Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vile Boy

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem is olyan régen, a múlt héten volt egy poszt, melyben egy apa búcsúzott külföldre költöző lányától. Akkor az otthon maradó szülő szempontjából láttuk a történetet. Az a levél elég nagy visszhangot keltett, többek között Lászlót is írásra késztette. Ő a másik…..
Sok mindent meg kell szokni az Angliába költözőknek, és ezek közül még nem is a fordított közlekedés a legdurvább. Mai posztolónk, Invisible Kid például a külön hideg és külön melegvizes csapon akadt ki. Ami persze csak félig vicc, a lényeg mégis csak az, hogy miként élik…..
Régen voltam ilyen nehéz helyzetben egy poszt felvezetésekor, hiszen mit is mondhatnék egy olyan levél elé, melyet Zoltántól kaptam, és melyben elbúcsúzik a külföldre költöző lányától? Talán csak a számomra legfontosabb gondolatot idézném: „ne feledd a lényeget: a haza…..
Vile Boy 2012.11.09 01:37:27
Kalandvágyból indult neki mai szerzőnk, Péter és párja, először Írországnak, majd Angliának. Kalandból ki is jutott nekik, miközben rájöttek, hogy az írek szimpatikusan nacionalisták, és nem nagyon van bürokrácia, míg az angolokról néha leszakad az álarc. „Nagy…..
Vile Boy 2012.11.08 21:27:52
@Taxomükke: Igaz, chip-pes útlevél mindent visz :)

Decemberben cseréltettem otthon, ilyet kaptam, de nem foglalkoztam vele addig, amíg ki nem derült Luton-on, hogy beelözhetek vele kb 800 embert.
Judit és férje egy multin keresztül jutottak ki Angliába, gyerekekkel, így aztán közvetlen tapasztalata van a kezdés nehézségeiről, az iskoláról, és persze az albérletkeresés kálváriájáról. Mert kálvária, az volt. „A férjem és én már évek óta fontolgattuk, hogy pár…..
Vile Boy 2012.10.02 21:08:42
@Püspök utcai gombaszedő: Abszolút igaz, a londonban-bármi-jöhet is (elsö három hónap horror, következö csak gyötrelem) és az is hogy remek érzés amikor az ember eljut odáig hogy elkezd(het) bbc-n meg youtube-on clippeket vadászni, lehetöleg minél vadabb akcentussal, dialektussal.
Míg az angol munkatársaimban nem sok örömet lelek, a nyelvben annál inkább!
Érdekes írás a mai, mert szerzője, Ádám úgy ment ki Angliába, hogy a szakmájában fog elhelyezkedni és ebből nem is engedett – no és persze a megfelelő anyagi háttér is a rendelkezésére állt.. Két hónap után úgy tűnik, megérte ragaszkodni az eredeti…..
Vile Boy 2012.08.08 20:58:51
@a nagy levin 2: Én tudok örülni az angol aranynak (sokszor látszólag lelkesebben mint az angolok), de angol-magyar meccs esetén nincs kérdés. Azt hiszem nem is lesz, még ha nem is tervezek hazamenni (itthon vagyok most itt is)
Kettővel biztosan. Nekik most lett elegük a  "tündérmeséből" , elindultak. Mi meg szívesen segítünk, itt laknak  egy darabig nálunk.  Mindkét srác IT-s , egyik frissdiplomás műszaki infós, másiknak 10 éves, komoly, nagygépes rendszereken szerzett tapasztalata van.  23-35…..
A brit főváros kis túlzással kong az ürességtől, ha azt mondjuk, az olimpia nem teljesíti az előzetes kereskedelmi várakozásokat, akkor nagyon finoman fogalmazunk. Van, ahol 50 éve nem volt ilyen rossz turistaszezon. Kétharmadával kevesebb turista érkezett Londonba az idei…..