Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Popovits Dávid

22 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
AZ EMBER A rákészülésem úgy volt, hogy nem nagyon volt. Egy éve szerettem volna megadni a Tehénnek azokat az utakat, amikre tervezték, cserébe a jó szolgálatért a fővárosban, én pedig szerettem volna kirobbantani magam a rutinból, amibe egy kicsit helyhez kötötten beleragadtam…..
Rák and roll Megcsináltam! 2012.08.27 23:17:00
Kapanban ébredek. A helyiek Kafannak hívják, szovjet kisváros a Kaukázusban. Teljesen örmény, persze. A domboldalról tízemeletes, tíz lakás mélységű, óriás tömbök néznek a szegényes, kopott belvárosra, mögöttük az óriás hegyek. A domb aljánál folyó, a folyó mentén…..
Reggel kelés, irány az adminisztrációs központ, Stepanakert. Tíz perc alatt megkapom a pecsétet. Kilépek a házból, lengyel rendszámos Tenere áll az enyém mellett. Szőke arc, nem túl bőbeszédű. Ennek örülök. Megbeszéljük, hogy visszakísérem Gandzasharba, majd együtt…..
Amikor nem kempingezek, azt gondolom, hogy szeretek. Amikor kempingezésre kerül a sor, kiderül, hogy nem szeretek. Vadkempingezni tűleveles közegben... Fölkelek a szűk, kétszemélyes sátorban, kitépem az ajtót, kikúszok. Naturál fürdőszoba. Anyád. Megfürdöm a tóban,…..
Örményországban több napot leszünk. Eléggé elfáradtam mostanra. Már unom az állandó pakolást fel a motorra, le a motorról, örülök, amikor nem találok valamit, néha magam felejtek dolgokat. Nincs kedvem elindulni, ülök a lugasban. Jócskán délután van, amikor kicsekkolnék, de…..
Fölkelek, reggelizek egy tetőteraszon, kenyér, vaj, sajt, valami Fradi-kolbász. Mennyei ízek. Feketeszeder dzsem, egész gyümölcsökkel, kilátás, olvasgatok. Van egy 2004-es Lonely Planet nálam a Kaukázusról. Most jól jön. Nagyjából belövöm a dolgokat, aztán leteszem, inkább a…..
Rák and roll Európa Tbilisziben 2012.08.22 23:10:00
Csúnya hasfájásra ébredek, két széntabletta és egy Normaflor a reggelim, gyorsan pakolok, ma nekivágok egy kis hátsó útnak, lássuk, meddig jutok. A háziak szárítóba dobták a mosógépben maradt cuccaimat, hajtogatva kapom vissza! Föl a motorra, irány Ushguli. 42 km földút.…..
Kutaisi-Samtredia-Zugdidi-Mestia. Későn kelek, az öreglánnyal kell közelharcot vívnom pár tojásért és egy kis joghurtért, de megszerzem. A telefonomat töltöm egy kicsit. Nem kell sokat cuccolnom, szinte mindent a motoron hagytam éjszakára. Felöltözöm és kilépek. Kutaisi kis…..
Rák and roll Csacsa Grúziában 2012.08.20 23:40:00
Fél hatkor arra ébredek, hogy megfulladok. Amikor tegnap levettem a végletekig vizes ruhámat, megpillantottam a légkondit. Összeszorult a szívem, megnyomtam a piros gombot, működött! 35 fokra állítottam és a polcra raktam minden vizes cuccomat. Zavart fejemben összeáll a kép, lejjebb…..
A következő megálló: Grúzia. Az út: Sinop-Batumi. Táv: 780 km. Tegnap este mindent elmosott az eső. A kemping egyetlen lakója rajtunk kívül bicskával fenyegetőzött, hogy hagyjuk abba a zenét meg az ivást, az egyetlen fedett részben, majd kihívta a rendőröket. Kaptam kölcsön egy…..
Rák and roll A motorosok álma 2012.08.18 23:18:00
Reggel a tenger zúgása ébreszt. Kilépek a kis tornácra és a fekete homokos tengerpart visszaköszön. Elönt az izgalom. Nagyon komoly út áll előttem. Megiszom egy félliteres energiaitalt, felszippantok két Adipex Retardot, betolok egy galagonyarudat és egy kis gyógyszer ízű…..
Isztambulból GPS nélkül nem lehet kijutni. Harmadikra végül sikerül, de addigra összevesztem egy patriótával, összemosolyogtam egy meleg párral és átvert egy taxis. Ankara felé tartom az irányt, a városon belül. Hát, nem néztem térképet, csak pár város nevet tudok, meg hogy…..
Reggel Yamaha-szervizzel indítok, de a szerelő megmosolyog, majd közli, hogy olajat mérünk. Az olaj rendben, de nem nyugodtam meg, kierőszakolom az utántöltést, lám, három dl belemegy, úgy látszik, a többit elvesztettem útközben. Nem számít, irány Isztambul! Délben…..
Görögországot ki akartam hagyni, de végül úgy döntöttem, mégis helyet kap a blogban. Furcsa, hogy évekig a kedvenc országom volt, sok nyaram telt el úgy, hogy legalább egyszer kint voltam a szigeteken: Kos, Ios, Mykonos, Santorini, Paros... Nagyon szép emlékek fűznek ide. Furcsa,…..
Belépek Macedóniába. Az utak jobbak, kanyargok tovább a jéghideg balkáni éjszakában. Skopje, főtér, pirkad. Feltöltöm az iPhone-t, fotózok párat, betolok egy kis forró húsos bureket, egy kis szendót, előkapok egy pár koszovói barackot, rácsodálkozom a menetrend szerinti…..
Peja. Pec. Megint 7:30-kor kelek. Beveszem az ablakból a kiszellőztetett pólókat. Amelyiket kívül viseltem tegnap, az jó lesz ma még terepre, a másik megy a fehér zacsiba, a szennyesbe. Gyorsan összeszedem magam, elindulok. Kavarognak a dolgok, amiket látok, egyre inkább a Közel-Kelet…..
Szarajevóban ébredek. Jó reggelt! Kinyitom a szemem, hol vagyok? Szállodai szoba, gyors reggeli, 7:30-kor már motoron ülök. Irány Koszovó, Montenegrón át. Remélem, nem sok a szakadékos hegyi út – méretemből és életemből adódóan kevés dologtól félek igazán. Az egyik a…..
Rák and roll Szarajevó, a temető 2012.08.11 23:22:00
Az út. Eleje. Csak az aszfalt, de semmi baj. Magyarországot ismeritek, meg Horvátországot is. Az igazi dolgok Boszniában kezdődnek. Horvátországban paprikát és hagymát árulnak a szép standjukon az út mentén. Boszniában ökröt és méretben onnan lefelé, sütögetnek, sörrel…..
Rák and roll Rajt! 2012.08.11 13:53:00
A start megvolt, az első etap Budapest-Szarajevó, 560 km. Jó esetben. ..
Szupertehén névre hallgatott az első nagymotorom, ami leginkább a Super Ténéré becézése volt. Ahogy jött a többi túraenduró, valahogy ez a név megmaradt. Átalakult. Kitágult. Jelentette a méretet, a jámborságot és az erőt. Ezen felül jelentette még a nyugalmat - itt…..
Dagadt, kilencéves kisfiúként kaptam első nagy biciklimet, egy zsír új, narancssárga Csepel városit. Lakatot viszont nem kaptam hozzá, így az első városmajori focizás alkalmával ellopták az egyérintős fal mellől. Második bringám egy NSZK-s BMX volt, még Budán is az elsők…..
Rák and roll A rákom 2012.08.08 00:22:00
Harmincadik születésnapomra rendhagyó ajándékot kaptam az élettől: daganatos elváltozást diagnosztizáltak a mellkasomban. Csecsemőmirigy? Tüdőrák? Valami más? Nem látható, csak ha mintát vesznek belőle, de olyan helyen van, hogy nehéz a hozzáférés a gerinc és a szegycsont…..