Regisztráció Blogot indítok
Adatok
VoluntartistA

0 bejegyzést írt és 142 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az utóbbi napokban az orosz-ukrán konfliktus, a csernobili atomerőmű telephelyének orosz megszállása és a Zaporizzsjai Atomerőművet ért támadást követően sokan fordultak hozzám azzal a kérdéssel, hogy milyen hatással lehetne egy ukrajnai atomerőmű balesete Magyarországra, illetve mi lenne a teendő…..
VoluntartistA 2022.03.09 10:01:52
@a nagy hohohorgász: Háborúban tettek ilyet, konkrét céllal (amit el is értek) és kb. senki sem tudta, hogy pontosan milyen lesz a hatása.
Ebből nem következik semmi a demokráciára nézve. Ezzel szemben a ruszkik háborúznak egy szomszéd "testvéri néppel", amelynek írásban többször is garantálták a szuverenitását.
Konzumvilág 238 kérdőjel 2016.07.13 07:23:25
Még a dél-szláv háború szelében fogant írás, amiben ma is sok elgondolkodtató kérdés feszül.  Csalog Zsolt Kétszázharmincnyolc kérdőjel Láttál már szétlőtt autóbuszt? Szétlőtt cipőgyárat? Szétlőtt elmekórházat? Szétlőtt nagymamát, unokával? Láttál már égő sétahajót? Égő lakótelepet? Égő…..
Hajónapló Vasárnap. 2022.01.16 12:28:06
Azt írja az újság, hogy  "2021 júniusában a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 436 300 Ft". Érdekes dolog ez az "átlag". Pillanatnyilag embert nem ismerek akinek ennyi jövedelme lenne, de hát ugye az "átlag" valamilyen szempontból szent dolog. Például délutánonként sétálok…..
ReAd-blog Tapsoljak?! 2020.04.04 18:04:46
A negyedik vagy már ki tudja hanyadik olyan kihívást, csoport felkérést kapom, ahol a cél a nővérek, orvosok munkájának megtapsolása, éltetése. Lehet nem leszek népszerű a véleményemmel, de vállalom, mert kikívánkozik belőlem már napok óta.....
A Magyar Népköztársaság a hidegháború idején egy lehetséges atomcsapás egyik célpontja volt. Amennyiben ez az atomtámadás bekövetkezett volna, a kitelepítést egy előzőleg elkészített terv alapján kellett volna végrehajtani a hatóságoknak. Ebben a cikkben az atomcsapást követő 24 óra forgatókönyvét…..
Sokan fogadják meg az új év kezdetekor, hogy jobb munkát találnak. Egy milliomos vállalkozó elárulta az önéletrajzok négy plusz egy legfontosabb jellemzőjét...
Hét tenger Tengerész történetek 2017.03.31 21:33:06
Mint az egyik előző posztban már volt róla szó, Sir James Bisset emlékirataiban számos érdekes, bár nem biztos, hogy teljesen hiteles tengerésztörténet található. Ezek megbízhatóságáról maga a szerző így vélekedik: „Sok hasonló rémtörténetet hallottam öreg tengeri medvéktől, és semmi okom rá, hogy…..
VoluntartistA 2018.04.30 20:47:18
Egy korábbi bejegyzésben ígéretet tettem arra, hogy leírom, miért gondolom azt, hogy Magyarország öles léptekkel halad egy olyan világ felé, amit Örményországban felnagyítva, a maga brutalitásában látok. Az ország gyakorlatilag 20 éve, a Szovjetúnióból való kiválás…..
     A Nemzeti Közszolgálati Egyetemről lesz szó, amit még nem neveztek át Wass Albert Nemzetvédelmi Egyetemnek, de ami késik, az nem.       Orbán Viktor emberei (tehát Orbán Viktor) kitalálták, hogy 2023-tól csak az tölthet be magas közfunkciót Magyarországon, aki elvégzi az Nemzeti Közszolgálati…..
Iskolarendszer Kanadában, egy kicsit más, mint Magyarországon. Ezekről a különbségekről szeretnék nektek most írni.   Naptár szerinti iskolanap 188, a minimális iskolanap 180. Iskolaszüneti nap 8. Ez a tanárok miatt van, a szüneteket kivéve.   Tanévkezdés általában szeptember első keddjén…..
Szerző: Németh Ákos Ezúton is köszönjük, az utókor nyilván nem felejti, el nem évülő érdemeit. Azért nézzük csak meg mi történt azokkal, akik maradtak a magánnyugdíjrendszerben: Annak idején, nem tűnt racionális választásnak a rendszerben maradni, hiszen gyakorlatilag azzal fenyegettek, hogy aki…..
https://www.facebook.com/gabor.remenyi73/ Egy számomra kicsit kellemetlen témáról fogok most írni. Ez a reggeli merevedés.... Arra ébredek már régóta, hogy merevedésem van. Nagyon ciki, ráadásul nem is csak én szenvedek ezzel, de a másé most nem érdekel. Csak az enyém. Megőrjít! Ez a dolog…..
Tombol a kánikula, és még előttünk a neheze: a következő napokban a 40 fokot is meghaladhatja a hőmérő higanyszála. A forróságot szinte csak a klimatizált helyiségekben lehet elviselni, csakhogy egy klíma rengeteg pénzbe kerül. Egy alapmodell nagyjából 200-250 ezer, ha pedig egy kicsit komolyabb…..
Ebben a nagy hőségben nincs is jobb, mint egy strandon hűsölni. Az ott kapható ételekre azonban nem árt odafigyelni. Nézd meg, melyik hány kalória...
Ahogy egyre több személyes konzultációt tartok, egyre inkább látom az álláskeresésnek azokat a személyiségből adódó nehézségeit is, amik azelőtt, írásban rejtve maradtak, vagy alig jelentek meg. Az egyik nagyon fontos dolog a célok meghatározása lenne, de ebben komoly…..
A napokban ismét fellángolt a pápagyalázás, püspökeink hallgatnak. Mit kezdhetnek a katolikusok ezzel a jelenséggel? Van megoldás...
VoluntartistA 2017.07.16 18:35:25
Ismert elv, hogy érdemes megismerni a másik fél álláspontját. (badog.blogstar.hu/2017/07/16/nyilt-levelke-spirk-jozsinak-meg-az-egesz-24-hu-szerkesztosegnek/40345/) Én elolvastam, és már nem érzem olyan szörnyűségnek Bayer mondatait. A szándék a lényeg, nem a kiragadott szavak.
Természetesen nem arról van szó, hogy nem értem az ismert mondást. De a helyzet egy kissé bonyolultabb...
VoluntartistA 2017.07.15 09:40:47
@MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes szóvívő:
A mítosz nem az egyedülállóság, a hanem pl. a finnugor nyelvrokonság. Az egyedülállóságot pedig úgy kell érteni, ahogy az a szóból következik; nincs családja, rokona, stb. Ellentétben pl. az indogermán nyelvcsaláddal, a szláv nyelvekkel, a szubszaharai nyelvekkel, stb.
A záporozó csillagászati felfedezések közül viszonylag kevés ugorja meg az egyszeri olvasó ingerküszöbét. Ilyen népszerűségnek örvend többek között az exobolygók kutatása, az űrutazás jövője vagy mondjuk a fekete lyukak világa – azonban a fényességüket változtató csillagok semmiképp nem tartoztak a…..
VoluntartistA 2017.07.11 21:01:11
@na4: "még a galaxisban levő csillagok számát sem ismerik pontosan"
Ez olyasmi elvárás, mint a bármely nyelv szavainak az összeszámlálása, az emberi test sejtjeinek száma, a népdalok száma, stb.
Mellesleg ha irigykedsz, legyél csillagász, majd mi fizetünk neked, ha nem hülyeségeket fogsz írni.
A globális felmelegedés egyre aggasztóbb jelei hazánkat sem kímélik. Nálunk ugyan még nem mutatnak ötven fok fölötti hőmérsékletet a hőmérők, de akad azért jócskán elviselhetetlenül meleg nap a nyáron, ideje hát felkészülnünk az igazi kánikulára! Igen ám, de nem mindenkinek van légkondija vagy…..
  Először is, felejtsük el, hogy az agysejtjeink száma felnőttkorban jobb esetben állandó, rosszabb esetben pedig fokozatosan csökken. A legújabb kutatások azt mutatják, hogy az agy rendkívül plasztikus: attól függően, miként használjuk, változik sejtszinten, kapcsolataiban, méretében és…..
VoluntartistA 2017.07.05 19:19:26
@Frady Endre:
Rímeket szór újra Endre,
erre is és még mindenre.
A verseit ki kéne adni,
hírös lenne Frady Bandi.