Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Muscari

0 bejegyzést írt és 7796 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kiszolgáltatottság az egyik legborzasztóbb érzés, különösen, ha az ember éppen egy komoly műtét után van. Talán nem csoda, hogy Z is azt emelte ki a most következő történet egyik tanulságaként, hogy milyen nagyszerű élmény volt nem kiszolgáltatva lenni az egyes kórházi dolgozók jóindulatának,…..
Az év végi ünnepi időszak az egyik az évben, amikor rengeteg külföldön élő magyar látogat Magyarországra. Ilyenkor mindig érdekes olvasni, milyennek látják ők az országot, érzékelnek-e változást, és ha igen, akkor milyet. István benyomásai nem voltak túl pozitívak. ..
Muscari 2024.01.16 06:47:46
@London2009: az árak egészen durván elszabadultak. Pár dolgot innen viszek anyukámnak, mert itt a töredéke.
Muscari 2024.01.16 06:53:15
@littke: nemcsak itt-ott van szegénység, Kelet-Magyarország egy egészen más világ. A sógornőm testvére egy kis falu iskolájának a konyháján dolgozik közmunkásként havi 55 ezer forintért. Ha nem tőle hallom személyesen, akkor el sem hiszem. Szegénynek lenni itt Nyugaton és otthon két külön dolog. Legalábbis Európában, az amerikai vadkapitalizmus az tényleg szörnyű dolgokat termel ki.
Muscari 2024.01.18 14:17:38
@London2009: Thanet. De már elvileg nem sokáig lakunk itt, ez egy elég szegény környék.
Nem könnyű a mai Magyarországon újat írni a protekcióról (és akkor a korrupciót most hagyjuk is). Steve érdekes összehasonlítást tett a kanadai helyzettel - egy-egy sztorit hozva mind Magyarországról, mind Kanadából, de még utóbbiban is előkerül egy magyar szál...
Egyre gyakrabban van olyan érzésünk, mintha Magyarország (vagy legalábbis az ország egy nagy része) lassan teljesen más valóságba csúszna át, mint Európa többi része. Mintha lassan már azok is elfogadnák az egyébként normálisnak nehezen nevezhető jelenségeket, akik nem értenek egyet az…..
Muscari 2022.11.23 13:20:22
@Csodabogár: az Öcsém szombaton a fél várost bejárta és nem kapott tojást anyukám szerint. A sógornőm arra panaszkodott, hogy nyáron, a befőzési szezon közepén nem tudott elég cukrot venni. Anyukám csak az árakra szokott panaszkodni, de arra nagyon.

Mi pár hete voltunk otthon egy temetés miatt egy pár napig, most épp nem volt rossz tapasztalatunk. De már mi is úgy járunk, mint a turisták.
Egy valami volt csak, fel szerettem volna hívni a MVM ügyfélszolgálatát anyukámnak. Két óráig tartottam a vonalat, aztán feladtam. Írtam nekik emailt is, igaz, hogy csak 3 napja, de még nem válaszoltak.
Muscari 2022.11.23 13:40:22
@bordon: hát nekem nagyon jól esne, ha így lenne, de egyelőre a Brexit előnyei nem nagyon látszanak. Hol van a trade deal Az USA-val? Az ausztrált is a hajunkra kenhetjük. A G7 országok közül is a legnagyobb az infláció és a visszaesés. A munkaerőhiányról meg az alig működő egészségügyről ne is beszéljünk, ez utóbbit belülről látom. Lehet, hogy nemsokára életemben először sztrájkolni fogok.
Muscari 2022.11.25 06:13:09
@Csodabogár: van elektromos takaró, én a Media Markt-ból rendeltem anyukámnak tavaly. Az a puha fajta, amibe jó beleburkolózni.
Gabi több mint egy évtizede él Angliában, ahol igazán alulról küzdötte fel magát, hiszen takarítóként kezdett. Aztán teljesült az álma, amiről kiderült, mégsem az, hogy végül vegyen egy nagy levegőt és megtalálja a hivatását...
Muscari 2022.09.13 01:16:54
@rakoczigabi: de jó, hogy ide is írtál! Én már régóta "ismerlek" a CsCs-ból, sokszor olvastam a történeted, de mindig újra lenyűgöz :-)
Muscari 2022.09.13 01:24:53
@Arthamyr: mi egy pár éve próbáltuk a férjemmel, mindketten jelentkeztünk egy alap pozícióra, már nem emlékszem a nevére, de az állomáson kellett volna dolgozni. Szóval messze nem ilyen komoly állás, mint a mozdonyvezető. Hát mi még az első online teszten sem jutottunk túl, ami ilyen szituációs teszt volt csak. Pedig egy csomót készültem es rengeteg customer service tréningünk is volt as évek alatt. Igazából a férjem keresett akkor munkát, én csak brahiból jelentkezem, de a mai napig nagyon dühít, hogy vajon mit ronthattunk el.
Mindketten egyetemet végeztünk, a férjemnek két diplomája is van. Mégis kifogott rajtunk.
Sokszor leírtuk már, hogy nem csak kifelé irányuló határátkelés van Magyarországról, de fordított irányú is. Az már más kérdés, hogy aki ilyen-olyan okokból hazaköltözik, mint a mai poszt szerzője, Kati és családja, az aztán hogyan látja Magyarországot és a döntését. Ha te is megírnád, milyen…..
Muscari 2022.05.13 18:27:54
@Hari Seldon 2: nekem pont a téllel van bajom. Az angol telet sokkal jobban szeretem, mint a magyart, bár a legjobb az lenne, ha egyáltalán nem lenne tél. Ha a pénz egyáltalán nem számítana, akkor valami olyasmi országba költöznék, mint Costa Rica.
Határátkelő 56, 68, 22 2022.03.08 06:30:00
Szinte egy emberként mozdultak meg a csehek, hogy segítsék az Oroszország által megtámadott Ukrajnából menekülőket. Hatalmas összeget gyűjtöttek már eddig is össze a menekültek megsegítésére, de a pénzen túl is próbálják őket segíteni – derül ki Karel (előző posztját itt olvashatjátok) írásából. A…..
Muscari 2022.03.08 08:26:58
@Muscari: upsz, ez túl hamar elment. Szóval a férjem szokta kommentálni a háborús eseményeket szakmai szempontból. Nem szeretem hallgatni, mert ő próbál tárgyilagosan magyarázni, de én nem tudom ilyen szemmel nézni a háborút.
A pogácsa egyike a nagy magyar kedvenceknek (én legalábbis nagyon szeretem), és őszintén szólva fel nem merült volna bennem, hogy egy régiós országban nem ismerjék. A helyzet ráadásul (mint Karel posztjából kiderül) még ennél is furcsább...
Muscari 2021.12.06 10:58:51
@Congeria: én részemről a változatosságra szavazok. Nagyon sokat főzök vajjal, szerintem semmi sem múlja felül az ízét. A másik, amit imádok, az az extra szűz olívaolaj, de azt csak hidegen, főzés nélkül.
Húst sütni elsősorban kacsa -vagy libazsírban szoktam. Én valahogy nem szeretem a sertészsír ízét.

Kellemetlen emlékem, amikor a volt anyósom palacsintát sütött sertészsíron, hát abból nem tudtam enni.
Hat évvel a szigetországba költözés után Puhacica a saját vidéki házából („a világ egyik legszebb helyéről”) írta ezt a posztot. Csak örülni lehet a boldogságuknak, hiszen megdolgoztak érte és nem kevés nehézségen kellett átmenniük. (A képekért külön köszönet neki!)..
Bevallom, mindig érdeklődve olvasom, milyen benyomásokkal gazdagodnak a Magyarországra látogató határátkelők. Érdekes ugyanis látni, mi az, ami szerintük jól működik, mi tetszik és mi nem. Így voltam Steve történetével is, ők most ősszel töltöttek egy hónapot Budapesten...
Muscari 2021.11.16 20:48:15
@Arthamyr: nálunk Angliában sem kötelező, de az emberek közel fele hordja. Illetve attól is függ, hogy milyen üzlet. A Poundlanban sokkal kevesebben hordják, mint a M&S-ben. Ebből mindenki vonja le magának a megfelelő következtetést.

Én mindig felteszem, a munkahelyen úgyis rajtam van 12 órát naponta, már olyan mindegy, hogy a boltba is hordom meg akkor, amikor buszra vagy taxiba szállok.
Muscari 2021.11.16 23:35:15
@Csodabogár: nálunk a tengerparti városok belvárosában, ahol nincsenek kukák, sirálybiztos zsákokat adtak a lakosoknak, abban kell kitenni a szemetet. Olyan anyagból van kb, mint a zsákszatyor. Ezek nem egyszer használatos, hanem tartós zsákok, tépőzárral.
Muscari 2021.11.16 23:36:47
@Ekrü: szóval az egyszerű fideszes falusi néni nem irigyli a gazdagokat, csak a libsi? Hm.
Az elmúlt években alapjaiban alakult át a hírfogyasztás és ennek következtében a médiavilág. Egyre nagyobb szerepet kaptak a közösségi oldalak (Magyarországon főleg a Facebook, a nyugati, és főleg az angolszász világban a Twitter is), miközben a hagyományos média szerepe csökken, de legalábbis…..
Muscari 2021.10.25 02:42:59
@Congeria: a Baptiste az egyik kedvencem. Sajnos nem feketíti be Magyarországot annál jobban, mint amennyire az ott lakók teszik. A történet kitalált, de akár valós is lehetne, amilyen mértékű a rasszizmus otthon.
Muscari 2021.10.25 18:36:02
@Congeria: azt mondom, hogy sajnos nem kell Magyarországot befeketíteni, váz ott elők gondoskodnak erről. Ha nekem lenne színes bőrű családtagom, akkor nem vinném őt haza, az biztos, vagy legalábbis nagyon félve tenném. LGBTQ családtagom van, gondolom azt sem kell bemutatni, hogy ők milyen bánásmódban részesülnek.
Biztos, hogy nem vagyok objektív, elismerem. Lassan már egyenesen gyűlölöm az országot, de megvan rá az okom.
Mindig lenyűgözött az agarak kecsessége, de még ha fel is merült volna egy kutya örökbefogadása, az agár biztosan nem lett volna az első választás között. Aztán érkezett Muscari posztja (a képekkel együtt - külön hálás köszönet!) és most már nem biztos, hogy ugyanígy vélekednénk… és ti?..
Muscari 2021.09.29 21:30:05
@élhetetlen: én is hallottam, hogy meg lehet őket tanítani, de állítólag nem jó nekik, a lányom ezt olvasta valahol. Neki most az egyik a kádba pisil, hát annak annyira nem örülnek :-)
Muscari 2021.09.29 21:35:19
@élhetetlen: pontosan ezt csinálják, ebből tartják fenn a Retired Greyhound Trustot. De sajnos csak nagyon komoly kényszerítés hatására teszik és így se jut minden kutyának hely. A többi "eltűnik".
Láttam egy videót, ahol talicskában tolták ezeknek a gyönyörű kutyáknak a tetemeit. Hát "csak" ez a baj a kutyaversenyekkel. A legtöbb versenyeztetőnek a kutya csak eszköz, és ha nem hoz pénzt, akkor simán megszabadulnak tőlük. Évente kb 10 ezer agár végzi így a becslések szerint, csak itt a UK-ben.
Muscari 2021.10.01 03:22:42
@élhetetlen: ez jól hangzik, majd mondom a lányomnak, hogy nézzen utána.
Noha sokáig kérdéses volt (és még így sem lett egyszerű), de azért idén nyáron csak sikerült Susanéknak ellátogatni Magyarországra. És megérte, mert nagyon kellemes emlékekkel gazdagodtak és még az is kiderült, hogy (mint írja), „amikor már nem „lebegünk” két világ között, amikor már el tudjuk…..
Muscari 2021.09.16 11:52:02
@Golf2: inkább arról van szó, hogy képesek voltunk túristaként nézni a dolgokat. Voltunk Badacsonyban, ettünk és ittunk finomakat, rengeteg rég nem látott baráttal és rokonnal találkoztunk. Szerencsére kevés olyan plakátot láttam, ami felbosszantott volna, így az sem rombolta le az élményt.
Muscari 2021.09.16 18:58:30
@Zsuzsi65: köszi szépen. Valószínűleg nem nézi már úgy az emaileket sem, mint régen, így akkor várok türelemmel.
Az elmúlt másfél év sok szempontból állított komoly kihívás elé szinte mindenkit. Azok, akik tudtak alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez, akár még jól is kijöhettek a nem könnyű helyzetből. Szerintünk közéjük tartozik Kisrumpf is, aki Írországban élve tudott felülkerekedni a járvány…..
Muscari 2021.09.08 16:30:09
@P.Elliot: ha van időd és kedved, keresd meg Szabi, a pék videóit a YouTube-on, en is tőle tanultam szinte mindent. Imádom. Az első kovászomat Jancsinak hívták, pár hónapja kinyírtam szegényt véletlenül. Végül vettem egyet az ebayen, őt Johnny-nak hívják.
Imádok így kenyeret sütni, az eredmény semmihez sem hasonlítható.
Vajon ért-e két nyelven egy határátkelő kutyája? És miért a Fly névre hallgat? Egyebek mellett ezekre a kérdésekre is választ kapunk Steve rendhagyó írásából, amihez képeket is csatolt...
Muscari 2021.08.28 19:03:58
@kisrumpf: igen, van rengeteg kép, majd küldök a HÁ-nak, hogy tudjon válogatni :-)
Muscari 2021.08.28 19:05:30
@kisrumpf: az én Tashám is félig ír, ott is született (te ott élsz, ugye?)
A másik szülője ausztrál. A legtöbb Angliában versenyző kutyát Írországban tenyésztik.
Napra pontosan tíz évvel ezelőtt, 2011. augusztus 16-án indult útjára a Határátkelő. Belegondolni is őrület, mennyi minden változott ez alatt az egy évtized alatt mindannyiunk életében, miközben egy dolog biztos volt – reggel ott lesz a friss poszt. Van tehát mit ünnepelni, ám az örömbe kis könny is…..
Muscari 2021.08.22 23:29:58
@P.Elliot: fogadd őszinte részvétemet
Muscari 2021.08.23 07:29:49
@blackhairlady: jól megviccelt a blogmotor. Írtam egy hosszú kommentet és csak a szia jelent meg. Sebaj.
Csak azt akartam mondani, hogy nagyon örülök, hogy ennyi mindenkit megismertem itt a blogon ☺️
Remélem, hogy jól vagytok ☺️
Muscari 2021.08.23 15:41:31
@kisrumpf: köszi, akkor ezentúl kerülöm. Te jól vagy?
hagyma Egyedül 2011.10.03 00:52:00
Végre egyedül. Nem magányosan, de egyedül. Kis lakás Tampa történelmi belvárosában, tulajdonképpen magyar szemmel nézve nem is lakás. A lakótelep betoncölöpökre állitott faházakból áll, amire azért van szükség mert nagy esők vannak és hát tulajdonképpen egész florida…..
Muscari 2021.08.23 11:13:28
@P.Elliot: nagyon jó ötlet. Szívesen olvasnám úgy is, hogy sajnos nincs befejezve. Milyen hamar elment, borzasztó.
Nem akármilyen történet következik ma, ha Ed és Dóri sztoriját kalandosnak nevezzük, akkor még nem mondtunk semmit. Már eleve az ötlet (lakókocsival költözni Nagy-Britanniából Magyarországra) nem szokványos, az út Franciaországon, Olaszországon és Szlovénián keresztül pedig pláne nem lett az...
Noha a járványnak még nincs teljesen vége (fene azokba a mindenféle variánsokba), azért az élet lassan talán visszatér a régi kerékvágásba. Az Ausztriában dolgozó magyarokat elnézve mindenképpen, hiszen akár rekordot is dönthet a szomszédban bejelentett magyar munkavállalók száma...
Lassan visszatérünk (visszatérünk?) egy normálisabb élethez Európa nagy részén, így Franciaországban is, ahol a napokban ismét teljesen kinyitottak az éttermek. Abba azonban talán kevesen gondolunk bele, milyen lehet ez a világ olyasvalakinek, aki még sosem tapasztalhatta meg…..
Muscari 2021.06.13 12:50:11
@Csodabogár: Itt Angliaban szerintem popecul megy minden. A fiam kedden lett jogosult, hogy idopontot foglaljon, tegnap mar meg is kapta az elso oltast.
Folyamatosan csokkentik a jogosultsag korhatarat, most mar a 25+ korosztalyt oltjak.
Az oltohelyeken nagyon profin van megszervezve minden, ahogy iranyitanak, kikerdeznek stb.

Vannak ismeroseim, akik szoktak az oltopontokon dolgozni, jo kis extra bevetel ez a novereknek.

Ehhez kepest a Nemetorszagban elo, 70 folotti ismerosunk nagyon sokat vart, valamikor aprilis vegen kapta csak eg az elsot.

Amikor en kaptam az elsot, meg januarban, akkor nekem eleg sokat kellett erte utazni es varni is kellett, de azota szepen kiforrta magat a rendszer.
Pénteken a brit fővárosban járt a magyar miniszterelnök. Találkozott brit kollégájával, majd „spontán módon” beugrott egy pubba, ahol mit ád isten, találkozott egy ott dolgozó magyarral. A találkozóról videó is készült, nézzük, mit akart üzenni vele Orbán Viktor...
Muscari 2021.05.31 14:05:24
@puhacica: ez a kiváló minőségű zöldség és gyümölcs csak egy legenda. Lehet persze találni, de keresni kell. Annyi csoffadt, fonnyadt zöldséget nem nagyon láttam még más országban, mint a magyar szupermarketekben. A piacok se sokkal jobbak.
Az epret még mindig összetörik, mert úgy lapátolják. A magyar termesztők nem tudnak zsenge borsót sem előállítani, meg egyáltalán kevés tud jó minőségű árut produkálni. . Ezt már az egyetemen megmondták a tanáraim is, emlékszel, hogy én ezt tanultam.

A szüleim kertjéből a barack az viszont tényleg hiányzik. A cseresznye még csak beérik itt, de a barack esélytelen.

Én itt sokkal finomabbakat eszem, mint otthon. Egy ideje már bio zöldségeket vásárolok, a legnagyobb boldogságot viszont az angol eper jelenti a hihetetlenül hosszú szezonnal és finomabbnál finomabb fajtákkal. Ilyen finom édes epret azelőtt sosem ettem.
Muscari 2021.05.31 14:08:52
@tanato: egy 56 éves ember nem öreg
Muscari 2021.05.31 14:53:40
@puhacica: mi az ujpesti piacra jártunk régen. Egyetlen árushoz mentünk akkor is, mert neki volt szép áruja, a többség ott sem volt megfelelő.

Szerintem amire büszkék lehetünk, azok inkább a fürdők, éttermek, borászatok, ez utóbbiak között vannak nagyon jók. Meg éttermek is. Már egy egész listám van, hogy hova szeretnék majd menni szeptemberben, ha megyünk haza (remélhetőleg)
Január elsejével véget ért az átmeneti időszak, így az Egyesült Királyság minden szempontból távozott az Európai Unióból. Változnak a munkavállalás feltételei is, lássuk, melyek a legfontosabb tudnivalók!..
Muscari 2021.01.06 13:41:33
@Hari Seldon 2: már a családegyesítés sem olyan egyszerű. Csak akkor lehetséges, ha az illető megfelelő jövedelemmel rendelkezik, hogy eltartsa a családtagját.
Muscari 2021.01.06 13:47:23
@Flaggx: mi 3 és fél éve költöztünk el Londonból. Jelenleg Kentben lakunk, ez sem annyira olcsó, mint Északon, de ez már belefér. Itt ráadásul már a saját házunkban lakunk. Ez nekünk befektetés is, mire nyugdíjba megyünk addigra lejár a mortgage. Londonban esélytelen lett volna bármit is venni. Így utólag azt mondom, hogy már hamarabb el kellett volna jönnünk onnan.
Az ápolói szakma talán soha nem volt olyan nehéz, mint idén, amikor tavasz óta a Covid-19 járvánnyal is meg kellett küzdeniük a kórházakban dolgozóknak. Közéjük tartozik Muscari is, aki egy brit vidéki kórházban csinálta végig a járvány eddigi részét...
Muscari 2020.09.14 12:47:21
@Igazamvanvagyigazamvan?: szia. Csak tervezett műtéteket hakasztottak el, a sürgős, életmentő beavatkozásokat nem. Ugyanez a vizsgálatokkal.
Engem még március elején akart a háziorvos gyomortükrözésre küldeni, azóta sem voltam.
Volt viszont betegünk áprilisban, aki vért hányt, őt azonnal megtükrözték. Kb így működik.
Muscari 2020.11.21 19:40:00
@Bredpitt Monika: a nyakamat teszem rá, hogy az iskolában kaptad el. Egy otthoni ismerősömnek a hétéves kislánya vitte haza, az osztályfőnöke volt pozitív.
Van még elég tanár nálatok? Meg diák? Nálunk már több iskola bezárt, mert nincs elég tanár. A többi iskolából meg egész évfolyamok vannak karanténban.
Muscari 2020.11.22 16:46:13
@Bredpitt Monika: sajnos nem tudják pontosan megmondani. Pár hónapot valószínűsítenek. Az biztos, hogy nekem 3 hónappal később is voltak antibodyk, azóta sajnos nem teszteltek többet.
Kürtőskalács, nyilazó magyarok és persze a kihagyhatatlan Balaton - vajon mit jelent ma a magyarság az Ausztriában élő gyerekek (és felnőttek) számára? A kérdésre a Salzburgi Magyar Egyesület kereste a választ, méghozzá egy videópályázat keretében. A kezdeményezés érdekes, már csak azért is, mert…..
Muscari 2020.11.21 19:36:47
@Bredpitt Monika: nem kapok, mert nincs beállítva. Ha valami érdekel, írjál emailt nyugodtan, de nézem a kommenteket is a posztomnál
Muscari 2020.11.22 16:37:48
@Bredpitt Monika: szerintem minden dolgozó lesz tesztelve. Egy gyógyszerészhallgató ismerősömet is behívták, ő is megy majd iskolákba, óvodákba tesztelni, holnap kezd. Fél szegénykém ☹️ Nemet mondani ugyanis nem ajánlatos, azt mondták nekik.
Muscari 2020.11.22 16:41:19
@Bredpitt Monika: Móni, eltűnt a link a kommentemből, amit tegnap írtam! Ez vajon hogy lehet?
Az észak-amerikai országban azt tanítják, hogy a szerelem az szerelem, nemtől függetlenül, a gyerekekben pedig nem merül fel, hogy a bőrszín miatt ne lehetne barátkozni egymással. Legalábbis ez a Juharszirup szerzőjének tapasztalata...
Muscari 2020.10.19 14:41:16
@desw: mi az, hogy fehér negyed meg fekete negyed? Ugyan Kanadában még nem jártam, de Londonban éltem hat évet. Vannak jobb és rosszabb környékek, de egyiket sem lehet az ott elők bőrszíne alapján határozzák meg.
Muscari 2020.10.19 14:46:53
@kobold63: mi lenne? Én minden támogatást megadnék neki, ha az én gyerekem lenne. Ez csak otthonról látszik olyan hűde nagy dolognak. Nekem van egy csomó meleg kollégám, van egy leszbikus nővér, egy transz takarító stb stb. Ugyanúgy végzik a munkájukat, lehet velük dumálni bármiről, sőt barátságot is lehet velük kötni.
A transznemű betegeket is általuk választott nem szerinti kórterembe tesszük. Ez itt Angliában tök természetes.