Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Marketingmoments

175 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sok dolog történt mostanában a világban, a szűkebb környezetemben, az életemben, de a legtöbb történés csak újabb kérdéseket vet fel,  talán hamarosan újra egy válaszúthoz érek. Úgy gondoltam folytatom hát annak körüljárását, hogy milyen igazán vezetőnek lenni. Az imént egy eszmecsere során, amikor…..
Úgy tűnik nem tudok eltávolodni a vezetői léthez kötődő témáktól. Ezt a posztot inkább csak egy kis ismertetőnek szánom, mert én sem hittem volna, hogy a coach jóslata ilyen hamar valóra válik. Hát hiába, ezek a modern kori jósok... Attól, hogy úgy látszik megtapasztalom a kiégés tüneteit, még nem…..
Mióta elkezdtem írogatni a vezető szerepről, elkezdtem előszedni a régi jegyzeteimet, amik néha felsejlenek az emlékezetemben, de már nem emlékszem rájuk pontosan. Mostanában a régi, közel 100 éves könyvekből származó jegyzeteket nézem át, és úgy tűnik, ezek jó alapok a továbbiakhoz. Az is…..
Marketingmoments Nevek ereje 2019.01.17 16:15:55
Ezt az eszperenete címűre sikerült bejegyzést már többször meg akartam írni, de mindig halogattam, de amikor ma a kolléganőm kifakadt, hogy a „Tisztelt Cím!” megszólítás helyett igazán használhatna a neki, személyesen neki levelet író kedves ügyfél igazán vehette volna a fáradtságot, hogy a nevén…..
Nagyon sok éve már, hogy a Dale Carnegie könyv, a Sikerkalauz 1. a kezembe került, valamikor a lázadó tinédzserkor végén az első komolyabb vereség előtt. Nem voltam könnyű természet, de akkor ezt nem láttam és nem értettem. Később azonban nagyon hasznosnak bizonyultak az 1930-as években leírt…..
Marketingmoments Vezetői stílusok 2018.10.10 15:19:13
A blog címe ugyan Marketingmoments, de úgy döntöttem, tágítom kicsit a határait, hogy az életemet, azokat a dolgokat, amiket megtapasztalok, leírhassam nem csak a marketing terén, hanem más területeken is. Jó ideje dolgozom a közszféra és versenyszféra mezsgyéjén, lassan kicsit emelkedve a…..
Marketingmoments Amikor a blog elad 2018.04.26 12:18:41
Sok információt és módszert olvasunk, tanulunk munka közben, mert ezt másként nem lehet csinálni. De mindig a személyes történetek, a konkrét visszacsatolások mutatják meg, hogy hogyan is működik valójában. Rengeteg adatot gyűjtünk és elemzünk, de nem látunk bele sem a vásárló, sem az ügyfél fejébe.…..
A marketing terén elsősorban kis és középvállalkozásokkal, egyéni vállalkozókkal, kézművesekkel foglalkozom, ahol az egyik legnagyobb kihívás, hogy nagyon alacsony költségvetésből érjünk el sikereket. 2018-ban a Piac és profiton megjelent cikk szerint a hazai kkv-k fele aktív csupán a digitális…..
Már rég írtam bejegyzést, főként olyat, ami a kisvállakozóknak szól, pedig a munkáim általában ilyen cégekhez kötnek. Tegnap azonban felvetődött egy dolog az egyik megrendelőmnél, és mivel tartok tőle, hogy ez másoknál is probléma lehet, megosztok róla néhány gondolatot. Teljesen megértem, ha egy…..
A londoni metró utasait meglehetősen sokkolta, amikor a csúcsforgalomban a metrón, bőr ágyékkötős, gladiátor köpenyt viselő izmos, lándzsákkal és pajzsokkal felszerelt fiúkkal, „igazi” spártaiakkal találkoztak. A katonák ellepték a mozgólépcsőket, kacérkodtak a lányokkal és szórakoztatták az…..
A reklámokat sokan utálják, de sajnos nélküle egy vállalkozó sem számíthat áttörő sikerre. Így volt ez már századokkal ezelőtt is. Az alábbi kis történet is erről szól. Mark Twain (1835-1910), a neves amerikai író pályafutása elején egy folyóirat szerkesztője volt. Történt egy napon, hogy a…..
Egyszer volt, hol nem volt két kis bolt. Az egyik fővárosi, a másik kisvárosi. A áruválaszték mindkettőnél széles volt, de némileg eltérő. Mindkét tulajdonos úgy gondolta, hogy bizony a weboldal és a Facebook oldal manapság bizony szükséges. Neki is futottak mindketten. Történetesen mindkettőjük…..
Marketingmoments Énmárka sztorik 2016.08.25 15:56:57
Jelcin második választási kampányának reklámanyagához tartozott egy brosúra is, amelyben az elnök önmagát interjúvolta meg. Az egyik kérdés, amit Jelcin feltett magának, így hangzott: - Igaz-e, hogy alkoholista vagyok? A válasz: - Ha igennel válaszolnék, az nem lenne igaz. Ha viszont nemet…..
A felmérések szerint a vásárlást befolyásoló egyik legfontosabb tényező webshopoknál a kép és csak azt követi a részletes leírás. Nekem is meggyűlik a bajom a termékfotózással, mert ez is egy külön szakma, de szorgalmas gyakorlással elfogadható eredményt tudunk elérni. Érdemes a fotós oldalakon…..
Akad néhány érdekes időzítés az üzleti világban, ami ugyan nem tekinthetünk a szó klasszikus értelmében reklámnak, de bizony felkelti a közvélemény figyelmét. Ez a történet is erről szól. Bill Gates, a Microsoft cég alapító-tulajdonosa 1994 novemberében a Christe's aukciós ház árverésén potom 30…..
Egyértelműen az a véleményem, hogy játékot szervezni ėrdemes, nem véletlen, hogy a nagy márkák is élnek ezzel az eszközzel. De a játék megszervezése igėnyel némi körültekintėst, hogy nehogy kellemetlenség,  vita vagy büntetés legyen belőle. Nézzük most a Facebookon lebonyolítható játékot. Első dolog…..
Lehet, hogy a marketingesek egy része meg fog kövezni azokért a gondolatokért, amiket most leírok,  de nem baj. A vélemény szabad. Szóval a jó Facebook oldalnak van egy titka szerintem, a szeretet. Különösen igaz ez a kézműves kis vállalkozásokra, apró családi manufaktúrákra. A követőinkre ne…..
Super Magic Friend design stúdió létrehozott egy minimál stílusú brandet, a Minerals Natural Care márka részére. A termék tinédzserek és fiatal nők számára készült, 100% -ban természetes ásványi anyagokból, minden bőrtípusra. A csomagolást azok az ásványok ihlették, amelyeket a termékek készítése…..
Több kisvállalkozó és kézműves ismerősöm is van, aki még mindig gondban van a Facebook oldal elindításával és annak üzemeltetésével. Már korábban is írtam erről, Kinek való és miért üzleti Facebook oldal? című bejegyzésemben, de azóta is sokan kérdeznek, kérnek útmutatást, ezért visszatérek a…..
A névjegykártyák fontos részét képezik az üzleti életnek, a kapcsolatépítésnek. Minél emlékezetesebb és egyedibb, annál jobb. Most 15 tippet mutatunk az ötletes névjegyekre. Forrás: inspirationhut.net Ha tetszett a bejegyzés, kövess a Facebookon is: Marketingmoments..
Mostanában sok cikket tanulási segédletként raktam föl, hát most következzen a sok száraz szöveg után egy kis színes. Ötletes sajtómegjelenések a világból.   Források: blogof.francescomugnai.com funtoxin.com Ha tetszett a…..
Kiállítás/vásár egy vállalat és termékeinek bemutatására kiválasztott hely, esemény vagy más bemutatkozási szituáció, abból a célból, hogy a közönséget magához vonzza és segítségével elérje kitűzött kommunikációs céljait. Mind a vásár, mind a kiállítás egy…..
A promóciós tevékenység kivitelezéséhez a szakmai ismereteken túl "csak" egy dologra van szükség elégséges mennyiségű pénzre. A fő kérdés az, hogy mennyi az elégséges és mennyi a szükséges. Ha sikerül a két pont közötti sávot megtalálni, akkor már nem terveztünk hiába.…..
A beszerzési piackutatás a vállalat beszerzési piacairól, beszállítói partnereiről szóló szisztematikus információgyűjtés és -feldolgozás eszköze. Célja: Beszerzési piacok áttekinthetőségének biztosítása, javítása Beszerzési zavarok elkerülésének és ezzel a…..
A piac egyre magasabb követelményeket támaszt a szükségletek kielégítését célzó termékekkel és azok csomagolásaival szemben. A termékek állandóan növekvő mennyisége és változatos formákban történő megjelenése jelentős mértékben függ a csomagolástól. A feladatok az…..