Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tigicica (törölt)

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem kényszerből, hanem tanácstalanság miatt indult neki Angliának Anna, aki ma már egy londoni egyetemre jár, miközben dolgozik és sportol is. Közben pedig büszke a magyarságára. TROLLFIGYELŐ: Trollt láttál? Írj a hataratkelokommentKUKAChotmail.com címre és amint tudok,…..
Tigicica (törölt) 2012.08.30 12:44:05
@antika890:

Rossz érzés itt élni és nézni ahogy szétrabolják az országot folyamatosan. Nem ismerem el az IMF hitelt, nem vagyok hajlandó visszafizetni, mivel az ország semmiben nem profitált belőle.

A másik nem értem miért kéne leszegni a fejünket és csendben maradni? Ennek a fórumnak ez a témája. Itt mi erről beszélgetünk. Nem fogok lótenyésztésről szóló fórumokat látogatni, mert nem érdekel. Nem tetszik a téma, hát ne olvasd, ennyi!
Tigicica (törölt) 2012.08.30 13:10:16
@Nyulz of the World:

Teljesen egyetértek, íme a kulturált véleménye antikának. :D
Nem a maradni, vagy menni dilemmával van a baj, azt hiszem...

"Mindenki kurva büszke erre az országra, odakintről. Szopni bezzeg mindenkinek büdös itthon. Hát én meg leszarom ha már csak egy zsíroskenyérre is futja itton, akkor is maradok. Voltam alássan."
Tigicica (törölt) 2012.08.30 13:19:00
@Nyulz of the World:

Reménykedjünk benne, hogy így lesz, csak valószínűleg túl sok ilyen hozzászólást olvastam a napokban és már kicsit elegem van belőlük.
Nehezen lehetne átlagosnak nevezni mai szerzőnk, Dennis útját, hiszen 16 évesen került ki Angliába, középiskolába. Ahol gyorsan kiderült, hogy 9 év magyarországi iskolai nyelvtanulás messze nem elég arra, hogy fel tudja venni a kinti tempót. Nem adta fel, no meg aztán szerencséje…..
Tigicica (törölt) 2012.08.27 14:13:12
@Nyulz of the World:

Budapesten tudok jó vizest, de hosszú idő volt megtalálni. :D
Tigicica (törölt) 2012.08.27 15:19:24
@VíziLó: Jó ég! :(
Tigicica (törölt) 2012.08.28 08:16:28
@Nyulz of the World:

Hehe, évekkel ezelőtt Bécs belvárosában jártam, akkor még én is picit fiatalabb voltam. :P Jön velem szemben egy jól öltözött fiatalember, elkezdi mondani magyarul, hogy így... meg úgy.... Én pedig közöltem vele, hogy szerintem van anyád. A kinézete alapján valószínűsítettem, hogy Budapesten nem merte volna ezt mondani nekem a nyílt utcán. :D :D :D
„A magány a legrosszabb. Mert a magánnyal jön a honvágy, az elkeseredés és a feladás, ha nem sikerül minden elsőre, márpedig nem szokott" - írja Tünde mai posztunkban. Egy írás nem csak fiataloknak arról, milyen az, amikor öt náció (magyar, lengyel, pakisztán, indiai, román)…..
Tigicica (törölt) 2012.08.26 21:19:52
@Mirjam2:

Én is köszi!
Meglehetősen eredeti írással jelentkezett Peky, még csak azt sem állítom, hogy mindenben egyetértenék a leírtakkal, no de nem ez az első eset, és még csak nem is az utolsó. Kíváncsi vagyok, Ti mit gondoltok. TROLLFIGYELŐ: Trollt láttál? Írj…..
Tigicica (törölt) 2012.08.23 12:15:45
@Monyoka1971:

Engem érdekelne hogyan boldogultál kint és mit csinálsz jelenleg.
Tigicica (törölt) 2012.08.23 13:42:19
@Don Quixote de la Ferko:

Veresse ki a szemét, akinek két anyja van! Én sem megyek az utcára, inkább lelépek!
Tigicica (törölt) 2012.08.23 21:01:33
@Don Quixote de la Ferko:

Ferko, itt nem lesz változás... 20-40 évre az ország be van betonozva a külső és a belső adósságba valamint a kereslethiányba, illetve ebbe a vállalkozóbarát adórendszerbe.

Kettő, elég adót fizettem már itt ahhoz, hogy senki ne merje tőlem számon kérni, hogy mit csinálok!

Három. Azért az elgondolkodtatónak kéne lenni, hogy az emberek "lábbal szavaznak" a politikusok elmúlt 20 évére... Lehet ez is egyfajta forradalom. Csak az idióták mennek ki botokkal, felfegyverzett rendőrök ellen... Vagy talán lopcsit elsöpörték? Nem, rohadtul nem érte meg. Sokan véglegesen megsérültek, sokakat meghurcoltak, de a célt nem érték el. De hiába, az embereknek annyi eszük van, amennyi látszik.
Nem Amerika sötét oldaláról lesz ma szó, noha a történet Évi tollából onnan érkezett – sokkal inkább az emberi természetről, amely családon belül is képes egészen elképesztő dolgokra. Én mégis, mindezek ellenére is, Évi utolsó mondatát olvasva arra gondoltam: sikerülni…..
Mai szerzőnk nem mostanában, hanem majdnem 30 éve vándorolt ki, Izraelbe. Nem volt egyszerű megteremteni az egzisztenciát két gyerekkel, de sikerült. Éva azt mondja (írja): minden nehézség egyúttal pozitív energiákat is jelentett. TROLLFIGYELŐ: Trollt láttál? Írj…..
Tigicica (törölt) 2012.08.17 10:20:10
@Nyulz of the World:

Elég keményen megfogalmaztad, de valójában a XXI. században már illene leszámolni a területi alapú háborúkkal, az erőszak alkalmazásával. Nincs elfogadható érv arra amikor falakat húznak, gyereket gyilkolnak, faji alapon afrikai bevándorlókat dobnak ki az országból. Érdekes volt a leírás, de önszántamból tuti, hogy nem teszem be a lábam, egy olyan országba, amely ennyire semmibe veszi az életet, más kultúrákat, más vallásokat.
Tigicica (törölt) 2012.08.17 10:36:16
@Nyulz of the World:

Betért az egyik barátnőm oda, így én is beleláttam....

Én inkább az ilyen eszméket nem engedem a tudatomba, és távol tartom magam az ilyen eszméket valló emberektől.
Tigicica (törölt) 2012.08.17 11:57:53
@dayan:

Igen, ők legalább megbüntethetik a bűnösöket. De mi tehetetlenek vagyunk a kommunista gyilkosok és a pöffeszkedő leszármazottjaikkal szemben...

Nazarinnal egyetértek, globális szinten kellene végre ezt az embertelen, de igen csak profitot termelő háborúsdit végleg felszámolni.
Zoli két és fél évet töltött (munkával persze) luxushajón, egy szerződést a Disney-vel, hármat pedig a Carnival Cruise Line-nal kötött meg és töltött ki, így aztán igazán van rálátása erre az egészen különleges, mással nagyon össze nem hasonlítható…..
Tigicica (törölt) 2012.08.14 09:37:42
@flash.gordon:

Amikor vállalkozó voltam, volt olyan hetem, hogy nyolc órát aludtam. :D
húsz éves koromban rendszeresen csináltuk, hogy dolgoztunk buliztunk, két óra alvás és újra munka. Az ember amit ki akar bírni, azt ki is bírja. :)
Érdekes írás a mai, mert szerzője, Ádám úgy ment ki Angliába, hogy a szakmájában fog elhelyezkedni és ebből nem is engedett – no és persze a megfelelő anyagi háttér is a rendelkezésére állt.. Két hónap után úgy tűnik, megérte ragaszkodni az eredeti…..
Tigicica (törölt) 2012.08.08 13:11:38
@Amusing:

Nem alakíthatod, mert a mindenkori politikai-gazdasági rendszer meghatározza a lehetőségeidet.
Az átlagembernek is meg kellene élnie itthon, nem lehet mindenki sebész és IT szakember. Itt most nem azt mondom, hogy avult szakmáknak legyen létjogosultságuk, de az aki dolgozik és van munkája, tisztességes bért kellene, hogy kapjon.

A cégek kétharmadán inkasszó van... Akkor nem a cégek a hülyék, hanem az adórendszer, amely nem engedi az embereket érvényesülni, talán...

Változás: Érettségitalálkozón kiderült a többség még dolgozik, de mindenki volt már a világon minden, csak akasztott ember nem... De vajon ez tényleg normális, hogy életed során mindig visszavágnak a kezdőkörre?
Tigicica (törölt) 2012.08.08 13:39:20
@Turboanyu:

Igen, az új munkatörvénykönyvével. :D :D :D
Tigicica (törölt) 2012.08.08 14:58:15
@Babette_:

"Gyüttmaratt"

Ez mekkora! :D:D:D:D
A mai poszt rövid lesz, de fontosnak tartom kitenni, mert azt hiszem, jól jellemzi a Magyarországon uralkodó viszonyokat. Rebecca és családjának történetében nem nagyon látszik a happy end, vagy ha igen, az aligha Magyarországon lesz. TROLLFIGYELŐ: Nem ideillő, minősíthetetlen…..
Tigicica (törölt) 2012.07.27 09:18:35
@bpetya75:

Láttam én már családapát fogyni egy hónap alatt húsz kilót, mert elvesztette a fő megrendelőjét....
Nagyon is tipikus történet ez, mert én is cégekkel foglalkozom. Elárulom, hogy kb. negyven kis cégből jó, ha kettő tud normálisan vállalkozni. A mai Magyarországon elég egy rossz üzleti döntés, elég egy váratlanul nem fizető vevő és nem éled túl. Iszonyatosak az adóterhek, nem nagyon lehet tévedni.
Tigicica (törölt) 2012.07.27 09:28:32
@tilmir:

Érdekelne, ha megtennéd. :)
Tigicica (törölt) 2012.07.27 19:56:18
@Réka ‎: Hehe, évek óta így csináljuk és ez a lehető leggazdaságosabb. :)
Határátkelő London vagy vidék? 2012.07.21 06:59:00
Zoli már tudja, hogy megy, azt is tudja, hogy Angliába, azt viszont még nem, hogy inkább Londonba menjen, vagy jobb lenne a vidéket választani. Miközben ebben is kéri a segítségeteket, elmeséli azt is, hogyan jutott idáig. Akad az írásban jó pár megfontolandó gondolat. „Egy…..
Tigicica (törölt) 2012.07.21 12:18:07
@mommmmo:

Még ha Alíz csodaországában járnánk, de sajnos helyette úgy érzem a feudalizmushoz tértünk vissza. Egyébként egyetértek.
Tigicica (törölt) 2012.07.21 12:44:33
@klarky:

Sajnos sokan írhattuk volna ezt a posztot. Jelenlegi állásomra én is sokat vártam, de tanultam eleget, nem melegedni jártam be a főiskolára. Mivel a vevők nem fizetnek, vagy csak jóval határidő után fizetnek, a főnököm márciusban közölte, hogy nem tud tovább fizetni. Két gyereke van, mindkettőt támogatnia kell. Az egyik jön majd a helyemre és megkísérli valamilyen szinten megtanulni, amit én csinálok. Semmi kedvem háromszázadikként beadni az önéletrajzomat, röhejes bérért vállalni a felelősséget. Inkább visszanyúlok az ez előtti szakmámhoz és abban próbálok elhelyezkedni majd kint Angliában. Csak picit fel kell hozni az angolt. Kint milyen lehetőségek lesznek még, az majd idővel kiderül.
Tigicica (törölt) 2012.07.21 15:53:52
@trolololol:

De igen, csak picit szélesebb körben kell információkat halászni. :) Nem árt, ha az ember nyitott a negatív tapasztalatok irányában is.

magyaroklondonbancom.w3h.hu/ftopict-3447.html

Ezen a fórumon írnak magyar közvetítőkről, sokat, sokan, akik a szegénység vámszedőiként lehúzták a naiv munkakeresőket. Végig kell olvasni és résen kell lenni! Ezzel természetesen nem azt mondom, hogy minden magyar közvetítő csaló. Vannak normálisak is.
Biológusként ment el Magyarországról Tünde, aki az Egyesült Államok egyik keleti parti egyetemétől kapott állásajánlatot. Innen már ő folytatja. „Nagyon féltem, hiszen nem egy szomszédos országba készültem kimenni, ráadásul az amerikaiakról rengeteg előítélet él…..
Mindenekelőtt üdvözlet mindenkinek itt, az új otthonunkban! Remélem, jól fogjátok magatokat itt érezni (én nagyon izgulok...), a környezet mindenesetre szerintem csodás, a tartalom pedig marad a régi, illetve a következő hetekben terveim szerint lesz majd némi bővülés. Nem is…..