Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hogyne,persze,igazad van!

0 bejegyzést írt és 636 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ProgBlog Papír, vér és vas 2013.08.09 22:10:22
„Barátaim, rómaiak, földijeim,Figyeljetek rám.” William Shakespeare: Julius Caesar - 1599   Ellenzékiek, bloggerek, publicisták! …Vannak emberek, akik mélyen hisznek abban, hogy egy repülőtér különb hely egy vasúti pályaudvarnál – holott valójában mindkettő csak…..
hogyne,persze,igazad van! 2013.08.10 11:16:38
@Mr. Waszabi: Az nekünk már túl későn lesz.Addigra már rég kirúgnak minket az eu-ból, és kialakul a mi kis törpeállamunk, zárt határokkal.
Persze, nekem nem világos, hogy a 2 pártból melyik fog lefeküdni a másiknak.A fidesz veszi fel a szélsőjobbos retorikát, ezzel köpve szemen a saját táborát, vagy a jobbik, aki eddig támadta a fideszt , ugyanúgy mint a többieket, megszelídül?
hogyne,persze,igazad van! 2013.08.10 11:19:56
@tobeor: Azért elég rendesen csúsztatsz.
2012-ben volt a legnagyobb a működőtőke-beáramlás az országban, elérte a 78milliárd eurót.
A jelenlegi kormány tényleg egy vicc, de ezt a soxart, hogy diktatúra van, meg menekül a tőke, nos ezeket senki se szopja be, csak kontraproduktív, és elijeszti az embereket.
A külföldi munkavllalás, nos, szerintem akik kimennek, a nagy részük hamarosan jöhet vissza, ha megszűnikaz eu-s tagságunk.
hogyne,persze,igazad van! 2013.08.10 11:45:24
@HaFr: szerintem nincs igazad, de nem fogok veled vitatkozni.
index.hu/gazdasag/penzbeszel/2013/07/17/elobb_dolgozzon_aki_politikusnak_keszul/
Vendégkommentárunk szerzője dr. Harangozó Tamás MSZP országgyűlési képviselő  Az Alaptörvény második születésnapja az alattvalóknak ünnep, a demokratáknak figyelmeztetés. „Új rendszert építünk, teljesen új logika alapján.” – mondta Navracsics Tibor röviddel az…..
hogyne,persze,igazad van! 2013.04.29 10:11:48
@kovi1970: Tulajdonképpen ez a legnagyobb probléma.
Fölösleges is elolvasni egy ilyen posztot.Ha ellenzéki képviselő írta, már borítékolható hogy mi van benne.Biztos, hogy nem ért egyet azzal, amit a kormánypárti mond.
És jól látható egy politikai törésvonal, aki nem osztja az épp aktuális véleményt, az rögtön "narancsbolsi", vagy "mocskos ballib."
Lehet ilyen baromságokat fröcsögni, mint te.
Az igazság ezzel szemben az, hogy én az elmúlt 2 választáson mszp-re szavaztam.
Csak úgy tűnik, a mostani mszp ugyanúgy mindent megtesz, hogy megragadja a hatalmat.Lejáratja az országot bárhol, bármikor.
Különösen gusztustalan volt gönc kinga nevű szenny, aki az ep-ben habzó szájjal követelte, hogy vonják meg MO szavazati jogát.Ennél undorítóbb, gusztustalanabb dolog a világon nincs.
És az mszp most is mindent elkövet.Mi a cél?
A hatalom visszaszerzése minden áron?
Úgy is, ha meghurcolják az egész országot?
Csak nehogy visszanyaljon a fagyi!
Mi történne akkor, ha a kormány nem enged a nyomásnak, és felfüggesztik a szavazati jogot, és egyszerűen kilépünk az euból?
Akkor majd tisztelt mszp, teljesen jogosan hisztiztek, hogy vége a demokráciának, de akkor már késő lesz.
Rendkívül kontraproduktív, és veszélyes az, amit műveltek.
Irdatlan károkat okoztok az országnak, és lehet, hogy ti is belebuktok.
Bármilyen hosszú útra is induljon el valaki, az első lépést mindig a legnehezebb a megtenni. Most az ellenzék esetében nem azt kell nézni ki tette ezt meg, hanem azt, végre elindultak az összefogás útján, még ha nem is teljes létszámban és mindenben megegyezve. Trafikkormány…..
Az MSZP és az Együtt-14 megtette az első lépést közös útjukon - ezzel pedig a frászt hozta a Fideszre. Különben miért is reagáltak volna ilyen gyorsan az "összeborulásra"? Hoppál Péter szerint "erkölcsileg is vállalhatatlan ez a szövetség", ez a "maffiabaloldal" és már…..
..
hogyne,persze,igazad van! 2013.04.28 18:00:03
@Jack, a texasi suttyó: nem hinnem.
Viktor meg egy kicsit szabadsagharcol, aztsn majd az eu jol megsz...ja, es sertodottsegeben kilep az eubol.
Sztem van meg 4-5ev azt tsatsa.
A külföldi munkavállalás egyik nagy veszélye, hogy ha az ember nem elég óvatos, könnyen pórul járhat. Ez történt mai szerzőnkkel, Tiborral, aki egy tenerifei munka reményében vágott neki, de gyorsan csalódnia kellett. Talán túlságosan éltek bennem az elmúlt évben…..
hogyne,persze,igazad van! 2013.04.28 08:52:03
@www.aonang.hu: Már máskor is néztem a blogod, de arról, hogy miként lehet munkát találni, nem találtam semmit.
Szívesebben dolgoznék Thaiföldön, mint az eu-ban.
hogyne,persze,igazad van! 2013.04.28 15:53:49
@Jess G: magyar palacsinta nincs.amire gondolsz az a "crepinette" francia eredetu.
Az amerikai palacsinta meg sutoporos teszta.csak neveben palacsinta mindketto, valojaban semmi kozuk egymashoz
Olvasom, hogy a magyar baloldalt okolja a Fidesz a Magyarországgal szemben kilátásba helyezett monitoring eljárás miatt. Nem a kinyilatkoztatás hírértéke okán (milliószor hallottuk már az elmúltnyócév napjainkat is átívelő egetverését), csak az újabb, impertinens csúsztatás…..
hogyne,persze,igazad van! 2013.04.27 19:08:18
@buday008: miert ne targyalna az imf??
Ugy tuni neked hogy kellett a penz?
Akkor meg minek?
hogyne,persze,igazad van! 2013.04.27 19:37:45
@Fejesrob: tevedsz.netto haszonelvezok vagyunk.
hogyne,persze,igazad van! 2013.04.27 19:44:29
@különvélemény: ezt en is lattam.o ezt akarta kihozni.es?
A ksh szerint meg 2007-14 kozott befizettunk 2500, kaptunk 10500mrd ft-ot kaptunk .nod ezt vissza kell fizetni ha kilepunk.
Nagyon jó érzésekkel osztom meg Hajni írását, mert jó olyan történeteket olvasni, melyek a nehézségek ellenére is jól végződnek és melyekből süt az, hogy a szerzője a mindenki életében adódó problémák ellenére elégedett a sorsával. Hajni (mint írja is) nem lett gazdag,…..
hogyne,persze,igazad van! 2013.04.27 15:20:17
@MagnasMiska: ja.svajcnak vagy ausztrianak luxemburgnak es katarnak is kisebb a populacioja mint Romanianak/Lengyelorszagnak, a gazdasaga megis sokkal fejlettebb.
Jo nagy baromsagot mondtal..
Magyarország Alaptörvényének IV. módosítása körül az elfogadását követően sem ültek el a hullámok. Bár a köztársasági elnök - kisebb bakikkal - aláírta és kihirdették, s végül 2013. április 1-jén hatályba is lépett, azonban kérdéses, hogy meddig marad ebben a…..
hogyne,persze,igazad van! 2013.04.26 17:30:54
@biobender: nem tudom.attol fugg mi ota vagy kint, es hogy van allasod.
Sztem ha mar kint elsz 2-3eve es van munkahelyed nem kuldenek haza, de nem tudom
Paranoid Android Mi a Fidesz? 2013.04.23 14:01:56
Mielőtt erre a magától értetődő kérdésre válaszolnánk, emlékeztessük magunkat arra, hogy ebben az országban az előző kormány idején a titkosszolgálat vezetője, nyilvános helyen leült beszélgetni az ország egyik legnagyobb maffiavezérével, arról, hogy az hogyan működhetne…..
Férfi blog Politikai óvoda 2013.04.22 19:22:20
Vajon miért halogatja az egyezkedést Bajnai Mesterházyval? Én is halogatnám Bajnai helyében. Az ok nagyon egyszerű. Bajnai kezdeményezett egy politikai együttműködést, összefogást az ellenzéki pártok, csoportosulások között. Nem alapított pártot ehhez az elején, csupán egy…..
hogyne,persze,igazad van! 2013.04.23 10:37:39
@reszeg tengeresz: nana!!vard csak ki a veget!!ha az eu es mo viszonya elmergesedik, esetleg megvonnak jogokat/penzt akkor siman nyerhet a baloldal!
Elég sok posztban megjelent már az, hogy sokan csalódtak a honfitársaikban külföldön, de konkrét történet viszonylag kevés érkezett. Ezért éreztem érdekesnek megosztani Zoltán Facebookon érkezett írását, akinek egy olyan honfitárssal gyűlt meg a baja, akinek ráadásul ő…..
hogyne,persze,igazad van! 2013.04.22 13:16:18
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
melyik ország döntené el?
Amelyik kilép?
És ha pl mi kilépnénk, miből fizetnénk vissza azt a pár1000milliárd ft támogatást amit felvettünk?
Ha ki akarnánk lépni, miért szenvedünk az államháztartási hiánnyal?
Minek hívunk le minél több támogatást, ha vissza kell adni?
Az ország exportjának 90%-a uniós országokba megy.He nem vagyunk tagok, akkor kivel kereskednénk?
Az a sok német/osztrák/francia cég aki fejleszt, mit tenne ha kilépnénk?
hogyne,persze,igazad van! 2013.04.22 13:27:51
@váj mí: Azt a 8200milliárd ft-ot amit kaptunk, vissza kellene fizetni.Azt miből?
hogyne,persze,igazad van! 2013.04.22 14:01:47
@andaluzkutya: és én pont ezért nem értem, miért hangoztatják hogy ki kell lépni.
Nem értem, hogy miért mondják.
Néhány hete ismét éleződni látszik a Magyarország és az Európai Unió, illetve annak egyes intézményei, szereplői között zajló vita. A vitában terítékre kerülő számtalan téma, eljárás és szabály fergetege mögött egy átfogóbb, koncepcionális jellegű ellentét is…..
Az Oktatói Hálózat (OHA) listáján olvastam egy tömör, s mégis szívbemarkoló búcsúlevelet. Ezt teszem közzé, név nélkül, de a szerző engedélyével: „…jelenleg még egy fél évig nem tanítok, utána pedig külföldre költözöm, így végülis nem lesz közöm a magyar…..
Tényleg senkinek nem tűnt fel Szájer József orbitális bakija?A Fidesz EP-képviselője, Handó Tünde független legfőbb bíró férje az Európai Parlament szerdai vitanapján megvédte a magyar kormányt. Az eredetileg elfogadott menetrendtől eltérően kért kérdezési lehetőséget, amit…..
hogyne,persze,igazad van! 2013.04.19 10:04:25
@Stabilo: Ez azért jó, mert ezt a témát mindíg be lehet dobni!
Különösen vicces egy ilyen kijelentés pl a németek szájából!
Nyilván van antiszemitizmus Magyarországon, mint ahogy mindenhol a világon, de úgy beállítani az országot hogy antiszemita, és mindenhol sértegetik a kisebbségeket, ez baromság.
hogyne,persze,igazad van! 2013.04.19 11:59:23
@kewcheg: az általad említett szereplők nagyon is okosak, csak ellenkező pártcsaládban állnak.Nem érthet egyet a fidesszel!Reding valóban hibát követett el, kicsit visszább is vett.
Barroso sosem ragadtatta el magát, teljesen normális hangnemben tárgyal.
Az uniót nem szabad összekeverni az ep-vel.
Azért, mert az ep-ben hisztiznek, nem kilépni kell, hanem helyén kell kezelni, és az érdekeinket kell érvényesíteni, amennyire csak lehet.
..
hogyne,persze,igazad van! 2013.04.19 11:00:42
@xvxvxv: te pontosan olyan vagy, mint amit leírsz, csak éppen a másik oldalon.
De gondolom az rendben van!
Csak aki másképp gondolja, az a fidess bérenc..
IDEA Intézet Porhintések 2013.04.17 09:15:32
Antal Atttila írása Mostanra nyilvánvalóvá vált, hogy az Európai Unió a magyar Alaptörvényt és annak legújabb módosítása körüli mizériát se lenyelni, se kiköpni nem tudja. A Fidesz sértett félként folyamatosan a tények fontosságát hangsúlyozza. Ebben – valljuk be –…..
hogyne,persze,igazad van! 2013.04.17 18:31:38
@luis5: Nekem az volt a kedvencem, amikor a vadbarom az indexen rettegett, hogy jaj, de elnyomják,nincs szólásszabadság!
A sok sértődős barom egyből fröcsögi hogy ki kell lépni az euból, mert a reding csúnyán néz!Nem kilépni kell, hanem kiállni az áérdekeinkért, amennyire csak lehet!Csak akkor engedni, ha muszály.Pont mint a kormány.
hogyne,persze,igazad van! 2013.04.17 19:02:23
@zobod: Persze hogy nem!
Igazából a liberális oldal kezdeményezte az egészet.
Senki más nem akarta a 7-es cikkelyt sem csak ők.Nem az a megoldás, hogy megsértődünk és kilépünk, hanem az, hogy képviseljük az érdekeinket amennyire csak lehet.
Fax se lesz itt, pár kötelezettségszegési fasz, azt hali.
A Lego-gyár fejlesztése nem csak nemzetgazdasági szempontból lehet jelentős. Ábrándjaink szerint hatására talán fellendülnek a hazai építőipari beruházások, településfejlesztések, és végre valóra válik ezzel sokunk álom-városképe. Mi bízunk benne, hogy Magyarország szó…..
hogyne,persze,igazad van! 2013.04.17 18:26:40
@Leonard Zelig: A hozzád hasonló agyhalott barmok elzavarnának minden külföldi multit, nem dolgozunk nekik!Majd dolgozunk a magyar vállakozónak, aki minimálbérre jelent ne (ha bejelent), se szabadság, se táppénz!Az de jó!Agyhalott kurva anyádat, azt.
hogyne,persze,igazad van! 2013.04.17 18:53:58
@Leonard Zelig: Persze!A szargeci magyar vállalkozónál biztos sokkal jobb, aki ki sem fizet, kurvaanyád.Mindenkit el kell zavarni!Kilépni az euból!
Lezárni a határokat!Nem vagy te jobbikos, fasszopógeci?
A legkisebb királyfi nyilvános hüppögőnapot tartott tegnap Bilbaóban. Mert az van, tecciktunni, hogy minden alap nélkül van. A bántás. Ő esztet nem érdemli de télleg. Nem elég, hogy  holmi német kisvárosi polgármesterecskék se akarnak már magyar állami kitüntetést…..
hogyne,persze,igazad van! 2013.04.16 15:06:37
@hümhüm: Nagyon egyszerű aválasz!Mocskos fideSS-bérenek!Nyilván lefizették őket!
Csak az az objektív hírforrás, ahol ekézik a kormányt!A többi mind kamu!Szörnyű diktatúra van, na!
Van ugye az európai jogállamiság és a magyar (más néven kétharmados vagy NER-es) jogállamiság. A kettő látszólag hasonlít egymásra, valójában azonban ég és föld. Ezt deklarálja most (Orbán Viktor közvetlen utasítására) a magyar jogalkotás.Orbán Viktor azért…..
hogyne,persze,igazad van! 2013.04.16 13:10:20
@irógép: 2007-14 között befizettünk 2500Milliárd Ft-ot, és kaptunk 10500MFT-t.Évente kb 1000-11000milliárd ft-ot kapunk.A napi gazdaság hozta le tavaly.
Ha kilépnénk, ezt mind vissza kellene fizetnünk.
hogyne,persze,igazad van! 2013.04.16 14:09:37
@fog- és Bulawayo magiszter: nyilván!
A portfolio.hu arról híres, hogy a fideSS alárendeltje!Neked meg a kurva anyád!
hogyne,persze,igazad van! 2013.04.16 14:35:35
@holex: Tévedsz.Ha egy ország kilép az eu-ból, akkor el kell számolni a befizetett, illetve felvett pénzekkel.Ha többet fizetett be, akkor visszakap, ha többet kapott, akkor be kell fizetni.Ezzel senki sincs tisztában, csak fröcsögnek, hogy ki kell lépni az euból, mert nettó befizetők vagyunk.Az igazság ezzel szemben az, hogy a fejlesztések 96%-át az eu fizeti.
Természetesen a sok agyhalott barm, mint itt feljebb, természetesnek tartja, hogy azok a hírek, amik MO-t kritizálják objektívak, míg a pozitív kritikák természetesen megrendelésre készülnek.Fasz tele van már a sok fröcsögő baromból.
Kbaszottul kontraproduktív lesz ez a nagy siránkozás, és sokan már csak emiatt is a fideszre fognak szavazni jövőre.
A Fidesz az elmúlt 2 évben mindent elkövetett a fékek és ellensúlyok rendszerének kiiktatása érdekében és a szabad választások ellehetetlenítésének érdekében. Öt pontban soroljuk fel, szerintünk mik azok a tények, amelyek már most megkérdőjelezik a 2014-es választások…..
Ma három az egyben napot tartunk, azaz egy történetben tulajdonképpen hármat mond el Roland. Mindháromnak más a végkicsengése, és mindháromnak megvan a maga tanulsága, kezdve attól, hogy mennyire vigyázni kell a szállásközvetítő cégekkel egészen odáig, hogy lehet-e elégedett…..
hogyne,persze,igazad van! 2013.04.14 14:11:59
@tildy:): ezt nem értem mire mondtad
hogyne,persze,igazad van! 2013.04.14 15:58:23
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Én úgy gondolom, hogy ha már nem lesz tag Anglia, az ÚJONAN érkező magyar állampolgároknak munkavállalási engedélyre lesz szüksége, nem vízumra.
hogyne,persze,igazad van! 2013.04.14 16:11:44
@tanato: Ha nekem már van állásom, mondjuk ott élek 1éve, kizárt dolognak tartom, hogy az én érvényes szerződésemet Anglia felülbírálhatná.
Egyedül maradtál, Viktor. Legalábbis a világnak azon a felvilágosult felén egyedül, ahol az autokratizmus nem erény. Tudom én jól, hogy a hazai átlag fideszes és jobbikos vidáman visszaköltözik a vasfüggöny mögé ha te kijelented nekik, hogy oda mögé majd nem ugat be a világ,…..
hogyne,persze,igazad van! 2013.04.13 17:19:44
@épészmérnök:
www.hirado.hu/Hirek/2013/04/13/12/Az_Europai_Neppart_cafolja_a_dubrovniki_vacsorarol_szolo.aspx
Ugye, nem gondolod komolyan, hogy kamu?
Amennyiben igen, úgy biztos lehetsz benne, hogy kedden kiderül.
hogyne,persze,igazad van! 2013.04.13 19:28:24
@rodeo36: Neked sem ártana gyakrabban forgatnod a nyelvtankönyvet, fasz.
"tanúlj"..DDD
Dr. Mátyás Ference cikke eredetileg az ars boni jogi folyóiratban jelent meg. A Fidesz és KDNP frakció aláírásával 2013. február 8-án benyújtott Alaptörvény-módosítás az Alapörvényben rögzítené, hogy a részben vagy egészben államilag finanszírozott felsőfokú…..
hogyne,persze,igazad van! 2013.02.11 18:46:05
@rodeo36: Te mi a dagadt anyad otvaros pitsaaert teszel minden frocsogesed utan egy :" bruhuhu" -t ??!!
Beteg vagy vagy mi a kurvaanyad?