Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rabbi Akiba

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Íme a hír.   Szerzs Szarkiszján örmény elnök a nemzetbiztonsági tanács ülése után bejelentette, hogy utasította a hadügyminisztert arra, hogy helyezze rendkivüli készültségbe az örmény hadsereg alakulatait, és egyben bejelentette, hogy megszüntetik a diplomáciai és…..
Rabbi Akiba 2012.08.31 22:58:39
@Ben Franklin:
"Ki nem fossa le ívesen mi bajuk az örményeknek?"

Sokan vannak úgy, hogy nem fossák le, köztük én is. De mondok jobbat, szerintem te sem fogod lefosni, ha az örmény diaszpóra bosszút áll majd ezért Magyarországon. Pénze és befolyása több, mint elég ehhez.

A másik, hogy a Kárpát medencében számos örmény él, akik evidens módon magyarnak tartják magukat például Erdélyben is, ők sem érdemelték ezt a szembeköpést.

Félre ne értsd, nem ezért kellett volna ember módra viselkedni a magyar hatóságoknak, hanem azért, mert az az alap vagy valami ilyesmi.
Rabbi Akiba 2012.08.31 23:18:32
@Ben Franklin:

"2 nap hiszti a ballib sajtónak"
Egyáltalán nem gondolom azt, hogy politikai hovatartozás kérdése lenne szégyenletesnek tartani ezt az ügyet.

"Azt hogy kivel kell inkább jóban lenni Vincentnél okosabb emberek mérlegelték. Szerintem."
Ebben sajnos egyáltalán nem vagyok biztos. Ha a vincentet átlagos képességű emberek gyülekezetének tekintjük, akkor azt kellene gondoljuk, hogy átlagosnál okosabb emberek döntötték el, hogy ez legyen. Az egész ügy HOGYAN-ja miatt sajnos kizártnak tartom még azt is, hogy valaki egyáltalán gondolati síkon felmérte, hogy milyen következmények várhatóak.

Törődj bele, hogy ez olyan szakik döntése volt, akik ennyit tudnak és nem többet. Nem az ő hibájuk, hogy ilyen döntéseket kell hozniuk, hanem azé, aki odarakta őket. Az amatőrizmussal kevert lúzerség és balfaszság sajnos nemhogy nem tagadható, hanem már a látszat is menthetetlen.

Ja még egy, hogy senkit nem érdekelne, miközben több örmény él diaszpórában, mint Örményországban, ez ostobaság és/vagy tájékozatlanság, méghozzá a durvábbik fajtából. Nem az érintett minisztériumok valamelyikében dolgozol véletlen?
Fricz Tamásnak Kedves Tamás! Szóval egy új kor jött el, amelyben lehetséges, arról beszélni, hogy... És itt felsorolsz néhány témát, amelyekről eddig is lehetett beszélni. Nemcsak Magyarországon, hanem a szabad világban mindenhol. Legfeljebb kritikák érték, akik…..
Rabbi Akiba 2012.08.11 23:21:21
@jotunder:
"minden regisztráció azzal jár, hogy kevesebben szavaznak. tipikusan az elesettebbek, a szegényebbek nem fognak élni a jogukkal."

Ezzel így egyetértek, a sanda szándék természetesen tetten érhető, de ha a kormány éppen az ő érdekeiket fogja durván megsérteni, semmibe venni, ahogyan azt sokan jósolják, akkor lesz lehetőségük leváltani, némi kényelmetlenséget kell vállalniuk ezért. Ha nekem valamilyen módon nagyon fájóan a torkomra lépnek, engem egészen biztosan nem fog visszatartani a protest szavazat leadásától, hogy előzetesen regisztrálnom kell.

Farkast kiáltani szerintem akkor érdemes, amikor tényleg komoly annak a valószínűsége, hogy farkas közeleg, nem akkor, amikor néhány újságíró úgy gondolja hogy közeleg valami, ami akár farkas is lehet....
Rabbi Akiba 2012.08.11 23:25:48
@acs63:
"Én már regisztrálva vagyok, mint magyar állampolgár.
Aki nem megy el feliratkozni, az_ki lesz zárva_ a szavazásból, tehát lehet cenzusnak nevezni."

Nem a fogalmakon akarok lovagolni, de cenzusos választójognak azt nevezték eredetileg, amikor valamilyen, a szavazástól teljesen független feltételhez kötötték a választójog gyakorlását. (vagyon avagy jövedelem leginkább) Az előzetes regisztráció nem ilyen, minimum határeset szerintem. Ettől függetlenül nem értelmezhető másképp a dolog, mint úgy, hogy meg akarják nehezíteni a szavazást, ez nem kérdés.
Rabbi Akiba 2012.08.11 23:28:15
@komplikato:

Nyilván tudjuk, miért nem jó....
Új büntetőjogi kategóriát javaslok bevezetni, egy új bűncselekményt: visszaélés minőségi élelemmel. Aki minőségi élelmet termeszt, előállít, megszerez, tart, az országba behoz, onnan kivisz, vagy az ország területén átvisz, bűntettet követ el, és öt évig terjedő…..
Rabbi Akiba 2012.07.24 12:53:55
@maroz:
"Ööö, mi is az a természeti törvény, amelyik a lehető legszigorúbban arra kötelezi Simonkát és társait, hogy dinnyét termesszenek, bármi áron? :)"

Nyilván nincs ilyen, az viszont jó kérdés, hogy az mi éghajlatunkon termeszthető növények közül melyik az, amelyiket nem dotálnak agyon Nyugat-Európában, ergo a minimális dotációval elengedett magyar termelő elméletileg versenyképes lehet?

"Ezt a terményalapú támogatást meg nagyon erősen a fejedbe vetted te,"
Nem akarom túllihegni se, csak mivel senki nem említette, mint versenyelőnyt-versenyhátrányt, ezért nyomtam, ennek figyelembe vétele nélkül ugyanis nem lehet a maga teljességében értékelni a helyzetet.

Mondhattam volna azt is, hogy pár éve volt egy összehasonlító vizsgálat, miért lehet a szupermarketek polcain szemtelenül olcsó a szlovák tej, hiszen eléggé hasonló módon készül, mint a hazai. Erre két válasz adódott, nem fogsz rájönni, mi volt az egyik, természetesen az, hogy a szlovák állam lényegesen nagyobb összeggel dotálja a tejtermelőket, a másik, nehezebben megfogható az volt, hogy a kereskedelmi láncok nagyon-nagyon jelentősen eltérő haszonkulccsal dolgozta a magyar és a szlovák tej esetében, nyilván úgy, hogy a magyarra a sokszorosát rakták, mint a szlovákra. Ez utóbbinak nem tudom az okát, nem is akarok találgatni, így erről ennyit.
Rabbi Akiba 2012.07.23 21:24:20
@tollaszerge:
"Gonosz módszertani kérdés: ezt honnan tudod? Pontos adataid vannak a "magukat liberálisnak tartó kommentelők" univerzumáról, és megfigyelted hogy mondjuk 99.7%uk ráugrott?"

A megoldás sokkal egyszerűbb, mint gondolnád: a liberalizmus, a PC és az emberi jogok NEVÉBEN cincálták az említett kommentelőt. Ahhoz, hogy azt állítsam, amit állítok, semmit nem kellett tennem az ÖSSZES magát liberálisnak gondolóval, hiszen nem a teljes halmazról, hanem az adott blogon aktívan kommentelőkről szólt az állítás, ha nagyítóval nézzük, akkor valóban egy picit pongyolán fogalmazva, ami köztudottan elfér az élőbeszédben, vagy nem?

De csak a Te kedvedért, meg hogy még a munkaidőnél is hosszabb legyen a mondat, íme a pontosított verzió:

"Láttam már olyat, hogy amikor valaki az ún. érzékeny témák valamelyikénél próbált valamit "élőbeszéd" jelleggel, ahogy én levettem, nem rosszindulattal előadni, erre az adott blogon abban a pillanatban éppen jelen lévő, magát liberálisnak tartó, mert másokat a liberalizmus nevében kioktató összes kommentelő úgy ugrott rá, mint gyöngytyúk a langyos takonyra, hogy képzeli, hogy általánosít, ez így nem PC, általánosítani a lehető legnagyobb bűn, amit ember elkövethet i tak dálse."
Rabbi Akiba 2012.07.23 21:30:32
@tollaszerge:
"Ők öntik bele a pénzt, én megeszem a dinnyét olcsóbban, dinnyeföldön termesztenek mást."

Na de mi van akkor, ha egy nálunk gazdagabb ország azt a mást is, sőt minden mást agyondotál? Tudom, a komparatív előnyök elmélete alapján elvileg lehetne mondani valamit erre is, amennyiben az egyik fél (nyilván a nyugati) nem tudná Európa összes kajáját megtermelni, ergo munkamegosztási kényszer lenne, ami így nincs, tehát az elmélet ebben az esetben használhatatlan.

"A kettőt egyszerre nehéz elképzelni, de az a szép hogy ezeket lassan nemcsak egy bekezdésben, hanem egy mondatban is lehet váltogatni, flip-flop."
Ezt viszont csak akkor ródd fel nekem, ha én írtam olyan mondatot, amelyben ilyen antagonizmus van. Ha nem, akkor címezd annak a szerzőnek, aki az ominózus mondatot elkövette.