Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Muscari

0 bejegyzést írt és 7656 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zanzibár (ott született ugye a Queen néhai énekese 1946 szeptemberében) nagyon nem számít átlagos határátkelő-helynek. Ugyan a blogon volt már róla poszt (természetesen), de nem árt még egyszer ellátogatni erre a kifejezetten érdekes kelet-afrikai szigetre...
Muscari 2019.12.15 11:01:07
@Taxomükke (UK): mi szeptemberben voltunk, már másodjára. Andalúzia egyszerűen varázslatos. Merre jártatok pontosan?
A külföldön élő magyarok körében meglehetősen elterjedt gyakorlat, hogy a külföldi munkavállalás (és élet) ellenére Magyarországon is fizetik a társadalombiztosítási járulékot és ha úgy adódik, akkor otthon is veszik igénybe a szolgáltatást. Na, ennek jövő nyártól vége lehet, ráadásul nem csak…..
Muscari 2019.12.03 19:10:35
@London2009: az ilyet én sem értem, betegen utazni? Én fogorvoshoz és endokrinológushoz járok otthon, egyik sem sürgős, hanem tudom akkorra időzíteni, amikor amúgy is otthon vagyunk. Előtte pár nappal megyek laborba, hogy tudjam vinni a friss eredményeket. A Centrumlab egyébként nagy mértékben él belőlünk, jó sok külföldön élő ismerősöm jár hozzájuk.
Muscari 2019.12.03 19:34:54
@London2009: nem tudom, hogy hogyan oldják meg, de nagy business. Egy franciául beszélő barátnőm egy ilyen cégnek dolgozik Pesten, az ő feladata a francia betegek fogadása, felvilágosítása, kísérgetése stb.
Muscari 2019.12.03 19:48:22
@Pöffetegecske: honnan tudod, hogy nem lesz? Még meg sem kezdődtek a részletes tárgyalások. Mondjuk nekem mindegy, nincs már magyar lakcímem, így engem ez nem érint. Az jobban érdekel, hogy az EHIC kártya helyett mi lesz, ha lesz, pár országgal már megegyezett Nagy-Britannia, hogy igénybe lehet majd venni a sürgősségi ellátást.
A határátkelők közül sokan a leginkább a honvágytól tartanak. Persze érdemes figyelembe venni, hogy az emberre rátör majd az érzés (elvégre a kultúrsokk egyik fázisa), ám azt is érdemes tudni, hogy az érzés egy idő után elmúlik, sokaknak pedig éppen a hazalátogatások segítenek… Négy történet. Neked…..
Muscari 2019.07.15 11:50:39
@feketeeper: hogy lehet egy orszagot gyulolni? Attol fugg persze, hogy mi az orszag, mint fogalom. Az emberek, a politikusok, a kormany, vagy a termeszeti tajak?

@Bredpitt Monika: a tajolas miatt. A finomitot ugy epitettek, hogy az uralkodo szelirany miatt nem jutnak el arra a szagok. En Ercsiban nottem fel, magaban a faluban sose lehetett erezni. ha azonban mesz a hatos uton Ercsi es Szazhalombatta kozott, ott van egy pont, ahol mindig a levegoben terjeng az olajszag. Dunaujvaroson en is csodalkozom, uzemel meg az a vasmu egyaltalan?

@Arthamyr: en mar nem is olvasom el a honvagyas cikkeket. Alapmu a temaban a kulturskokkrol szolo os-Hataratkelo bejegyzes, azon tul szerintem nincs mit ragozni.

@Csodabogár: mi nemreg jottunk vissza szabadsagrol. Ismetelten osszeneztunk a ferjemmel, es megbeszeltuk, hogy barhova is koltozunk innen, ha majd eljon az ido, az nem Magyarorszag lesz. Nyolc eve vagyunk kint.
Muscari 2019.07.15 12:51:44
@Bredpitt Monika: azert ott van budos, mert arra fuj a szel. En meg sosem szerettem Ercsit :-D

@Arthamyr: en nagyon sokat jartam a Vasmu uton, ott van az SZTK meg a korhaz. Nem emlekszem ra, hogy nagyon rossz lett volna a levego, de hat ez is szubjektiv, es en se tudom, hogy hol merik. Gejza bacsi lehet, hogy tobbet tud, hatha jar erre ma.
Sokszor igaz az, hogy a jobb körülmények nem feltétlenül párosulnak szakmailag is jobb teljesítménnyel. Sokszor szokás ezt felróni például a brit egészségügynek, ami az ottani közélet egyik állandó témája. Zsuzsának betegként is volt alkalma mind a brit, mind a magyar…..
Muscari 2019.07.04 18:48:31
@takarék-láng: hazajárunk, de magánban. A magyar magánellátás jobb, mint a brit állami, ez tény. De hogy állami kórházba, sztk-ba nem teszem be a lábam Magyarországon, az biztos.
Muscari 2019.07.04 18:54:38
@Arthamyr: ez egy illúzió, a társadalom nem így működik. A szegényebb családokban a világon mindenhol több gyerek születik, az iskolázottság növekedésével csökken a gyerekszám. Az idősek ellátása pedig egyre többe kerül, mert tovább élünk, de egészségesebbek nem leszünk. Ezen kívül nem is vigyáznak magukra az emberek, a dohányzás, elhíz@s, stressz stb következményeként hosszan tartó és költséges kezelésekre van szükség.
Lassan Nyugat-Európában is elkezdődik majd a nyári szabadságok időszaka, ilyenkor mindenki megindul kipihenni az év első felének fáradalmait. A határátkelők közül sokan ilyenkor Magyarország felé veszik az irányt – de vajon milyennek látják az országot, milyen tapasztalatokat…..
Muscari 2019.06.27 16:50:44
@Hari Seldon 2: ma Firenzében 40 fok van
Határátkelő Mert magyar vagyok 2019.06.24 06:30:00
Ahogyan telnek a határátkelős évek, sokakat kezd el foglalkoztatni a magyarságuk kérdése. Hiányzik és ha igen, akkor mi: emberek, ételek, tárgyak, hangulatok, helyek? Ezeken gondolkodott el Balázs, aki két rövid, egymáshoz voltaképpen kapcsolódó szösszenetben osztotta meg a…..
Muscari 2019.06.25 20:02:46
@Horthy Miklós cselédje: és még mindig a régi nóta, ennyi év után is. Hinta, semmit sem változtál.
Muscari 2019.06.25 20:15:13
@kardio1: ezt Fukuyama maga is beismeri legújabb, az identitásról szóló könyvében.
Amúgy rég jártam erre, hogy vagy? Harival nemrég emlegettünk.
Az ember azt gondolná, hogy ha 10 dolgot fel kell sorolni a Kanári-szigetekről, akkor azok mind pozitívak lesznek, hiszen mi gondja lehetne az embernek egy ilyen helyen. Azonban mint Bencito listájából is kiderül, azért a kép ennél árnyaltabb. Következzen tehát a Tíz dolog-sorozat friss darabja! (A…..
Sokszor leírtam, leírtátok már itt, a blogon is, hogy nyelvtudás nélkül nagyon necces belevágni a határátkelésbe. Necces, de (mint Éva története is bizonyítja) nem lehetetlen. Persze neki volt háttere Angliában, de ezzel együtt én továbbra is azt mondom, hogy sok veszélytől és…..
Muscari 2019.06.12 14:19:37
@Horthy Miklós cselédje: nalnk atakarito is emberszamba van veve. Ha valaki bejarono, ot van, hogy csaladtagkent kezelik, a sajat szememmel lattam.
Kifejezetten érdekes utazásra indulunk ma, melynek során érintjük Dubait, az északi sarkkört és Kazahsztán is, miközben az is kiderül majd, milyen bonyodalmakat tudott okozni Phil Collins nemzetközileg egyezményes beintése és még egy hegedűvonó is előkerül...
Muscari 2019.06.09 01:56:08
@geegee: nekem volt egy muszlim kollégám, aki régen élt Finnországban. Azt mondta, hogy ilyenkor kiválasztanak egy országot, legtöbbször azt, ahonnan származnak, és az ottani naplementéhez és napfelkeltéhez igazodnak.

Itt Angliában is elég rossz volt nekik most, mert nagyon hosszan van világos nálunk is.
A külföldi házi idősápolás sokszor gerjeszt vitát, elsősorban azért, mert míg egyesek előszeretettel nevezik cselédnek az azt végzőket, mások abszolút professzionális munkának tartják. (Arról nem beszélve, hogy még az idősápolást végzők sem feltétlenül értékelik…..
Játékra szeretnélek invitálni ma titeket, aminek lényege, hogy megpróbáljuk megnézni, miként változnak (ha változnak egyáltalán) határátkelőként az ember médiafogyasztási szokásai. Honnan és milyen csatornákon tájékozódnak a külföldön élő (illetve az esetleg…..
Határátkelő Itt hun vagy ott hun 2018.10.14 06:30:00
Nagy lépés történt a Határátkelő történetében, hiszen 7 év, 2600 blogposzt és 9000 cikk után kiléptünk a virtuális térből, hogy személyesen is találkozzunk veletek. Az első Határátkelő Klub nagyon jól sikerült, nagyon jót beszélgettünk határátkelésről,…..
Muscari 2018.10.14 22:00:09
@blackhairlady: jaj, te viszont hiányzol. Hogy vagy?
Muscari 2018.10.14 22:20:10
@blackhairlady: még mindig szeretem. Sőt még jobban, tegnap óta van egy gyönyörűséges agaram, lehet, hogy láttad is a FB-n. Imádom, annyira jó kutya és nagyon gyorsan tanul ❤️

Nyugdíjas versenykutya, láttam, hogy nálatok is dívik sajnos az agárverseny
Muscari 2018.10.15 22:54:03
@szociál: nagyon sokan meg pont miatta és a hasonlók miatt nem jövünk már. Én még az origós időkben kezdtem el kommentelni, napi szinten olvastam és kommenteltem évekig, de aztán az elmúlt egy-két évben elmaradtam. Néha benézek, aztán megállapítom, hogy jól tettem. Pedig régen nagyon jó társaság volt itt.
Nem kis lelkierő kell ahhoz, hogy az ember (nem kevés tipródás után) egyszer fogja magát és nekiinduljon az álmai megvalósításának. Különösen megnehezíti a dolgot, ha ehhez olyan messzire kell menni, amilyen messzire Kriszta ment. De összeszedte minden bátorságát és belevágott.…..
Múlt héten jelent meg a blogon Krónikás posztja, melyben arról írt, mi az a tíz dolog, ami miatt szívesen letelepedne Malajziában. Erre érkezett válaszul Zsolt írása, aki idén év elején költözött haza másfél év után Malajziából. Amellett, hogy egy csomó szuper fotót…..
Muscari 2018.06.14 20:47:08
@Hari Seldon 2: már jobban, köszönöm. Ma voltam kötözésen, még majd hétfőn otthon is lesz egy. Csak a szlovéniai rafting ugrik, amit a jövő hétre terveztem be :-((((
Muscari 2018.06.14 23:26:55
@Geni Andrea Finta: Thaiföld volt, 100%. Képet is tett fel az illető, és kiderült, hogy a kutyák terjesztik. Ezért nem szabad olyan beach-re menni, ahol kutyák is járnak, mert belőlük kerül a homokba.
Lássuk be, azért Nagy-Britanniában néha a nagy buzgalomban képesek kissé túltolni a kétkerekűt. Annak, aki ott él (vagy járt már arra), talán elég annyit írnom a hátborzongáshoz, hogy health & safety. Ami persze alapvetően fontos, de azért ezt is lehet túlzásokba esve,…..
Muscari 2018.06.12 09:52:32
@Hari Seldon 2: basszus :-( En csak laktozerzekeny vagyok, mindig van nalam enzimtabletta, ha valahova olyan helyre megyek, vagy ugy jon ki, akkor csak bekapok egyet. Az mar nehezebb teszta, hogy nem eszem cukrot egyaltalan es feher lisztet se nagyon.
Egy kedves baratnom csinalt kokuszgolyot es nekem is akart kedveskedni. Vett hozza "mindenmentes" kekszet, nem volt benne se tej, se tojas, se gluten, csak epp cukor meg igen :-D Azert nagyon jol esett az igyekezete, es a csalad tobbi tagja joizuen megette helyettem.

@Taxomükke (UK): ez tetszik :-)
Muscari 2018.06.12 09:55:37
@ChristineK: az elozo munkahelyemen minden penteken 11-kor teszteltek, igy azt mindenki tudta.Itt most viszont inkabb a fire drillt szeretik gyakorolni, amikor is nekunk kell megkeresni, hogy a 126 tuzjelzo kozul melyik aktivalodott. Marha vicces, ahogy rohanunk fel es ala, es kozben a zaj irtozatos.
Muscari 2018.06.13 17:06:00
@Csodabogár: otthon csak receptre kaphato laktaz enzim??? En itt annyit rendelek az Amazonrol, amennyit akarok. Ez nem gyogyszer, basszus.
New Jersey Amerikán belül sokszor viccek tárgya, pedig ha (Bredpitt) Móni szemüvegén keresztül látnák az államot, aligha gondolnák így. Egy egészen érdekes, egyszerre informatív és megható poszt következik hát sok képpel...
Muscari 2018.06.09 13:22:40
@ChristineK: minden elismerésem. Én még bokáig se tudok belemenni ebbe a hideg vízbe, még augusztusban sem.

Ez a rip tide elég veszélyes, pár éve Portugáliában egy négyéves kislányt ragadott el. Sose találták meg.
Nyugi, semmilyen választás és politika nem lesz a mai posztban, annál inkább egy távoli, a legtöbbünk által csak nagyvonalakban ismert ország, amelynek politikai berendezkedése olyan, amilyen, ám emellett olyan természeti csodákat is megmutat magából, melyek tényleg párjukat…..
Külföldön élve az ember sokféle kultúrával találkozik a helyin kívül is. Olli mai posztja nem csak ezért érdekes, hanem mert segítségével bepillanthatunk egy sokunk számára ismeretlen kultúra egyik legnagyobb eseményébe, kicsit megismerhetjük a kulisszatitkokat is.…..
Muscari 2018.05.21 08:36:19
@tanato: de bizony, én voltam egy igazi cigány lagzin. Nagyon vendégszeretőek voltak, etettek, itattak, táncoltunk, minden. Több tonna arany volt kirakva, szóval nem a cugánysoron voltunk, hanem egy gazdag vállalkozónál.

Az, hogy nem kötnek polgári esküvőt sokan, az nálunk is nagy probléma. Sok nőt rakott ki a férje így a közösnek hitt házból. Ugyanakkor a fiatalok ki is használják arra, hogy szexelni lehessen. Nagyon könnyű elvalni és nincs szabályozva, hogy hányszor lehet házasodni. Így ők nikah-t kötnek együttjárás helyett.
Két hete jelent meg Pedro posztja a spanyol (egészen pontosan Malaga és környéke, szóval inkább andalúz) gasztronómia gyomorkorgató érdekességeiről, és akkor a végén említette a malagai Atarazanas piacot, de bővebben nem tért ki rá. Nos, mivel többen is kértétek, most kitért,…..
Mialatt Nagy-Britannia rohamléptekkel távolodik az Európai Uniótól, Hollandia egyre népszerűbb a magyar határátkelők körében is. Nem csoda, hiszen az az általános vélekedés, hogy az országban könnyen lehet boldogulni angol nyelvtudással. Kérdés, igazuk van-e azoknak, akik így…..
Muscari 2018.04.28 15:18:43
@adg: nem eleg, ha csak az egyik hivatalos nyelven beszelsz?
Muscari 2018.04.28 15:21:22
@Taxomükke (UK): ne is mondd. A lanyom ket hete volt Amszterdamban, eleg sok mindent kiprobaltak a baratjaval. Azt mondta, hogy Amszterdam lett London utan a masodik kedvenc varosa :-D
Be kell vallanom, az egész Határátkelőben az egyik legérdekesebb dolog, amikor rendszeresen felbukkannak (ki hosszabb, ki rövidebb időközönként) szerzők, akik elmesélik, éppen hol tart az életük. Ilyen Öreghaver is, aki nagyon régen, több mint öt éve jelentkezett először. Akkor…..
Muscari 2018.04.13 17:42:23
@Olliék: nem minden idosebb ember vagyik azert haza. Van ugyanis egy nagy elonyuk a huszonevesekkel szemben, sokan rendelkeznek otthon ingatlannal. Ezek az ingatlanok vagy mar tehermentesek, vagy az ertekehez kepest nincs tul sok hitel rajtuk. Ha eladjak az otthoni lakast, hazat, akkor lesz annyi penzuk, hogy kint befizessek az onreszt es kint vegyenek sajatot maguknak.

Mire nyugdijba mennek, addigra lesz egy sajat ingatlanjuk egy nyugati orszagban, ami eleg jelentos toke es sok mindent lehet vele kezdeni. Mi is ezt tettuk es meg rengeteg ismerosunk ugyanugy.
Határátkelő Így szavaztatok ti 2018.04.09 06:30:00
Tucatnyi országból írtátok meg, hogyan zajlott a vasárnapi parlamenti választás. A határátkelők rendkívül aktívak voltak, nagyjából kétszer annyian mentek (mentetek) el voksolni, mint négy évvel ezelőtt. Volt olyan hely, ahol a Nemzeti Választási Iroda tájékoztatása szerint…..
Muscari 2018.04.09 14:22:29
@Kövérmadár [swe]: szia. Az orszag egyre melyebbre assa a sajat sirgodret. Olyan moralis mocsarba sullyedt mostanara, hogy meg a leghalvanyabb eselye is elszallt annak, hogy valaha hazamenjek. Ez a kampany es az eredmenyek bebizonyitottak, hogy nincs remeny.
Muscari 2018.04.09 14:36:48
@szÖveges professzor: londoni ismerosnek is feltettek mar a kerdest az otthoniak, hogy hogy mer egyaltalan kilepni az utcara :-D Meg hogy mindenkit lepten nyomon megeroszakolnak. Az emberek minden hulyeseget elhisznek.
Valahogy úgy lehet a hazaköltözéssel is, mint a határátkeléssel: az ember mindenféle szépséget belelát előre, csak hát aztán jön a valóság, ami aztán nem ritkán csalódást okoz. A mai történet azért is érdekes, mert egy régebbi poszthoz kapcsolódik, amikor a szerző még a…..
Muscari 2018.02.24 21:09:39
@Csodabogár: az a helyzet, hogy a rokonok és a barátok is politizálnak. Most épp itthon vagyok, mindenhol szembejönnek az idióta óriásplakátok, meg a hülye híreket akkor is hallom az autóban, ha egy zenés rádió szól. Nem tudok elbújni előle.
Miközben az Egyesült Államok, Ausztrália vagy éppen Új-Zéland egyre jobban szigorítja a bevándorlást, a jelek szerint Kanada éppen az ellenkező irányba mozdul. Más kérdés, hogy ezzel együtt sem olyan egyszerű munkavállalói vízumot szerezni az észak-amerikai országba...
Muscari 2018.02.14 16:42:23
@Mrs. Clayton: jól megfogtad a lényeget szerintem. Mi, köszönhetően a szocialista múltnak, másképp gondolkodunk, szeretjük magunkat 100%-ig bebiztosítani.