Regisztráció Blogot indítok
Adatok
miegysmàs

0 bejegyzést írt és 210 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem szoktam gyorsan csereberélni az autóimat. A Cecíliám megvan tíz éve, a Karina öt éve, a kis gagyi AE86-ot pedig örökre megtartom, de legalábbis addig, amíg létezik a világon 13-as és 14-es gumi. Ám úgy éreztem, hogy 37 évesen már ideje felzárkóznom a felnőttekhez, nem lehet örökké boroskólát…..
A mai posztot olvasva már össze is pakoltam, hogy indulunk Ausztráliába, mert... mert csak. Na jó, azért, mert amikor Balázs az oktatásról ír, akkor konkrétan könny szökött a szemembe, hogy ilyen is van és nem csak H.R. Nem is beszélve a bürokráciáról, ha ezt egyáltalán annak…..
A mai poszt igazán nem hosszú, mégis úgy éreztem, érdemes közreadni. Szerzője, Tamás, megjárta Németországot, ahonnan három hónap után visszatért Magyarországra. Otthon azonban csak a reménytelenséget tapasztalta, így aztán másodszor is nekivágott, ezúttal már…..
miegysmàs 2013.12.07 15:52:26
@Babette_:

annyiban ter el csak a velemenyünk,hogy itt arrol van szo,hogy vki. az alapszüksegleteit szeretne kielegiteni.

Innen nezve,a nyaralas mar valoban uri huncutsag.

Csak azert masoltam be a linket,mert ebböl a szemszögböl,Tamas döntesevel nehez vitaba szallni.

A cikkben szereplö fiatalember elött,reszemröl minden tiszteletem.
miegysmàs 2013.12.07 17:04:19
@Babette_:

teljesen jogos a felvetes,ertem!
miegysmàs 2013.12.07 18:40:35
@Kellemes Zérókomponista:

Szegeny atlagembereknek is kell vmit. csinalniuk,kezdeni magukkal,bocsasd ezt meg nekik legyszives!
Időről időre előfordul, hogy olyanoktól is kapok levelet, akik itthon maradtak, és mindig nagyon érdekes, és sokszor megrázó az ő szempontjukból olvasni a határátkelésről. Nincs ez másként a mai poszt kapcsán sem, melyet egy olyan édesanya, Ildikó írt, akinek a 16 éves lánya…..
miegysmàs 2013.12.04 15:40:54
@tilmir:

nem jön semmifele szerelem,mert minden elöre jol "ki van talalva,a popsi belefer a nadragba az eg kek es zöld a füüüüüü,ez igy gömbölyüüüüüüüüü"::)))))
miegysmàs 2013.12.04 17:16:48
@Ildikó Dreska:

A cikk iroja,Kedves Dreska Ildiko!

"Se beleérző képesség, se megértés, se tolerancia, se tapasztalat gyűjtés....de még azt sem tartjátok tiszteletben, ahogyan érzek és gondolkodom."

Ma kivetelesen volt idöm,figyelemmel kiserni a blogon az esemenyeket,konkretan a posztot,es az összes hozzaszolast elolvastam.
Ugy erzem a fent emlitett kepessegek nagy reszevel rendelkezem,söt a "tisztelet" szo jelenteset is ismerem,es erteni velem.

A poszt elolvasasakor az irojarol mondhatni semleges volt a velemenyem,igy kesödelutanra a valaszait olvasva ez negativ elöjelü lett.

Kerem toleralni,es tiszteletben tartani azon velemenyem,hogy az itteni hozzaszolasai alapjan antipatikussa valt szamomra.

A poszt olvasoja,egy kommentelö a sok közül.
Régen jártunk Olaszországban, így nagyon örültem olaszmamma írásának, aki nem kevés tapasztalat birtokában van már az itáliai virtust illetőleg. Mint kiderül, külföldiként (pláne nőként) munkát találni szinte lehetetlen, de ha sikerül, akkor az élet jó. Jöjjön tehát…..
Határátkelő Basel, te csodás! 2013.11.28 06:48:00
Ma Svájcba, azon belül is Baselbe látogatunk. A poszt szerzője, Bebbi némi elemzést követően meséli el röviden kiköltözésük történetét, majd mutatja be a várost. Én speciel szívem szerint rögtön indulnék. :) Freie Strasse karácsonyi fényekben „Sokat gondolkoztam, hogy…..
miegysmàs 2013.11.28 15:10:09
@Herr Géza:

De jo ,hogy visszakerdeztel.

Elnezest kerek,de összekevertem Colmar-t es Belfort-ot.
Szoval a bolhapiac az BELFORT-ban van ,kb. 50km-re Basel-töl,es meg mindig kihagyhatatlan,ha vki. kedveli a regisegeket.

Amugy Zugban lakom,de ha akad szabadidö,akkor barmelyik iranyba ,nagyon szivesen elindulunk,
miegysmàs 2013.11.28 18:33:05
@Bebbi:

Köszönöm

Nyaron volt szerencsem egy kicsit a folyoban fürdeni,nem sok varos kellös közepen lehet a kikapcsolodasnak ezt a formajat elvezni,::)),egeszen különleges a hangulata.
A Baselworld-el,es az Artbasel-el meg ados vagyok magamnak,remelem iden eljutok legalabb az egyikre.

Ha erdekel titeket a formatervezes,,design,es meg nem lattatok,akkor a Vitra Museum sincs nagyon messze Baseltöl,egy kirandulast meger.

www.design-museum.de/de/informationen.html

www.design-museum.de/de/footernavigation/ihr-besuch.html
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de amikor egy ideig Angliában éltem, akárhányszor Magyarországra utaztam, és megkérdeztem a környezetemben élő magyarokat, hogy mit hozzak, amikor visszatérek, szinte mindig mindenki valamilyen ételt kért. Természetesen a Túró Rudi volt mindennek…..
miegysmàs 2013.11.16 17:16:21
@DieNanny:

Az,hogy ennek fenyeben melyik jobb vagy rosszabb minösegü nem tudnam eldönteni,ezekszerint ez is erösen egyenfüggö,ki hogyan reagal.
En ha hazamegyek igyekszem otthon elöalitott elelmiszert vasarolni,en pont azt gondoltam,hogy esetleg azok a "jobb"minösegüek,vagy nem tulsagosan feldolgozottak.

Talan egy elelmiszeriparban dolgozo tudna megmondani mi lehet az igazsag
Ez a poszt nagyjából ennyi. Megvolt az eredetigazolás (nem összetévesztendő az eredetiségvizsgával), a veteránvizsga, a biztosítás, a műszaki vizsga – csak a két fehér plakett maradt hátra és a forgalmi. Most már azok is a mieink. Mind. Kicsit újraélhettem a harnosändi…..
miegysmàs 2013.11.09 13:14:43
@Csikós Zsolt:

Nem tudom,feledteti-e az Okmanyirodaban törtenteket,ha leirom gyorsan,hogy mashol sem megy feltetlenül egyszerübben a hivatalos ügyek intezese.
Konkretan en az otthoni automat vizsgaztattam Svajcban.
Ehhez le kellett adnom a magyar okmanyokat.
Az ügyintezö hölgy egy katalogusbol kezdte kikeresgekni mire is lesz szüksege,ez mondjuk rettenetesen sok idöt nem vett igenybe.
Aztan miutan az okmanyokat elvette,felszolitott,hogy szereljem le az autorol a magyar rendszamot,es miutan ezt atadtam neki,megkapom töle majd a svajci papirokat,es a rendszamot.
Amiböl,megjegyeznem eleg sok allt rendelkezesere,de nem ajanlotta fel,hogy valaszthatok közülük,es ha tudom,ha valakinek ilyen igenye van azt jelezheti,de elöre kell megtegye,es eleg sokba faj.
Junius vegen törtent a nagy esemeny,az auto megfelelt,megkaptam a papirokat,a rendszamot,kötöttem egy itteni kötelezö biztositast,es vartam otthonrol az ertesitest a biztositotol,hogy miutan innen Svajcbol mindent hazaküldtek,es otthon kivontak az autot a forgalombol,megszüntettek az otthoni kötelezöjet is.
A biztonsag kedveert meg egy negyedevet otthonra befizettem nehogy baj legyen.
Az elmult heten kaptam egy smst otthonrol,hogy a következö negyedeves biztositassal tartozom,es amilyen gyorsan csak lehet potoljam az elmaradast.
Ha nincs bekapcsolva a magyar szamom,fgalmam sincs erröl.
Fel is hivtam az otthoni bizotsotot,hogy miert követel rajtam penzt,amikor az auto mar honapokkal ezelött külföldön lett üzembe helyezve.
A valasz az volt az önkormanyzattol ök meg ertesitest erröl nem kaptak(zuglo XIV.ker)
Aztan jött az önkormanyzat,ahol viszont arrol nem kaptak ertesitest,hogy az autoval barmi törtent volna.
Mindket esetben nagyon kedevesek es segitökeszek voltak,es elmagyaraztak mi kell tennem.
Ezek utan felhivtam a svajci hivatalt,ahol is közöltek,hogy az auto rendszamat megsemmisitettek,es a papirjait sem talaljak,es rakerdeztek,hogy küldtek-e igazolast?
En is megkerdeztem,hogyha barmi törtent volna,vajon keresnem-e most en öket.
Nem irnam le az egesz törtenetet,de amikor szemelyesen elmentem,azzal kezdtek,hogy valoszinüleg ott sem hagytam a papirokat,es a rendszmot,mert erröl ök semmilyen papirt nem talalnak alairva.
Aztan jött a tarsasjatek reszemröl,hogy pl:mar miert irnek erröl egy papirt ala,ha ahhoz ,hogy megkapjam az itteni papirokat a regieket ott kel hagyni,mas lehetöseg nincs.
Ez a showmüsor eltartott vagy 50 percig,a vegen mar 4 ügyintezö tanakodott mit is kene velem tenniük,majd miutan ez az egesz belecsuszott mar az ebedidejükbe,azzal zartak le a dolgot,hogy küldenek egy igazolast arrol,hogy ök a magyar rendszamot,es okmanyokat itt megsemmisitettek.
Most itt tartunk,a papir megerkezett,ami persze semmire sem jo,ugyhogy megegyszer minimum el kell menjek,mindezt ujratisztazni.
Teljesen egyertelmü,hogy ök hibaztak,es az is,hogy ezt veletlenül sem akarjak elismerni.
Visszahivtam az otthoni hivatalokat,ahol ismet nagyon kedvesek voltak,es tajekoztattak rola mit kell csinalnom.
Ami biztos,be kell meg fizetnem az ujabb negyedeves biztositast otthon is.
Soha nem gondoltam volna,hogy ez itt konkretan Svajcban elöfordulhat,es megis.
Ugyhogy ugytünik a bürokracia mar csak igy müködik,tudomasul vettem,hogy nemi idöm el fog azzal telni,hogy ezt az ügyet elrendezzem,annak a figyelembe vetelevel,hogy tudom en nem hibaztam,es azt is tudom,hogy ök nem fognak elnezest kerni,mert az itt ilyen esetekben nem nagyon szokas.
miegysmàs 2013.11.09 15:32:11
@Bambano:

Egyszerüen elkevertek,illetve aki intezte az ügyet,az nem küldet el,vagy ha igen egy masik orszagba......fogalmam sincs.

En ugy tudom,hogy hivatalbol,nekik kell ezt visszaküldeniük,elötte,is meg utana is most elegge utana neztem.
Most szerintük elegendö egy hivatalos lepecsetelt igazolas tölük,hogy ez törtent,amit ha en hazaküldök egesz egyszerüen ki tudjak majd vonni azt autot a forgalombol.
Meg elöfordulhat,hogy igy is sikerülne,az otthoni ügyintezö elmagyarazott mindent.mit tegyek ahhoz,hogy esetleg forgalmi,törzskönyv es rendszam nelkül is menjen a dolog.
Szoval nekem az otthoni hozzaallas ebben az estben sokkal jobb volt eddig mint az itteni.
A mai poszt szerzője, Evain immár öt éve él Hollandiában, holland férjjel, mégis azt írja, a nyitottság és a sok vegyes házasság ellenére is mindig kicsit kirekesztettek lesznek az átlag holland családhoz képest, azaz sem ide, sem oda nem fognak tartozni. Ezzel együtt kell élni,…..
A Határátkelő történetének egyik meghatározó pontja az „ott sincs kolbászból a kerítés" kifejezés és az az ellen viselt (kommentelői) harc. Állandó (Prémium...) kommentelőnk, diggerdriver (blogját szívesen ajánlom figyelmetekbe) szerint viszont Londonban igenis abból van –…..
miegysmàs 2013.08.13 17:34:19
@Határátkelő:

Kedves Bloggazda!

Meg azon a napon jeleztem ,hogy vallalom a kulturalt hangnemben valo kommentelest,amikor ez elöször szobakerült itt a blogon.
Ha ez elkerülte esetleg a figyelmedet,akkor most megegyszer megerösitem,hogy vallalom a jövöben is,kulturaltan fogok itt a blogon megnyilvanulni.
miegysmàs 2013.08.13 17:53:02
@Határátkelő: Köszönöm!
Augusztus közepén lesz két éves a Határátkelő, nemrégiben volt egy éve, hogy itt vagyunk az Indexen, és e két dolog egyenként is számvetésre késztetett a blog jelenével és jövőjével kapcsolatban. A számvetés eredménye egyfelől az, hogy örvendetesen nagy a közösség, sok a…..
Ha már Ramadán van, akkor ma látogassunk el az Egyesült Arab Emirátusokba, Fikus Kukisz segítségével. Korábban (még a kezdeti időkben) írt egy posztot, most újjal jelentkezett, a leírtak nem minden tanulság nélkül valók. „Mivel az új Határátkelő-oldalon nincs még…..
Határátkelő Két ország egyben 2013.07.11 06:52:00
A mai poszt reakcióként született, méghozzá a francia országfelelősünk legutóbbi írására. Ildikó szerint lehetetlen Franciaországról egységként beszélni, mert észak és dél elég élesen kettéválik. (A képek a napokban készültek a pékségbe menet, amiért köszönet…..
miegysmàs 2013.07.11 18:38:21
Aki már hiányolja az angliai posztokat (...), az ma örülhet, de csak félig. Scotsman beszámolója ugyan Londonban kezdődik, de a brit fővárosban csak egy hónapot töltöttek, mert végül Skóciában sikerült munkát találni neki és párjának. Hogy miként és azóta hogyan alakult az…..
miegysmàs 2013.05.30 22:21:37
@Shanarey:

nem gondoltam ugy::))) csak bena vagyok,hogy elirtam,es nem ertettem hol a hiba::))
miegysmàs 2013.05.30 22:27:07
@Mirjam2:

örülök,hogy nem csak en latom igy,bennem ez a modszer rossz erzeseket kelt.
Nem is all szandekomban elmagyarazni neki,hogy müködhetnek maskepp is a dolgok
miegysmàs 2013.05.30 22:32:21
@Mirjam2:

most latom csak,hogy alapjaban veve erteni kell miröl van szo,hiszen jelenleg is eppen Angliaban van.
Innentöl mar inkabb igyekszem elkerülni,es nem belebonyolodni jobban a dologba.
A mai poszt Spanyolországba visz bennünket, de amellett, hogy kiderül, mikor és mit esznek és isznak a spanyolok, ismételten bizonyságát kapjuk annak, mennyire nem elég csak a nyelvet tudni, hanem a kultúrát is ismerni kell. Egy biztos: ArtBrigittától olvastam a határátkelés egyik…..
miegysmàs 2013.05.28 19:20:52
@Bíborvörös:

köszönet ezert a kommentert!
miegysmàs 2013.05.28 19:24:09
@Catgirl:

vegre latni itt megint,hipp-hipp hurra!
miegysmàs 2013.05.28 19:25:16
@tucano:

azt hiszem szivesen cserelnek veled::))))
Aki rendszeresen követi a blogon megjelenő történeteket, alighanem emlékezik még Ókidlire, aki tavaly küldte el (meglehetős vihart kavart) történetét Németországból, ahol au pair-ként dolgozott. Most ismét írt, ezúttal isztambuli tapasztalatait mesélte el, egyebek mellett az is…..
miegysmàs 2013.05.26 21:32:39
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Hogy egy ideillö temaval szorakoztathassalak,esetleg leendö baratsagunk remenyeben,ügyesen lezuhanyoztam az iment,szernecsere,vagy szerencsetlensegemre,nekem most aludni kell mennem,
de meg gyorsan rakeresek nehany pedofil oldalra,megjött a kedvem a dologhoz::))))
Köszönöm!!!!!!!!!!!!!!!!
miegysmàs 2013.05.26 21:36:28
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

elered innen az email cimem,csak egy kattintas!
A thai társadalom egyik véglete az a család, amelyből az apa pár év után lelép, az éjszakai életre kényszerítve ezzel az anyát, de a legtöbb családban imádják a gyerekeket és nagyon összetartóak. Folytatódik a múlt héten a bulgáriai poszttal megkezdett sorozatunk, melyben…..
miegysmàs 2013.05.21 20:34:24
@váj mí:

Engem is elküldtel a picsaba ,mert szova mertem tenni,hogy ez a stilus nem a legkifinomultabb.
De hat nincs mit tenni,eccerü vagy mint egy bot,es ,hogy meg nöböl is vagy........
Szereny velemenyem szerint,ha nem banod,a te esetedben nem azzal van a baj,hogy keves az igazi ferfi.
Határátkelő Málta rád vár! 2013.05.20 06:54:00
A Komár Laci-utánzat undok magyar munkaügyi központostól hosszú út vezet a mindenben segítségedre lévő máltai megfelelőjéig. A kettő közül az egyik rendszer kézen fog, segít, ahol tud – avagy állami segítségnyújtás az álláskeresésben Magyarországon és…..
miegysmàs 2013.05.20 16:15:25
@Barátusz:

csak azert tettem,mert ugytünik,hogy lenne ertelme itt magyar elelmiszert eladni,vagyis a temaval erdemes lenne foglalkzni,annak aki ert hozza.
miegysmàs 2013.05.20 16:46:35
@Fejesrob:

Amire en gondoltam ebben az esetben az az alapanyag,nem is konkret termek volt,es az is leginkabb a tavolsag okan,Brazilia csak joval messzebb seik innen mint Magyarorszag.
Par jofajta magyar szalamit lehet azert kapni itt is.
Azzal nekem meg konkretan nincs gondom,hogy bizonyos dolgokat itt nem lehet kapni,ha eppen otthon jarok,akkor bepotolom.
Otthon is mindig megneztem,hogy honnan szarmazik az etel,itt is ezt teszem.
Igyekszem a helyit,vagy azt valasztani ami nem utazott több 10.000km.-t,es azt megvenni amiben vagy nincs,vagy a legkevesebb tartositoszer talalhato.
miegysmàs 2013.05.21 15:28:23
@tucano:

köszönet,majd körülnezek kicsit alaposabban,hatha akad vmi. mas is MN-en kivül.

A csirke dologra,ez meg egesz logikus es gazdasagos megoldasnak tünik,de most mar megprobalok utananezni alaposabban.
Talán elég is, ha annyit írok a mai poszt elé, hogy szerzője Sámán (korábbi posztjait itt, itt és itt olvashatjátok el), aki ezúttal is egy nagyon érdekes írást küldött. Igaz, sámáni hosszúságú, de érdemes elolvasni, mert nagyon jól világít rá arra, hogyan is állnak hozzá…..
miegysmàs 2013.05.19 23:05:38
@váj mí:

Nem konkretan az utolso hozzaszolasodra megy ez a valasz.
A blogot mar sokan elhagytak,pont az ilyen hozzaszolasok miatt mint amit te is megengedtel ma magadnak.
Ha ennyire nem birod a szerzöt -a te stilusodban-mi a fasznak olvasod el,es utana mitöl erzed feljogositva arra magad,hogy ilyen stilusban,meg el is küldd melegebb eghajlatra?
Nekem sem tetszik a mai posztolo stilusa,mondanivaloja.....feltetlenül,de ettöl nem erzem feljogositva arra magam,hogy ugy beszeljek vele mintha a seggemböl rangattam volna ki.
Akik sokallták az angol posztokat, azok most dörzsölhetik a kezüket (meg persze a többiek is), mert olyan történet következik, amilyen garantáltan nem volt még a Határátkelő történetében (de a magyar sajtóban sem nagyon szerintem...): Levente ugyanis a karib-tengeri Sint Maarten…..
miegysmàs 2013.05.09 17:59:36
@hagyma:

Chile zsenialis hely,es csak azert jutottam el oda,mert Catgirl irasait olvastam ,ugyhogy ha unja,ha nem sokadszor is köszönet erte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Megfigyeltem (így bőven több mint 600 poszt után nem nagy kunszt, persze), hogy érdekes hullámokban jönnek az írások, mintha egyik vonzaná a másikat, így aztán ma megint egy angliai történet következik. Számomra Róbert írásának a vége volt a legérdekesebb, amikor arról ír, a…..
miegysmàs 2013.05.06 12:43:14
@Mr. Long: @andaluzkutya:

Ez igaz de hat nem otthon vagyok,a bosnyak ,olasz......svajci szomszed tud köszönni,megkerdezi,hogy vagy.....ettöl meg nem leszünk orszagos nagy cimborak,ez nem helyettesiti soha a 20eves baratsagaimat,vagy a legjobb baratomat.

Hülye ötlet,hogy felnött fejjel szivesen baratkoznek olyannal,ha minden adott,szimpatikus......aki szinten magyar?
Pont ez gyüri le a honvagyat,magyarul olyan vicceket,szofordulatokat hasznalunk,amit mas nyelvre lehetetlen leforditani,art a nevetes,a jo kedv?

Mi van ha egy ujjonnan jött segitseget ker,miert ne tennem,ha tehetem magamtol segitek,most is van olyan szlovak kollegam,aki meg csak ket hete erkezett az orszagba,barmit kerdez,szivesen valaszolok neki,ha tudok.
Ha meg valakinek penzre van szüksege,azt el tudom dönteni akarok.-e adni vagy nem,

Annyi hozzatartozik a dologhoz,hogy szerencsere,akad 1db. magyar kollegam,vele munkaidö utan is töltünk neha el idöt,es lehet,hogy otthon nem nagyon keresnenk egymas tarsasagat,de ebben a helyzetben pont azt elvezzük,hogy jo nagyokat hülyeskedhetünk,hogy fel szavakbol ertjük egymast......
miegysmàs 2013.05.06 12:48:14
@MágnásMiska:

Szerintem a köszönes az alap,csak annyi,hogy jelzem a masiknak,eszrevettem,hogy letezik.
En meg otthon neveltem meg sikeresen szomszedokat.
Itt Svajcban ezek az alap viselkedesi normak egeszen jol müködnek,itt erröl a szintröl tovabblepni nagyon nehez,valoban extra sok idö kell hozza.
miegysmàs 2013.05.06 13:07:47
Kedves Posztolo,es a rendszeresen itt jelenlevök!

Kivancsi lennek a velemenyetekre!

Egyre kevesbe ertem,mit kellene ahhoz tennem,hogy a honfotarsaimmal barmilyen kapcsolatot teremthessek?

Mit kellene kerdeznem,ha egy üzltetben magyar szot hallok,szimpatikusnak talalom az illetöt?

"Találkozol magyarral, és itt az első 6 kérdés: „hol dolgozol?" „mennyit keresel?", „hol laksz?", „mennyit fizetsz a lakásért?", „tudsz-e valami jó munkát?", „tudsz-e valami jó szállást?". Kicsit kisarkítom, persze, de nagyjából ez a séma. Természetesen van egy bizonyos értelmi szint, ahol ez azért sokkal burkoltabban zajlik..."

Ezeken a kerdeseken mi a meglepö?
Hiszen egy masik orszagban vagyunk.
Sokan allitolag azert jövünk el,mert nem tetszik az ami otthon van,de ha vki. probal kapcsolatot teremteni a masikkal,azt sokan rossz neven veszik.

Irja mar le vki.,hogy vannak erre szabalyok,van jo meg rossz mondat...?Ugyan mar mit kellene ahhoz csinalni,hogy ne talalja vki. felhaboritonak,zavaronak ha egy honfitarsa,megprobal vele szoba elegyedni?

Szamomra semmi gondot nem okoz,ha vki. esetleg nem szimpatikus,tudom kezelni az ilyen helyzetet,de ez csak akkor fordulhat elö,ha legalabb szoba alltunk egymassal.

Most volt egy Dumaszinhaz elöadas Zürich mellett,en egyedül erkeztem,a parom német,felesleges lett volna eljöjjön.
Kb. 150-en jöttek el,a jegy megvasarlasan kivül,senkivel nem tudtam egy szot sem valtani.
Leült körülöttem kb. 10-12 ember,max.annyit kerdeztek szabadok-e a helyek.
Én vagyok csak ennyire korlatolt,vagy elmebeteg........vagy kinek mi esik jol,hogy azt gondoltam valthattunk volna par szot akar?

Es pont ez jutott eszembe,ha megkerdezem miota van itt,mivel foglalkozik........,majd jol zokon veszi?
Ugyhogy inkabb nem tettem.

Mar irtam,Zug-ban ahol elek,a közvetlen szomszedaim magyarok,az autoink egymas mellett parkolnak a garazsban.
Eddig ketszer talalkoztunk véletlenül.
Az elsö alkalommal par szot beszeltünk,legutobb,a fiatalembernek köszönes keppen, egy bolintast sikerült kicsikarnia magabol,es mivel nem volt szemkontaktus amikor elment,igy azt mindenfele köszönes nelkül meguszta,vagy is egy szot nem szolt,csak elsunnyogott.

Irrealis elvaras lenne egy ilyen helyzetben,hogy normalisan köszönjön,es megkerdezze,hogy vagy?

Erre godolok:
-szia
-szia
-hogy vagy?
-Köszönöm jol,es ti?
-köszönöm mi is!
-szia
-szia

Es egyaltalan nem gondolom az elsö beszelgetes alapjan,hogy bunko lenne,vagy neveletlen......egyszerüen minimalis erdeklödest sem mutat.

Nagyon rosszul gondolkodom, el vagyok tevedve ez ügyben?

Meg csak annyit,hogy nem vagyok sem Quasimodo,sem büdös,sem transzvesztiata,es santa,es nem folyik a nyalam a szambol............
Szoval alapvetöen az a tapasztalatom,hogy szimpatikus vagyok az embereknek.de az itt elö magyarokkal nem sikerül kapcsolatot teremtenem.
A tegnapi poszt az au pair-lét sötétebbik oldalát mutatta be, az egyensúly kedvéért ma egy sokkal szerencsésebb történet következik. Főszereplője, Nika megjárta Franciaországot és Szlovákiát, mielőtt visszatért volna Finnországba, ahol szíve szerint most már hosszabb távon…..
miegysmàs 2013.04.26 00:59:02
@Tökfőzelék:

Valoban faj,a sok igazsag amit itt rendszeresen megosztasz.itt.
Nem tisztelned meg vele inkabb,a csaladod,barataidat,szükebb környezetedet?
miegysmàs 2013.04.26 01:02:00
@polaroidcat:

Sok sikert,irj meg,szivesen olvasnam.

A negativ megjegyzesekre,meg egyszerübb nem is valaszolni,csak görgesd lejjebb öket:;:))
Külföldi munkavállalásnál a nyelv kulcskérdés. Ezzel persze semmilyen nagy igazságot nem fogalmaztam meg, ugyanakkor nem árt sokszor felhívni a figyelmet, hiszen ha nem beszéljük az adott ország nyelvét, azzal komoly gondokat zúdíthatunk a nyakunkba és alaposan megnehezíthetjük a…..
miegysmàs 2013.04.22 01:26:56
@Kellemes Zérókomponista:

en is hümmögök magamban jokat,de az nem fog elöre vinni,vagy megszokom vagy megszököm a vegen::))
miegysmàs 2013.04.22 01:48:34
@Kellemes Zérókomponista:

Van egy holland baratunk,aki csak annyit mondott erre,hogy ezen igazan nem kell foglalkoznom,ez csak abbol adodik,hogy nemet.::)))
Amikor a szülöket is megismertem,ök Düsseldorf mellett elnek,tapasztaltam is ezt a fajta hozzaallast pl. vasarlas közben,nem vittek tulzasba az udvariassagot,kedvesseget
Ez nem jelent bunkosagot,mindenki köszön,normalisan beszel,csak nem kedves.
A svajciak ilyen szempontbol nekem szimpatikusabbak,ez itt jol müködik.
Mondjuk en alapvetöen szeretek elözekeny ,udvarias lenni,es figyelek is az ilyesmire,(nagyanyam büne::)),ugyhogy en ehhez kepest viszonyitok.
Es ami meg segit,azert hallgat a jo szora,es szivesen tanul::))
Csodálatos utazásra invitálok ma mindenkit (pontosabban invitálunk a szerzővel, Mariával), melynek során eltöltünk majd egy kis időt Dél-Olaszországban, aztán egy nyarat Cipruson, majd visszatérve Itáliába felkészülünk egy skóciai életre. Körülbelül ilyen az Agrodolce Vita,…..
miegysmàs 2013.04.20 14:56:06
@spangola:

Nem neked kellene eltüznöd innen szerintem.

Ugy tünik,hogy aki szerencses,es pont jo helyen jo idöben volt,es akad nemi tehetsege,amire most eppen fizetökepes kereslet van,az ugy erzi,mar arra is fel van jogositva,hogy masokat kioktasson lenezzen.
Ahelyett,hogy örülne a szerencsejenek,es elvezne amig lehet.,magasrol nagyobbat lehet mindig koppanni.
miegysmàs 2013.04.20 15:12:54
@spangola:

Bocsant,Argentina nem a legjobb ötlet.
En nagy szerelmese vagyok az egesz kontinensnek,Buenos Aires-be mar sikerült is eljutnom,nem mernem ajanlani,csak nagyon batraknak,es szerelemböl.
Az elsö es legfontosabb,a spanyol nyelvtudas lenne,a masik,hogy ott is igazan a kapcsolatok,es a csaladi kapcsolatok hatarozzak meg a lehetösegeket.
A viszonyok,a mentalitas viszont hasonlithato a magyarorszagihoz,illetve e fele tartunk.
miegysmàs 2013.04.20 19:33:50
@spangola:

ha elöre tervezel,akkor atszallasokkal elfogadhato aron el lehet jutni B.A.-ig.
az ottani arak az otthoni környeken,kicsit felette.
A hangulat meg tenyleg kicsit olyan mint otthon,kimondottan otthonosan erzi magat az ember.
En is visszavagyom,ha vki. spanyolul is beszel,akkor lehet az igazi az elmeny.