Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tankaranka

0 bejegyzést írt és 204 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szélesre tártam az ablakokat, hadd jöjjön befele a jó novemberi hideg, ködös levegő. Szükség is van erre, a fejem túlzottan tele van mindenfélével, azt is nem árt jól kiszellőztetni. Ránéztem az ablakra, no az is csodás, jöhetne egy iromány "Értekezés a takarításról"…..
tankaranka 2014.11.27 23:19:10
@_Wasp_: tetszik, amit irtál. Egyetértek vele.
tankaranka 2014.11.29 00:46:48
@Skatulya bácsi megmondta: nem vagy férfi ? Az általam eddig ismert bácsik férfik ...

:-)

akkor sorry
Most már tényleg nem hallani mást mindenhonnan és nem lehet olvasni mást mindenhol csak azt, hogy a 40 feletti önálló, magukat eltartani képes, elvált nőknek aztán ezen a Földön már semmi esélye sincs újra kapcsolatba kerülni, mert ugye 1. a 40 feletti férfiak legfőbb célja épp csak kiszabadulva…..
Augusztus 20-án teljesen mást készültem nézni a kötelező Szaffi (ismét  betegre nevettem magam azon a zseniális rajzfilmen!) után a tévében, azonban A fekete tulipán (amit egyébként kívülről tudok, hiszen ezerszer láttam már) és Alain Delon keresztülhúzta a terveket,…..
Kedves Barátok, Zsofia ma hajnalban elhunyt. Nagyon köszönjük minden ismerősnek az elmúlt hónapokban kapott sok biztatást, látogatást, telefonhívást, segítséget, levelet, vért. A temetést még szervezzük: előreláthatólag a jövő hét utáni héten lesz, hétközben. Aki…..
tankaranka 2014.08.18 17:07:44
Hoppácsak kérem szépen, ennél jobb hírt biztos nem hallottunk ma reggel: Szűcs Gábor, azaz Little G Weevil magyar, de Amerikában élő bluesgitáros lett az RTL Klub énekes tehetségkutatójának új mentora. A hírt a Blikk hozta le, de Little G-t a nagyközönséggel az Index stábja…..
Az orvos ekkor már minősíthetetlen hangnemben elkezdett üvöltözni a rendelőjébe és azt mondta: ő nem csinált semmit, nem is ismeri az illetőt, menjen pszichológushoz mert csak képzeli hogy nála járt. Tisztelt Praxis Blog olvasók!   Tanácsot kérnék, a történet röviden: Az…..
Történt, hogy külföldi gasztroblogok tanulmányozása során egy nagyon guszta képre bukkantam: upside-down, azaz fordított ananásztortát ábrázolt, amivel eddig még sosem találkoztam. Mint megtudtam, az USA-ban ez éppolyan nemzeti büszkeségnek számít, akárcsak francia rokona (eredetije), a Tarte Tatin…..
Dinamó Műhely Ő az az anya 2014.05.04 13:26:26
Ő az anya, aki nincs benne a játékban, akinek nem osztottak lapot, mégis ő esik ki elsőként. Ő az anya, aki évek óta nem volt nyaralni, aki nem is érti a hirdetést, hogy „a Szigetre őt is ki kellene vinni”, akinek a Balaton nem Sound, hanem utolsó boldog éveinek színtere. Ő…..
tankaranka 2014.05.04 17:29:38
Sokan szenvedünk „kincskeresési mániában”, én magamról nem is tagadom. Leendő kincstáramnak egyik ékköve egy Otto Wagner tervezte karosszék lesz. Az a fajta, amit a bécsi királyi takarék tanácstermébe tervezett. Ilyen csoda karosszékem még egy ideig nem lesz, de Otto Wagner…..
21 éve Athénban, ezen napon történt a kosárlabda történetének egyik legértelmetlenebb balesete, amely során Boban Jankovics szerb kosaras a - Panionios görög csapat játékosaként - 5. személyi hibájára reagálva - ami kiállítást jelentett - belefejelt a kosár alatti tartóelembe. Azonnal lebénult a…..
Minden egy tragikus véletlennel kezdődött. Ugyanis belebotlottam abba a nagy port kavart interjúba, amit az ELLE magazin készített Dúró Dórával. Most nem mennék bele abba, hogy jogos volt-e, hogy leszedték az interjút, vagy sem, az külön poszt tárgya lehetne. A lényeg: ha már…..
A "történelmi birtok" egy 7400 nm-es telekre épült, és ahogy arra az adatlapon elérhető leírás utal, az 1. épületben 8 szoba illetve lakosztály található, a földszinten galériázott szalon, hall, személyzeti szoba, konyha, vendég WC kapott helyet, minden szobához fürdőszoba…..
Réges-rég, egy messzi galaxisban, Hollywoodban éldegélt George Lucas, ez a Flash Gordon-rajongó fiatal filmes, aki szenvedélyes álmot szőtt egy varázslatos világról, melyből aztán gyermekek milliói táplálkoztak és teszik még most is, generációkkal később. Odáig azonban…..
Econovum-napot tartunk ma, úgy tűnik. Két kolléga már írt egy alapos cikket a diplomagyár képzési rendszeréről, és máris itt az újabb ügy. Tegnap mutatta be a 444 Dobronyi Tamás "klasztermenedzsert," a Jobbik pro bono gazdasági tanácsadóját. Dobronyi doktori végzettségével…..
Egy roma gyerek két és félszer nagyobb eséllyel kerülhet gyermekvédelmi szakellátásba, mint nem roma társai. Az értelmi fogyatékos gyereket nevelő családok több, mint kétharmada a létminimum alatt él. Csak két megállapítás arról, milyen esélyekkel indulnak a fogyatékos és roma gyerekek ma…..
tankaranka 2014.02.20 17:00:29
150 ezer forint – nagyjából ennyibe kerül ma egy ingyenes szülés Magyarországon. Ennyit kell, de legalábbis ajánlott fizetni hálapénzként az orvosoknak, szülésznőknek. Van olyan is, aki elvből nem fizet, de ilyenkor nagyobb az esélye, hogy olyan ellátást is kap. A Fizettem.hu-ra…..
Ettől függetlenül lehetne jó egy olyan rendszer, amiben fizetni kell vizitdíjat, de a gyakorlatban rossz volt a megvalósítás nagyon. 300 forintos vizitdíj. Jó is lehetett volna, de nem volt az. Pl. Idős bácsi bejön varratszedésre hozzám, ami egy perces dolog. Nem hozta a vizitdíj…..
tankaranka 2014.01.18 21:21:40
@kheiron:

Ne felejtsdel, hogy tőlem havonta komolyabb összeget vonnak eü járulékot, már huszonéve. Nekem elég magas a fizetésem ( multinál dolgozom,minden forintot hivatalosan, adózva, járulékfizetve kapok )és nem tartom fairnek, hogy az ország lakosainak jelentős része sumákolva, feketén, minimálbérre bejelentve stb ugyanolyan ellátást kap illetve még a lehetőségem sincs meg rá, hogy eldöntsem, akarok-e X százalékkal többet fizetni gyorsabb-jobb ellátásért. Illetve van, nemrég érdeklődtem meg a magán-egészségbiztositás lenne lehetőség, de pl onkológiai kezelésekre meg más betegségekre pl meglévő bajokra nem vonatkozik. Privát rendelésekre szoktam járni, de ott meg ki a fene tudja milyen felkészültségü orvosba futok bele...

Nem jó ez igy.A csórók kiszorulnak a prevencióból, a várólistákmiatt túl későn kerülnek orvoshoz ill nem rendszeresne, a középosztály tanácstalan, max azoknak jó, akik komoly vagyonnal rendelkeznek vagy politikusként VIP ellátásban részesülnek.
       Tegnap megtaláltam egy listán a nagypapám testvérét, Gyurikát. Világbajnoki bronzérmet szerzett asztaliteniszben. Ismerhettem volna. Játszhattam volna vele gyerekkoromban. Megtaníthatott volna pingpongozni.        Meghalt. Ahogy mások is…..
Polgárda Stadionokat, de kinek? :( 2013.12.22 17:12:21
Balliberális körökben örök kérdés, hogy kiknek építi vajon a stadionokat ez a szemét kormány. Nos, szeretnénk válasz gyanánt egy kis csokrot átnyújtani ennek az egyáltalán beszűkült, tájékozott, sokat látott, tapasztalt és rendkívül okos rétegnek. Durván egyharmad…..
Nem kevés magyar embert ismerek a határon túl, akik a mai fideszes nemzetpolitika nyomulása láttán középső ujjukat mutatják Budapest felé: ti nekem ne mondjátok meg, ki és mikor magyar, mert akkor mostantól kezdve cigány vagyok.  Örömtüzek gyúlnak december 5-e kapcsán a…..