Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gaiaman

339 bejegyzést írt és 142 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A saját offshore bankszámlájukat fejlesztik csak, a hazánk fejlesztése másodlagos nekik. Ma kiderült, hogy a fejlesztési minisztérium államtitkára dollármilliomos offshore bankszámlát tart fen a cégével Belize-ben   Tényfeltáró újságíróként éveken át jártam Hatvanba, Szabó Zsolt piszkos ügyei…..
“A gyűlöletnek sohasem a gyűlölet, hanem a szeretet vet véget.”   Hazánk morális válságának a mélypontja felé közeledünk. Ám mindig a hajnal előtt van a legsötétebb. A kormányzati gyűlöletkeltés újabb és újabb célpontokat talál. Lassan mindenki nemzetbiztonsági kockázat, Orbán Viktoron kívül.…..
Szerencsétlen futóbolondokat nem csak az választja el a gonosz hatalom és pénzmániás őrültektől, hogy az igazságérzetük és a társadalom jobbításának szándéka fontosabb, mint a saját egyéni érdekük. Hanem az is, hogy míg az előbbiek komolyan veszik, hogy lehet tisztán is…..
A 2014-es nagy baloldali összefogás mítoszát épp az ölte meg végül, aki leginkább hangoztatta éveken át: a szocialisták. Nem csak, hogy  Külön 2014, de nem hogy nincs koalíció a „demokratákkal”, nem kellenek a liberálisok sem, sőt a szépkorúak pártjából a…..
Tovább kerekedik a kisgömböc. No most nem milliárdos közbeszerzésekkel hízik a rendszer, hanem az aprót osztották ki azoknak, akik jókor voltak jó focistadion VIP páholyában. A pénzek célzott leosztása nyilvánvaló. Minden jogszerű. Csak a gyomor fordul ki attól, hogy az orrunk…..
Most, hogy megszületett a nitrogén kiskoalíció (színtelen szagtalan gáz) érdemes volna átgondolni, hogy mit is kerestek ott. Értettem, amikor azt mondtátok, hogy meg kell újítani a baloldalt, ezért mentetek el. Sok sikert kívántam, habár szkeptikus voltam. Értettem, hogy a…..
Miért érdemes túl hosszú politikai írásokat olvasni és írni? Csak. Örülök, hogy langerarmin és ka-steve írásai rávilágítanak, hogy miként lehet közös elvi alapról induló, de különböző politikai cselekvések után is színvonalas dialógust folytatni pozitív kicsengéssel.…..
Amint az LMP-s amazonok kicsit meghúzgálták az oroszlán bajszát a földörvény zárószavazásakor, rögtön lekerült a Tisztelt Ház napirendjéről az LMP frakcióalakítását lehetővé tevő javaslat. Komolyan azt gondolják, hogy fegyelmezési eszközként élhet a Fidesz a nép…..
Vágó Gábor blogja Varga=Matolcsy 2013.06.17 12:40:03
A mai napi kapkodós adóemelés eloszlatott minden illúziót, amit tápláltam Varga beiktatásakor. Azt gondolhattuk, hogy  a matolcsyzmus után némileg kiszámíthatóbb költségvetési politika jön, azt remélhettük, hogy elkezdenek majd számolni az NGM-ben. De nem. Hiába bukott…..
Soha nem látott egyetértés mutatkozik a Fidesz és az MSZP között az offshore cégek EU-s támogatásának elhallgatása ügyében. A régi pártok vagy egzotikus szigeteken képzelik el a hazai fejlesztéspolitika fókuszpontjait, vagy az oligarcha-pártok közös mutyijáról van ismét szó.…..
A hazai korrupció minőségi szintet lépett. Már nem úgy megy, mint régen a szociknál, ahol csak a megfelelő embernek kellett a megfelelő nokiás vagy viszkis dobozt vinni. Most egy mutyihálózat kerítette markába a magyar államot. A feneketlen zsebű oligarchák törvényeket hozatnak a…..
Az alapból abszurd, hogy mi folyik a MÁV-nál évtizedek óta. (Leginkább adófizetői pénz folyik szét, illetve a csókosok zsebébe.) Ám a mostani gyorsvonati felár bevezetésével tovább hergelik csak az egyszerű utasokat. Milyen az már, hogy mindenkinek emelünk a jegyáron kivéve a…..
  Elhiszem, hogy Rogán Antal és a fideszes gazdasági bizottsági tagok szeretik a hazánkat, de úgy tűnik, hogy a haverjaik zsebét tömni még ennél is jobban szeretik. Van a hazaárulásnak egy olyan minősített esete, ami túlmegy a szokásos határokon. A letelepedési…..
Az idei március 15-e forgatókönyvét Örkény sem tudta volna pikírtebben megírni. Egy tavaszi hóesés okozta káosz a jelenlegi magyar politikai rendszer állatorvosi lovává lett. A történések abszurditása azonban felszínre hozott olyan társadalmi jelenségeket, amik reménykeltőek a…..
Kiderült, hogy nemcsak Zsiga Marcell, hanem Szíjjártó Péter vagyonbevallásában is nagyobb vagyon-növekmény szerepel, mint azt a fizetésük megengedné. Ebből nemcsak az következik, hogy alaposan feltételezhető az, hogy vagy tisztázatlan úton voltak jövedelmeik, vagy fényevőként…..
A kommunizmus áldozatainak emléknapján mi sem lehetne méltóbb megemlékezés, mint az ügynökügyek rendezése. Miért nem képes a Fidesz kezelni az ügynökügyet? Miközben harcos antikommunizmusa az egyetlen dolog, ami összeköti a mai Orbánt a ’89-es önmagával. Talán túl sok a…..
Nyílt levél Zagyva György Gyulának Zagyva György Gyula azok után, hogy tahó módon zaklattad Osztolykán Ágit, még rám akarod kenni a gyökérséged. A veled egyívású széljobbos arcokban nem a szellemi világtalanság és a nappali sötétség a legidegesítőbb, hanem a melldöngető…..
A hallgatói érdekképviselet rendszere alapvető reformra szorul. Ha a HÖK rendszer évtizedekig (!) elvisel olyan jelenségeket, mint az önmaga jelölését elfogadó szegedi Török Márk, vagy a hallgatói csajokról táblázatot vezető Jobbikhoz közeli ELTE vezetők. Akkor ott nem rendszer…..
A totojázásnak hosszú idő után most vége lett. Annak szurkolok, hogy mindkét stratégia sikeres legyen két külön pártban, hiszen egyben csak a helyben járást okozott a két irány ütközése. Nem maga a kiválás a tragédia, hiszen az eddig minden párttal megtörtént, hanem ami…..
Egy jó hírrel kell kezdenem: most már biztos a Fidesz-bukta. Nem amiatt repedt meg a gránit szilárdságú NER, mert a kormányzás annyira kusza, mint Matolcsy szeme- és gondolatvilága. Nem is azzal játszották ki magukat, hogy Simicska minden állami pályázatot lenyúl, ami egy zongora…..
Az LMP fejlődéstörténetének felnőtt korszakába lépett: dönteni tudott. Maradt az LMP az, aminek indult. Amikor hiteles civil szervezeti vezetőként zászlót bontottunk, tudtuk azt, hogy nem lesz könnyű a politikusi lét, nehéz döntéseket kell meghoznunk. Most egy útelágazódáshoz…..
Elérkezett az utolsó előtti stáció. A pártállamnak eddig sem volt semmilyen önkontrollja, a rendszerben lévő fékeket és ellensúlyokat már régen kiiktatta. Eddig a narancsuralmi rendszer prominensei valamennyire igyekeztek igazodni az európai normákhoz, és nem köptek az asztalra,…..
A harmadik köztársaságnak vége. A negyedik most épült ki. A szereplők ugyanazok, a rendszer más. A mindenkori nyertes egyeduralommal bír, a központi hatalom korlátlan, oligarchák tartják rabságban az államot. A kérdés az, hogy csak a szereplőket akarjuk kicserélni ebben a…..
A Fidesz Magyarországot gyarmatosító hadjárata korántsem ért még véget. A gyarmatosítás új szakaszában már nem is titkolják kilétüket az államot is gyarmatosító maffiacsoportok vezetői. A gazdasági háttérbirodalom oligarcháiról az átlátszó.hu rajzolt tablót. Most…..
Lázár János kivillantotta az oligarchia-kormányzás foga fehérjét. Ha valaki csalárd módon visz csődbe céget, az ezentúl az állami szektorban lehet vezető. Teljesen jogosan, ez tiltott a magánszektorban. Ez a törvényjavaslat kiváló példája annak, mit is gondol a Fidesz az állami…..