Regisztráció Blogot indítok
Adatok
a nagy levin 2

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gasztroforradalom van, a séfek pedig a tábornokai, díszes egyenruhában, délcegen figyelik a küzdelmeket. Már csak a tévében pózolnak, mindig mosolyogva, hófehér séfkabátban, dél körül mennek dolgozni, belekóstolnak kicsit a kollégák főztjébe, aztán egy pohár champagne-nyal a kézben elkezdenek…..
a nagy levin 2 2014.03.07 10:00:25
@Borbíró Andris:
"Egyáltalán hogy lehet felvenni egy jó szakácsot? Mit kell nézni?" - séfre gondolsz, nem?
Szerintem írass vele étlapot. Nem nagyot, nem részleteset, de a fő irányai látszódjanak. Ez sok mindent elárul. Vannak-e egyéni ötletei; milyen alapanyagokból szeretne dolgozni, ezek hogyan rendszerezhetők; tippelhetsz, hogy mennyire biztos a beszerzésük, és így mennyire tarthatók az eladási árak...én ezen rugóznék. Jah' és milyen hajlandósága van a tréningekre, képzésre, hogy átadja a tudása egy részét a munkatársainak? Ha semmilyen, akkor csak egy mogorva üvöltözős "kocsog" a jelentkező...én nem venném fel.
Határátkelő Hétfői Klubsarok 2013.07.29 11:00:00
Új hét, a régi rendszer, azaz ezen a héten is itt a Klubsarok, a hely, ahol beszélgetni, vitatkozni lehet a nem kommentelhető archív posztok kapcsán. Ma Németország, Finnország és Izrael a három úticél, nekem pedig nem is maradt hátra más, mint hogy jó beszélgetést kívánjak.…..
Augusztus közepén lesz két éves a Határátkelő, nemrégiben volt egy éve, hogy itt vagyunk az Indexen, és e két dolog egyenként is számvetésre késztetett a blog jelenével és jövőjével kapcsolatban. A számvetés eredménye egyfelől az, hogy örvendetesen nagy a közösség, sok a…..
Talán elég is, ha annyit írok a mai poszt elé, hogy szerzője Sámán (korábbi posztjait itt, itt és itt olvashatjátok el), aki ezúttal is egy nagyon érdekes írást küldött. Igaz, sámáni hosszúságú, de érdemes elolvasni, mert nagyon jól világít rá arra, hogyan is állnak hozzá…..
Ma ismét egy szigetországi poszt a soros, de azt gondolom, hogy az igazi üzenete nem korlátozódik Angliára. Tetszik, hogy Istvánék egyszerűen azért költöztek Londonba, mert szerették volna kipróbálni magukat és úgy gondolták, az, hogy uniós polgárok, jelent is…..
Megfigyeltem (így bőven több mint 600 poszt után nem nagy kunszt, persze), hogy érdekes hullámokban jönnek az írások, mintha egyik vonzaná a másikat, így aztán ma megint egy angliai történet következik. Számomra Róbert írásának a vége volt a legérdekesebb, amikor arról ír, a…..
a nagy levin 2 2013.05.06 17:13:24
@Eiknarf:
Talán....
Azért a sok parasztnak, erről a visszaköpködésről kéne már leszokni...
Előre szólok, hogy hosszú lesz a mai poszt, de feltétlenül érdemes végigolvasni, mert nagyon érdekes szemszögből, nagyon érdekes tapasztalatokkal világítja meg Sámán (akinek előző írását itt olvashatjátok) az angliai munkavállalás tapasztalatait. Mintája 27 emberi sorsot,…..
a nagy levin 2 2013.04.07 08:48:40
@Saman:
Szeretek főzni és szakács vagyok? Ennyi elég volna Londonban? A leírtakat nem kétségbe vonva én azért "karcosabb" sztorikat hallottam...
a nagy levin 2 2013.04.09 14:35:30
@hothead: Hali :)
Hát, itthonról. Hamarosan megyünk Ausztráliába körbenézni pár hétre. Ez kb. május vége, június eleje lesz. Kaptunk egy meghívást, egyik barátommal együtt, mintegy fél évvel ez előtt...megközelítőleg akkor, amikor utoljára jártam itt. Elsőre persze nemet mondtunk, aztán, több és több infot kaptunk. Most ott tartunk, hogy elutazunk és megnézzük, körülnézünk, tájékozódunk. (Elsősorban cégalapítás, vásárlás, résztulajdon szerzés - ezek feltételei, követelményei, adminisztrációs teendői) Ez a neten nem nagyon megy...legalább is elég kuszák az infok. Ha kapok, akkor is elég lassan kapok válaszokat, és rengeteg az ilyen-olyan közvetítő cég, meg az ügyvéd. Szóval, sztem ott kell lenni, megnézni, megkérdezni és csinálni; másképp nem megy. Ha nem úgy jönnek össze a dolgok ahogy elképzeltük, semmi gond, nyaraltunk egy jót. Mert persze visszük a családot is...
a nagy levin 2 2013.04.09 16:16:13
@hothead: Hát, ja. Közelebb nem volt. Meglátjuk:).
Ha megadod a privát mailedet, megírom.
Kisebb csend után ismét jelentkezett egyik legrégibb szerzőnk, Hothead, egyenesen Ausztráliából. Azt gondolom, mai írása kifejezetten nyugtatólag hat majd, és méltó lesz egy nyugodt és kellemes hétvégi naphoz. Ráadásul az is kiderül belőle, le kell-e szállni a bringáról, ha…..
a nagy levin 2 2012.11.06 15:31:42
@hothead:
Még szép, hogy gratula:)!
Nem nagyon járok már ide, kicsit unalmasak lettek a posztok....vagy engem nem érdekelnek, vagy nincs időm; szóval valamelyik.
Meg úgy általában elég gáz lett itthon a helyzet.
a nagy levin 2 2012.11.07 17:59:55
@hothead:
Hát, ja....minden elképzelhető. Van az a helyzet, amikor életszerűnek tűnhet ez a megoldás....
Ha így lesz, ígérem megírom:)
Talán furcsa ilyet írni egy blogposzt előtt, de igazi fejlődéstörténetet olvashattok ma. Bevallom, nekem nagyon tetszett az írás, mert nagyra becsülöm, ha valaki képes tanulni a kudarcaiból és más emberré válni általuk. Miként ez Annával is történt. TROLLFIGYELŐ: Trollt…..
A mai poszt kissé rendhagyó lesz, és inkább vitaindító jellege van – de néha ilyen is kell. Iván ugyanis arról írt, hogy amikor külföldi munkáról van szó, miért elégednek meg oly sokan a legegyszerűbb munkákkal, miért nem törekednek többre, jobbra? Még egyszer: az írás…..
a nagy levin 2 2012.09.11 09:16:53
@tableno:
..."londoni mosogató" sztereotípiát....
Nem csak mosogató, hanem minden szutyok feka munka, amit itthon nem végeznének el a büfészakokon képzett diplomásaink. Kint rendben van, mert mindenki (nagyon sokan) ezt csinálják, nem tűnik fel. Ő dolguk.
Ismeretségi körömből bődület-sokan dolgoznak kint: döntő többségben mosogatnak, takarítanak, segéd-munkáznak, meg hasonlók. Ez ám az élet!...nem sztereotípia.
Sajnos az alább olvasható írás igazságtartalma erősen megkérdőjelezhető. Szerzője a kommentekben felmerült kételyekre, kérdésekre napok óta nem válaszol, az email-címét, melyen keresztül a kapcsolatot tartottuk, megszüntette. Sajnálom a történteket, elsősorban azok miatt,…..
a nagy levin 2 2012.08.29 17:27:16
@bpetya75:
Bakker!
Norbi gyerek kamuzott? (Csak a posztot, meg az utolsó 30 hsz-t olvastam.)
Én rendesen benyaltam és már vettem volna a jegyemet Norvégiába. De hát maradok...
Mielőtt a mai posztot felvezetném, egy gondolat erejéig hadd emlékezzek meg arról, milyen jeles nap a mai a blog életében. Ugyanis egy évvel ezelőtt indult útjára a Határátkelő, azaz születésnapot ünneplünk. Nem szeretném túlragozni, csak egyszerűen megköszönni nektek azt a…..
a nagy levin 2 2012.08.16 18:31:52
@Chicano:
"..mindig elég jó fizetésnek számít amit ezeknél a hazai multiknál lehet keresni.."
- szerintem elmebeteg vagy.
a nagy levin 2 2012.08.16 19:30:03
@Chicano:
"...Kb a kétszeresét keresem annak amit a posztíró...."
Posztírónk gyári melós, ahogy az írásból kiveszem. Itthon kb.80e Ft-ot keresne. Te, - gondolom - nem gyári melósként keresed a kinti fizuja dupláját. Egyébként meg mindegy.

A poszt egyébként nulla, bár az egyszerű stílusát bírtam.
a nagy levin 2 2012.08.17 08:45:21
@hothead:
Evvel nincs is gondom, csak ugye az almát az almával. Még jó, hogy egy hazai multinál a topmanager többet keres, mint egy németországi bevándorló gyári melós :).

@bpetya75:
"Egyszerűen a hétköznapjaimban megélem azokat a dolgokat, amik élhetővé teszik számomra az életet." - ezt nagyon szépen mondtad Pedró ecsém! Én is kiteszem majd a zászlót a tiszteletedre:D
Mi jut eszetekbe Hollandiáról? A kerékpárok? A kávéházak? A tulipán? A sör? Mai szerzőnk, Hothead régi írónk és kommentelőnk, egyike a legrégibb törzstagoknak (aki egy ideje már követi a blogot, az biztosan emlékszik a Hollandián keresztül Ausztráliába költöző…..
Érdekes írás a mai, mert szerzője, Ádám úgy ment ki Angliába, hogy a szakmájában fog elhelyezkedni és ebből nem is engedett – no és persze a megfelelő anyagi háttér is a rendelkezésére állt.. Két hónap után úgy tűnik, megérte ragaszkodni az eredeti…..
a nagy levin 2 2012.08.09 07:10:56
@Mirjam2:
Nyilván látszat-valóságban éltek. Könnyebb így bemagyarázni magatoknak, hogy mennyire bírnak benneteket és milyen sok barátotok van. Ez egy ilyen világ, majd nyilván később rájössz magadtól is.
a nagy levin 2 2012.08.09 08:13:20
@tilmir: Nem "éltem", dolgoztam. 4 év, 1 hónap, 19 nap. Nettó, a szabadságokat nem vettem bele.
@mommmmo:
...felfedezed, hidd el.
Tényleg, felmondási idő letelt? Mentél az Ember után a búrokhoz?
a nagy levin 2 2012.08.09 08:58:03
@tilmir: @hothead:
Helyén kell ezt kezelni. A kollégákkal nagyon jól kijöttem, néhánnyal a mai napig kapcsolatban vagyok...de ennyi. Többnyire egyszerű érdekkapcsolat volt, aminek a pénz a mozgatója - legalábbis részemről. Tiszta ügy elég jól működik. Érzelmek, barátság, más kultúra...stb. - ebben az esetben szerintem csak a felszín, önámítás.
Amikor egy család gyerekekkel vág neki a külföldi életnek, az egyik legfontosabb kérdés az iskolai beilleszkedés. Különösen nehéz lehet a helyzet, ha nyelvi nehézségek is adódnak, márpedig általában ez a helyzet – még szerencse, hogy a gyerekek gyorsan tanulnak és…..
a nagy levin 2 2012.08.05 11:32:44
@padlas:
Ez egy nyitott fórum. HÁ átjött mert többen látogatják és valszeg jobb biznisz. Minek a folytonos szűrés? Vélemények jönnek mennek, stílusok keverednek. Pont nektek, liberális mindent elfogadóknak kellene ezt jobban tolerálni, nem?

Léteznek viszont zárt fórumok, ahol reg. alapján lehet belépni és megteremteni az általad vágyott langy-akolmeleget. Létre kell hoznod egy ilyet és azt engedsz be, akit szeretnél.
a nagy levin 2 2012.08.05 19:45:35
@Szaffi91:
Totál fölöslegesen írtad le a "anyamentegető posztodat". Nagy büdös igazságérzet ide, vagy oda, aki tehetetlennek, gyávának, ingyenélőnek...stb. tart, az még jobban annak fog, aki pedig már lelépett az nyilván rajongótok.
Ez egy nyitott fórum: aki kiáll a sarokra, ne csodálkozzon......

Egyébként meg a ti sorsotoknál létezik igen sok rosszabb, akik nem nyavalyognak itt hangosan és nem lépnek le magyarázkodva és magukat mentegetve.
a nagy levin 2 2012.08.06 06:51:29
@Szaffi91:
Tapasztalatcsere, mások véleménye és persze esetenként szórakoztat.