Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zsmaster

15 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
04. E-mail küldés makróval Az alábbi eljárással az Outlook segítségével e-mail üzeneteket küldhetünk ki. Private Sub emailkuld(cimzett As String, masolat As String, targy As String, Uzenet As String)        Dim OutApp As Object    Dim OutMail As…..
Zsmaster 2014.04.09 18:15:37
@Lőcsei Gábor:
Szia,

myItem.Attachments.Add "D:\teszt1.xlsm"
Zsmaster ASP.NET 1 - Beveztés 2013.12.16 15:14:52
..
05. FileSystemObject Object Model Bár az Excel maga rendelkezik olyan beépített osztállyal (FileSystem), amellyel fájl, könyvtár vagy meghajtó művelteket hajthatunk végre, azonban ez gyakran igen kevésnek bizonyulhat, ezért nem ezt fogjuk használni. Rendelkezésünkre áll ugyanis…..
Az objektum orientált programozás szemlélete Program: a valós világ egy szeletének működő modellje. Ebben a szemléletben a valós világ egy absztrakt modelljét (analízis modell) kell leképezni egy programozási eszközre. Ezt a folyamatot megkönnyíti az, ha az analízis modell…..
SQL nyelv procedurális nyelv relációs algebrán alapul egyszerű hatékony implementáció Elemei: adatdefiniáló(DDL) struktúra létrehozás (CREATE) stuktúra módosítás (ALTER) struktúra megszüntetés (DROP) adatkezelő(DML) adat felvitele (INSRET) adat…..
Relációs algebra Szelekció: a megadott feltételnek eleget tevő rekordok kerülnek át az eredménytáblába jele: SQL alakja: SELECT mlista FROM tábla WHERE feltétel; Projekció: a kijelölt mezők kerülnek át az eredményrelációba jele: SQL alakja: SELECT mlista FROM…..
Relációs adatmodell Elemei: mező rekord rekord-halmaz(reláció) Mező: leíró tulajdonság tárolására szolgál a legkisebb névvel azonosított tárolási egység elnevezés, típus jellemzi lehet normál vagy kulcs Rekord: egységként tárolt mezők együttese az ER…..
A DTD szabvány Sémakezelés igénye elemek megadása elemek belső szerkezete elemhierarchia elemjellemzők meghatározása elemek, elemjellemzők számosság korlátozása elemek, elemjellemzők értékének korlátozása, típusa érték egyediség ellenőrzése hivatkozási…..
03. Elágazások Az elágazás vezérlő utatsítások segítségével a változók vagy objektum-tulajdoságok kiértékelése után más-más utasításcsoportokat hajthatunk végre. A kiértékelést az összehasonlító és logikai operátorokkal végezzük el. A Visual Basic szelekciós…..
Hálós adatmodell Adatbázistartalom kezelése gazdanyelvi programból történik adatkezelő és lekérdező nyelv(DML,DQL) gazdanyelvbe ágyazott, rekordorientált kezelőfelület DB rekordstruktúrával azonos felépítésű kapcsolati változók…..
ER modell vagy Egyed-Kapcsolat modell Emberközeli, absztrakt leírás a lényeges struktúra elemeket emeli ki. Célja: a megértés, rendszerint grafikus. Jellemzője: egyzerűsített szemantikai adatmodell a fogalmak szintjén értelmezett csak struktúrális és elemi integritási részt…..
02. Elágazások Az elágazás vezérlő utatsítások segítségével a változók vagy objektum-tulajdoságok kiértékelése után más-más utasításcsoportokat hajthatunk végre. A kiértékelést az összehasonlító és logikai operátorokkal végezzük el. A Visual Basic szelekciós…..
XML alapok XML: eXtensible Markup Langiage (kiterjeszthető jelölő nyelv) Napjaink egyik kulcsfogalma az informatikában Jellemzője: adat és metaadat együtt tárolt szöveges formátum tetszőleges tartalom tárolása rugalmas szerkezet gazdag készlete a kezelő felületi…..
Adatbáziskezelés alapjai Adatbáziskezelés fogalma: Az adatbázis tágabb értelemben egy olyan adathalmaz, amelynek elemei - egy meghatározott tulajdonságuk alapján - összetartozónak tekinthetők. Az adatbázis-kezelőknek meg kell oldani ezen adatok rendezését, a köztük lévő…..
Bevezetés a makró programozásba  A makró készítéshez szükségünk lessz egy Visual Basic Editorra, ami a "Fejelsztőeszközök" fülön érhetünk el. Amennyiben nem látszik a fül: kattintsunk az Office lógóra a jobb felső sarokban, majd kattintsunk "Az Excel beállításai"…..