Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eruditor

16 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Látva a tegnapi és a vasárnap tömegeket, ezt a rengeteg demokratát, akik kivilágították okostelefonjaikkal az Erzsébet-hidat, azt mondom megérte.  Megérte éveken át írni az orbáni diktatúra viszontagságairól, erről az ideológiailag zűrzavaros, szemléletét tekintve fasiszta,…..
Kedves Olvasóink! Rég jelentkeztünk írással, vagy bejegyzéssel, a legutóbbi ez év márciusára tehető. Előtte is volt egy több, mint féléves kimaradás, ezt nem tudjuk pótolni, de eljött az az idő, amikor újra "billentyűzetet kell ragadni". A 2012-13-as időszakban számtalan…..
„A demokráciát elszántan támadó erőkkel szemben akkor lehet védekezni, ha a társadalom tagjainak határozott fogalma van arról, mi is a demokrácia. Ehhez kultúrára van szükség. …” A kitűnő jogfilozófus, Ronald Dworkin szavait az eheti ÉS-ben elevenítik fel egy posztumusz…..
A címmondatért mindenkitől elnézést kérek, a legritkább esetekben fordulhat csak elő, hogy a volt köztársasági elnököt tekintsem követendő példának. Semjén Zsolt esetében viszont határozottan ezt javaslom. Az ELTE-n felállított bizottság ugyanis megállapította, hogy "nagyon…..
A tegnapi napon egy újabb gyalázatos mérföldkövéhez ért országgyűlésünk. Blogunk minden szerkesztője mélyen elítéli Gyöngyösi Márton, a Jobbik országgyűlési képviselőjének szavait, amelyek nemcsak az egyetemes zsidóságot, hanem minden jóérzésű embert súlyosan…..
A tegnapi estén az Orbán-rezsim ismét bizonyította antidemokratikus elkötelezettségét. Nemrég írtunk róla, hogy az előzetes választási regisztráció törvényjavaslata a hatalommánián túl leginkább a félelemből fakad. Akkor még nem tudhattuk azt, hogy fehérvári huszárunk és…..
A címben szereplő idézet jutott eszembe az október 23-i történtekkel kapcsolatban, összefüggésben és egymástól szétválasztva is vizsgálva a két, nagy tüntetést. A sor egy Hobo Blues Band számból való kiragadás, a rendszerváltás előttről. Akkor érthető volt ledőlőben…..
Néhány héttel ezelőtt merült fel a hír, hogy Orbán Viktor nem indul újra az Európa Parlament Néppárt-alelnöki posztjáért. Tudvalévő, hogy az évente csupán néhányszor ülésező EP titulusai, illetve a pártok pozíciói gyakorlatilag formálisnak tekinthetők. Nem szeretném…..
A múlt héten kezdte el tárgyalni a magyar országgyűlés a választási jog elő regisztrációhoz kötését. Szemernyi kétség se legyen senkiben, a Fidesz autokratikus, hatalommániás, gátlástalan módon, de leginkább félelemből meg is fogja ezt szavazni. Természetesen ennek a…..
Nincs új a nap alatt... egy régi Tankcsapda számot hallgatva - a TEK-en innen és túl, a telekbotrányok, az oligarcha-birodalmak és a Puch-Simicska tengely mentén - gaius.baltar szerkesztőtársammal újra aktuálisnak éreztük az alábbi sorokat: "Nézz szét milyen ez a város, Egy-két…..
A mai nappal elindult az országgyűlés őszi időszaka, sok érdekes dolog történt, a rezsim vezetője például 2012 ősze címmel tartott mesedélutánt. A történet fel volt építve, ahogy kell, a csúcspont kétségkívül az, amikor nemzetvezetőnk kifejtette, hogy az IMF…..
Kedves olvasóink! Fiatal blogunk a mai nappal átlépte a bűvös 1000 látogatottságot. Szerkesztőtársaim nevében köszönöm megtisztelő figyelmeteket, a magunk részéről igyekszünk a továbbiakban is naprakészek maradni és reflektálni az aktualitásokra.  Tisztelettel: a…..
Habár nem vagyunk újságírók, csupán műkedvelő fiatalok, ennek ellenére magunkat is abba a kategóriába soroljuk, amelyet Balavány György említ a hvg.hu portálon. Blogunk mélyen elítéli az MTI koncepciós perekre emlékeztető bírósági keresetét, és maximálisan kiállunk…..
Kabaré és gyalázat címmel jelent meg a blogon néhány hete (július 31.) egy írás a Szegedi kontra Jobbik ügyben. Az azóta eltelt időben több érdekes és egymással összefüggő dolog történt, amire – úgy gondolom – reagálni kell. Az akkori írásban még arról volt szó,…..
Szerzőtársaimnak megígértem a blog elindulása előtt, hogy nem szeretnék a Jobbikkal foglalkozni, csak kivételes esetekben. A párt esetében ugyanis teljesen mindegy, hogy pozitív vagy negatív a kritika, a lényeg, hogy szóljanak róluk a hírek. Most mégis a Jobbikkal kapcsolatban fogok…..
Nemzet(i) vezetőnk a KDNP-vel való egyeztetés után a mai napon a Fidelitas vezetőivel és tagjaival tárgyalt. Mondott érdekes és kevésbé érdekes dolgokat: ezek közül szemezgetek néhányat, különös tekintettel az oktatási rendszer kérdésében elhangzottakra. Orbán,…..