Regisztráció Blogot indítok
Adatok
onion

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kocsmablog Csak Art Bar 2011.03.17 14:15:00
Helyszín: 1075 Bp., Síp u. 4. Látogatás: 2011. február 16. 18:20-22:25 Bezárt, megszűnt!  > A bejárat fölött szerényen éktelenkedő bölcsődei jelének elemzésébe nem is mennék mélyen bele... bár a karikából kinyúló cicafarknyi 'S' betűtől... nem alma, nem bomba,…..
onion 2011.03.17 15:50:45
19:56 Az esemény a Built to Spill - Traces című számának kezdő akkordjaival ért véget. Én meg szeretem ezt a számot, úgyhogy hallgassuk is meg. And though the parts of it that matter change. All traces disintegrate... :P 19:46 Jön az in-app vásárlás. Lehet majd venni virtuális…..
 Borospincékből klassz vendégházak, szépen berendezve672 m²-es penthouse a Ferencvárosban 766 millióértCicis kép (2) és falra szigetelőszalagozott feszület (3)Luxus lakás a Váci utcában 18 négyzetméteres ablakkalA feladat: jusson el az alaprajzon a konyhából a…..
Az urbex, vagyis az urban exploration, világszerte elterjedt hobbi. A lényeg, hogy eljussunk a városban olyan helyekre, ahova tilos vagy nagyon nehéz eljutni, mert magasan vagy mélyen van, esetleg be van zárva. Furcsa módon Magyarországon egyáltalán nem terjedt el, sőt nem is nagyon…..
A Skype pár órája kitolta az Android Marketbe ingyenes alkalmazását. Úgyhogy nem kell többé béna kényszermegoldásokat választani ahhoz, hogy androidos mobilon is utolérhetőek legyenek skype-os ismerőseink. A csetelés mellett a wifi-n és mobilneten keresztüli Skype-to-Skype…..
A Google Instant sok fejlesztő érdeklődését felkeltette. Így volt ezzel a 19 éves amerikai egyetemista, Feross Aboukhadijeh is, aki egyből fogadást is kötött haverjával, hogy ilyet ő is tud csinálni, egyetlen óra alatt. A fogadást tett követte, és Aboukhadijeh elő is állt a…..
Webisztán Froyo: hogyan kezdjük? 2010.08.02 10:45:00
Nos, vasárnap kora délután kijött a hivatalos Android 2.2 HTC Desire-re is. Tekintsük tehát át, hogy első körben mit érdemes kipróbálni az új verzióban. (Teljes demovideó itt.) Wi-fi Hotspot. Kezdjük mindjárt az ismert dolgokkal. A hotspot a telefon menüjében található, a sor…..
Az Android-közöség már majdnem feladta fejben, minekután vasárnap délig sem érkezett meg a hét végére ígért frissítés. Ám délután 2 magasságában mégiscsak kilökte a HTC az Android 2.2-t a Desire-ekre. Úgyhogy mindenekelőtt lélegezzünk fel, és feledjük az elmúlt napok…..
Bár a HTC Benelux főnöke korábban már kitwittelte, hogy csütörtökön érkezik a holland HTC Desire-ekre az Android 2.2, a még hivatalosabb, írásos közlemény szerint az európai telefonok befrissítése a hét végén fog megtörténni. A már ismert Froyo fícsörök (lásd lent, a…..
onion 2010.07.30 14:22:03
@Gery.Greyhound: OTA updatehez szerintem unrootolni kell, de lehet, hogy nagyon hamar elérhető lesz a root az xda fórumain.
Múltkor az Apple gőgös kommunikációjáról írtam, ma pedig a HTC bénázása lesz terítéken.Android vs Sense. Egészen pontosan az Android-verziók implementálásáról szeretnék pár gondolatot megosztani. A május 20-ai (!) Google I/O után szinte rögtön megjelentek a weben a pletykák…..
onion 2010.07.15 23:21:46
Érdemes hozzátenni, hogy a felhasználók többsége azért nem boldogtalan a Froyo nélkül, valószínűleg nem is tudnak róla. Sőt, sok embert láttam, akit zavart, hogy ennyi frissítés jön az iPhone-jukra, nem beszélve az elégedetlen iPhone 3G tulajdonosokról, akiknek sokkal alacsonyabb lett az élményindexe az iOS4 után.

Több helyen érveltek azzal, hogy a mobiltelefonokra (és hasonló kompakt eszközökre) a rendszerfrissítés nem szükséges dolog, ahogy eddig sem volt az, és nem várható el, hogy a gyártó évekig tolja a frissítéseket, de szerintem ezek az ún. okostelefonok már olyan bonyolultak, mint egy számítógép, szoftveresen is olyan szintet értek el, ahol már a biztonsági tényező is igen sokat nyom a latban.

Azzal is lehetne magyarázni, hogy a gyártók talán nincsenek felkészülve még mindig az ilyen frissítések rendszeresítésére. A HTC nemrég felvásárolt egy francia mobilos szoftverfejlesztőcéget, talán ez hoz változást (remélhetőleg nem csak az új twitter appjuk fejlesztése miatt történt az akvizíció).
www.htc.com/www/press.aspx?id=132642&lang=1033

A vanilla Froyo nekem is eszembejutott, az egy nagyon korrekt lépés lenne - kétlem, hogy meg fog történni, de persze semmi sem lehetetlen. A HTC és társai valószínűleg nem érzik fontosnak ezeket a dolgokat, azért nem adtak ki semmiféle közleményt. És talán nem is tudnak semmit arról, hogy hogyan lehetne ezt a problémát megoldani és kommunikálni, különben megtették volna.
Nos, a múltkori pletyka még arról szólt, hogy június 23-án (azaz holnap) megérkezik a HTC Desire-re és Legendre is az Android 2.2, a legutóbbi pletykák már a következő 2 hétre módosítják a hivatalos release időpontját.A pletyka forrása ezúttal is a HTC supportja. Az egyik…..
via s_teli Az Android 2.2 nemsokára megérkezik Nexus One-ra, és remélhetőleg nem sokkal utána Dezirére is. Huzzah...
A korábbi, Dezirével foglalkozó postokban már ígértem, hogy felsorolom, milyen alkalmazásokat találtam hasznosnak az elmúlt napokban. Természetesen ezeken kívül is lehet egy sor jó app. Remélem azokat megosztjátok velünk a kommentekben. Nos, akkor következzen az én listám...…..
onion 2010.05.01 18:20:01
@Asszem: Az Insertify helyesen: Inserty

Közben én is ugyanezt a telefont szereztem meg, és ez az app nagyon megtetszett, de insertify néven nem találtam :)
Egyelőre még csak naívan vigyorgok, hogy torrenten (aBTC klienssel) barmit le tudok szedni az sdkartyara es on the go hallgatni, de szeretnem ertelmesebb dolgokra hasznalni, peldaul nyelvtanulasra.

Nagyon hianyzik egy jo media player, egyelore a mixzing van /nincs lo jo a szamar is alapon/.
Felvevot mar talaltam a hificoder szemelyeben.

Tobbi appom itt www.appbrain.com/user/mkrstf/apps-on-the-phone

A bkvmenetrend, imdb es egyebek tenyleg hasznosak lennenek androidra, iphone-on mar volt alkalmam kiprobalni.
Az elmúlt napokban számtalan embert hallgattam végig, és számtalan kommentet, cikket olvastam el a Nexus One vs. iPhone témában. Kiindulópontom az volt, hogy másfél év várakozás, hezitálás, latolgatás után végre döntésre fogok jutni, és megvásárolom az egyik telefont. Nem…..
onion 2010.03.22 18:57:59
@iPeti: "Az, hogy a Dropbox-ot kell használni, már magában trükközés."

Tegyük hozzá, hogy ne terelődjön el a lényegről a szó: az iPhone-t ugye pont azért kell szeretni, mert nincs szükség trükközésre, hanem minden csak úgy működik. Amely funkció nem elérhető, arra nincs szükséged, mert igény sincs rá. Ez az Apple filozófiája.
Kész, eddig vártam, és a következő napokban döntésre fogok jutni. Az iPhone 3GS és a Nexus One merült fel, mint lehetséges kiszemelt prédák. Az elmúlt időszakban egy sok pro és kontrát olvastam, hallottam mindkét telefonról. Ám továbbra sem tudtam nyugodt szívvel eldönteni,…..
onion 2010.03.17 15:37:43
@b4lnt: az szuper, kiveve, ha 50 megabyte-os a voice memo...
onion 2010.03.17 15:46:54
@chabba: szerintem meg inkabb annak koszonheto, hogy a jailbreak nem egyenlo a lopassal. A jailbreak onmagaban csak garanciavesztest vonhat maga utan. Rengeteg embert ismerek, akik nem tesznek fel lopott programokat a telefonjukra, hanem csak olyan ingyenes appokat, amik nem kerultek be az itunesba.
onion 2010.03.20 12:59:01
@John A. Dragon prof: "mp3/mp4 lejátszót nem tudsz tölteni a Nexusra."

mivan? :D
A Facebooknak havonta körülbelül 300 millió aktív felhasználója van világszerte. A növekedést ütemét jól mutatja, hogy hetente 5 millióan csatlakoznak a világ legnépszerűbb közösségi szájtjához. A rendszert amúgy egymilliárd felhasználóra próbálják belőni.Először…..
Még mindig az Apple körül pörögnek a T. olvasók, azon belül ezúttal az iTunes Store paranormális fizetési rendszere akasztotta ki Szabolcsot: Az iTunes store csodálatos haza elindulását egy kicsit beárnyékolja, hogy kizárólag hitelkártyát fogadnak el a regisztrációt során, egy…..
onion 2008.12.19 15:35:14
A közhiedelemmel ellentétben van lehetőség regisztrálni az App Store-ban (hogy az ingyenes programokat letölthessük az iPhone-ra), csak ehhez ismerni kell egy apró trükköt.

Az út az iTunes-on keresztül vezet:
- a programban nyissuk meg a Store-t, ezt a baloldali sidebarból érhetjük el, zöld ikonja van.
- ha még nem jártunk itt, ajánlott a US Store-t választani, mert a magyarban bizonyos programokhoz (például Last.fm apphoz) nem tudunk hozzáférni pillanatnyilag, egyszerűen később jutnak el hozzánk.
- ha innen a jobb felső Sign in gombbal próbálkoznánk, valóban nem tudnánk hitelkártya nélkül regisztrálni, de ha ehelyett az iTunes-ban levő jobb felső keresősávba beírunk egy Appnevet (például last.fm), akkor ki fogja dobni a találatok közt az "Applications" mezőben a programot. (Itt tűnhet majd fel, hogy egyes programok nem elérhetőek egy-egy országhoz tartozó App Store-ban.)
- Ha a program ingyenes, kattintsunk rá, ekkor felugrik egy ablak, amivel beléphetünk vagy regisztrálhatunk. (Ez látszólag ugyanaz, mintha a Sign in gombbal próbáltunk volna bejelentkezni, mégis más lesz a végeredmény.)
- Rá kell nyomni a felső "Create new account" gombra. Elfogadni a feltételeket, továbblépni, kitölteni az adatokat: valós emailcímünk (ez lesz a loginnevünk is, és ide érkezik a verifikációs email), jelszó, stb. (hirleveleket én tiltanám). Tovább.

- És most vehetjük észre a változást: a hitelkártyák mellett van egy "None" azaz "egyik sem" opció. Ezt jelöljük be. A Gift Card Code-hoz nem muszáj írnunk semmit, ha nem rendelkezünk ilyennel. A maradék adatot töltsük ki, ehhez tudni kell, hogy az Apple nagyon rámenős, nem adhatunk meg adatokat annyira pongyolán. Mivel az amerikai Store-t használjuk, adjunk meg US címet, a név, utca nem olyan fontos, de az űrlap vizsgálja, hogy valós várost/államot/irányítószámot írunk be, az utóbbi 5jegyű szám, a telefonszám pedig 3+7 jegyből áll (például: mr. david lynch, mulholland drive 147, beverly hills, california, 90210, 555 5555555). Elvégeztetett.

- ezután megkapjuk a visszaigazoló emailt (ha nem jönne meg azonnal, a Resend verification gombbal érdemes újrakérni), aktiváljuk a fiókunkat, bejelentkezünk a Sign in gombbal, (emailcímünk a login) és már tölthetünk is bármilyen ingyenes iPhone-ra készült programot. Miután szinkronizáltuk a telefont az iTunes-szal, a telefonról közvetlenül is tölthetünk le wifin vagy 3g-n programot az App Store app-pal.

Talán túlságosan részletesen írtam le, de hátha így több ember nekiveselkedik.