Regisztráció Blogot indítok
Adatok
harciretek

0 bejegyzést írt és 174 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Massimiliano Allegri az Empoli ellen 2-0-ra megnyert meccs után arról beszélt, hogy csapata a BL-helyért kell versenyben legyen, nem a scudettóért, de az értékelést Paul Pogba esetleges sérülésének ecsetelésével kezdte. „Még nem tudunk semmit Paul Pogba kapcsán, combja hátsó részénél érzett…..
A Juventus nemrégiben megerősítette Mattia Perin szerződéshosszabbítását, a Genoa csapatát is megjárt kapus 2025-ig a torinói Öreg Hölgy szolgálatában marad, s nemrégiben a Sky Sport Italia számára adott interjúban a kapus rámutatott az indokaira is, amelyek a hosszabbítás mellett…..
Rodrigo Bentancur a Tottenhamnél folytatja pályafutását, s az uruguayi futballista így köszönt el a Juventustól és a bianconero szurkolóktól: „Ez a klub lehetőséget adott arra, hogy Európába igazoljak nagyon fiatalon, hogy egy rendkívül fontos bajnokságban futballozhassak, de mindenekelőtt arra,…..
harciretek 2022.02.01 10:26:23
@MarcoT: Én is épp ezen gondolkoztam, hogy mi maradt meg bennem, mint a legemlékezetesebb megmozdulása, hát ez jutott eszembe :/
Tegnap este a Sportitalia műsorában nyilatkozott Daniele Pradè, akit természetesen leginkább a mercatóról és Dušan Vlahović jövőjéről kérdeztek. „A piac 31-én zárul, hogyan mondhatnám, hogy vége van? Felkészültünk bármilyen eshetőségre. Komoly tehetségkutató részlegünk van, és nagyon jól kezeli a…..
Az argentin TyC Sports által megszellőztetett pletykák szerint Paulo Dybala döntött, és nem kíván hosszabbítani aktuális csapatával, mostantól kész egyéb ajánlatokat is meghallgatni. A Juventus vezetőségét minden bizonnyal rosszul érintette az este az utolsó másodpercekben elveszített kupadöntő, ám…..
harciretek 2022.01.13 14:59:04
Nem annyira Dybalához kapcsolódik, de szerintem itt minden akkor lett elrontva, mikor Conte az Interhez került :) Akkor kellett volna ide visszahozni. Igazából ha Contet és Allegrit 3 évente cserélgetnénk, akkor kb. mi lennénk a Serie A örökös bajnokai. Egyik a tűz és spirito, másik az ész, taktika és hidegvér. Mikor az egyik túlpörgeti magát és a csapatot, akkor a másik jön és józanul finomhangol, mikor ez ellaposodik, újra fel kell pörgetni. Lehet itt a játékosok és az igazolások miatt elégedetlenkedni, de ez a keret még így Ramseystől, Moratastól, Ruganistól is az egyik legerősebb, ha nem a legerősebb a ligában. A csapat 9 éven keresztül csak nyert, Allegri első néhány éve alatt reális esélyünk volt a BL győzelemre. A csapat elkényelmesedett, nincs meg az az éhség, a szurkolói csoportokkal való huzavonák és a COVID óta még a nézők sem tudják feltüzelni őket. Minden meccsen van 10-15 perc, amikor odatesszük magunkat, aztán 75-80 perc lapos semmi, amikor még a védekezésnél is erőtlenek, határozatlanok vagyunk. A vezetőség legnagyobb hibája, nem az elhibázott igazolások, hanem, hogy nem hozta vissza, sőt összeveszett Conteval mikor az Interhez került. Én bírom Allegrit, de a csapat most nem olyan állapotban van, amikor az ő tudása hozza ki belőle a legjobbat. Látszott pl. tegnap is, hogy próbálja pörgetni őket, de nem ez az ő stílusa. Most olyan edző kéne, aki kiveri belőlük a szart is, ha nem teszik oda magukat. Conten kívül Kloppon és Simeonen látom még ezt a fanatizmust, ami most szerintem bármilyen játékosigazolásnál többet érne a csapatnak.
Tegnap este számos olasz forrás, így például a La Gazzetta dello Sport, a Calciomercato.com és Romeo Agresti megerősítette, hogy Cristiano Ronaldo ügynöke, Jorge Mendes megérkezett Caselle repterére. Giovanni Albanese, a La Gazzetta dello Sport munkatársa délutáni érkezésről írt, s az ügynök egyből…..
harciretek 2021.08.26 16:09:19
@bianconeri83: Azért ahhoz, hogy nem tudtuk kihozni belőle a maximumot, abban ő is bőven benne volt, vagyis inkább a fizetése. Mellette nem tudtunk olyan erősítéseket hozni, amik kellettek volna a középpályára. Ezt tényleg olyan, mint venni egy szupersportkocsit, amit aztán nem tudunk fenttartani. Nyilván ebben azért a COVID is bőven közrejátszott. Ha belegondolsz, hogy Ramsey, Rabiot és ő durván 45-milliót keresnek, akkor helyettük tarthatnánk 3 Dybala-De Ligt fizetésű/kvalitású játékost is. Utólag kijelenthető, hogy rossz üzletet csináltunk vele, ő is velünk. Pedig mesébe illően indult, hogy a világ 2 legjobb játékosa közül az egyik pont hozzánk akart igazolni (szerintem akkor még mehetett volna bárhova). Lényeg, hogy ha megy, most kell okosan felépíteni a jövőt. Ehhez nem feltétlenül kell több százmilliót sem elkölteni, annak idején Pogba, Vidal, Tevez, Dybala, Chiesa,... sem kerültek ennyibe. Olyanokat kell hozni, akikben van potenciál és ide akarnak jönni (remélem, jövőre már Locatellit is beírhatom a sorba).
Leonardo Bonucci kulcsszerepet játszott az angol válogatott elleni EB-döntőben, hiszen az olasz válogatott az ő találatával egyenlített, a győzelem után pedig nem volt rest a szurkolóknak is odaszólni, a tiszteletkör során „Ehetitek ismét a száraztésztát!” felkiáltásokkal hergelte a helyszíni…..
harciretek 2021.07.12 09:24:54
@Camo76ers: Én is örültem volna, ha hozzánk igazol, de azért az EB-n szinte minden meccsen volt komoly bizonytalankodása. Főleg a beadásoknál, ahol vagy megelőzték, vagy nem ért oda, de voltak veszélyes eladott labdái is. Ezekben biztosan fejlődni fog, de én most még nem őt választottam volna a torna legjobbjának, bár a tizenegyeseknél nagy király volt, az irány szinte mindig megvolt neki, és ha nem volt elég erős vagy helyezett a lövés, azt mindet el is kapta. Jorginho (főleg ha tegnap is belövi a maga döntő tizenegyesét), Bonucci, de akár Chiesa is lehetett volna a torna legjobbja. Szélsővédő poszton kéne erősíteni, Di Lorenzo és Palmieri is, de főleg az előbbi, ezen a szinten szerintem kevés, főleg az, ha Spinazzola EB-n mutatott formája a viszonyítási alap.

Verratti pedig nálam minden átigazolási időszakban az első számú célpont lenne. Ha elhoznánk Verrattit, Locatellit és Icardit, mondjuk CR-t, Bernardeschit és Ramseyt elpasszolva, akkor szerintem Allegrivel bármilyen sorozatban jó esélyekkel indulnánk. 3-5-2 felállásban egy Sczeszny - Chiellini, Bonucci, de Ligt - Sandro, Locatelli, Verratti, McKennie, Chiesa- Dybala, Icardi nagyon ütős lenne, a padon Demiral, Danilo, Cuadrado, Arthur, Bentancur, Rabiot, Kulusevski, Morata,... Vége az EB-nek ideje mozdulni valamerre, kezdésnek tisztázni CR helyzetét, mert minden további akció valószínűleg ennek függvénye.
A Juventus a Hellas Verona ellen tovább növelte a döntetlenjeinek számát, miután a Roma és a Crotone ellen is pontosztozkodással zárult a mérkőzés. „Az első félidőnk nem volt elég agresszív, az ellenfélre vártunk, ennek ellenére mi alakítottuk ki a legjobb helyzeteket.” - értékelt a mester a Sky…..
harciretek 2020.10.26 09:56:41
Ami engem leginkább zavar, hogy már második éve nincs meg a csapatban a Juventust mindig is jellemző stabilitás. Crotone és Verona szintű csapatok gond nélkül alakítanak ki helyzeteket ellenünk. Sarri és egyelőre Pirlo alatt is ez egyelőre konstans, az elöl történő letámadásnak meg van ez a veszélye, hogy ha nem sikerül, akkor hátul sebezhetőek leszünk és nem hiszem, hogy a védőinkkel van a probléma. A jobblábas török Chiellini és Danilo tegnap is kimondottan jók voltak. Nagyobb gond, szerintem, hogy a letámadásunk nem elég hatékony, nem elég agresszívek a játékosok és nem mozog eléggé együtt a csapat. Sarrinak egy év nem volt elég, hogy ezt megszervezze, egyelőre Pirlonál is csak akkor működik, amikor az ellenfél visszahúzódik és a vezetése után nem igazán erőlteti a támadást. Viszont ez hatalmas pozitívum az idei évben, hogy ha eddig idén hátrányba kerültünk, 3-ból 3x vissza tudtunk jönni a meccsbe (2x emberhátrányban). Tavalyról ilyenre nem nagyon emlékszem. De Pirlonak igaza van, tényleg nem kéne megvárni a pofont. Valószínűleg ez még javulni fog, de valahogy én azt érzem, hogy a Bayern-féle gegenpressing-et nem merjük, nem tudjuk bevállalni, mert közben azért a hátunk mögé is próbálunk figyelni, de így sem elöl, sem hátul nem tudunk elég hatékonyan labdákat szerezni. Szerintem el kéne dönteni, hogy elöl vagy hátul akarunk labdákat szerezni, mert így a csapat nagyon szét van húzva, adok-kapok meccseket játszunk az ellenünk az év meccsét játszó olasz kiscsapatokkal is.
Blaise Matuidi személyében megvan az átalakítás előtt álló Juventus első távozója, ahogyan azt az elmúlt napok pletykái alapján borítékolni lehetett a klub hivatalosan is elköszönt a francia középpályástól. "Köszönjük, Blaise! A francia középpályás a klubnál töltött három évet és öt megnyert…..
harciretek 2020.08.13 01:04:18
Mindenkitől megválunk, aki legalább nyomokban spiritot tartalmaz, az elmúlt hónapokban Mandzukic, Can, most Matuidi. Pedig az utóbbi 20-25 évben nekem pont az ilyen játékosok jelentették a különbséget a többi csapathoz képest. Conte, Ferrara, Montero, Davids, Deshamps, Nedved, Tacchinardi, Tevez, Chiellini... olyan természetes vezérek, akik mellett ha a pályán vagy, nem engedheted meg magadnak, hogy lazázzál, magukkal ragadnak. A mostani csapatból talán 4 ember az, akiről elhiszem, hogy minden szituációban odateszi magát: Chiellini, Demiral, De Ligt, Bentancur - az első 2 idén nem játszott, az utolsó 2 a csapaton belül még nincs abban a pozícióban, hogy a sztárokat (Dybala, Pjanic, Bonucci,...) és a hangulatembereket (brazilok, kolumbiai, Berna, Rabiot,...) egy rossz periódusban magával ragadja. Rossz a keret összetétele is és a meglevők között sem működött a kémia, amiért elsősorban az edző a felelős (Conte letépett volna pár fejet idén). 2 megoldás van, ami külön- külön is, de leginkább együtt működhet. Az első, hogy Pirlo edzőként is egy zseni lesz és mindenkit beállít maga mögé a sorba, a csapat csapatként működik majd. A második, hogy igazolunk legalább 2 vezér típusú játékost, akit a pályán mindenki szívesen követ majd, tud hatni a csapata, ha az épp mélyen van. Idén nem is emlékszem olyanra, hogy kedvezőtlen helyzetből fordítani tudjunk... CR-t szándékosan nem említettem, ő külön kategória, az egó, ha van egy jól működő 10 emberes csapat, akkor ő a tökéletes 11., de ő nem vezér (egyszerűen az évek során, olyan kép alakult ki róla, szerintem mindenkiben, hogy senki nem hiszi el, hogy csapatember, pedig amúgy...).
Paulo Dybala testvére, Gustavo nemrégiben egy argentin interjúban beszélt testvére jövőjéről, és jó esélyt lát arra, hogy La Joya a következő szezont már nem a Juventusnál tölti. Az argentin csatár az idei év jó részét a padon töltötte, és a hírek szerint Massimiliano Allegri maradása esetén ő a…..
harciretek 2019.05.16 21:29:49
@Knob: Már mindenki számára világos, hogy utálod Mandzukicot, nem feltétlenül szükséges ezredszer is nyilvánvalóvá tenned. De hogy még azt is Te mondjad meg, hogy mi sértő Buffon vagy Chiellini számára, mikor a kisujjukban több tisztelet van, mint benned valaha lesz. Mandzukic BL győztes, vb 2., német bajnok, olasz bajnok, csakhogy azokat a címeket mondjam, amik hirtelen eszembe jutnak. Szerintem Buffon és Chiellini megtiszteltetésnek veszi, hogy együtt játszottak/ játszanak és ugyanígy fordítva. Emellett tavaly ő (és Matuidi) hozott vissza minket Madridban. Idén szezon elején rugdosta a gólokat... ha már az utolsó másfél évet említetted. Ezen felül, bár tudom,
Te sosem fogod elfogadni, hogy esetleg az elmúlt időszak lélektelen, fos játéka talán összefüggésben lehet az ő kiesésével is. Mondjuk én biztos vagyok benne, ha ő és/vagy Chiellini ott van a pályán Torinóban az Ajax ellen, nem aláznak szarrá minket.
harciretek 2019.05.16 22:20:33
@Grinta: Hát azért ez nem feltétlenül így van, főleg idén látunk már fura dolgokat. Viszont 1:0-ás vezetésnél, az ő határozottságuk biztosan jó hatással lett volna a csapatra ill. ha a 2. Ajax gól előtti szögletkor ők állnak De Ligt mellett... De ezt a mondatot sajnos már felesleges befejezni.
A Napoli és az Atalanta egykori igazgatója, Pierpaolo Marino szerint egyértelműen nagy esély mutatkozik Paul Pogba visszatérésére a Juventushoz. Az elmúlt hetekben és hónapokban folyamatosan lehet olvasni a José Mourinho és Paul Pogba közötti ellentétről, amelyhez hozzáadva a…..
A Juventus marokkói védője, Medhi Benatia a jelenlegi szezon során mindössze öt alkalommal kapott lehetőséget a csapatban, s a játékos elárulta, távolról sem elégedett a helyzetével. "Nehéz dolog, hogy alig játszom mérkőzéseket." - értékelte a jelenlegi helyzetet Benatia a La Stampa munkatársának…..
A Manchester City mestere, Pep Guardiola nemrégiben arról beszélt, hogy csapata nem tekinthető BL-favoritnak, mivel a klub nem rendelkezik olyan múlttal, mint az AC Milan vagy a Juventus. A manchesteri kékeket már nem először kiáltják ki a torna egyik favoritjának, azonban a Hoffenheim…..
harciretek 2018.10.04 12:43:14
@jeneiPALI: Jelen pillanatban szerintem papíron és az idei szezonban eddig mutatott játék alapján is a legjobb csapat vagyunk Európában. Tegnap néztem a Barcelonát, a Tottenham egy félidőnyi előnyt adott nekik és a végén még így is rezgett a léc. Viszont gyorsan hozzátenném, hogy bár eddig számomra nagyon meggyőzőek vagyunk, a BL címet nem ránézésre osztogatják, nem elég a legjobbnak lenni, kell hozzá egy komoly adag szerencse is.
A bianconero csapat a hétközi fordulóban a Bologna ellen fog pályára lépni, Massimiliano Allegri pedig hallani sem akar semmilyen botlásról. „A Juventusnak hozzá kell szoknia a folyamatos győzelmekhez.” - kezdte sajtótájékoztatóját a mester. „Vannak olyan meccsek, mint a…..
A hétfői tréninget követően a Juventus TV munkatársa, Claudio Zuliani kapta mikrofonvégre a Chievo elleni meccs egyik főszereplőjét, Federico Bernardeschit.  Milyen érzés volt pályára lépni a Bentegodiban? "Fontos volt, hogy hazahozzuk a három pontot. Mindenképp nyerni akartunk, amely önbizalmat…..
harciretek 2018.08.22 14:13:02
@hameee: Szerintem ott tart az európai foci, hogy TOP csapatoknál teljesen felesleges állandó kezdőről beszélni. Sturaro elengedésével nálam pl. már nincs olyan játékos a keretben, aki miatt a fejemet fognám, ha a kezdőbe kerül. Ha a keretet 2 részre kéne osztanom, akkor nálam a gyengébb csapatunk is kb. ez lenne: Perin (csak mert idén jött) - De Sciglio, Rugani, Benatia, Spinazzola - Bentancur, Matuidi, Khedira - Cuadrado, Mandzukic, Bernardeschi...
Egy rendkívül érdekes mérkőzést láthattunk. Voltak itt gyönyörű megmozdulások, szép játék, fölényes labdabirtoklás és komoly téttel bíró játékvezetői döntések és ami a legeslegfontosabb, a győzelem. Ennek fényében alakult ki a 2-3-as végeredmény. Felüdülés volt ahhoz képest, hogy például tavaly…..
harciretek 2018.08.20 08:28:01
Én azért az elemzéshez azt is hozzátenném, hogy a Chievo nagyon jól játszotta azt, amit játszani akart. Jól védekezett és a védőink segédletével azt a 2 helyzetét ki is használta. Jó lenne, ha azon amit Allegri hangsúlyozott, azon sokan itt is elgondolkodnának. Gondolok arra, hogy hiába mi vagyunk az esélyesek, attól még az ellenfél nem fog nekünk lefeküdni, sőt. Összeszedett játékkal, olaszos védekezéssel, kis szerencsével (pl. 11-es meg nem adása) minden olasz csapat meg tudja nehezíteni a dolgunkat. Ami a legpozitívabb volt a szombati meccsen, az az, hogy a játékosok (sok szurkolóval ellentétben) szerintem ezt átérezték, végig mentek a győzelemért, és biztosak is voltak a győzelemben, de nem elbizakodottak.

Ami CR7 játékát illeti, középcsatárként ennyi védő között a világon senki nem tudott volna többet tenni a gólért. Pozitív, hogy ennyi helyzete is volt. Igaz, hogy szélen több helye volt, szebb dolgokat mutatott, de ne feledjük, hogy akkor játszott a szélen, amikor már teljesen a saját térfelére kényszerítettük az ellenfelet, esélye nem volt, hogy a Chievo a szélen támadást vezessen. Cuadrado és Douglas már hátrafelé is hasznos. Egy 33 éves Ronaldora azért már nem olyan szerepet kéne szabni, mint amilyen az övék. Ellenben biztosan lesz a jövőben is olyan meccshelyzet, kerethelyzet, amikor kikerül majd szélre. Mindenesetre az elmondható, hogy minden labdaérintése élmény. Mikor más csapatokban játszott nehéz volt elvonatkoztatni a viselkedésétől, de Juventus mezben már inkább tudtam csak a játékára figyelni és hát zseniális, ahogy adja-veszi, kezeli a labdát.
Mattia Caldara számára kedves, hogy az AC Milan csapatával hozzák hírbe, ám a játékos jól érzi magát a Juventusnál, és nem kíván a pletykákkal foglalkozni. Kedd esti beszámolók szerint az AC Milan kész visszaengedni az eltévedt bárányt Torinóba, amennyiben Leonardo…..
harciretek 2018.07.25 11:45:53
@MdewC: Ahogy én látom, Rugani az első évében mikor idekerült keveset játszott, de akkor általában jól játszott, néha voltak hibái. A második évében ha lehetőséget kapott szinte mindig hiba nélkül játszott. Ennek ellenére az idei szezonban alig játszott valamivel többet és fontos meccseken továbbra sem került a csapatba. Gyengébben is teljesített, voltak hibái is, szerintem ő is érzi, hogy nem igazán töretlen az a bizalom az irányába. Az én véleményem, hogy benne nagyon sok van, de vagy akkor tényleg játszassunk, vagy adjuk el, mert most érezhetően megtört a fejlődése.
Ki ne emlékezne arra az elképesztő áprilisi ollózós találatra? Fabio Paratici, a Juventus sportigazgatója nagyon is emlékszik arra a Ronaldo-gólra, ugyanis ezzel kezdődött minden. Az egykori Real Madrid klasszis szenzációsan teljesített a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének torinói odavágóján, két…..
harciretek 2018.07.19 08:07:45
@Juvetto: Szerintem Messinek már évekkel ezelőtt váltania kellett volna. Magának, a Barcelonának és Argentínának is ez lett volna a legjobb. Egyrészt - Ronaldoval ellentétben - én őt teljesen motiválatlannak látom, másrészt sem a Barcelona, sem Argentína nem tudja már kezelni a "Messi kultuszt", magukat teszik sokszor nevetségessé. Néha nem tudják, hogyan járjanak még a kedvében és ahogy pl. Argentína a VB-n működött az teljesen egészségtelen egy csapatra nézve. San Paoli megkérdi Messitől, hogy behozhatja-e Aguerot? :D Ki látott már ilyet a mai profi fociban?! Szóval ha Messi és a Barcelona is racionálisan értékelné ki a másik érdekét, akkor bőven lehetséges lenne egy klubváltás, amivel minden fél csak jól járna. Persze gazdaságilag biztosan megéri nekik így is, sportszakmailag szerintem nem. Ha pedig bekövetkezne a váltás, szerintem nincs ember, aki ne nézné meg Ronaldoval egy csapatban.
A Sportitalia értesülései szerint Matteo Darmian lesz a Juventus első nyári igazolása, s a válogatott védő, aki 12 millió euro fejében hagyja majd el a Manchester United csapatát, ma átesik a klubváltást megelőző orvosi vizsgálatokon. A hírforrás szerint Darmiant tegnap Milánóban látták, s a védő…..
harciretek 2018.06.01 10:10:20
@Pavel1988: Hol veszel ma 6 millióért játékost, aki Európa TOP 20 csapatának akárcsak a keretében megfordult?! Ráadásul mégiscsak egy olasz válogatott védőről beszélünk. Szerintem az ár teljesen reális. Ha azt nézem, hogy Angliában mennyiért adják-veszik a játékosokat, akkor még azt is mondanám, hogy inkább akciós, mint drága.
harciretek 2018.06.01 11:45:23
@Sztovicska: Ráadásul ahogy én tudom, Darmian alapból jobbhátvéd, aki tud balon is játszani. Ahogy De Siglio és Vrsaljko is. Utóbbit azért említem, mert az Atletico állítólag vinné a Monaco jobbhátvédjét. Ha sikerülne megszerezniük, akkor a horvát távozhatna. Egy Sandro, De Sciglio, Darmian, Vrsaljko négyes szerintem azért már elég erős lenne ahhoz a játékhoz, amit a Juventus általában a szélsővédőitől elvár.
Az olasz sajtó értesülései szerint a Juventus legendája, Gigi Buffon nem fejezi még be pályafutását, s egyre közelebb a megállapodás a francia bajnok Paris Saint-Germainnel. A 40 esztendős klasszis szombaton, a Hellas Verona elleni bajnoki mérkőzésen játszotta utolsó mérkőzését a Juventus mezében,…..