Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pushup

0 bejegyzést írt és 779 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A gondolkodási hibákban az a közös, hogy mindenkivel megtörténik. Nem veszik figyelembe a nemünket, a korunkat vagy a státuszunkat. Fiatalt és topmenedzsert épp úgy érint, mint öreget és tapasztalt szakembert, a raktárostól, az orvoson át az amerikai elnökig. Rolf Dobelli egy olvasmányos és…..
pushup 2023.01.03 15:37:11
@Mr. Waszabi: nyilván jártál minden mai liftben ;)
pushup 2020.10.20 02:25:27
@Örömhernyó: azért na! azt nyilván nem hisszük, hogy az amerikai hadseregnek (és haditengerészetnek, tengerészgyalogságnak) a KNDK hadserege fejfájást okozna
ez nem katonai, hanem politikai kérdés.
egyrészt észak korea csak azért létezik, mert kína ezt akarja. van egy ország, amihez képest még ők is fasza csávók
másrészt miért kéne az egyesült államoknak megtámadni őket? mivel támasztanák alá?
ha - tegyük fel - lenne egy olyan indok, amiért a saját hátországuk (gyári munkástól az egyetemista széplelkekig, veteránoktól a kamasz fiúk anyukájáig) egységben beállna mögéjük, amiért putyin és kína is csak titokban merné segíteni a koreaiakat, akkor is kb a teljes lakosságot le kéne lőniük, vagy foglyul ejteni, amennyire fanatizálva vannak
szóval szerintem az amcsi katonák szemébe kiülő rettegés az utolsó, ami miatt nem teszik meg :D
Málta visszakéri azt az őscápafogat, amelyet Sir David Attenborough ajándékozott a kis György hercegnek legújabb természetfilmje bemutatóján – közölte a Times of Malta. A máltai kulturális miniszter, José Herrera szerint nincs mese, a fogat vissza kell szerezni, mert bár külföldre került a világhírű…..
pushup 2020.09.29 22:37:08
@wrstjnethn: azért a tengerparti strandoláskor talált cápafog nem egy második ramszesz szarkofág
Alea iacta est próba 2020.03.19 16:15:03
 Sziasztok! Ugy döntöttem,h blogot írok.(ha mar regenyt nem tudok).Kötöttseg nelkül,mivel különösebben nem értek semmihez.Egy kis filozofálgatás mindenféléről,filmekről,utazásról,könyvekröl,...tudjátok,mint amikor egyetemisták ülnek a kocsmában. Magamról annyit,h egy kis borsodi városkában…..
    A blogbejegyzések hozzászólásai között, illetve sok más fórumon is olvasom, látom, hogy laikusok, nem ebben a szakmában dolgozó, az ingatlanközvetítőkkel csak érintőlegesen kapcsolatba kerülők, mennyire rossz véleménnyel vannak erről a szakmáról, illetve ennek a szakmának a képviselőiről.…..
pushup 2020.03.02 09:59:31
nézed az ingatlan hirdetéseket és
- kaputelefonnal készült 150*300 pixeles fotót találsz,
- le van fotózva a tálaló szekrény (amit nyilván elvisznek), de a helyiségről, ahol a bútor van, nincs több fotó,
- egycsilliárd fotó készült a félcsilliárd lyuk méretű kuckóról (szobáról), de alaprajz az smafu,
- a konyhában halomban áll a mosatlan, a nappaliban a kiteregetett mosott ruha. ez van lefotózva,
- szeptember közepén a házról csak olyan fotó van, amin minden havas-latyakos, a fák kopaszak. a képek hangulata alapján inkább felvágnád az ereidet,
- hirdet egy téglaépítésű lakást újhegyen a tizediken ...

eladnád a lakást és szívesen hagynád az ingatlanosra a dolgot. aláírat veled egy kizárólagos szerződést, de nem gond, mert nem akarsz a dologgal sokat foglalkozni. két hét után senki, pedig már előtte tanulmányoztad a környék hirdetéseit, nem szálltál el az árral. rákeresel ingatlan.comon, meg jófogáson (nem nehéz a szűkített keresés, hiszen a lakás minden paraméterét ismered), de nem találod meg. a jobbágy nem hirdeti az ingatlanodat, így nem is nagy csoda, hogy 3 hónap alatt 0 érdeklődő jön. szerződést felmondod.
csinálsz fotót, feladsz hirdetést az ingatlan.comon. két héten belül aláírva a szerződés (igaz, ehhez 3-szor is meg kellett jelenned az ingatlant bemutatni)

manapság egy lepukkant havannai panel sem áll meg 20milla alatt, aminek a 2-4%-a 4-800ezer ft (+áfa). és ezekhez a lakásokhoz nem kell olyanokat tudni, amiket Kőműves Kelemen írt. a házaknál már persze igen, de ott arányaiban a gempa is több, ami leesik.
szóval nem, nem hatódtam meg.
pushup 2020.03.02 10:42:01
@I Love Buda: már hogy a pék faszába ne lenne felbontható???
két egyenrangú fél között létrejött szerződés miért ne lenne felbontható az egyik fél kezdeményezésére???
akartam írni, hogy hát persze-persze, van ilyen is, olyan is, az olvasó meg döntse el tapasztalatai alapján, hogy a saját személyes statisztikája szerint melyikből van több ...
... de ha a mundér becsületét is ilyen profin védik, akkor én már csak egy popcornt kérek nagy kólával :D
Különösebben nem borzolta fel a kedélyeket a hír, hogy a Digi új szerződési feltételei közé került, hogy az ügyfélszolgálati munkatársaikkal tiszteletlenül, sértőn viselkedő ügyfeleknek felmondhatják a szerződését. Ez a kitétel merőben éles váltásnak számít a "vevőnek/ügyfélnek mindig igaza van"…..
pushup 2020.02.06 19:38:46
@Pepibubó: tehát akkor nem az volt, hogy az egyik üfszolgálatos - mintegy céges polici jellegű - geciségből betartott neked, aztán a másik is és az egész cég arra építette a profilját, hogy veled kibabráljon, hanem - ha jól értem - elsőre egy képzetlen embert kaptál el, másodikra meg nem. ilyenkor annyi a tennivaló, hogy írsz egy normális hangvételű panaszt - esetleg konkrétan megjelölve az ügyintézőt.
eredményeként:
- kapsz valami bónuszt és/vagy
- a hibázó margitkát oktatásra küldik/kirúgják (tehát emelkedik az üf szolgálat színvonala, vagy
- nem történik semmi

vagy írsz egy anyázós levelet, erre pedig:
- kapsz valami bónuszt és/vagy
- a hibázó margitkát oktatásra küldik/kirúgják (tehát emelkedik az üf szolgálat színvonala, vagy
- visszaírnak egy burkoltan lenéző lepattintó levelet, vagy
- nem történik semmi

az egyes kinetelek valószínűsége a leveled hangnemétől függően más és más lehet
A korábban négy évig Németországban élő, ám a japán kultúráért rajongó Tshabee-nak sikerült az a bravúr, hogy Magyarországról (!) talált munkát Japánban. A kiköltözéskor mégis érték kisebb-nagyobb meglepetések. Kiderül az is, igazak-e az ázsiai országgal kapcsolatos sztereotípiák...
pushup 2020.01.17 21:38:31
@Din Serpahis: ha nem beszélek nagy hülyeséget, akkor a hepburn féle átírásban a hiraganáknak és katakanáknak vannak R-betűsei, L-betűsek meg nem vannak.
A tanév kezdésével kapcsolatos gyakorlati tudnivalókat bizonyára már megismerték a kedves szülők. Van, ahol a kollégák már a tanév végén egyértelmű információkat tudtak adni a következő tanévről, de az iskolák többsége augusztus 20-a után kezdi pontosítani a részleteket, Böngésszék bátran iskolájuk…..
pushup 2019.08.22 14:42:03
@DeMarco: hehe. minden általánosítás sántít. a lányom két legjobb tanára nyugdíj közelben volt (azóta az egyik el is ment nyugdíjba). kiharcolták, hogy legyen internet az osztályban (csak itt volt alsóban).
egy-egy témához kapcsolódóan videókat néztek, netes interaktív tanulási segédleteket keresett-gyűjtött a két tanár.
aztán jött a felső. az ottani tanárok némelyike a gyerekem lehetne, ja kicsit rámenősebb vagyok fiatalon, de se képük, se elképzelésük a szakmájukhoz tartozó újdonságokról a világban. miért is lenne, sosem érdelete őket ez a szakma. legyen fizetés, meg nyári szünet, oszt szevasz.
negyedikből ötödikbe lépve, mintha 50 évet ugrottunk volna vissza az időben (technika óra: fióknak barkácsolás, lányoknak főzés. nincs választás, kipróbálás, mindenkinek mindent)
pushup 2019.08.22 23:52:16
@Mr. Bear: akkor nem értsz. a technika nem bukott meg. volt. a fiúk barkácsoltak (nem tudom, ki vitte az anyagot és mit, mert lányaim vannak), a lányok pedig - úgymond - főztek. ehhez a szűlők adták az anyagot

de akkor ha ragadjak le itt egy picit! mikor csinálnak gyümölcssalátát? tán szeptemberben rögvest? esetleg május végén? a nagy lótüdőt! novemberben. a gyümölcsöt termő időkre marad a tejbegríz és a melegszendvics.

nem tudom, magad vetíted ki rám, vagy a mudért próbálod védeni, de elég jól ellenálok a propagandának. amiről beszélek, az tapasztalat. a két lányom és a magam révén elég sok tanárral volt szerencsém interakcióba kerülni (most maradjunk szigorúan általános iskolában).
ezek közül nekem volt 3 jó osztályfőnököm (8 év alatt volt vagy 7), 2 jó napközis tanárom a 6-ból, egy jó kémia tanárom, egy jó magyar és egy biosz. mondom ezt úgy, hogy mindenki itt van, akivel nem volt különösebb bajom. jó tanuló voltam, jó magaviseletű, nem problémás. simán lehet, ha kicsit oda kellett volna rám figyelni, ha izgágább, vagy visszahúzódóbb vagyok az átlagnál, esetleg gyengébb agyilag, még ennyi sem lett volna (ja nem! volt még egy K jó matektanárom, az zseni volt. az összes többi nem tudta kezelni, hogy tudom a matekot ... és volt belőlük vagy 6)

a két gyerekemre jutott két jó tanár, aztán szevasz. miért kéne ebbe az irányba általánosítani? egyáltalán tudod, hogy az "általánosítás" mit jelent?
nem lehet ugyanabban a témában két szöges ellentétben lévő következtetésre "általánosítani", mert az már nem általánosítás

azt én értem, sőt látom, hogy a jelenlegi kormány - többek között - a közoktatást is igyekszik totálisan elkúrni (nem mintha a korábbiak akkora világító géniuszok lettek volna ebben a témában). ugyanakkor azt is látom, hogy amikor lehetne a hivatalos kereteken belül is jól csinálni valamit, akkor a legtöbb tanár beleszarik, mert valami újat kéne, valami olyat, amit eddig nem csinált. esetleg megtanulni valamit az után is, hogy diplomát szerzett
aztán persze lehetne azt is, hogy ha már a szülő is tudja, a tanár is tudja, hogy a rendszer szar, akkor összekacsintva próbálkozni, tágítani a lehetőségeket. mert a gyereknek jobbat tenni a heti5 tesi helyett 3, a heti 1 számtech helyett meg 2 + 1 angol, az erkölcstan helyett meg lehetne korrepetálni azt, aki elmaradt a matekkal, magyarral. persze az órarendben maradna a hivatalos, úgyis ki látja. de ez már olyan jellegű partizán munka lenne, amit csak egy rendes ország rendes tanáraitól várnék el, akik hivatásuknak érzik a munkájukat, mert érzik, hogy egy ország, egy generáció - ha úgy tetszik, egy nemzet - jövője múlik az ő mindennapos szöszölős munkájukon.
Egy gyönyörű erdős vidéken, a Bükk hegységben, Bélapátfalván található Magyarország egyetlen épségben megmaradt román stílusú ciszterci apátsági temploma. Ezt a nemzetközileg is jelentős műemléket rengetegen látogatják, ráadásul számos túraútvonal, köztük az Országos Kéktúra néhány állomása is…..
Vlagyimir Putyin orosz elnök 2018-as bejelentése óta már bizonyítást nyert az új orosz nukleáris arzenál felszerelése, a fegyverrendszereket pedig úgy tervezik, hogy a világ bármely részén, akár Amerikában is csapást lehessen mérni velük. Atomcsapást. A hivatalos forrásokban megjelent információk…..
pushup 2019.04.29 11:21:47
@Womb Raider: azért ez meglep (nem, igazából nem. régen tudom, hogy az ostobaság hegyeket tud megmozgatni)

tehát a ruszkik lenyomtak minket ... az amerikaiak meg nem mentettek meg ... logikus, hogy ezért az amerikaiaknak a kurva anyjukat és inkább dörgölőzzünk a ruszkikhoz ...
édesfaszom

a blogra szót sem érdemes. saskabaré
Ezeket a dolgokat egy jó felszolgáló soha nem mondaná el egy vendégnek, pedig nagyon fontos lenne tudnunk. Így lehetővé tettem néhány kiváló hazai szakembernek (egészen különböző profilú és árszínvonalú helyekről), hogy névtelenül mondja el, mi zavarja őt a napi munkavégzésében, a vendégekkel való…..
A gyereknek tízórait készíteni komoly kihívás, mert gyakran rutinszerűvé válik az a néhány étel, amit a gyerkőc egy idő után szintén rutinszerűen elkezd hazahozni, mert unja. Az ötletek egyre fogynak, a gyerekek elkezdenek válogatni és ha kérdezzük őket, hogy minek örülnének csak annyit válaszolnak,…..
Vannak ezek az íratlan szabályok a gyerekkel történő közösségbe lépéssel, az utazással, wellness hétvégékkel és nyaralással kapcsolatban. Ugyan benne van a nevében, hogy íratlan, de gondolom sokan nem hallottatok még róla, mert rohadtul nem tartjátok be, szóval inkább leírom, nehogy ne legyen mire…..
pushup 2019.01.26 18:48:30
@almodhi: akkor ez neked nem jött át.
fuss neki még egyszer
Holtfáradtan a pultra bukva láthatta több ezer ember a sztárhíradóst a BOK Csarnok kivetítőjén, az Álomutazó családi mesemusicalben...
pushup 2018.12.28 16:25:14
@Treff Bubi: nem volt benne szimfonikus zenekar és önmagában is bazidrága a jegy. és bőven van lehetőséged a darabhoz kapcsolódó túlárazott biz-baszokat venni. ez csak sima gagyi.
30-40 éve az ember abban élt, hogy bemegy a könyvesboltba és ott minőséget kap (amikor még a maihoz képest a TV is minőség volt)
ma bemész a könyvesboltba és megvehetsz bármit. attól, hogy papírra nyomtatták simán lehet szar. hát most eljött ugyanez a színpaddal is.
régen az írt könyvet, színdarabot, akit belülről feszített a megmutatkozási vágy. a jobbak mellesleg pénzt is kerestek vele.
hát itt a pénzkereset volt az első. ha ehhez el kell menni gagyiba, annyi baj legyen, úgysem az volt a szempont

nem feltétlen baj ez. könyvesboltban már egészen tűrhetően tudok választani
Az Orbán-kormány bűnözőket fogad be, egyetemeket üldöz el, közérdeknek minősíti a fideszes propagandaholding létrehozását, de mindeközben a lopás zavartalanul folyik tovább. ..
pushup 2018.12.06 14:43:20
@Kivlov: szerintem erre még nem fizet a párt. kicsit jobban tedd oda magad ;)
Najó, NER lovag nem voltam. Ha mindenáron a középkori fordulatokkal szeretnék élni, talán fegyverhordozónak mondanám magam, vagy olyan kígyónyelvű csávónak a gyűrűk urából, aki áll a király mellett és belesúg a fülébe valami gonoszat. A Nemzeti Együttműködés Rendszere amúgy több ízben is…..
pushup 2018.11.06 15:48:17
@clegane: ha van mérlegelési lehetőség, akkor kenési is van
ha megadhatjuk ingyen, miért ne adnánk meg pénzért?
logikus, mint a vakablak
pushup 2018.11.06 15:49:12
@Csicseri: jóvan hagyad! jöttél index címlapról és nem ismered a rendszert. itt ilyen a tapéta.
Három héttel ezelőtt foglalkoztunk egy Gallup-felméréssel, amelyben a közvéleménykutató-intézet munkatársai 66 ország lakosságát reprezentáló mintát kérdeztek meg arról, hogy a hat legnagyobb katonai hatalom közül melyiket választanák katonai szövetségesnek egy fegyveres konfliktus esetén. Most egy…..
Új hónap, új ghánai (és Fülöp-szigeteki) moziplakát-válogatás a Nerdblogon! Ha jól számolom, eddig 178(!!!) szürreális grafikájú posztert mutattam be, és tényleg nem vicceltem, amikor nemrég azt írtam, ez még mindig csak a jéghegy csúcsa, messze még a bödön alja!..
JogÁsz Szex hatezerért? 2018.08.25 23:52:31
Szinte valamennyi újság megírta annak a Tisza menti községben élő nagymamának az esetét, aki saját unokája szexuális szolgáltatását ajánlotta fel egy 74 éves férfinak - hatezer forint ellenében. Nem hiszem, hogy enyhítő körülmény lenne, hogy a „nagyi” először a csizmáját kínálta ennyiért, és csak az…..
pushup 2018.08.27 12:43:37
@gumicukor1: bocsáss meg, egy műsort nézünk,egy nyelvet beszélünk?

a postban jelenik meg a kérdés, hogy vajon az eljárással kapcsolatos dolgokat a nagymama felfogja-e, mivel jár a tárgyalásról való lemondás
(illetve - szerintem a megfogalmazás alapján feltételezi -, hogy aki 6 ropiért árulja az unokáját, az mit érthet abból, hogy miről mond így le)
én meg elfogadva a prekoncepciót - már tudniillik, hogy aki 6 ropiért árulja az unokát -, azt gondolom, hogy annál mindegy, hogy mit ért meg.
persze erről polemizálni itt elég olcsó, mert ahogy nem oszt és nem von gyököt, hogy mi mit gondolunk, ugyanúgy nem is biztos, hogy minden információ birtokában vagyunk.
így persze könnyedén átugorhatod azt a fél mondatomat is, hogy "ha elfogadjuk, hogy az eset megtörtént és így történt", mert egy kommentfolyamban ugyan mit számítana, ha ezért engem valaki lefasisztázna, téged meg le vérliberálisozna, mert még igazságos eljárást akarsz az "ilyennek"
Szálkacsipesz Kórházwellness 2018.08.05 14:56:57
A rehabilitációs és reumatológiai osztályon dolgozók tudnának arról beszélni, hány ember is veszi igénybe az osztályos felvételt és tölt el életvitelszerűen hosszú heteket a fent említett helyeken egyfajta "állagmegóvás" címszó alatt úgy, hogy a kórházi betegellátó osztályt közösségi-szociális élete…..