Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Belagezapista (törölt)

0 bejegyzést írt és 1312 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Giro-Szász András pénteken Az este műsorában helyretette a zúgolódó pedagógusokat! Ezt mondta: "Amikor nagy vihar van a tengeren, akkor azt is értékelni kell tudni, hogyha valaki kikötőbe vezet minket! Nem biztos, hogy éppen konyakot kell rendelni!" Igaza van! Mit elégedetlenkednek…..
Belagezapista (törölt) 2012.10.07 18:41:38
@dzsadzsarblinx:
Így van.

@windex:
Vedd észre mire írtam az orvos-takarítónő párhuzamot.

A versenyszféra pedig igenis lényeges ebből a szempontból, ugyanis amíg azonos a bére a reálos tanároknak a humános tanárokkal, miközben a versenyszférában előbbi sokkal jobb béreket kaphatna, addig az egyenlő tanári bérek a természettudományok és a matematika oktatását rombolják, mert nem termeli ki a rendszer a megfelelő számú és minőségű reálos tanárt. Tehát ha amellett érvelsz, hogy a kiművelt emberfőknek megfelelő humán és reál ismeretekre egyaránt szükségük van, akkor az egyenlő bérezéssel ennek ellentmondasz, mivel az egyenlő bérezés a humán terület túlsúlyát eredményezi.
Belagezapista (törölt) 2012.10.07 18:44:58
@windex:
Azt meg inkább nem minősíteném, hogy szerinted én az aktuális divat szerint formálok véleményt. Ebből csak személyeskedés származhat, értelmes vita nem.
Belagezapista (törölt) 2012.10.08 10:44:17
@Sadist:
Sokszor hangoztatom, de most is leírom. A Maslow piramis egy valóságtól eltávolodott elmélet, hasonlóan sok más közgazdaságtani elmélethez, mellesleg a közgázos tankönyvekben általában ott van a következő oldalon mik a hibái, de arra általában kevesen emlékeznek.

Először is gondolj a szenvedélybetegségekre, akkor már az lesz fontosabb a kajánál. De az éhező ember is ugyanúgy vágyhat a szellemi termékekre, mint egy jóllakott, rengeteg példát lehetne felsorolni.

Ettől még magában a gazdaságban működik egy ehhez hasonló elv, és igazad van, ha nincsen pénz, akkor a kultúrára sem jut.
Amíg csak a választási hajlandóságot zsugorította a kormány unortodox politikája, és főleg annak gazdasági következményei, addig akár hátra is dőlhetett a Fidesz. Na de most? Persze, mérnöki és természettudományokban alap, hogy két pontra illesztett egyenesből ne vonj le…..
Belagezapista (törölt) 2012.10.08 09:50:16
@félázsiai nemecsek ernő áruló:
Azért nekem van olyan LMP-s ismerősöm, ő ráadásul országgyűlési képviselőválasztáson is indult a párt színeiben, aki sokkal jobban rühelli a szocikat, sőt igazából 2010 előtt elhitte az orbáni demagógiát. És szerintem nem egyedi eset, sok LMP-s legalább olyan távol áll az MSZP-től, mint a Fidesztől.
Belagezapista (törölt) 2012.10.08 09:54:04
@No_Fidesz_No_Problem:
1. Térben is csak egyetlen egyenest lehet húzni két pont között, sőt így van ez akárhány dimenzióban. Csak a pontosság kedvéért mondom.

Ettől függetlenül a cikkben szereplő mondat a két pontról azt jelenti, hogy nem lehet két kis választási eredményből az egészre következtetni.
Belagezapista (törölt) 2012.10.08 10:37:43
@avionics:
"Nem a Fidesszel kéne foglalkozniuk, hanem mondjuk el kéne mondani hogy ők milyen gazdaságpolitikát csinálnának. De fogalmuk sincs róla. Csak a demagógiához értenek. "

Ha ez igaz, akkor bőven meglesz nekik a 2/3. A Fidesznek ugyanígy sikerült.
Egy gyerekkel nem lehet így bánni, főleg nem egy sérült, vérző fejű gyerekkel. És egy anyával sem. Tisztelt Praxis!   A 4 éves kisfiam a múlt héten itthon játszott, amikor nagyon szerencsétlenül beverte a fejét a dohányzóasztal sarkába. Én éppen a konyhában voltam, de…..
Belagezapista (törölt) 2012.10.08 08:02:53
@Dr.laikus PhD:
Én két nagy problémát látok ezen a téren:

1. Biológiából ma is tanítják a szerveket, még általános iskolában is, középiskolában meg némileg mélyebben. Ehhez képest semmi szemléltetés nincsen, elméletben megtanítják mi a vese feladata, sőt még a nefronokat is, de azt, hogy hol helyezkedik el, azt nem.

2. Régen voltam orvosnál, de arra biztosan emlékszek, hogy bármi bajom volt, arra nem kaptam választ, hogy mi bajom, csak felírt valami gyógyszert, én meg következtethettem. Oké, hogy az orvos nyilván sokkal jobban tudja, de ha ennyi infót sem kapok, hogy pl. influenzás vagyok, akkor legközelebb hogyan ismerjem fel magamon a tüneteit?
Belagezapista (törölt) 2012.10.08 08:04:18
@maszogep1974:
Bocsi, de nem olvastam el az összes kommentet, én még mindig a cikkről beszéltem, mondjuk meglepő egy blogban, nem?
Belagezapista (törölt) 2012.10.08 08:12:46
@csepke:
Legutóbb még gyerek voltam, mikor orvosnál jártam, akkor még bátortalan voltam, hogy visszakérdezzek az orvosnak.
Vincenzo Natali, A kocka és a Hibrid rendezője készítette ezt a The Undeading rövidfilmet a The Heart and Stroke Foundation számára. ..
László nem egészen érti, kit szopott le az Apple, hogy kizárólag nekik nem kell cserélniük a hibásan eladott termékeiket. A Vodafone-nál rádumálták egy iPhone 5-re, aminek nem működött a wifije. Másnap visszavitte, de nem voltak hajlandók kicserélni, azt bírták neki mondani,…..
Belagezapista (törölt) 2012.10.07 16:37:50
@kisgalád:
Ha jól látom a homár egyik törzskommentelőjének szóltál be, akinek a kommentjeit sosem kell komolyan venni. Mondjuk az irónia enélkül is lejöhetett volna. Aki nem érti a viccet, az más rettenetes dologra is képes lehet, különösen jogászként :-)
Belagezapista (törölt) 2012.10.07 16:42:14
@Xezs:
Anyám anno találkozott Torgyánnal. Addig rühellte, meg egyszerű parasztnak gondolta, ott meg meglepődött, hogy teljesen normális, kulturált fazon, ha nem a kamerába beszél. Ezután anyám úgy gondolta, hogy arról lehet szó, a politikában alakítania kell az egyszerű bunkó parasztot, mert ezzel tud tömegeket megszólítani, de ez az egész csak színészkedés.
Belagezapista (törölt) 2012.10.07 17:49:53
@vénszivar:
Nem térítette meg, mert ettől még nem szavazott rá.

De nézd meg pl. a rádiós műsorvezetőket. Népszerűek? Bunkók? Torgyánék pedig 97-ben vezettek a közvélemény kutatások szerint. Én meg értetlenül álltam, hogy hogyan lehet egy ilyen emberre szavazni.
Miután megtudtuk, hogy a Fidesz frakcióvezetője, az V. kerület polgármestere külön szobrot állíttatott kedvenc bulvárlapjának az őt az elmúlt évben 66 píár-cikkben népszerűsítő Blikknek, nem maradhattunk restek. Sajnos ahhoz muníciónk, hogy magát szobrot a helyes irányba…..
Belagezapista (törölt) 2012.10.07 15:10:11
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:
Miért kampányolsz még mindig a baloldalnak?
  – A finanszírozás átalakítása nem tűr halasztást, ám ezzel kapcsolatban nem árt tisztázni néhány félreértést. Az államnak nem áll szándékában teljesen kivonulni a felsőoktatásból, józan ésszel elképzelhetetlen, hogy például a tanárképzésben ne nyújtson…..
Belagezapista (törölt) 2012.10.07 14:51:37
@jotunder:
A hazai felsőoktatás alja még mindig sokkal jobban teljesít, mint a brit és az amerikai felsőoktatás alja, a teteje meg gyengébben, mint az angolszász teteje. Tipikusan angolszász típusú diplomagyárunk nincsen, de igazi elit egyetemünk sincs. Magyarországon nem számít nagynak a szórás.
Belagezapista (törölt) 2012.10.07 14:56:20
@Bicepsz Elek:
Én nem azt tapasztalom, amit írsz, pl. mérnöki és gyógyszerész szakon sok a lentről érkező, ezeket nem nevezném büfé szaknak. A közgazdász és jogász tényleg inkább az elit szakjai, mert fontosak a kapcsolatok, de egyébként éppen amiatt kasztosodik még tovább azzal, hogy fizetősé válik.
Belagezapista (törölt) 2012.10.07 14:59:04
@renevol:
1. Hülyeség, egy politikus nem ismerheti be, hogy hazudott, azzal végleg elbukna.

2. Ha ilyen történne, még többen igyekeznének elhagyni ezt az országot.
A mai poszt kifejezetten kellemes hétvégi olvasmány, melyből kiderül, kapni-e Portóban füstölt kolbászt, miért nincsenek játszóterek és mi is az a hosszúszívószálas ülde. Egyszóval irány Portugália, kalauzunk KM! „Tizennégy éve élek itt, Portugáliában, ebből Portóban…..
Belagezapista (törölt) 2012.10.06 21:59:34
@Jess G:
Amit megfogalmazol az nem építő kritika, de még csak nem is kritika. Nekem speciel nincsenek illúzióim Magyarországról, nem mondom, hogy a világ legjobb országa, meg hasonlók. De az azért nem tetszik nekem, hogy te zsigerből szarnak nevezel mindent. Ráadásul ezek szubjektív dolgok, én sok országban jártam, de nekem pont Anglia volt a legkevésbé szimpatikus, nem Magyarországhoz képest nézve, mert nyilván a saját hazám szubjektív, hanem más országokhoz képest. De ha Magyarországhoz viszonyítok, itthon a rongyrázást utálom legjobban, na Angliában abból 10-szeres adagot lehet kapni.
Belagezapista (törölt) 2012.10.06 22:01:00
@Gyurcsótány Ferenc:
Magyarországgal az a baj, hogy hiába megy el a selejt egy része Angliába, mert az értelmesebbje is lelép, csak más országokba.
Belagezapista (törölt) 2012.10.07 14:46:02
@tildy:):
Nem, nem azt mondtam, hogy nem megy Angliába értelmes. Én azt mondtam, hogy a legalja Angliába megy. Szóval ez egy egyirányú állítás. Ja, és erősen eltúlzom, de csak annyira, mint az, akinek írtam.
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Belagezapista (törölt) 2012.10.06 22:24:06
@bunk0:
Ez azért nem így működik.

Először is az a 39 év lehetett legfeljebb 1-2 munkahely is, a végén egy leépítéssel. Másrészt teljesen reális, hogy valaki ismeretlen helyre pályázik, ez csak mutyiországban fura, ahol a legtöbb állás már le van zsírozva havernak.
Belagezapista (törölt) 2012.10.06 22:26:38
@sofa king cool:
Ez munkakör függő. Egy nyelvet jól megtanulni több év, egy munkakörbe betanulni lehet 1 hónap és több év is, attól függ mi az a munkakör. Ráadásul a betanulás alatt is teremt értéket a cégnek, míg egy nyelvtanfolyam az valakinek pénzbe fájna.
Belagezapista (törölt) 2012.10.06 22:36:34
@nick papagiorgo:
Azon fejvadászok, akik anno nekem írtak vagy felhívtak, láthatóan nem olvasták el az önéletrajzomat, mert nem csak olyanokat kérdeztek, amelyre a válasz ott volt, hanem olyan állásokat is ajánlottak, amit az önéletrajzom és az álláskereső portálos profilom (amin keresztül megtaláltak) egyértelműen kizárt (pl. lakhely miatt). Nem véletlenül helyezkedtem el végül kis cégnél, ahol se HR, se fejvadászos közvetítés, így próbamunka alapján döntöttek.
 "a beavatkozás után sokkal jobb lesz” (Gíró-Szász - Frankenstein doktor) Mi az a Napóleon-konyak? -kérdezte a Kádár-korabeli népi bölcsesség.  Az az ital-hangzott a válasz-amit a magyar nép választott képviselői útján fogyaszt. Azaz ők isznak, te meg szívsz. A macskák…..
Belagezapista (törölt) 2012.10.06 22:12:17
@Tihanyi Zsófia:
No de azért azt is vedd figyelembe, hogy megyóék olyan pénzt költöttek el, ami nem volt, hitelből ment az az emelés. Nagyon megugrott abban az évben a hiány. Persze a Fidesz sem jobb, sőt sokkal rosszabb, de nem kellene Medgyesit felmagasztalni, csak mert osztogatni tudott.
A pénznyerő játékautomaták működtetésének teljes megszüntetését javasolja a kormány, holnap már a törvényjavaslat is a parlament elé kerül. Az indok? a korábbi intézkedések csak részben érték el azt a célt, hogy a leghátrányosabb helyzetben élők ne pénznyerő…..
Belagezapista (törölt) 2012.10.03 09:19:51
@Rkhaylitsha:
"Én láttam azt a világot. "

Persze, a könyvekben, meg talán egyszer-egyszer jártál olyan kocsmában, ahol volt nyerőgép, és láttál talán egy-két játékgép függőt. De képzeld, nekem a környezetemben is vannak ilyenek. És hidd el, fognak alternatívát találni. Sőt, tovább megyek, a huszonévesek közül még a leglecsúszottabbak is tudják mi az internet és az online szerencsejáték, és élnek is vele, ha nincs más lehetőség. Az idősebbeknek meg majd a maffia talál alternatívát.

"Szóval mondjuk egy 500 fős faluban majd nyitnak egy titkos kocsmát nyerőgéppel? Amirol mindenki tud? Vagy nagy titokban lejárnak a népek bedobálni valami titkos gépbe. "

Egy 500 fős faluban pontosan tudják, hogy ki az aki a zavarosban halászik, mégsem jelenti fel senki. Neked onnan Budapestről fogalmad sincsen a vidéki életmódról, csak osztod itt az észt.

"Ennyire hulye vagy? 90 elott sem volt, mégis voltak kocsmák. Ja, hogy te akkor még sehol se voltál.... "

90 előtt például gyakori volt az illegális itt a piros hol a piros. Akkora ordító baromságokat beszélsz, marihuána, speed, kokain, stb. is alig volt 90 előtt, így hígítóztak vagy technokoloztak az ilyen szükségletű emberek. Esetleg csak simán piáltak. Nem változott meg 180 fokban a világ rendszerváltás után, csak mert tömegek kezdtek hozzáférni a nyugati drogokhoz.

De eleve ostoba az összevetésed, mert egy diktatórikus rendszer tiltását veted össze egy demokratikus rendszer tiltásával. Az nem tűnt fel, hogy az USA-ban kurva nagy pénzeket költenek a drogok üldözésére, közben mégis az egyik legnagyobb fogyasztó ország, miközben a szocializmus idején nálunk ezzel szemben be lehetett tartatni ugyanezt (mármint a tiltott drogokról van szó).

Szóval valami olyasmit adsz elő, mint ha azt mondanád, ha holnaptól betiltjuk a TV-k árusítását, akkor holnaptól leszokik az összes tévé függő, mert hát 80 évvel ezelőtt is megvoltak nélküle.

De vállalom, hogy hülye vagyok, legalábbis az ilyen egybitesek között, amilyen te vagy, tényleg hülyének nézhetek ki azzal, hogy árnyalatokat látok, ahol te csak feketét-fehéret.
Belagezapista (törölt) 2012.10.03 09:28:40
@Rkhaylitsha:
Ja, és még egy dolog. Én ugyanúgy végig arról írtam, hogy káros dolog a szerencsejáték függőség, csak én a megoldást nem látom a tiltásban. Akkor mégis milyen relevanciája van annak, hogy ki mit látott, ha egyszer mindketten egyetértünk az alapproblémával? Jó, szerintem ez már túl magas neked, hogy elgondolkodj rajta, de azért hátha...
Belagezapista (törölt) 2012.10.05 13:09:02
@Rkhaylitsha:

"Volt ittapiros? Volt. Tiltották akkor is és most is. És? Ennek mi köze bármihez is?"

Ennek az a köze, hogy ostobaság azt feltételezni, hogy valami új jelent meg a játékgépekkel. Ez a fajta igény akkor is lesz, ha mindent betiltasz, a különbség az, hogy utóbbi esetben kezelhetetlenné válik az egész.

"Nem lehet egy törvénnyel a komoly játékszenvedélyt gyógyitani. DE az elenyésző kisebbség. A gyakoribb az az ember, aki "ott a gép beledobok egy kicsit, hátha"."

De ezzel mi a baj? Ha nincs függőség, akkor ez is csak egy játék, nyilván elveszítheti a pénzét így is, de nem érez kényszert, hogy holnap is nekiálljon játékgépezni.

"Én látok feketefehérben mindent? Te beszélsz ugy, hogy aki függő, az meg fogja találni a módot."

Te látsz fekete-fehéren mindent, mert azt gondolod, hogy ha valamit tiltunk, akkor az törvényszerűen vissza is esik.

"Igen. A függő. De mint mondtam, azért nem fog a angy többség utazni, kockáztatni, akármit, mert a szomszéd faluba van egy titkos játékgép."

De nem is mondtam, hogy utazni fog! Mondom, egyszer lépj ki a bezárt világodba, és nézz el egy faluba, beszélgess a helyiekkel. Ott aki bármit is feketén űz, arról mindenki tud, de esélytelen a lebukása. Miért lenne másként, ha valaki egy játékgépet helyez el? De ez csak egy lehetőség, van egy rakat alternatívája.

"És akkor már ha orditó baromság. Szerinted a 25 év alattiak hány százaléka higitózott 80ban, és 2000ben hány százalék tolt már valamelyiket az általad felsorolt cuccok közül? "

Mert szerinted az alkohol nem drog? Elárulom neked, a marihuánánál minden addiktológus "keményebb" drognak tekinti az alkoholt. A hígító és társait pedig a keménydrog fogyasztókkal, a kokainistákkal, heroinistákkal kell összevetni, akik viszont nincsenek sokan.

Egyébként azon kívül, hogy nincs fogalmad az egészről, most már csúsztatsz is. Eleinte az volt a probléma, hogy egyesek minden pénzüket beledobják, vagyis gyakorlatilag függők, most már finomítottad az álláspontodat, a törvény most már azokon segít, akik koca játékgépezők. Ebben van némi igazság, de kérdés, hogy ez mennyire nagy probléma, ér-e annyit ezen javítani, hogy közben azt kockáztatjuk, hogy a függőkre rátelepszik a maffia.
Több blog is értetlenkedik, hogy miért lett ennyire sürgős a pénznyerő automaták betiltása; vajon a konzertatív-keresztény értékrend és a jó erkölcsök diktálják, hogy a kormány lemondjon 30 milliárd forintról és néhány száz (ezer) munkahelyről, esetleg magasabb szintű…..
Belagezapista (törölt) 2012.10.02 21:38:27
@sírjatok:
"ezzel azt mondod, hogy a célcsoport = a lecsúszott, minimálbéres, vagy segélyes emberek?"

Nem. Hanem azok játékgép függők, akik messze laknak a kaszinóktól. A kettőnek elég nagy a közös halmaza van, de nem azonos a kettő.

"De pontosan ez a cél amúgy, hogy akik lecsúszott emberek, azok ne erre a szarra verjék el a pénzüket, mert azt a környezetük sínyli meg."

Még egyszer, a játékgépek betiltásával ezt nem lehet elérni, mert akkor alternatíva az illegális szerencsejáték, pia, cigi, ezek közül legalább kettő. Ez a tiltás nem más, mint tüneti kezelés.

"Persze lesznek az igazán súlyos esetek, akik majd az illegális megoldások felé fordulnak, de ha a felére vagy negyedére csökken az eljátékgépezett pénz, akkor ez pontosan ennyire jó megoldás volt. "

De pont az igen súlyos függőkkel van a probléma, na ők lesznek azok, akik az illegális megoldásokra a keresletet jelentik, hiába nő felére az elgépezett pénz, ha az inkább az alkalmanként részegen játszogató embereknél jelenik meg, és nem a függőknél.
Belagezapista (törölt) 2012.10.03 09:02:00
@anonymand:
Nem fontos, mert az egész IMF tárgyalás egy végtelen ciklus, aminek amúgy nagy része eleve nem ismert.
Belagezapista (törölt) 2012.10.05 12:51:09
@Mariann19:
Te közgazdász???? Úristen! Tényleg nagyon nagy bajban van az ország, ahol funkcionális analfabéták közgazdászok lehetnek.
Írországból érkezett a mai történet, melyet hétköznapinak semmiképpen sem neveznék. Szerzője, drk nagyon jó állásajánlatra költözött ki, és még helyi viszonyok között is kifejezetten jól él. Pedig nagyon mélyről indult. Tanulságos történet, még tanulságosabb…..
Belagezapista (törölt) 2012.10.05 08:42:24
@tildy:):
Az nem informatikus mérnök, hanem mérnök informatikus, és mellesleg kevesebb mérnöki tárggyal (kevesebb óraszámban), mint a régi, a műszaki informatikus. Ráadásul nem tartozik a mérnök szakcsoportba, mert külön van informatikus szakcsoport.

Digitális technikát proginfón is tanultunk, villanytant nem, de utóbbiból a mérnökinfósok egyszerűsítettet tanultak a villamosmérnökökkel szemben, és hiányzott a mérnöki szakok egyik fontos ismérve, a labor, az csak a villamosmérnököknek volt.

Szóval a mérnök informatikus egy kevert szak, kicsit mérnök, nagyobb mértékben informatikus, a programtervező informatikus meg kicsit sem mérnök. A mérnökinformatikusok egy részéből valóban mérnök lesz, de a mezei programozó, ami mindkét szakról kikerültből vagy diploma nélkül is lehet, az nem mérnök.
Belagezapista (törölt) 2012.10.05 08:45:27
@Kihaennem00:
Prolizni proli dolog.
Belagezapista (törölt) 2012.10.05 11:30:04
@xylon:
"A mernokseg lenyege a tervezes es nem a labor."

Létezik például karbantartó mérnök is, aki nem tervez, szóval ez sem a helyes definíció.

"Aki meg BMEn vegez az nem "mezei programozo" lesz, legalabbis a tisztessegesen elvegzett diploma tobbre is feljogositana."

Ez igaz. De ha programozó lesz, akkor programozó lesz és nem mérnök.

"A "mezei programozo" az az OKJs papir meg az onkepzett. Es ok is csak kezdetben mert azert arrol a szintrol nem nehez tovabblepni. "

Én azt, hogy "mezei programozó", nem végzettség alapján határoznám meg. Attól, hogy mondjuk elvégzett egy mérnök informatikus szakot, még végezhet mérnöki munkát is, meg programozói munkát is.

De fordítva is igaz, aki elvégez egy egyetemet, az attól még nem lesz programozó, mert édeskevés amit ott tanítanak.
  Kedves, illetve kedvetlen Olvasóink! 8-)) Örök dilemma, egymásnak feszülő ellenvélemények - hívők, rajongók, ellenzők, szakértők vitáznak-harcolnak egymással vehemensen a világháló megannyi fórumán: valóban ilyen nehéz lenne kiválasztani a számunkra megfelelő…..
Belagezapista (törölt) 2012.10.03 09:57:58
@strucc007:
1. Olvasd el, milyen blog ez.

2. "Hol van pl. az ultrabook?! (megjegyzem sokkal hasznosabb a netbooknal)"

Én arra lennék kíváncsi, mitől hasznosabb az ultrabook a laptopnál. Ugyanis attól, hogy vékonyabb, könnyebb, még majdnem ugyanott van a helyigénye (hiszen 2 dimenzióban ugyanakkora), és a nem ultravékony laptopok sem különösen nehezek, tehát cipelés ott sem gond.
Belagezapista (törölt) 2012.10.05 09:43:21
@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe:
Bármilyen meglepő, ma is lehet kapni mp3 lejátszót, olyat is, amibe AAA elem vagy aksi tehető, így nem merül le a telefon.
Az egyik férfi egy idő után nem bírta cérnával és elkezdett hőbörögni.A bili akkor ömlött ki, amikor egy kismamát hordott el mindenféle protekciós kurvának, amiért őt előbb megvizsgálják. Tisztelt Praxis blog!   Hétfőn olyan rendelői élményben lehetett részem, amiről…..
Belagezapista (törölt) 2012.10.05 09:32:15
@renevol:
Ahol a többség ismeri, ott a bejelnetkezés + sorbanállás rendszer megy, mert akkor nyilván terheltek az időpontok, tehát ha 9-re kapsz, lehet hogy csak fél 11-re jutsz be, ez persze szélsőséges eset, mert általában egész órára adnak időpontot, és következő óráig be lehet jutni.
Egyik rendszeres kommentelőnk, Váj mi küldte a következő írást. Mit is mondjunk, alighanem okoz majd némi meglepetést, mert nem túl hosszú, viszont elég ütős... Nem is mondok többet, jöjjön a történet! „Jelenleg Dél-Németországban élek, illetve ott van a bázisom, mert…..
Annyira nyomja a kormány a természettudományos területet, hogy nem lennék meglepve, ha már emiatt utálnák meg a fiatalok, és emiatt választanának teljesen más pályát. Az egy dolog, hogy a felsőoktatásban ezen, illetve a műszaki a területen van a legtöbb állami ösztöndíjas…..
Belagezapista (törölt) 2012.10.04 22:47:35
Nem értek egyet azzal, hogy meghatározzák, mit nem lehet idegen nyelven tanulni, de a cikkben van pár hülyeség, és önellentmondás, legalábbis szerintem.

Jó, kezdjük azzal, hogy én azt vallom, nincsen reál és humán beállítottság. Legalábbis mint egybites vagy kétbites állapot nem létezik ilyen, inkább fokozatok lehetnek, de azok sem egyetlen skálán. Tehát van, akit jobban érdekelnek a humán, van akit jobban érdekelnek a reál tárgyak, van akinek jobban megy egyik, van akinek a másik. Van olyan aki jó matematikából, de nem érdekli, rossz irodalomból, de érdekli. Mondhatnék bonyolultabbat is.

Na de az egybites humán-reál beállítottságot maga a posztoló cáfolja meg ezzel a mondattal:
"Nem volt sokkal egyszerűbb egy mindenki számára felfogható tárgyat, például történelmet tanítani a célnyelven?"

Tehát ha ebből következtetünk, akkor a reál beállítottságú az egy felsőbbrendű lény, aki érti a matematikát és a törit is, a humán beállítottságú meg alacsonyabb rendű, aki csak az egyiket érti. Holott van olyan is, aki meg kimondottan a törit nem érti (pl. ok-okozatait) vagy nem képes megjegyezni az évszámokat.

De mondom, ettől még a lényegben egyetértek a posztolóval. Viszont olyan nagy problémának nem érzem, mert úgy gondolom a két tannyelvű iskolákba eleve a jobb képességű gyerekek mennek, akiknek nem jelent gondot természettudományt és matekot tanulni idegen nyelven. Én inkább épp fordítva aggódok, szerintem pont a matematika, amely legkevésbé alkalmas az idegen nyelv erősítésére, mert a jelölés univerzális, a szóbeliség minimális, és pont a humán tárgyak alkalmasabbak erre.
De most komolyan: miért van az, hogy általában pont a leghangosabb übermagyarok nem tudnak rendesen magyarul fogalmazni és írni? A Népszabóság lehozta annak a jobbikos előterjesztésnek a szövegét, amelyben azt javasolják, hogy a Szerémi utat nevezzék át Horthy útra: A magyar…..
Belagezapista (törölt) 2012.10.04 20:58:04
@Anti Anyag:
"Vagy valami magyarellenes nevet dobtak be."

Pedig pont ilyet dobtak be.
A KARD Prostitúció felsőfokon 2012.10.03 18:37:45
Miközben a hatalom államosítani szándékozik minden iskolát, a felsőoktatás világában nagyüzemi kiárusítás zajlik: egyre kevesebb képzést támogatnak és egyre magasabbak a tandíjak (akárhogy is nevezi azokat T. Miniszterelnök Úr). A legújabb fejlemény – amit eddig is tudtunk,…..
Belagezapista (törölt) 2012.10.04 13:52:17
@KG2000:
Ez tényleg így van. A kedvenc példám a vegyészmérnök szak, különösen egy bizonyos vidéki intézményből kikerültek esetén. Rengeteg vegyészmérnökből lett vállalati vezető, közgazdász, de informatikus is akad közülük nem egy. Fordítottjára nem nagyon tudok példát. Csak olyanról tudok, egyről, aki nyelvszakos tanárként végzett és mára egy multinál műszaki vezető lett, de nagyon ritka az ilyen, ellenben a gazdasági vezetők között rengeteg az ex-mérnök.

Egyébként én meglepődtem a gazdasági mesterképzésen, mikor ha valamilyen nem is túl bonyolult, de némi matematikát igénylő feladatot kellene megoldani, akkor azt mondják, ezt nem kell tudni, mert ehhez komolyabb matek kell. Holott infón ennél sokkal bonyolultabbakat oldottunk meg. Meg néhány képletet láthatóan azért egyszerűsítettek le, változtattak meg, mert feltételezik, hogy a hallgatók nem (mindannyian) tudnak százalékot számítani. Nekem azért tűnt fel egyből, mert anyám tanított OKJ képzésen, és ő is hasonló módon egyszerűsítette a képletet, mert nem volt idő, hogy matematikát is tanítson azoknak, akik hülyék hozzá. Én azt gondoltam, hogy gazdasági egyetemi szintű képzésen is van ilyen. Ok, lehet mert levelező.
Belagezapista (törölt) 2012.10.04 13:53:58
@Sadist:
"Szabad a pálya a természettudományos szakokon. És azzal még munkája is lehet, ha végez. "

Egyébként nem igazán. Műszaki szakon igen, de természettudományos szakkal ugyanúgy szívás van, főleg ha nincs tanár képesítéssel együtt.
Belagezapista (törölt) 2012.10.04 14:42:48
@Doktor Kotász:
Pont az erős matek alapok miatt van az, hogy ahogy én látom, a mérnökből lett közgazdászok a legjobb közgazdászok.
Minden idők egyik legszemetebb törvényjavaslata: Az alkotmányba kívánják betenni, hogy a regisztráció a választásra CSAK személyes a jegyzőnél, vagy ügyfélkapun keresztül történhet.Vagyis vagy az okmányirodára kell elmenned vagy a jegyzőhöz, ha szeretnél majd a…..
Belagezapista (törölt) 2012.10.03 16:22:42
@Gondolkodni Próbáló Birca:
Nem ez a lényeg, hanem az elv. A Horthy rendszer látszólag demokratikus volt, Orbánék sem akarják teljesen feladni a demokrácia látszatát. Azt feladni öngyilkosság lenne a részükről.
Belagezapista (törölt) 2012.10.03 17:24:38
@qqyyqq:
"kettő hsz-el alattad van."

Köszi, akkor ezek szerint nem kell bemennem az okmányirodába.

"A diákodért meg úgyis be kell menned :-) "

De minek, ha linkelted a linket, ahol pusztán online elintézhető? Ja, hogy az mégsem az a link az? Mert ilyen link nincsen?
Belagezapista (törölt) 2012.10.03 22:07:42
@ursus artos:
Akkor szerintem nincs miről beszélnünk. A két állításod minden nem agymosott ember számára ellentmond egymásnak, ide is másolom:

"Aki jól tanult az ez után is államilag finanszírozottan tanulhat. "

"Hogy az államnak nem fizet a jogászképzésért az meg azért lesz, mert az állami szektorba mindig jelentkezik annyi jogász a biztos megélhetés miatt, aki ugyan saját maga fizette a tandíját de így is megéri neki, mert jól fizető állása lesz. "

Innentől kezdve nincsen értelme veled vitatkozni. Bár kulturáltan fogalmazod meg a véleményed, mégsem vagy más, mint egy elvakult, agymosott Fidesz hívő. Az első állításod pont a 2008-ban leszavazott tandíjas rendszerre volt igaz, az nem volt jó neked, a mostani, jóval súlyosabb tandíjjal meg egyetértesz. Ha a 2008-as túl sok volt, akkor a mostanit is ellenezni kellene neked, hacsak nem változott azóta a véleményed. De nem, nálad egyetlen dolog a lényeges, hogy ki teszi, ki mondja, és nem az, hogy mit.
Nyilvánvalónak kellene lennie, hogy semmi, de abszolút semmi nem fontosabb a társadalom számára, mint a család tekintélye és struktúrája. Legalább az emberek fele, fiatalok vagy idősek, állandóan függ a családtól, és mindenki függ a családtól legalább élete egy szakaszában.…..
Belagezapista (törölt) 2012.10.03 16:20:44
@Csiken Disztroly:
Vicces amit írsz, de az a helyzet, hogy igazad van. A muzulmán családok pont így működnek, a közhiedelemmel ellentétben ott nem a férfi, hanem a család legidősebb nőtagja a főnök.
Peter Thiel, a PayPal megalapítója és a Facebook első befektetője mindig őrült ötletekkel áll elő, most éppen egy „törvényen kívüli” vízi államot álmodott nemzetközi vizekre, nem messze San Francisco partjaitól. A vízi államban nem lenne szociális rendszer és…..
Belagezapista (törölt) 2012.10.03 14:05:31
@_zulu_:
Én is erre gondoltam elsőre, de aztán ha jobban belegondolsz, az fejlett világban az emberek felének nem nagyobb az élettere, mint egy ilyen úszó sziget, már ha csupán közlekedésre használt útvonalakat nem számoljuk, csak az otthon, munkahely, szórakozóhely, stb. területeit adjuk össze. Szóval nekik ez sem lenne börtön.
Belagezapista (törölt) 2012.10.03 14:07:41
@Trejo:
Pont az IT szektor az, ahol sok esetben mindegy honnan dolgozol, éppen ezért ezen a szakterületen lehet földrajzilag a legnagyobb szabadságot elérni, akkor miért lenne jó, ha egyesek pont ilyen szakmában korlátoznák ilyen szinten a mozgásterüket.
Családok ezreit menti így meg a kormány, hogy még nagyobb legyen a jólét.               Mint azt szerkesztőségünk az Orbán-kabinet egy névtelenséget kérő bennfentesétől megtudta, jövő hét elején újabb rendkívüli kormányülésre kerül sor, melynek során…..
Belagezapista (törölt) 2012.10.03 11:56:38
@Muad\\\'Dib:
Ki mondta, hogy a nyerőgépezést nem kell megakadályozni? Nyilván ez 100%-ban nem fog menni. Csak a módszertant, a betiltást vitatom.
Belagezapista (törölt) 2012.10.03 12:20:26
@Hobsbawm:
Szerinted online kaszinótól nem kaphat jutalékot? Az egész rendszert simán fel lehet építeni ilyen módon, akár a fizetést is kuponos rendszerrel.
Belagezapista (törölt) 2012.10.03 13:56:16
@veracity:
A 10 éves Audi A8-al mit akartál mondani? Egy új Suzuki felét éri, ez burzsujságra utal vagy ahhoz képest, hogy maffiózó, szegénységre? Vagy Audi A8 = maffiakocsi?
Hello, Munkahelyi Terror blog! Készítettem itthon, első körben saját magam és haverjaim szórakoztatására, egy fiktív állásajánlatot egy fiktív cégről, a kiválasztási folyamat teljes ismertetésével. Úgy gondoltuk, jó poszt lehetne belőle a Munkahelyi Terror blogon, egyelőre…..
Belagezapista (törölt) 2012.10.03 11:46:12
@Secnir:
Én eddig csak olyat láttam, ahol 2011-ben egy 2010-ben megjelent .NET verzióban való 3 éves jártasságot vártak el (nem általában .NET-re, mert arra 6 évest vártak).
      A FIDESZ-KDNP törvényjavaslattal akarja betiltani, hogy Karl  Marx német filozófusról utca legyen elnevezve Magyarországon.        Nem hiszem, hogy borzasztó dolog, hogy ezentúl nem lesz Taktaharkányban Marx Károly utca. El tudom képzelni a kiváló marxista téeszelnököt…..
Belagezapista (törölt) 2012.10.03 09:42:00
@Putyilov gyári melós:
Azzal egyetértek, hogy Horthy tömeggyilkos, de ettől még Sztálin és Hitler sokkal nagyobb tömeggyilkos, nem kell saját kézzel ölni ehhez, elég ha utasítást adnak. Szemben Marxszal, aki senkit nem utasított, csak írt ezt-azt, az hogy később az elméleteit gyilkolásra használták fel, az nem az ő sara.