Regisztráció Blogot indítok
Adatok
3niko

55 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szerinted ki ő? Mit akar? És egyáltalán hogyan merészel ilyen pofátlanul, érzéketlenül, és mégis nagystílűen visszaélni a helyzetével? Megmondom inkább én. Egy bábu. Dróton rángatott macskajancsi. Kirakatfigura. Sokkal jobb, ha vele, és döbbenetes visszaéléseivel, a vele kapcsolatos, kétesnek…..
Van, hogy egy délután elég, hogy átértékeld az életed. Nekem sikerült. Elmesélem Neked is. Ez a történet egy nem mindennapi családról szól. Egy anyáról, aki nyolc év leforgása alatt harmadjára is erőn felül harcol a rákkal. Egy nőről, aki roppant szerény körülmények…..
3niko 2016.01.05 11:54:52
@Szilvia Orova: Kedves Szilvia! A kért információkat elküldtem üzenetben, e-mailben kapott értesítést.
köszönöm!
3niko 2016.01.07 11:54:02
@Nikiniki: A högy elérhetőségeit és adatait üzenet formájában elküldtem Önnek. Köszönöm!
3niko 2016.01.11 10:05:29
@Alan L. Busak: A kért információkat elküldtem. Szép napot!
Én már négyévesen szülni akartam. Addig rágtam a szüleim fülét, annyit csicseregtem, hogy nekem kisbaba (kistesó) kell, hogy a végére meg is kaptam. Érdeklődéssel és kisgyermeket meghazudtoló lelkesedéssel vizslattam minden kerekedő pocakot. Nem, egyáltalán nem az érdekelt,…..
Itt az ideje felocsúdni. Ez most az utolsó utáni pillanat. Egy olyan történelmi szituáció, amelyben nincs helye a tanakodásnak, fontolgatásnak, féligazságok és dogmatikus vészforgatókönyvek ütköztetésének, de mégúgy nincs a gyűlölködésnek, az egymásra mutogatásnak és a…..
De nagyon gyorsan! Tudom, nehéz toldozgatni-, foldozgatni azt a fránya, ingatag lábakon álló költségvetést, amelyet mindenféle frinc-franc, passzió, egy kis migráns-hiszti, vagy akár néhány kormány közeli haver kedvéért bármikor megtettek, és megtesznek a mai napig is. Ám…..
3niko 2015.11.04 10:36:42
@$$$=$$$: 50 ezer gyermek napi szinten éhezik, és közel hatszázezer azoknak a száma, akik nem folyamatosan, hanem időszakonként, például hónap végén...
Teszek még egy halovány kísérletet, hogy felnyissam a szemed. Nem tudom, hogy megéri-e, hogy lesz-e foganatja. Hetek óta nem írtam posztot a blogra, ami nem véletlen. Fölös időimben azon elmélkedtem, hogy egyáltalán megérte-e. Volt-e értelme az utóbbi egy évem jelentős részét…..
3niko 2015.10.25 10:32:09
@maxval bircaman főszerkesztőhelyettes: Meglehetősen későn kelt ma a t. Szerkesztő úr, csak nem egy kis vasárnapi lazítás? :) Máskor már reggel háromnegyed hatkor pattan az első komment... :) Nem lesz jó vége ennek a lazaságnak, uram...
Gombóc a torokban. Egész délután. Estére még nagyobb. Nehezebb. Szinte fáj. Igen, fáj. Tömény és törékeny mélabú ez. Hiányérzet. Egy hátbavágás. Rossz szó a részvét. Mert nem az. Belülről kódolt, remegő indulat, ami ki akar robbanni. Kongó üresség.…..
3niko 2015.10.07 13:59:21
@Ballib Cenzúra: Ki beszélt itt liberalizmusról? Ki beszélt itt most bevándorlókról? Ez a poszt emlékezés Göncz Árpádra. Semmi más. Nincs helye az undorító okoskodásnak. Köszönöm. A posztíró.
Most szürke vagy. Fájó pont egy tévelygő társadalom félrelényegült testén. Skizofrén szörnyeteg. Falakat emelő, rontó-bontó, „csakazértis” fúria Európa ölén. Annak idején vad alkut kötöttünk. Én tartottam magam a nagy ígérethez. És igen, Te megszelídítettél, a…..
3niko 2015.09.27 18:08:46
@patkányarcúáginéni: talán azért, mert soha egy verset nem írtam még :) Majd megpróbálom. :)
Semmi sem fekete, vagy fehér, kedveseim. Olyan nincs, hogy csak pro, vagy kizárólag csak kontra. Egy konfliktus megoldását a nézőpontok egészséges szintű ütköztetése, majd közelítése, mindezek után pedig a közös akarattal kialakított konszenzusos állapot jelentheti. Ez pedig…..
Napok óta nem alszom eleget. Nem áll le az agyam. Aggódom. Kétszáz százalékon pörgök, megoldást keresek, a pro- és kontra érveken morfondírozom. Elemzek, fontolgatok, továbbgondolok. Sokszor elszörnyülködöm mások primitívségén és elszigeteltségén, másszor pedig a szívem…..
Én nem a migránsoktól félek. Én tőletek félek. Tőletek, akik hergeltek, harsogtok, másra mutogattok. Köpködtök, gúnyoltok, affektáltok, lázítotok. Facebookon és fórumokon trollkododtok. Én tőletek félek. Akik emberi lényeket akartok kiirtani és sajnáljátok, hogy a…..
A napokban mindannyiunk Facebook hírfolyamát elárasztották a furcsa, képmegfejtős kérések és kérdések, valamint az azokat kifigurázó posztok. Sőt, a mémgyár is beindult, mint ahogyan az manapság lenni szokott, ha valamit felkap az internet népe. Gondoltam, ennek utána kell…..
Dzsenifer roma kislány. Szüleivel, nővérével és másfél év körüli kisöccsével egy félkomfortos házrészben él, valahol dél- Pesten. A család igazi „cigány” família. Nagyhangú, jól megtermett felnőttek, és kissé elvadult, ám cserfes, csupaszív kisgyermekek…..
3niko 2015.07.28 16:59:11
@Kovacs Nocraft Jozsefne: semmit sem idealizáltam. Ő ilyen. Próbálunk neki legalább hetente egyszer egy kis plusz örömöt szerezni. Egyelőre ennyit tehetünk a kis drágáért.
„Ki keres zsályát a mátrai réteken Kinek az álma múlik a közérdeken Sáros a kéz, ami a sorsot húzza Aki nem látja, legalább haluzza Mind eladtuk már Mi elmozdítható, És most jön, ami nem Koncolható Így megy ez az én kis falumban.” Így bizony. Így megy ma,…..
Nem újdonság, hogy civilek látják el azokat a menekülteket, akiket nem épp tárt karokkal fogad „félrehipnotizált” magyar társadalom. Valahol persze természetes, hogy mindenkiben ott munkál az alapvető félelem. Félelem az újtól, a nem megszokottól, a hidegzuhanyként érkezett…..
3niko 2015.07.20 21:50:42
@maxval bircaman megbízott szerkesztő: @mortullus: @empoftla: @Moin Moin:
Uraim, ezzel a hosszászólással megtisztelő figyelmüket megköszönve lezárnám emelkedett értekezésüket.
www.facebook.com/nyitottakademia/photos/a.179542955401946.39687.178446845511557/947735908582643/?type=1&theater
Láttam a minap egy „félprofi” összeállítást a debreceni menekülttáborról, s az ottani helyzetről. Az egyik magyar kereskedelmi csatorna szuperkreatív stábja kiültetett a külvárosi árokpartra úgy egy tucatnyi afgán menekültet, hogy belőlük csináljon eladható riportalanyt.…..
Nos, az van, hogy úgy néz ki, hogy nem megyünk Görögországba nyaralni. De nem ám. Mert könnyen lehet, hogy nem lesz euró se, drachma, se, benzin se. Az is lehet, hogy elegendő étel sem. Leáll egy, a modern európai ember számára tökéletesen alapvetőnek tartott és természetesnek…..
Nemrég tudtam meg, hogy a francia- brit határon sztrájkba léptek a beléptetésnél dolgozók, mert egészen egyszerűen már sem mentálisan, sem fizikálisan nem képesek a bevándorlók és menekültek rohama által generált tarthatatlan és elviselhetetlen helyzet emberséges és…..
Ebben az országban mind a kormányzati, mind az ellenzéki propaganda rendre igyekszik úgy elferdíteni a lényeget, hogy egészen konkrétan kifordítja az embereket a valóságukból. Ergo hülyének nézi őket. Megalázza. „Hiteltelenséget a hitetleneknek”. Ez lehetne a…..
Ilyen bődületes, otromba, ízléstelen, „habonyárpis”, demagóg kirakat-sallangot még nem látott a világ! Gyere vissza kisfiam havi százezerért! Óriási deal mondhatom, méghozzá százmilliós költségvetésből. Annak, aki ezt az egész borzalmat kitalálta, vajon mennyi esik le a…..
Amit érzek, az lényegében: szégyen. Fájdalom, megbánás, tehetetlenség, éteri meghasonlottság és szomorúság. Eddig kellett jutnunk. A sokadik figyelmeztetésig az Európai Uniótól, a nemzetközi közvéleménytől, a segély-, és emberi jogi szervezetektől. Óriási…..
3niko 2015.06.12 16:26:07
@Nicktolvaj: Napi 10- 12 órát dolgozom vezető beosztásban, kreatív területen. Elég sok vacsoráért dolgoztam meg. Sőt, mások vacsorájáért is. Pápuszi
Vajon mennyi menekültet lehet időlegesen ellátni 1 milliárd 300 millió forintból? És mennyit lehet tovább lopni, ki- és elcsalni az idő alatt, amíg a közvélemény és a vérszegény ellenzék a válaszlépésekkel és az aktív tiltakozással van elfoglalva? Sokat. Nagyon sokat. Ne is…..
Odakint tombol a vihar. És bennem is. Végtelenül szomorú vagyok, s elcsigázott. És reményvesztett. Tehetetlen, értetlen, felháborodott, kétségbeesett. Lassan azt érzem, hogy a „privát” mindennapok élményei és sikerei ellenére valamiféle zsákutcába taszított furcsa…..
Miniszterelnökünk olyan „mesterhármast” húzott be a hétfői napon, hogy amellett egész egyszerűen nem lehet szó nélkül elmenni.   Ismét bebizonyosodott, hogy számára, számukra Magyarországon egyetlen identitás létezik: a keményen dolgozó kis-, vagy épp nagyember, aki nem…..
3niko 2015.05.19 09:46:12
@MACISAJT: Forradalom? Polgárháború? Dehogy. Következmények. Nagyon súlyos következmények. Amit Ti is a saját bőrötökön fogtok tapasztalni. Akkor talán már késő lesz. Jussak majd eszedbe. A kis ballibsi bloggerfúria, aki annyit okoskodott nem ily oly régen...
Óriási közhely, hogy adni jó. Viszont az élet egyik legnagyobb igazsága. Sokat adni pedig még jobb, mert ha hiszitek, ha nem, tényleg százszorosan, ezerszeresen kapod vissza. Egy drága barátnőm vendégposztja következik. Bár csak néhány hónapja ismerem őt, annyit adott nekem…..