Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mommmmo

0 bejegyzést írt és 1199 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kovács András Péter, Janklovics Péter és Lovász László paródiafilmje tegnap délután még csak szórakoztató volt, tegnap este 11-re meg rögvalósággá vált, hiszen a kb. 12 000 forintból forgatott (UPDATE: KAP jelezte, hogy a költsége 0 azaz nulla forint volt) vicceskedésben nagyjából minden benne volt,…..
mommmmo 2017.07.15 14:24:48
@Rot:
A forintszámlálónak semmi értelme, ha a költségek egy részét már pár napon belül behozza a megnövekedett turisztikai bevétel. Egy fejlett országban pl erről készülne ELEMZÉS nem ez az egybites számlálósdi menne.
Nálunk azonban nem készül ilyen, és igény sincsen rá, mert senki nem hinne a hitelességében, meg amúgy is, a sárdobálósdi érdekesebb, mint az igényes elemzéssel alátámasztott vita.

Ez van. Ezért nincs normális ellenzék, mert az egész közélet és a társadalom túlnyomó többsége is ezen az egybites szinten ketyeg, és Orbán jobban vezeti a nyájat mindenkinél.
Gileadban szívás nőnek lenni, ez fix. Ha termékeny van, akkor vérvörös ruhás, apácafityulás Szolgálólány leszel, és szülsz az arisztokráciának. Ha nem, akkor Márta leszel, egyfajta házvezetőnő, szürke zsákruhában takarítasz és főzöl, azaz töltöd be a női princípium többi részét, vagy meddő feleség…..
mommmmo 2017.05.03 22:13:34
@tregards: A filmet nem láttam, de magáról a helyzetről van véleményem... a meddőség: Persze, nő a meddőségi arány, csökken a férfiak spermaszáma, stb. De ugyanakkor a csecsemő és gyermekhalálozás olyan mértékben csökkent, hogy mégiscsak hatékonyabban szaporodunk mint a történelmi időkben. Pár 100 éve egy nőnek kb konstans terhesnek kellett ahhoz lennie, hogy jó eséllyel legyenek unokái, de pl ha a királyi családok geneológiáit olvasgatjuk, akkor kiderül, hogy gyakran még ez sem volt elég. Akkor mi lehetett az egyszerű embereknél?
Szóval nem hiszem, hogy ez a fenyegetés realisztikus, hiszen épp ezt hagytuk magunk mögött.
mommmmo 2017.05.04 07:14:57
@Colonel H. Stinkmeaner: kevesen tudják, de a fertilitási ráta MINDENHOL csökken. A muszlim országokban és Afrikában is. A legtermékenyebb országokban korábban volt átlag 8 gyerek per nő, most átlag 6. És ez ott is minden generációval csökken. Tehát nem kell itt apokalipszist kiáltani, valszeg annyi lesz, hogy náluk 100 évig tovább tart majd a pozitív szaporodási ráta, mint a fejlett világban. Néhány kivételesen hírhedt országot leszámítva mindenhol egyre több nő tanul, mert ez a szülőgépesdi mindenhol elavulóban van már, a modern technológia mellett. A vallás tökmindegy, az mindig a társadalmi igényekhez alkalmazkodik, lásd a kereszténység alakváltozásait. Erre az iszlám is képes lesz, hallottam már olyat, arab vezető szájából, higy "az igaz muszlim nő tanul".

Az igaz, hogy ez az egész egy civilizációs luxus, mert ha megint lenne nagy gyermekhalálozás, járványok meg férfiakat tizedelő hábirúk, akkor megint az lenne, hogy a nő legértékesebb része a petesejtje, amely közösségi tulajdon, és semmiképp sem a termékeny korba lépő süldőlányé. Ez mindig is így volt primitiv körülmények között. Mondjuk az állatvilágban épp nem, ott gyakoribb a matriarchátus. Szerintem akkor kezdett ez így lenni, amikor a nehéz szülések/ fejletlen újszülőtt probléma miatt a szaporodás nehézkessé vált az őseink számára.
1. Hidegen eszik a levest, hidegen isszák a kávét. Lehetséges, hogy a szülés ennyire erős ízlésformáló? A húsleves már csak úgy esik jól, ha állva bekanalazzák a kihűlt levet, néhány, félig megrágott répamaradékkal. Forró, habos kávé? Ugyan! Az anyák a langyos feketére szavaznak. Villámgyorsan fel…..
mommmmo 2017.03.08 06:59:03
Imádom a lányomat, de azzal indultam neki az egésznek, hogy nem fogok az egészből óriásprojektet csinálni.
Pont azért, mert az én anyám azt csinált, a születésemmel megszűnt individuumként létezni, és ANYA lett így aranyozott nagybetűvel. Folyton ugrált, folyton szenvedett. Mi gyerekek persze soha a bokájáig fel nem értünk a nagy anyaságának. Most is állandóan aggódik értem, így hogy már 40 is elmúltam, nehogy véletlenül elhigyjem, hogy normális felnőtt lettem. Peche van, mert elhiszem, annak ellenére, hogy 2havonta tudatja velem az ellenkezőjét.

Szóval kissé utálom az efféle ANYASÁG hülyeséget. Mintha nem az élet része lenne, már pár millió éve, hanem valami MISSZIÓ.

A forró kávé és leves jár nekem, mert attól töltődöm fel. Sőt még az aerobik is.

Utálom ha tele van mindkét kezem, de ha már gyereket akartam, ezzel jár.

Eszembe sincs elpityeredni a heti 5 kéznyomásos ajándéktól.

Hétvégén sincs eszem ágában sem korán kelni, hogy 12 órán át színezgessek a lányommal. Együtt durmolunk (egy ágyban) amíg lehet, aztán szervezek neki valami tartalmas programot, ahelyett, hogy az anyai szeretetemben puntyolgatnám: a legjobb opció így ovisan az egyéb gyerek társaság.

A lista többi tagja jöhet. De azért remélem, a listát író a gyerekére is gondol azért a saját ANYASÁGA mellett, mert úgy tapasztalom ez néha már nem is megy együtt. (Mármint az aranybetűs ANYASÀG , meg a gyerek, mint emberi lény alapvető tisztelete.)
Egyedülálló anyaként még ott sem könnyű az élet, ahol az ember körül szoros a családi-baráti háló. Hát még külföldön, ahol sokkal kevesebb a segítség, és jobban magára van hagyva az ember. Mai szerzőnk, Orsi szíve szerint visszaköltözne Magyarországra, ugyanakkor fél…..
Akik az elejétől követik a blogot, minden bizonnyal emlékeznek még Lobelt Ledfoldra, aki az első időszakban több nagyon jó és szórakoztató posztot is küldött (aki nem emlékszik, az itt, valamint itt és még itt is felfrissítheti emlékezetét - érdemes el- vagy újraolvasni!). Nos,…..
mommmmo 2014.06.05 08:13:46
@pappito: az elet nem csak penz, es a tarsadalom minosege szerintem hatassal van mindenkire, a piramis legtetejen is.
Egy nemreg olvasott Economist cikk pl Kinarol: a szocialista magantulajdon hianya pl azt jelenti, hogy a parasztokat ellenszolgaltatas nelkul ki lehet tenni a foldjukrol, foldonfutova, ezert olyan alacsonyak a telekarak, ahova aztan boszen epitkeznek, gyakran, csak hogy uresen alljanak az epuletek, mar jo nagy az ingatlanlufi... Szerintem az effele dolgok kozvetetten hatassal vannak mindenkire, lasd nekem a kozel keleten is konstans emelyito hanyingerem volt a vendegmunkasok helyzete miatt, hiaba kerestem tobbet, mint Nyugat Europaban.
mommmmo 2014.06.05 20:15:50
@zöldeketbeszélek: koszi, majd elolvasom, szeretem az ilyen jellegu konyveket. Nekem a leginkabb kortars a Testverek volt, Yu Huantol, nz is nagyon jo, az ember a felet vegig sirja, a masik felet vegig rohogi, ja es ugyanakkor elamul megint azon, hogy hogy tudtak ezek meg a sztalinizmus szemetsegeit is megfejelni egy jo par extraperverz agyament csavarral a sajat "kulturalis forradalmuk" alatt. Az alapmu meg ugye a 3 hattyu szinten arrol az idoszakrol.
Labdarúgó-világbajnokságot rendez, a fűtést jóformán csak hírből ismerik, a KRESZ egy vicc, a legbiztonságosabb ország egyike, szegény Malacka viszont a cenzúra áldozata lett – mi az? Hát persze, hogy Katar, ahonnan Diana küldött posztot. Kilátás a házunkból, toronyház a…..
mommmmo 2014.05.29 16:24:43
@NemZsolt: ez igaz. a megoldas az, hogy kommunikalni kell.

Amugy a kozlekedesi moral tenyleg katasztrofalis, de ha mar egybeutkoztetek, jellemzo, hogy a karambolozo felek egy kezfogassal kezdenek. (ha tudnak mozogni). Lasd en is vegighuztam valakinek a kocsijat a parkoloban kezdo vezetokent, es meg o nyugtatgatott, hogy ne boruljak ki teljesen. Na jo az nem emirati volt szerintem, de mindegy.
mommmmo 2014.05.29 17:19:48
@NemZsolt: ez igy van, de pl a munkahelyen egy depresszios idegbeteg csajt kiveve, a tobbi mind nagyon kedves ember volt. Igaz az altalanos lokottsegi rata toronymagas kozottuk.
Európa-szerte lezárult az európai parlamenti voksolás, Magyarországon még soha ilyen kevesen nem mentek el választani, holott Brüsszelben rengeteg olyan döntés születik, amely hatással van a tagországokban élők mindennapjaira. Úgyhogy van min elmélkedni, a mai is egy ilyen…..
mommmmo 2014.05.26 22:26:45
@mommmmo: igazabol az en nezopontombol, a partoknak csak eletciklusuk van, es nem elveik. (legalabbis tulnyomo tobbseguknek).
mommmmo 2014.05.27 21:05:32
@bpetya75: szerintem a nemzetkozi nagypolitikaban nagyobb az osszefogas, mint ahogy neked lejon Magyarorszagrol nezve. A nemzeti erdekekert folyo pszeudo harcok tenyleg csak a belfoldi porondokra szant musor reszet kepezik. A politikai es gazdasagi hatalom valoban osszefonodik, es a multi nagyvallalatok elemi erdeke a nemzetkozi stabilitas es a globalizacio. Amely feltetelezi az osszefogast is.
mommmmo 2014.05.28 12:52:03
@bpetya75: te most Magyarorszagrol beszelsz vagy Europarol? Miert nem latszik Europaban az osszefogas? Az Euro, amely egy elegge balfek koncepcio kereteben lett bevezetve (kozos gazdasagpolitika hianya) tulelt egy sulyos gazdasagi valsagot. Szerintem ez egy kezzelfoghato eredmeny. A szethuzas pedig leginkabb csak a szovegeles es hepajkodas kereteben nyilvanul meg, cirkusz a nepnek.

Ha a magyar helyett valamelyik szinvonalasabb nemzetkozi median keresztul figyelned az esemenyeket, kevesbe tunnenek hulyenek az emberek. Szerintem.
Az eheti blogajánlóban egyfelől elmélkedünk azon, mi a különbség a svéd és a magyar élet között (és ez nem feltétlenül, vagy talán nem is elsősorban csak az anyagiakat illeti), aztán ügyet intézünk Ausztriában, végül pihenésképp ellátogatunk Chilébe, egészen pontosan…..
mommmmo 2014.05.25 15:58:00
@tableno:
Gondolom ez a mostani szervezes arra megy ki, hogy a haveroknak menjen a penz az oktatasi cegnel.

Na marmost, szerinted aki mar a pszf-rol is valogatas utjan kerul be a programba, annak kell az a 300 ezer forintos tanfolyam, egyedul nem tudja megtanulni????
mommmmo 2014.05.25 18:33:58
@cougarcat:
En ugy vagyok Ellennel, hogy annak ellenere, hogy nem explicit szexualisan, gyakran olyan mozgasokat meg gesztusokat produkal, amit egy hetero no sosem tenne..
Az elejen nem is tudtam, hogy leszbikus, de mar akkor is azt gondoltam, hogy ez borzalmas, sot, mikor megtudtam a leszbikussagat, ez mondhatni megnyugtatott, hogy ok, legalabb nem egy hetero no csinalja ezt.

Es ez annyira zavar, hogy a poenjaira mar nem is birok odafigyelni. Ez az egesz termeszetesen nem az o hibaja, csak szimplan nem jon be nekem, jo, hogy masoknak meg igen, oszinten mondom. Biztos csak en veszitek azzal, hogy ennyire erzekeny vagyok erre es igy lemaradok a poenjairol.
Mai szerzőnk. Dávid két hónapja már írt egy bemutatkozó posztot (aki nem olvasta volna, az itt pótolhatja, érdemes!), amit nagyon szerettetek (én is), úgyhogy most örültem, hogy némi unszolásra megírta kicsit részletesebben is, hogyan sikerült munkát találnia Angliában, egészen…..
Tegnap azt ígértem, hogy egy virtuális párbeszéd első felét olvashatjátok, ígéretemhez híven ma itt az „ellenposzt”, melyben Egy boldog magyar nevű szerző arról ír, szerinte miért is jó ma Magyarországon élni, és miért nem jó elmenni. (A tegnapiak fényében kíváncsi…..
Bizonyos szempontból egy virtuális párbeszéd első felét olvashatjátok ma. Iván korábban írt már a blogra, nem kis vitát kavarva, most újabb írást küldött arról, hogy szerinte mi a legnagyobb gond ma Magyarországgal. Lássuk. „Nemrég írtam egy posztot az angliai…..
mommmmo 2014.03.31 22:45:42
@charlieharper [seoul, south korea]: persze, ez nyilvanvalo. De a svajci bankos hitelben a bankok KIHELYEZTEK svajci frankban, vagyis annak megfelelo forintban. Svajci frank felment, torlesztoreszlet felment, bankoknak nyereseg. De mivel nyilvanvaloan hedgeltek a hitelt, tehat ok is VETTEK fel svajci frankban hitelt, vagy vasaroltak megfelelo derivativot, nem volt nyereseg. Nem??? Epp arrol van szo, hogy csak a megnovekedett torlesztoreszletbol tudtak finanszirozni a sajat ellentetes iranyu ugyleteiket.
mommmmo 2014.03.31 23:05:40
@charlieharper [seoul, south korea]: swap vagy hedge, a lenyege ugyanaz:) semlegesitik az arfolyammozgast. Abban igaza van favagonak mindenkepp, hogy a bankok sem jartak el megfeleloen, hiszen bar a hitel a svajci frankhoz volt kotve, a jelzalog fedezet erteke nem.
A jelzalog erteket meg nem igazan szoktak hedgelni. Szoval minden eppeszu penzugyes lathatta volna, hogy ez a konstrukcio extrem arfolyammozgasok eseten nem ok, mert a kintlevoseghez kepest picire zsugorodik a fedezet erteke, de gondolom tojtak ra.
Amikor megérkezünk egy országba, jó esetben ismerjük a nyelvet (még jobb esetben ezt nem csak gondoljuk, hanem így is van), ugyanakkor - hacsak korábban nem volt mélyebb kapcsolatunk az adott társadalommal, kultúrával - könnyen érhetnek minket meglepetések. Például az, hogy nem…..
mommmmo 2014.02.08 21:10:05
@Mirjam2:
Szerintem arrol van szo, hogy vannak arabok akik ezzel a teves dologgal viccelnek, qrva unalmas, de sajnos ennyi poen telik toluk

Es vannak magyarok, akik meg annal is hulyebbek egy fokkal es azt hiszik ez nem vicc.
mommmmo 2014.02.09 13:39:29
@tanato: nagyon vicces az UAE cikk tanato,
El tudom kepzelni, ahogy a nem szoptato nok egy cellaban ulnek az UAE-ben az illegalis kocsimosokkal:))
A mai történet számomra (és a szerzője, Alex számára is) azt bizonyítja, hogy érdemes mindent beleadva, keményen dolgozni, mert lehet előrejutni. Alex és párja két éve élnek Angliában, most pedig nagy lehetőség előtt áll. Hogy mi is az, a poszt végére kiderül. Mielőtt…..
mommmmo 2014.02.05 23:17:17
@shakti_rom: 4-evig huztam.
Amit az emberi eroforrasokrol irsz egyetertek..
De ugyanakkor ugy latom, hogy minden attol fugg, milyen az adott orszagban a szervezettseg es a kozossegi kultura, es hiaba vannak nagyszeru egyenek, ha a hatekony egyuttmukodesnek nincsennek hagyomanyai, akkor lehet akar minden masodik embernek 150-es IQ-ja, cseszhetik.
En pl ugy latom, hogy speciel az emirsegi araboknak tok jo a kozossegi kulturaja ahhoz, amit akar 50 eve is csinaltak, hogy beduinkodjanak a sivatagban. De ma mar mas idok jarnak, es meg fogjak szivni ezzel a tarsadalommal. Mas arabok meg mar most szivnak az idoszerutlen tarsadalmukkal.
Mi magyarok meg a feudalista tarsadalmunkkal szivunk, persze mas szinten.
Szoval en ugy latom, fejlodik a vilag, meg a technologia, meg az emberi tudas, de az emberi tarsadalmak az elobbieknel lassabban fejlodnek, es minel nagyobb a kulonbseg a ketto fejlodesi uteme kozott, annal nagyobb a szivas. Diohejban. A nemetek meg japcsik kulturaja alapbol kompetibilis volt a modern vilaggal, na persze nalunk nem is a WWW2 utan kezdodott el az ipari termeles.
mommmmo 2014.02.05 23:18:55
mommmmo 2014.02.06 17:09:08
@zöldeketbeszélek:

Igen, bar Afrikaval kapcsolatban nem vagyok annyira kepben. De szerintem ott is affele torzsi rivalizacios tarsadalom van, ami az eroszak melegagya. Hiaba volt a feketeknek anno egy "kiralya" igazabol o csak a sajat torzset, klanjat kepviselte, minden valoszinuseg szerint. Mint ahogy az arab vezetok nagy resze is, meg mindig. Es az a baj, hogy egy ilyen tarsadalomban meg azt sem mondhatja nyugodt szivvel az ember, hogy "letojom a politikat", mert az egyen tarsadalmi helyzetet nagyban az hatarozza meg, hogy a torzse, klanja erdekcsoportja mennyire befolyasos a rendszerben.
Amugy a rendezett hazassagok is ezert vannak, nehogy mar valaki csak ugy tetszes alapon hazasodjon, es osszezavarja az erovonalakat.
En nem tudom, hogy ilyen torzsi rendszerben hogy lehet bekeben elni manapsag, es azt sem, hogy hogyan lehetne felszamolni, amikor annyira melyen gyokerezik a kulturaban es annyira mindennek az alapja.
Amugy most lehet, hogy a rasszizmust surolom, de szerintem az is benne van a pakliban, hogy ezeknel a sivatagi meg afrikai torzseknel meg 50 eve is a legnagyobb harcosnak volt a legtobb felesege meg gyereke, az terjesztette a genjeit, aztan szerintem kisse magasabb az atlagos tesztonteronszint mint mashol.

Pl epp egy afgan iro onvallomasaban olvastam az arab "haborus turistakrol",akik elozonlottek anno Afganisztant, de most ugyanazt csinaljak Sziriaban.

Jo, van egy kis balhe, valahol le lehet ereszteni a tesztonterongozt, menjunk harcolni Sziriaba a "szabaditsuk fel elnyomott szunni testvereinket" zaszlo alatt.
Mindenhonnan odagyultek a tesztonteron overloadban szenvedok Tuneziatol Szaudi Arabiaig, es ok lovoldoznek a kormanyerokre, ezert is van az, hogy az ilyen konfliktusoknak egyszeruen sohasincs vege.
Es ezzel nem azt allitom, hogy az atlag egyszeru ember ezt elvezi, de eleg, ha a 10% igen, es teret is kap hozza.

Indiaban mar kabe 4000 eve irtja az ilyen kemenytokueket a "civilizacio", ezert is vannak csendesebben, hiaba van ott a puskapormix jonehany eleme szinten.
Az utóbbi egy évben megnőtt a Bécsbe kitelepült magyarok aránya, még statisztikailag is kimutathatóan, ami új szituációkat is teremtett – írja mai szerzőnk, Barna, akinek posztja alighanem kavar majd némi indulatot. Igen, az Ausztriában élő magyarok egy típusáról írta meg…..
mommmmo 2014.02.06 16:45:07
@Mirjam2: Nem tudom, velem ilyenek sohasem tortentek. tenyleg nem.
Szerintem akkora balfeknek tunok, hogy senki fel nem feltetelezi rolam, hogy tudnek segiteni.
De jo ez igy nekem.
Tamás egy londoni munkára kapott évi 60 ezer fontos fizetéssel ajánlatot. A dilemmája a kérdésben felvázolt „elfogadjam-e?", amire persze az ember első reakciója, hogy „naná!". Ugyanakkor a poszt végére kicsit jobban belelátunk a szempontjaiba és talán a válasz sem lesz ilyen…..
A közelmúltban meglehetősen nagy vihart kavart Norbáj két Ausztriáról szóló posztja (aki még nem tette volna, itt és itt elolvashatja őket). A kialakult vitára reagálva született meg a mai poszt, melyben Viktória a saját kezdeti hányattatásaikat írta meg. Nem akármilyen…..
mommmmo 2014.01.31 20:28:21
@diggerdriver: de annak talan lehet nemi ertelme, ha van akkor segitenek rajta nem? De va valakinek kicsi a melle akkor mi van, kap szilikoncicit a szocialista allamkasszabol? (szerintem senki nem kapott)
mommmmo 2014.01.31 21:25:57
@Kövérmadár [swe]: na de ha nektek kellett menni a dokihoz, azzal mi a baj??
Hozzank a doki jott ki, es kis fos csoportokban meregettek meg mindenkit, ugy, hogy mindenki tudott mindent. Most is tudom kinek volt az osztalyban a legnagyobb, a feleseget is ismerem azota, bar nem gratulaltam neki a nagy fogashoz.
mommmmo 2014.01.31 21:37:12
@DieNanny [SZ,CH]: Istenem, hat nem tudjatok milyenek a kiskamaszok, szalt a hir!!
Amugy ha hiszitek ha nem, ez az igazsag. Lehet, hogy valami perverz elvtars volt az egeszsegugyi kader nalunk, ranezett a kigyujtott adatokra, elkepzelte a begyujtes modjat, es arra maszturbalt vagy mittudomen.
Aligha véletlen, hogy Angliában a közép-európai határátkelőket előszeretettel lengyelezik le, függetlenül attól, hogy éppen melyik országból is érkezett az illető. Erre is példa Tibor mai története, ami persze nem csak emiatt érdekes, hanem azért is, mert másodszori…..
mommmmo 2014.01.28 23:41:28
@petrasp: nekem sincs forditott kultursokkom mar egy eve, vagy legalabbis nem az ugyintezoktol.

Kapcsold be a TV-t, lehetoleg valamelyik kozszolgalatit, akkor megkapod a hanyingerszeru erzest amire varsz:)

Amugy en azt vettem meg eszre, nem tudom barki masnak is van-e ilyen halvany feelingje, hogy amig peldaul mas orszagokban (itt emlithetnek fejlett nyugati demokraciat, de akar egy delazsiai orszagot is) az emberek arcan, beszedjen kifejezodo ertelem es a tarsadalmi pozicio tobbe kevesbe azert korrelal, addig nalunk (es szerintem a posztkom blokkban joszerivel) olyan arufeltoltokkel is talalkozok, hogy a megjelenesuk alapjan akar Steve Jobsok is lehetnenek, azt meg inkabb nem is jellemzem, hogy az orszag "elitjeben" tobbek kozott milyen figurak vonulnak fel.

Amugy meg Abu Dhabiban is tapasztaltam, hogy az ottani expatok kozul epp a kulkepviseletunk egyik jeles tagja volt az egyetlen, aki nagy tarsasagban, szeles es szamara ismeretlen hallgatosag elott rasszista kijelenteseket tett az arabokra.
mommmmo 2014.01.29 00:19:44
@morsels: boccs, hogy beleszolok, de a vilag jelenlegi berendezkedesenek a valtozasarol a velemenyem:
Szerintem osztalytarsadalom fele megyunk, egyreszt a fejlett vilagban is beszukulnek a tarsadalmi mobilitast novelo, vagy az egyenlotlensegeket csokkento intezmenyek.
Masreszt ugye itt van a globalizacio, gyakorlatilag megallithatatlan folyamat, India, Afrikameg miegyebek nyomorult analfabeta tomegeibol is egyre tobben jutnak majd at a fejlett vilagba. Ezt megakadalyozni kabe olyan, mintha a nyomaskiegyenlitodes ellen harcolnank, ideig oraig meg fentarthato, de nem ez az egyensulyi allapot.
Szoval ez van, a ma szuleto fiatalokbol vagy cseledek lesznek, vagy cseledek hada veszi oket korbe. (Emlekezzetek e joslatomra ugy 30 ev mulva:))
Saját bevallása szerint bátor döntést hozott Petra, amikor párjától egy időre külön válva, alig pár hónapnyi tartalékkal belevágott egy angliai munkavállalásba, először életében. Viszont úgy tűnik, a nehézségek ellenére bejött nekik. (És szokás szerint természetesen…..
mommmmo 2014.01.21 23:19:56
@petrasp:
Szia reszletezned hogy lehet gusztustalanul egymasra hanyni a ruhat? Csak nehogy veletlenul ugy csinaljam.
Amugy vessetek meg, de imadtam a Primarkot. Ahogy az a sok arab, indiai meg szomali meg lengyel csaj tepert at egymason a ruhasdobozok mellett. Mindig visszhangzott a fulemben a dzsungel konyvebol az "egy verbol valok vagyunk " cimu dal, ahogy en is tepertem:) Mint egy lelkesito indulo.
Noha fel lehet építeni a várakozást, és ez egy ideig jól is működik (személyes tapasztalat), amikor eljön a pillanat, hogy tényleg költözni kell, sokszor nehéz egy ilyen gyökeres változást elfogadtatni a gyerek(ek)kel. Különösen, ha mindehhez országot is váltunk, nem is…..
Érdekes kérdés, hogy vajon mi a jobb: ha az álláskeresés során magadtól kell rájönnöd arra, hogy hiába felelsz meg (szerinted legalábbis) a feltételeknek, a nyíltan meg nem jelölt kritériumok miatt esélyed sincs, vagy ha rögtön az elején kiderül, hogy (diszkrimináció ide vagy…..
mommmmo 2014.01.13 15:35:19
@tableno: es nem junior pozicioknal mennyire esett latba a suli??

Amugy: en altalaban tokeletesen ki tudom szamitani, hogy micsoda figurakat valogat be a HR, es azt is tudom, hogy peldaul az en poziciomra ezek a figurak altalaban alkalmatlanok. En tobbszor felveteliztettem a sajat helyemre (miutan ilyen-olyan okbol felmondtam, termeszetesen). A spreadsheet buvoleshez ugyanis nemi szerenyseg es nemi introvertaltsag nem art.

Amugy: a HR azon tul, hogy mekkora a pofad es hogy tudod magad eloadni, meg mit nez?? Szerintem kabe minden letezo poziciora ugyanazokat a "szemelyisegeket" valogatjak be.
Korábban már itt, a blogon is akadt olyan poszt, amely azzal foglalkozott, mi mindent kell intézni, ha külföldre költözünk, ám egyrészt az régen volt, másrészt ismétlés a tudásnak az édesanyja, így aztán a mai blogajánlóban szó lesz erről is. Ezt követően megnézzük, mi a…..
mommmmo 2014.01.12 09:29:50
@morgo1229: ez nagyon vicces. (amit a TV-rol irtal)

Amugy a Comedy Central egesz jo... Erdekes modon "sztarjaink" kozul szinte senki nem tunik fel rajta, ezert egeszen nezheto.
A mai poszt elé elöljáróban annyit: aki rózsaszín mesét vár az angliai raktáros munkáról, az ne olvassa el. Aki szeretné tudni, milyen órákat 4 fokra hűtött hangárban melózni, az igen. Mint Béla írja: ez nem élet, csupán létfenntartás és vegetálás heti 200-250 fontért,…..
mommmmo 2014.01.06 11:48:39
@diggerdriver: jo, de ha Rejto Jeno odatevedt volna a konyveles legaljara, ahol emberek irkalnak szamokat egyik helyrol a masikra, es leirja, hogy mi penzugyesek mekkora hulyek is vagyunk akkor en ezen csak rohogok.
mommmmo 2014.01.06 16:15:15
@edina.: de hat pont arrol ir, hogy lelep, ertelmisegi ertelmisegi munkat vegez Londonban pedig mar volt egy jopar, nem csak informatikus..
Csak az alatt meg azon nyavajogtak a nepek, hogy hol van mar a poszt ami nem szepiti a kepet, hanem az atlag kepzetlen kivandorlo nyomorat mutatja meg.
mommmmo 2014.01.06 16:47:38
@London2009: meg vannak arisztokratikus arisztokrataik, menedzseri erzeku menedzsereik es politikai erzekkel rendelkezo politikusaik is.