis sikerrel…..
LittleG (uk) 2017.10.04 13:15:53
@P.Elliot: jesszus :( gyorsan elkepzeltem, ha velem tortenne, es iszonyu meg belegondolni is. Meg jo, hogy nem ismerjuk a jovot. Kicsinalna tudni, hogy mikor milyen szerencsetlensegben lesz reszem.
Egyre tobbszor tudatosul bennem, hogy basszus, elvezzuk amink van, amig van, mert egy pillanat alatt borulhat minden. Es akkor mi aprosagokon bosszankodunk...
LittleG (uk) 2017.10.04 13:52:18
@vándor madár: annyira nem vagyok elmelyulve a nyugdijassag tortenelmeben, de az a benyomasom, hogy volt nek iegy aranykora (foleg a gazdagabb orszagokban), talan ugy a 80-as evektol errefele, de ez mara mar lealdozott. A gondtalanul nyaralgato penzes nyugdijas kepe mar a multe, kb mindenhol...

De jo lesz a mi, meg a jovo generacionknak (meg mar sok mostani nyugdijbavonulonak is...)
LittleG (uk) 2017.10.04 14:01:58
@P.Elliot: Ez most nagyon jol jott. Irtam, hogy mostanaban egyre tobbszor eszembe jut ez, de nem elegszer.

Ma este maskepp megyek haza a csaladomhoz.
Igazi sikersztori a mai, és nagyon sokat megértet abból, miért mennek külföldre azok, akik így döntenek. Igaz ez a magyarországi, és aztán az angliai részre is. A poszt legfontosabb mondata azonban így szól: „Minden visszajelzésből érzem, hogy becsülnek és szeretnek.”…..
LittleG (uk) 2017.09.28 12:36:54
@Virago_1000: ez netto hulyeseg, hogy csak 500 fontos rozsdas darabra futja. Eltel mar Angliaban?
Ha azt írom, Belfast, akkor a legtöbb embernek még ma is egy etnikai, vallási és mindenféle konfliktusokkal terhelt, finoman szólva sem túl biztonságos város jut az eszébe. Pedig a mai Belfast nagyon messze van a két évtizeddel ezelőttitől, olyannyira, hogy nyugodtan London olcsóbb, és sok…..
LittleG (uk) 2017.09.27 23:16:50
@DánBrünhilda: értem, miről beszélsz. A "majdnem" ezért lett majdnem, mert mi is erre jutottunk: jó ott élni - a dánoknak.
Szerintem nektek tetszene Anglia. Az idő itt másképp vacak :P viszont szépen lehet felfelé lépdelni. Persze itt is van üvegplafon, csak jóval több elérhető lépcső van alatta.
Csak kár, hogy épp brexitesdit játszanak.
Írországban nincs hol lakni ( na jó, csak túljelentkezés van lakásokra) és egy fokkal többet esik, de biztos az is jó hely :)
LittleG (uk) 2017.09.27 23:23:12
@DánBrünhilda: melyik részén laktok, ha kérdezhetem?
LittleG (uk) 2017.09.27 23:35:32
@DánBrünhilda: "Annak idején nem akartunk Angliába menni, mert mindenki oda ment. Németül pedig a férjem nem beszélt."

Ezt szó szerint én is írhattam volna. Angliát zártuk ki először :)

Csak én elolvastam több dániai magyar blogot is (Venátor, Dóri Dániáról dalol, Lyst Orsi - na az nagyon érdekes volt és még sokminden más), plusz egyszer ellátogattunk oda Couchsurfinggel (főleg Aalborgban és Aarhusban voltunk).

Tehát arra rájöttünk, hogy oda nem, de hogy végül mégis Anglia lett, azt a HÁnak és közönségének köszönhetjük, ugyanis itt megszellőztettük a dilemmánkat és itt terelődtek vissza a gondolataink mégiscsak Angliára, és egyelőre nagyon nem bántuk meg, úgyhogy köszi nép :) (persze nem tudom, az 5 évvel ezelőtti közönségből ki van még itt...)
A kérdést sokaknak felteszik, akik hazaköltöztek, a válaszok persze különbözőek, de általában érzelmi alapúak, a családról, gyökerekről szólnak. Balázs 11 év Kanada után költözött vissza Magyarországra. Hogy miért? Erről szól a mai poszt. Te is hazaköltöztél?…..
LittleG (uk) 2017.09.22 10:50:58
@kék madár: "van egy mondas, hogy 30 ev felett mar nem lehet tartos baratsagokat kotni. Es egyelore meg nem sikerult ezt megcafolnom"

Ezt meg igy nem hallottam, de mostanaban kezdem en is belatni. A gyerekkori baratokkal mas iranyba valtoztunk, eltavolodtunk egymastol.

Volt par probalkozasom az elmult evekben, egy kozeli barantnot "kialakitani", de sorra meghiusultak. Hol az en hibambol is, hol nem annyira. Aztan rajottem, hogy messze nem vagyok mar olyan hajlekony, sokkal bizalmatlanabb vagyok, mintsemhogy valakit beavassak a legbelsobb erzeseimbe, ugyhogy bar keseregtem egy darabig, azt hiszem kezdek megbekelni azzal, hogy nekem nem lesz olyan baratnom, mint amilyen regen volt.

A legkozelibb bizalmasam a ferjem, ugy meg nem lehet kozeli barat valaki, hogy nem a bizalmasad :)

Ugyhogy maradok a laza baratsagoknal, es nem varom tovabb a feher lovat :)
LittleG (uk) 2017.09.22 12:20:32
@Csodabogár: Ez nagyon erdekes felvetes - konnyebben alakul ki szoros baratsag, ha mindketten egyedul vannak. Kiicsit, mintha randizgatna az ember, igyekszik tarsat talalni.
Sokan vannak úgy, mint Mariann, aki 55 évesen, ápolónőként már nem tudott kijönni a fizetéséből, így kénytelen volt Ausztriában munkát vállalni. Aztán jött egy súlyos betegség, de tudta, nem adhatja fel, különben még egyszer nem tudna talpra állni. A mai egy rövid, de annál…..
LittleG (uk) 2017.09.21 10:23:23
@Pink Petsch: volt egy film Iris Murdoch írónő életéről (Kate Winslet játszotta), Alzheimere volt azt hiszem és az írásán vette észre, hogy épül lefele, először csak nem találta a legmegfelelőbb szavakat, a végén már hálóingben bóklászott el a búsba..
LittleG (uk) 2017.09.21 10:33:44
@Nagy kámpics: igen, sehogy se jó, se sokáig élni, se keveset... Ahogy telik az idő, egyre többet gondolok arra, hogy basszus, egyre kevesebb van hátra, és sok szempontból a szarabbik fele vár rám (tíz éve még nem fájt (ennyit) a derekam, nem tapadtak így a kilók, nem voltak ráncok a szemem körül stb.)

Az is igaz, hogy 11 éve még nem volt egy imádott gyerekem, 12 éve férjem, 13 éve majdnem meghaltam, azelőtt meg tele voltam pattanással stb :P

Érdekes, hogy bírod az ilyen videókat nézni. Eddzeni akarod magad, hogy szokjad, bírjad a témát, a látványt?
LittleG (uk) 2017.09.21 10:37:08
@geegee: na, már a memóriám se a régi :) (de tényleg amúgy, régebb kívülről fújtam telefonszámokat, most a sajátomból is csak az egyiket tudom).

Lófrizura ami olyan, mint a sörény, nem ér véget a hajvonalnál, de nem is igazán hosszú - ott csüng a nyakéba egy kis haj, de lehet erre is rosszu emlékszem és egész más sérója volt a színésznek :)

Emlegettem már egy könyvet (Stumbling upon happiness, de egyáltalán nem nyálas, ahogy a címből gondolhatná az ember), ott írja (érdekes kísérletek leírásával), hogy igazából ahogy emlékszünk valamire, az tuti nem úgy volt. Még az sem, hogy milyen ízű volt valami.
Ha valaki gyerekkorától a külföldi életre vágyik, ráadásul össze is jön neki, és „csak ide, a szomszédba” Bécsbe költözik, akkor az ember azt gondolná, különösebb probléma nem adódhat. Pedig bizonyos szempontból, szinte mindegy, hogy 200 vagy 20 ezer km-re költözöl, a…..
LittleG (uk) 2017.09.19 17:55:58
@Arthamyr: hm, nekem tobb helyen is ugyanaz a jelszavam (ami nem jo, tudom), vagy hasonlo, de azt meg nem tudom mind megjegyezni, hogy hol melyik.

Ugyhogy emaileket szoktam magamnak kuldeni, sokszor csak korulirva magamnak, hogy rajojjek (pl. x helyen jelszavam: mint fb-n)

De olyan magamnak kuldott email is van, amiben pontosan benne van... a tobbi 57000 email kozt :)

amig egy hekker ra nem keres magyarul a jelszo szora az emailboxomban, amit feltort...
LittleG (uk) 2017.09.19 17:56:34
@LittleG (uk): a vegen megint visszaterunk ahhoz, hogy papiron, valahol egy fuzetben taroljuk az ilyen erzekeny infokat. azt legalabb nem tudjak messzirol feltorni..
LittleG (uk) 2017.09.19 23:04:02
@Dikusz: nem haragszom :) de oka van annak, hogy emailt írok magamnak, ugye ott a kereső funkció, pl. rákeresek hogy valami jelszó és máris tudom, hogy lépjek be :)

Pl az előbb, valahova. Egyszer valahogy nagyon nem tudtam belepni, felment a pumpám, kértem jelszóemlékeztetőt, linket küldtek inkább, hogy nesze, itt változtasd meg és az új jelszó az akkori lelkiállapotomat tökrözi: meszafrancba (meg a végén pár szám).

Szerintem a hülye is jó lette volna, ha még megtoldod ezzel-azzal :)
Sokkal jobb, mint az, hogy "jelszó" :)
Rengeteg poszt volt már arról, milyen munkavállalóként külföldre menni, ennél jóval kevesebben választják a vállalkozói utat. Nos, Gábor a kivételek közé tartozik. Írásából kiderül, miért éppen Nagy-Britanniát választotta, és még arra is fény derül, hogy jönnek ehhez a csehek. Nem akármilyen…..
LittleG (uk) 2017.09.16 00:40:07
@Pink Petsch: ja, nagyon másként látok én is mindent, mikor innen hazamegyek. Elszoktam már a sok kéregetőtől pl. Várad eléggé fejlődik, túlságosan is, egy csomó minden nincs meg már.
Ha visszavágyom, akkor a múltba, de oda is csak látogatóba :)
LittleG (uk) 2017.09.17 12:55:24
@Pink Petsch: azt hiszem, befejeztek :) vagy legalabbis a nagyjat
LittleG (uk) 2017.09.17 12:56:42
@gabors: :) egyszeruen kisse hosszura hagyott ferfifrizurak, mintha egy normalis vagas lenott volna