Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Shebelle

0 bejegyzést írt és 445 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zsuzsanna még ugyan Magyarországon van, de nagyon elszántan készül arra, hogy a lánya után költözik Hollandiába. Ami külön megkapó a történetében, az az elszántság, és hogy próbál nem kapkodva, hanem a lehetőségeket végiggondolva dönteni. Talán ti is tudtok neki segíteni,…..
A történet ott kezdődött, hogy Narina több hosszú kommentben írta le határátkelésük történetét, ami annyira elgondolkodtató volt (nekem legalábbis), hogy sajnáltam volna, ha elvész a kommentek között, ezért megkértem, írja meg kibővítve külön posztban is. Megtette, és ezt…..
Shebelle 2015.10.12 10:07:53
@pappito: szerintem ha rá vitt volna a kényszer, elmernél. Ha már ugyanolyan veszélyes maradni, mint menni, de a menéssel még van esély egy jobb életre, míg a maradással nem, akkor mennél, mennénk....
Shebelle 2015.10.12 10:53:39
@pappito: Szerencsére, én sem, tegyük hozzá. De tudom, látom másnál....., volt aki idejében megtudta még lépni, de sajnos, aki túl sokáig várt, az nem, és "lecsúszott" nagyon. Tudom könnyű írni, de aki érzi, hogy mindig csak kevesebb jut, az próbáljon még valamiről lemondani és félretenni azt a picikét amit még tud....., de sajnos sokan hónapról hónapra egyre nagyobb mínuszban élnek.... is itt már nagy a baj.
A hét elején olvashattátok egy érdekes „párposzt” első felét, melyben a Dubaiban élő MsG írta le elindulásának történetét. Ma a páros másik fele, MsT következik, aki Németországban él és nem mindennapi körülmények között került ki. (A képekért jár neki a…..
Shebelle 2015.10.08 08:38:53
A határátkelésnek sokféle formája lehet, az egyik (és számomra rendkívül szimpatikus) az, amikor a fiatalok valamilyen úton-módon hosszabb-rövidebb időt tölthetnek el egy másik országban. Ez lehet ösztöndíj, vagy önkénteskedés. Ez utóbbinak egyik változatáról szól Bori mai…..
Shebelle 2015.09.26 08:39:36
@Zsuzsi65: Ugye ezt most nem komolyan gondolja bárki is? ha megnézzük a mai 17-eket , hát mit mondjak, némelyiknek 80éves a kondija, fizikai állapota. Sok 40-50-60éves sokkal jobb kondiban van mint gondolnák, sőt. Éppen ezért nem kéne kor alapján itélkezni. Vegyük például a csalaádom esetét. A szüleim még szinte azonos fizikai állapotban vannak velem, pedig én is sportos, nagyon jo erőnlétben vagyok...., szoval szerintem itt más lehet a háttérben.....
Valóban elveheti a motivációt a könnyebb siker, és zsákutcába vihet? Roland már néhány éve Londonban él, munkakeresésének történetét egy korábbi posztban már leírta. Most arról osztja meg tapasztalatát, hogy miért érdemes minél jobb nyelvtudásra és valódi szakmai…..
Sajátos, de sajnos nem szokatlan helyzet az, amikor valaki vegyésztechnikusként az albérletet sem tudja kifizetni Magyarországon, ezért inkább a külföldi (ahogyan mai szerzőnk, Hunfolker fogalmaz: alternatív) munkavállalást választja, esetében Németországban. És hogy mi is az az…..
Érdekes írás érkezett a Magyarország és én pályázatra, hiszen Kedves Ember egészen egy iskolai fogalmazásig vezeti vissza eszmefuttatását, melynek végén az is kiderül, szerinte Magyarország miért nem tud vagy akar szembenézni saját múltjával. Szavazni ma is a poszt végén és…..
Shebelle 2015.08.24 08:19:49
@HardPötty: ...lehet csak párhuzamot vont le az apa és a haza kapcsolatával, hozzá hasonlítva.

AMúgy van rosszabb is az alkoholistától, a józan bolond! Aki kifele elismert, megbecsült ember, de jaj annak aki a közvetlen közelében van! S az ilyen embertől mégnehezebb a szabadulás.
Shebelle 2015.08.24 09:37:57
@HardPötty: Igazad van! Én tévedtem. Heyes megfoogalmazás!
Előfordul, hogy az embert kellemes meglepetés éri bloggazdai minőségében is, ez történt velem akkor, amikor megkaptam a mai írást. Szerzője, Ödenburger ugyanis túl azon, hogy törzskommentelő, mindig tud olyat írni, ami elgondolkodtatja az embert, vagy amit akkor is érdemes…..
Shebelle 2015.08.21 10:44:22
@Bal: Köszi. Ez élő példa volt, amit a neten találtam egy ingatlanos oldalon, külföldön, Franciában. Bá akkor ez is hasraütéses alapon megy...., na azért még nyomozok egy kicsit. Mivel kalkulációt végzek a jövőbeni esedleges költségekről, hogy mire számithat az ember, mennyi költséggel kell kalkulálni a bérleti dijon felül.
Shebelle 2015.08.21 10:58:07
@skye8: Sajnos nagyon gyakran előfordul, még a médiában is.
A mai történet ismét azt bizonyítja, amiről már itt is számtalanszor szó esett: nem mindenkinek jön be a külföldi élet, még akkor sem, ha kívülről nézve ki ne szeretne jó…..
Shebelle 2015.08.13 07:20:49
@adg: Igen, ez is lehetséges és kívánom hogy találjon egy jó óvodát, iskolát....., bár kissé szkeptikus vagyok ezen a téren....
Svájci Sapka azzal küldte el a „Magyarország és én” pályázatra szánt írását, hogy kicsit más, mint a többi. Döntsétek el, hogy mennyire látja másként a dolgokat egy olyan pillanatban, amelynek nagyon erőteljes hangulati töltöttsége van, hiszen az írás úton Magyarország…..
Egy ideig gondolkoztam, milyen címet adjak a mai posztnak, és végül arra jutottam, egy igazi hétköznapi hőstörténettel van dolgunk: hétköznapi, mert nem történik benne semmilyen különösebb kaland, csak két ember próbál meg a saját erejéből boldogulni. Ugyanakkor hőstörténet…..
Sokszor felmerül ugyan az, hogyan élik meg a gyerekek a határátkelést, ám nem nagyon emlékszem olyan posztra, amely kifejezetten arról szólt volna, hogyan is élte meg egy gyerek a külföldre (vagy éppen a vissza…) költözést. Nos, Christine írásában mindkettőről lesz szó, és…..
A mai poszt teljesen rendhagyó a Határátkelő történetében, de legalább ennyire rendhagyó az is, amiről szól. Ma ugyanis Digger beszámolóját olvashatjátok a blogjából készült darabról, amit a napokban mutatott be az Örkény Színház. Nem is húzom tovább a szót, átadom neki,…..
Shebelle 2015.05.12 10:28:44
@svájci sapka (ch): ...hamár úgyis ennyi magyar van kint, szerintem megtöltenének egy nézőteret....., ha nem többet.
Miközben a kormány nagy csinnadrattával újabb programot indít a külföldön élők hazacsábítására, a kép finoman szólva sem ilyen egyszerű. A mai írás szerzője, Tomeepapa 9 év franciaországi élet után érezte úgy családjával, hogy talán érdemes lenne megpróbálni ismét…..
Shebelle 2015.04.30 08:07:19
@Kozsdine Krisztina ( Alsace,France): Ennek örülök! :)
...nem tudom váltott e iskolát emiatt a gyermek vagy csak egy iskola után vonták le a tapasztalatot, de megtörténhetett hogy igy volt.

Zavard el a ködöt, nem tesz jót az egészségnek :) , de megértem.
Nagy örömömre sorra érkeznek az írások a „Magyarország és én” pályázatra (mindenkit bátorítanék, hogy írjon!), úgyhogy ma közre is adom az első írást. Judittól érkezett Londonból, és mint ő is írja, nem tartozik a tipikus határátkelők közé. Mielőtt belevágnánk,…..
Lassan letelik az önkéntesség időszaka Kisvárosinak Olaszországban, így ideje levonni a következtetéseket és kitalálni, hogyan legyen tovább. Két előző posztját itt és itt olvashatjátok. „Előre szólok, ez a poszt minden lesz csak összeszedett nem. Megpróbálok válaszolni…..
Shebelle 2015.03.31 17:01:31
@tanato: Szivesen. ja és Martin-on is van, csak az nem tudom mi magyarul, mi még csak szlovákul tanultuk a neveket földrajzorán.... :(
Shebelle 2015.03.31 17:02:08
@wuaaa [nor]: megelőztél :)
Shebelle 2015.03.31 17:18:05
@wuaaa [nor]: igazán rendes tőled :) , de én sem tudtam, csak hirtelen bevillant :)
Múlt héten nagy sikert aratott Örs posztja Alaszkából, amelynek megígértem a folytatását. Miért ne kezdjük a hetet az alaszkai kalandok folytatásával. Ha valaki nem olvasta volna az első posztot, a figyelemre méltó fotókkal, az itt megteheti.  Fairbanks, a város Fairbanks az…..
Eddig csak blogajánlóban találkozhattatok az Alaszka Anatómiája blog szerzőjével, Örssel, aki most posztot is írt nekünk, amiből rögtön két részt csináltam, hogy minél jobban kiélvezhessétek az egzotikus tájat, amelytől mackós romantikája ellenére nem áll távol a…..
Merüljünk el Egyiptomban, az egészen apró részletekben, a közel-keleti bidétől, az érzelmek kifejezésén át, a nyaktörő közlekedésig, Timi segítségével, aki országfelelős és rendszeres szerző, többször is írt az országról korábban. (Még itt és itt.)Lássuk a…..