Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zombinyussz

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„A magány a legrosszabb. Mert a magánnyal jön a honvágy, az elkeseredés és a feladás, ha nem sikerül minden elsőre, márpedig nem szokott" - írja Tünde mai posztunkban. Egy írás nem csak fiataloknak arról, milyen az, amikor öt náció (magyar, lengyel, pakisztán, indiai, román)…..
Nem Amerika sötét oldaláról lesz ma szó, noha a történet Évi tollából onnan érkezett – sokkal inkább az emberi természetről, amely családon belül is képes egészen elképesztő dolgokra. Én mégis, mindezek ellenére is, Évi utolsó mondatát olvasva arra gondoltam: sikerülni…..
Zombinyussz 2012.08.20 19:39:38
@SWaky:

"Én is kétkedve nézem azokat az embereket, akik elhagyják az országot és 10en egy albérletben tengődve, minimális életszínvonalat fenntartva töltik a hétköznapjaikat és rakják félre a havi 1-200 ezer forintot, majd arra verik magukat, hogy milyen jó nekik. Ritka az, aki kimegy és megtalálja a számítását. Általában az szeret és akar is dolgozni. Ők itthon is megtalálnák amit keresnek. Csak sajnos hosszabb idő alatt. Ez tény."

Mo.-n hol raksz félre még 10-en egy albérletben is havi 100-200.000 HUF-t? (Akár csak 50-et is - ha nem pont annyi az egész fizetésed.)

Ahogy az országban, úgy a határain kívül is lesz olyan, aki megállja a helyét és lesz olyan, aki nem. Csak "kűfődön" jobbak a lehetőségek érvényesülésre.

De minek ragozzam, spec. jobban érzem magam határon kívül, mint belül. Főleg azok miatt, akiket te is említesz, hogy antimagyaroznak. Azok mind megkeseredett, töketlen emberek.

Szerintem meg legyen mindenki ott, ahol jól érzi magát. S azzal, akivel jól érzi magát.
Mai szerzőnk nem mostanában, hanem majdnem 30 éve vándorolt ki, Izraelbe. Nem volt egyszerű megteremteni az egzisztenciát két gyerekkel, de sikerült. Éva azt mondja (írja): minden nehézség egyúttal pozitív energiákat is jelentett. TROLLFIGYELŐ: Trollt láttál? Írj…..
Zombinyussz 2012.08.17 13:05:30
@allegretto23:
Végre valaki a poszttal is foglalkozik. :)

Ájvékolók, ájvékolókat ájvékoló és egyéb szemellenzők figyelmébe: anno hogy ízlett a "Magyarok ne lopjatok" felirat pl. Bécsben? Fincsi volt, mi? Akkor minden magyar lop meg csal meg hazudik, hisz kiírták...
Ideje lenne egyéneket/ egyéniségeket észrevenni, nem egy maszlag-masszaszerű akármit, amire kollektív igaz dolgokat lehet köpködni.
Volt lehetősége a posztírónak, hát ment. Arra is kell köpködni, akit család/ barát/ munkahely/ kipárnázott fészek várt külföldön és fix meló, mert hogy "nem a taknyán-nyálán csúszott ki és patkányokkal küzdött egy félig rohadt halért", az már nem ember.
Jaj magyarok.
Mi jut eszetekbe Hollandiáról? A kerékpárok? A kávéházak? A tulipán? A sör? Mai szerzőnk, Hothead régi írónk és kommentelőnk, egyike a legrégibb törzstagoknak (aki egy ideje már követi a blogot, az biztosan emlékszik a Hollandián keresztül Ausztráliába költöző…..
Zombinyussz 2012.08.15 11:46:57
Jól összeállított kis poszt, köszi. :) Az üvegnek ment gólyán besírtam. xD

@Little Fluffy Cloud:
Magyar termék? Igen, az epic fail makói hagyma, amire ráírták a madaras teszkóban (avagy a rendesben, nem tudom) apró betűkkel, hogy Származási hely: Hollandia.
Egy kis műhelytitokkal kezdeném: eredetileg azt a címet akartam adni ennek a posztnak (teljesen önkényesen...), hogy „Egy Halrakodó Logisztikai Manager vallomása", egyszerűen azért, mert miközben rengeteg érdekes dolgot megtudtam Fecó posztjából, közben rendkívül jól szórakoztam…..
Zombinyussz 2012.08.13 10:17:01
@Scaramella va alla guerra:
Nem jártam NL-ben, de Mo.-val vagy Ausztria/ Németo.-val összehasonlítva az ár-érték arányt itt (Dánia) rendben találtam mindig is. Túlnyomó részt "teszkógazdaságos"-t engedhetek meg a pénztárcának, és itt még abból is van minőségi és finom is :))) 800gr-os teljes kiőrlésű zsömit sikerült ugyanannyiért venni, mint a 450gr-os hófehér búzalistes társait, naná, hogy a barna nyert!
Üres polcot se láttam még, lehet azért, mert a szigeten ez kicsit rosszabbul jönne le... Éjjel 2-kor olcsóbbért tankolhatsz, mint du. 2-kor és a behozatali cikkekkel okosan "ruletteznek", hogy egyenlő legyen az el- és leosztás.
Jeg elsker Danmark. <3
Zombinyussz 2012.08.13 17:35:12
@moTmeN:
a KIWI hétköznap 11-ig is nyitva tart (este) :)))
Ez a "drága-nem drága" kérdéskör meg... mit kapsz a fizetésedért? Mit engedhetsz meg? Mik az igények? Családi állapot? Mindenki más háttérrel indul el és másba érkezik. Mo.-n átlagosnak mondható életszínvonalat tudtam biztosítani magamnak, itt szintén - csak itt valahogy ez az átlag magasabb. Ja és látom, hogy megyek előre. :)))
A nyelv egész bájos, minimál ragozás, oké, kiejtés brutál, de erős német alapokkal pár szavas dántudással is ki lehet olvasni egy Ekstra Bladet-et (kb. Blikk - nyelvezetre) 50-70%-os értési hatásfokkal.
Derékig bementem a tengerbe is, olyan hamar elfagytak a végtagjaim, hogy nem is éreztem a hőmérsékletét. Cserébe van rengeteg eső, eső miatt sok-sok zöld és színes gumicsizma. :D
A tegnapi nagyszerű törökországi poszt után fokozzuk a tempót és a távolságot, mai úticélunk ugyanis a világ egyik legbiztonságosabb, legtisztább (felmossák az utcakövet!) állama, valóságos adóparadicsom, ahol rend van és fegyelem, alacsony adók – és persze mindennek a…..
Régen jártunk már Svájcban, úgyhogy éppen itt az ideje, hogy megnézzük, milyen is az iskolarendszer Zürich kantonban. Kalauzunk Muzsi, aki természetesen saját tapasztalatból beszél, mint gyakorló szülő. Olvassátok, nem minden tanulság nékül való, utána pedig jöhetnek a…..
Zombinyussz 2012.08.09 11:43:43
@igazságos:
"Az életpálya-modell szerint növekszik majd a pedagógusok bére, anyagi megbecsültsége is. Hoffmann Rózsa azt mondta: a koncepcióban jelenleg az szerepel, hogy az induló gyakornoki alapbér körülbelül kétszázezer forint lenne.“Ez egy radikális emelés a mostani gyakorlathoz képest, ahol is egy egyetemet végzett tanár induló bruttó bére százhúsz ezer forint körül van, nettóban ez százezer forint alatti összeg” - érvelt a szakpolitikus."

munkavilaga.blogger.hu/2012/01/22/kozalkalmazotti-bertabla

Ismerek kezdő, középiskolás tanárokat. 90.000 nettó Ft-ot örülnek, ha megkapják... 30 éve pályán levő ált. isk. tanárt is, ő puccos 130.000Ft-ot visz haza.
Ja, kifelejtettem az egyetemi tanárokat; ha épp fizet az ELTE, akár 150.000Ft is lehet a fizu. Csak úgy dől a lé!
Zombinyussz 2012.08.09 12:26:22
@Jolika neni a szomszedbol:
Ez a réteg remélhetőleg hamar kihullik az iskolákból pedagógusként (vagy el se jut odáig).
Egyik barátnőm is tanítónőnek készül, lelkes is, ügyes, szereti a gyerekeket és viszont. Remélem, nem törik meg a lelkét "fentebbről", mert rá és a hozzá hasonlókra szüksége van a kisiskolásoknak...
Zombinyussz 2012.08.09 14:25:54
@hothead:
a vége Mo.-n is az volt nálam, hogy hazamentem (éhesen/ félig jóllakottan-éhesen), és ugyanúgy "kiettem a hűtő tartalmát", mint tettem azt menzamentessé válásom után.
kezeket fel, aki lakott már jól menzakajától! repeta nem ér.
Mai történetünk szerzője, Flash Gordon nemrég talált munkát magának Bécsben és már küldött is beszámolót az osztrák fővárosból, ahol rengeteg a zöld, jó a tömegközlekedés és még a panelból is kicsit többet tudtak kihozni, mint Magyarországon. Viszont ehetetlen a lángos…..
Zombinyussz 2012.08.07 13:23:35
@bpte:
ennyi! Daumen hoch!
Amikor egy család gyerekekkel vág neki a külföldi életnek, az egyik legfontosabb kérdés az iskolai beilleszkedés. Különösen nehéz lehet a helyzet, ha nyelvi nehézségek is adódnak, márpedig általában ez a helyzet – még szerencse, hogy a gyerekek gyorsan tanulnak és…..
Néha előfordul, hogy olyan történet érkezik, amely mintegy megcsavarja a Határátkelő nézőpontját és azt mutatja meg, milyen külföldiként (vagy külföldivel) élni Magyarországon. Akik hosszabb ideje követik a blogot, azok talán emlékeznek Rg történetére, aki egy afrikai…..