Regisztráció Blogot indítok
Adatok
marcovb

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai poszt érdekes körülmények között született. Nemrégiben kaptam ugyanis egy levelet a szerzőjétől, melyben viszonylag markánsan kifejezte nemtetszését a blog tematikájával, illetve üzenetével kapcsolatban. Válaszul én megkértem (miként ezt minden esetben teszem), hogy írja…..
Judit és férje egy multin keresztül jutottak ki Angliába, gyerekekkel, így aztán közvetlen tapasztalata van a kezdés nehézségeiről, az iskoláról, és persze az albérletkeresés kálváriájáról. Mert kálvária, az volt. „A férjem és én már évek óta fontolgattuk, hogy pár…..
marcovb 2012.10.02 14:15:08
@cindbl:

Ezt azok nem látják, akik "sógor-koma-retye-rutyi" ünnepelnek egy egy beszerzést, családi kassza egy dekádra ok, mehet a buli jelszóval.
Sőt azok sem, akik vállalkozóként tartják fenn a korrupt rendszert: én neked, te a rokonomnak, ő meg nekem...
Egyet értsen meg mindenki, itt már régen nem rendszerszintű megoldás keresés megy, mindenki a saját családját, gyerekét akarja biztonságban tudni, lehetőleg minél távolabbi időpontig kitolva.
Aki ebben nem akar partner lenni, mármint fenntartani egy omladozó, fenntarthatatlan rendszert, a rendszeren élősködő parazitákkal (ne a kisebbségre asszociáljunk egyszerre, ha kérhetem...!) az keres megoldást a saját családja jövőjére tisztes, becsületes munka alappal. Ezért választ hasonlóan!
A mai poszt kissé rendhagyó lesz, és inkább vitaindító jellege van – de néha ilyen is kell. Iván ugyanis arról írt, hogy amikor külföldi munkáról van szó, miért elégednek meg oly sokan a legegyszerűbb munkákkal, miért nem törekednek többre, jobbra? Még egyszer: az írás…..
Sajnos az alább olvasható írás igazságtartalma erősen megkérdőjelezhető. Szerzője a kommentekben felmerült kételyekre, kérdésekre napok óta nem válaszol, az email-címét, melyen keresztül a kapcsolatot tartottuk, megszüntette. Sajnálom a történteket, elsősorban azok miatt,…..
Mi jut eszetekbe Hollandiáról? A kerékpárok? A kávéházak? A tulipán? A sör? Mai szerzőnk, Hothead régi írónk és kommentelőnk, egyike a legrégibb törzstagoknak (aki egy ideje már követi a blogot, az biztosan emlékszik a Hollandián keresztül Ausztráliába költöző…..
A határátkelés egy némileg szokatlan módját választotta Dirk, aki munkájából adódóan rengeteget utazik, jellemzően hét közben külföldön van, hétvégén pedig Magyarországon. Az azért lejön az írásából, hogy ő is tudja: a végtelenségig ezt így nem lehet…..
marcovb 2012.08.01 22:13:30
@mokkaczuka:
Nem akarom kedved szegni, de behajtják. Követeléskezelőn keresztül, de behajtják.
Sőt, a diákhitelt is.
Ismerősömmel történt, aki amúgy fizette, de csak az alap havi összeget, az apeh (akkor még nem nav) felvette a kapcsolatot a kinti adóhatósággal és rittyentett egy gyönyörű levelet. A vége az lett, hogy inkább visszafizette majd' egyben a hitelt kamatostól...
Amikor először elolvastam a történetet, elgondolkoztam, vajon mit szóltok majd Helga írásához, de annyira magával ragadott a szenvedélye, és a sztori sok szempontból annyira magyaros, hogy közzéteszem. A helyzet különleges: adott egy Új-Zélandra készülődő család, akik úgy…..