Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Syracuse

39 bejegyzést írt és 289 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindenki nagyon várja már az utolsó részt a Trónok harca könyv sorozathoz. A történet megalkotója, George R.R. Martin ugyanis már jó ideje csücsül az utolsó részen. 2011-ben jelentette be a The Winds Of Winter címet viselő ötödik kötetet, melynek tervezett kiadási időpontja 2014 lett volna, azonban…..
Syracuse 2021.02.09 00:06:57
@Bandibacsi34: mert az aztán meghozza az ihletet.
Az előzményekből már sejtheti az olvasó, hogy nem nekem. Ez így is van, én továbbra is itt kuporgok az út szélén. Kellett volna az a Kubatov-lista ahhoz, hogy oltást kaphassak... ez már csak egy ilyen ország. A levél tartalma egyébként mára már nyilvános lett, így bátorkodom megosztani azokkal,…..
2021. január 9-én regisztráltam az oltásra. 30 év alatti korosztályba tartozom, nincs alapbetegségem, így nem számítok rá, hogy április előtt beoltanának, ha ilyen ütemben halad tovább az "oltakozás" - itt nem azt értem, hogy a gonosz brüsszeliták nem küldik a vakcinákat, hanem, hogy a kormánynak…..
A ősgyerekeket az evolúció arra programozta, hogy ne egyenek meg új dolgokat, nehogy gyűjtögetés közben megmérgezzék magukat mindenféle ismeretlen terméssel és állattal. Az ősszülők nem stresszeltek a válogatósságon, mert a legtöbb gyerek az éhhalál előtt mégis betolta a vadkörtét vagy a…..
Ezt a filmet úgy tízéves korom környékén láttam először, és ismeretlen okból fel is vettem videóra. Tényleg nem emlékszem rá, miért tettem, biztos a videót próbálgattam, de a felvétel olyan jól sikerült, hogy utána sokáig volt módom újranézni, mert nagyon megszerettem. Tetszett a két idős veszekedő…..
Recsk, kényszermunka, ÁVH, szocializmus – ha nem is éltük meg ezt a korszakot, ezek olyan fogalmak, amelyekről mindannyian tanultunk az iskolában, hallottunk a nagyszüleinktől. Ugyanakkor az általános ismereteink gyakran nem kielégítőek: sokan elfelejtik az érettségi után ezt a korszakot, vagy éppen…..
Az olvasóink már kívülről fújják, hogy a jelenleg zajló koronavírus-járvány az elsők között vágta földhöz, sőt, nullázta le az élőzenét. A kötelező távolságtartás bevezetése mellett teljesen ellehetetlenültek a koncertek, fesztiválok, illetve minden olyan esemény, ahol sok ember gyűlik össze egy…..
Az egész világ a koronavírustól retteg. Jönnek folyamatosan a turnélemondások, lemondták a világ egyik legnagyobb showcase-fesztiválját, az SXSW-t, nem lesz a hifisták mekkájának számító High End show Münchenben, Justin Bieber koncertére alig fogynak a jegyek (bár ennek nem biztos, hogy a vírus az…..
Verónica (2017) Előrebocsátom: ez a friss, jelenleg 6.4-es imdb pontszámon álló spanyol démonidézős horrorfilm alapvetően nem tud semmi olyat, amit ne láthattál volna tucatnyi másik alkotásban is. Ugyanazokat a jól bevált elemeket használja fel, amiket pl. az Ouija: A gonosz…..
Az elmúlt években ismét fellángolt a vita azzal kapcsolatban, hogy hol is legyen új híd Budapesten. Konkrétabban arról van szó, hogy kell-e nekünk a Galvani híd, vagy sem, de a probléma persze ennél jóval tágabb. Hogy egy látványos központi folyóval rendelkező városban a hidak építése/felújítása…..
Syracuse 2020.02.28 20:48:29
Ritkán készül mozifilm kifejezetten agytekervényeink járatására (vagy csak én kerülöm el őket). Ezért nem véletlen, hogy David Lynch kifejezetten e célból készült filmjeit az erre fogékony nézők piedesztálra emelik. De vajon mi választja el a kirívóan okos és komplex filmet…..
Kritizátor Lolita a filmvásznon 2016.08.25 14:00:00
Az erdő fái közül a regény lapjaira szökött nimfácska, azaz Lolita, a filmvilágot is hamar megbűvölte. Vladimir Nabokov több száz oldalt szentelt imádatának tolmácsolására, míg Stanley Kubrick és Adrian Lyne egy-egy film formájában áldoztak az oltárán. De ki az igazi Lolita? Melyik rendezőnek…..
Kedden este adták át a BRIT Awards díjait, ahol természetesen élő fellépések is voltak, így el is lőtték a nagy durranást, méghozzá Billie Eilish-t, aki ugye most az új James Bond-film betétdalát énekli. Eilish-on és testvérén, Finneasen kívül az előadáson részt vett Hans Zimmer, aki a dal…..
A közös esti filmnézés sok család karácsonyi hagyománya közé tartozik, és ilyenkor nehéz (sőt, nem is mindig akarunk) elszakadni a Reszkessetek betörők és Igazából szerelem-típusú filmektől - ha apa nagyon ragaszkodik hozzá, akkor a Drágán add az életed is felkerülhet ilyenkor a listára. Néha aztán…..
Van az úgy, hogy a világ két különböző pontján különböző embereknek jut pont ugyanaz az eszébe. Jedlik Ányos és Siemens is feltalálta a dinamót, de valahogy Siemens lett a sikeresebb. A cseh Kozel és a magyar Borsodi - a véletlenek különös összejátszásaként - igen kis különbséggel dobta a lokális…..
Borsod Velencéje (haha) nagyon ügyesen átképezte kohászait marketingessé, mert a komolyzenei fesztjük mellé remekül kitalálták ezt a békás-lacikonyhás kocsonyafesztivált: a még éppen hogy gurulni képes villamosok oldalán kuktasapkás gólyák előtt remegnek a fogukat (!)…..
Végre! Megtaláltam azt a filmet, amiért érdemes volt a Cinefestet idén is célba vennem. És ugyanakkor egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy mindenki egyetértene velem, szerintem a mai társadalmi kérdéseket leginkább feszegető, érdekes, laza, elgondolkodtató, olykor humoros filmet láthattam végre,…..
Hivatalos útmutatást adott ki az Egyesült Királyság kormánya, ami részletezi, hogyan készüljenek a zenei előadók arra az esetre, ha megállapodás nélkül lépnének ki a britek az EU-ból. Gyakorlatilag extrém módon megnehezíti majd a brit zenekarok európai turnéját, egyes szakértők szerint…..
Syracuse 2019.10.06 15:11:39
@Az Ellenálló: De azért most már magyar zenekarok is kijutnak az USA-ba. Persze, nem tudom, hogy pl. az Ivan & The Parazol, vagy a The Silver Shine milyen háttérrel rendelkezik, de nemzetközi szinten nyilván nem számítanak akkorának, mint kevésbé ismert brit előadók az EU-ban.
A zenehallgatás még soha nem volt olyan könnyen elérhető, mint a Spotify, Tidal és Youtube világában. Manapság bárki egy 1500 forintos előfizetésért cserébe a világ összes zenéjét hallgathatja vagy akár ingyen (cserébe gyengébb felbontásban) Youtube-on keresztül. Ennek ellenére a hangminőség, mint…..
Syracuse 2019.08.04 16:04:19
"Haver, a Skunk Anansie egy csodálatos zenekar..." - mondta egyik legjobb cimborám, amikor először szó volt arról, hogy hamarosan ismét Budapesten játszanak majd. Hát igen. Vannak zenék, amelyek élvezetéhez kicsit meg kell érni fejben. A magam részéről nem igazán gondoltam volna tizenhat éves korom…..
Syracuse 2019.07.22 18:03:32
@Nihil_AK: Engem aztán nem bántottál vele, de azért szépen kiemelted, hogy fekete is, nő is (kopasz, ráadásul, mondjuk tényleg csúfít egy nőn ez a tulajdonság) és még biszex is. Azért a 21. században vagyunk, nem kellene fennakadni ilyeneken, főleg, mert pont ezekből adódóan ő aztán tud társadalomkritikus lenni.
  November 8-án és 22-én időközi választást tartanak Csornán, mivel a helyi Charles Bronson, dr. Áder János lemondott mandátumáról, hogy a továbbiakban Brüsszelben próbálja kordában tartani Deutsch Tamást.   A választás egyik fő kérdése az, hogy a Jobbik…..
A Bánkitó Fesztiválon idén július 10. és 13. között ismét belevetheti magát mindenki a tó vizébe, majd lehet menni a kortárs magyar kultúra legjavára a független zenei színtértől kezdve a képzőművészeten át a színházig. Emellett külföldi művészek is érkeznek majd a fesztiválra, többek közt a Bob…..
30/40 Szabadfogás - tévétükör 2016.02.19 23:59:53
Volt egy igazán szép, tartalmas napunk, több, mint egy évvel ezelőtt ilyenkortájt, amikor kiszabadult egy szellem a palackból, egy kifejezés formájában, amiről addig úgy tudtuk, hogy nem túlságosan szalonképes. Persze használtuk a mindennapokban, de amint elhagyta a nyelvünk hegyét, azért kicsit…..
Syracuse 2019.06.04 22:56:02
Akkor még jó volt a Hír TV. Most is van Szabadfogás, de az már csak humbug, parasztvakítás. Ajánlom ezt: www.youtube.com/watch?v=Ax8sobrUZyk&list=PLEX_KjVWsiEkbkzTwzMNor8EwhvF3j_65&index=38
A gyengébbek (pl. a rettentő tehetséges és hozzáértő szerző) kedvéért pedig azok a "Halloween hangulatát megidéző álarcok, amelyek színvonala a Tereskova nevű festőművésznő vizuális orgiáival vetekszik", ilyenek: en.wikipedia.org/wiki/Wrestling_mask Ahogy egyébként a "szabadfogás" is egy birkózókifejezés eredetileg. Nem kell megköszönni.
  Még ki sem hűlt Szávay István mandátuma, Volner János máris rohant a Fidesz propagandagépezetének legfontosabb bástyájához, a Magyar Időkhöz, hogy tudassa a közvéleménnyel: Szávay csupán a kezdet. Még legalább három jobbikos képviselőt fognak levadászni.   Ha pedig Volner ezt üzeni, akkor azt…..
Syracuse 2018.12.11 19:22:07
@Grand Prix 1800: A Jobbik maradt néppárti, Volner meg ment a fideszes haverjaihoz a Mi Hazánkba.