Regisztráció Blogot indítok
Adatok
www.aonang.hu (TH)

2 bejegyzést írt és 269 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy kapcsolatot komoly próbatétel elé is állíthat az, ha a pár egy időre kénytelen külön élni, mondjuk mert az egyik éppen valahol külföldön dolgozik, vagy készíti elő a terepet arra, hogy a másik utánamehessen. Ez történt a mai poszt szerzőjével, Dorinával és társával…..
www.aonang.hu (TH) 2015.11.03 03:44:54
@Csupacsí: De, eladta! :-) De természetesen a betanítás és átállás hónapokig tart és ezt is tartalmazta az eladási ár, nem csak egy weboldalt.
Cooper
www.aonang.hu (TH) 2015.11.03 03:46:50
@Dragonlady (Bp, Hun): itt van és itt is marad! :-D
Néha egészen elképesztő helyeken bukkannak fel magyarok, például ki gondolná, hogy thaiföldi iskolában is dolgozik magyar pedagógus, mi több, külön toborozzák is a kelet-európai tanerőket. Szóval ma Thaiföldre utazunk a Világ iskolái blog szerzőinek, Lizának és Vikinek hála,…..
Történelmi pillanat a Bangkok Charlie blog életében, az első vendégposzt következik, a szerző: Gabor. Nemcsak érdekes, de hasznos írás is mindazoknak, akik kíváncsiak, hogy miből tud egy külföldi itt Thaiföldön megélni. Tavaly ilyentájt határoztuk el a barátnőmmel – aki…..
www.aonang.hu (TH) 2015.03.30 17:30:24
Mivel Japán igen messze van nekünk, én viszont elég sokat tudok róla, úgy döntöttem, hogy tartok egy kis tanítást nektek, hogy közelebb kerüljetek ehhez az izgalmas nemzethez. Japán (jelentése: A bukake és a szellemek földje.) egy olyan nemzet, ami a világ másik végében van, ha…..
www.aonang.hu (TH) 2014.10.04 16:52:56
Határátkelő Magyarok vízparton 2014.08.30 06:45:00
Véletlen folytán úgy alakult a mai válogatás, hogy csupa valamilyen vízparton élő/arra kilátó Határátkelő képeit sikerült összeszedni. Úgyhogy így a nyár végének közeledtével jó nézegetést mindenkinek. (Péter képe Floridából) Zsófi Pireusból küldött…..
 Mutassuk meg a világnak, hogy mi vagyunk a 10 millió szövetségi kapitány országa! Ennek a posztnak a kommentjében lehet Tipszmikszelni és megjövendölni az összes mérkőzés végeredményét a Világbajnokság alatt.   Mutassuk meg a Világnak, hogy mi vagyunk a tízmillió…..
www.aonang.hu (TH) 2014.06.11 14:33:37
3:0
Krabi közelében fekszenek Thaiföld legjobban felkapott helyei is, úgy mint Phuket vagy Phi Phi, esetleg Koh Lanta. Ezek mind szigetek, s bár egyiken sem jártam, állítólag mutatósak. Részt vettem ellenben egy szigetes túrán az utolsó előtti napon, ami nagyon is megérte. Négy…..
Körülbelül egy hónapja volt jelent meg Zsófi írása Dél-Afrikából, melyben megírta, miként követte szerelmét oda, és milyennek is látja az országot (aki nem olvasta volna, ide kattintva pótolhatja). Akkor azt írta, hogy bár kívülről, turistaszemmel nézve csodás, Dél-Afrika…..
Viszonylag ritkán fordul elő, hogy olyan írás jelenik meg a blogon, amely valamilyen utazás eredményeként született meg, ma mégis kivételt teszek. Egyrészt, mert Bandi Republic „régi motoros” a Határátkelőn, másrészt pedig nem utazott messze Svédországból, csupán Izlandig,…..
www.aonang.hu (TH) 2014.02.19 06:57:52
Nem merném állítani, hogy Tajvan egyike lenne a leggyakoribb célországoknak, úgyhogy a mai poszt különleges lesz. Írója, Blanka, egy ösztöndíjnak köszönhetően több mint két éve került ki oda, most pedig írt egy nagyon élvezetes és alapos beszámolót, amihez képeket is…..
www.aonang.hu (TH) 2014.02.18 07:55:30
@ChristineK: Aha, délutáni csendes pihenő. :-)
Végre egy jó poszt a szomszédból!
Új országban életet kezdeni még Európán belül is kalandos, hát még akkor, ha az ember (pláne családostól) a világ másik végére költözik. Márpedig Jorge és családja annyira beleszerettek Uruguayba, hogy úgy döntöttek, ott a helyük. A döntést pedig tett követte, így aztán…..
A minap meglehetős vihart kavart Norbáj bécsi posztja (aki nem tette volna, ide kattintva tudja elolvasni), kapott hideget-meleget is néhány kommentelőktől, ezért úgy döntött, posztban válaszol, amiben összefoglalja a felmerülő kérdésekre adandó válaszokat. Jöjjön tehát a…..
Egy hete sokaknak (beleértve engem is) nagyon tetszett Roland bulgáriai történetének első része (ide kattintva olvashatja el, aki kihagyta volna), akkori ígéretemhez híven ma következzék a folytatás, melyben lakást keresünk, kiderül, hogy a bolgárok nem kifejezetten munkamániás…..
Mindig jó ausztriai történetet kapni, hiszen ahhoz képest, hogy milyen közel van és milyen sok magyar dolgozik ott (akár csak ingázóként is), viszonylag kevés az osztrák poszt. Norbáj mai története ráadásul azt is megmutatja, hogy érdemes az utolsó (az ő esetében talán az…..
Az a dél-afrikai, amivel éppenséggel nem mondtam nagyot, de hogy miért, az is kiderül a mai posztból, amely (vasárnap lévén) válogatás az általam érdekesnek tartott más blogok történeteiből. Így aztán ma autót vezetünk Olaszországban, bent ragadt szabadságot próbálunk…..
Azt gondolom, nem csak az Egyesült Királyságban nagy kérdés, hogy béreljünk-e ingatlant, vagy a bérleti díjat törlesztésre fordítva inkább vásároljunk. A magam részéről én a mai fejemmel inkább bérelnék, de ezen lehet (és szerintem fogunk is) hosszan vitatkozni. Noha…..
www.aonang.hu (TH) 2014.01.17 09:03:00
@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]:
Ezt nem vitatom.

Azért ezektől az áraktól rosszul lettem. Itt nálunk tengerparti, 2 szintes, 3 hálószobás, teljesen berendezett, felszerelt, azonnal költözhető villát lehet kapni 10 ezer fontért. :-)
www.aonang.hu (TH) 2014.01.17 09:04:09
@www.aonang.hu (TH): bocsánat, 100 ezer font lenne az :-)
www.aonang.hu (TH) 2014.01.17 09:06:28
@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]: Nekem pont 30 másodperc motorral. :-D
Korábban már itt, a blogon is akadt olyan poszt, amely azzal foglalkozott, mi mindent kell intézni, ha külföldre költözünk, ám egyrészt az régen volt, másrészt ismétlés a tudásnak az édesanyja, így aztán a mai blogajánlóban szó lesz erről is. Ezt követően megnézzük, mi a…..
Külföldön is előfordul, hogy a főnök megpróbál visszaélni hatalmával és ellenszolgáltatást vár azért, hogy „jóban legyenek". Nem könnyű ezeket a helyzeteket kezelni, miként az Edina mai írásából is kiderül. Már csak az a kérdés, hogy jön ide a szakáll? A kép…..
A CNN amerikai hírtelevízió honlapján találtam egy érdekes cikket, amely ugyan a kínai migráns munkavállalókról szól, de úgy gondoltam, vannak olyan vonatkozásai, amelyek számunkra is érdekesek lehetnek. Kíváncsi vagyok, ti mit gondoltok. A cikk alapja egy kutatás, amit a…..
Határátkelő Csapdában 2014.01.03 06:47:00
Abból, ami itt van, csak földbeállás lesz – írja mai szerzőnk, a Magányosan Sétáló Macska, aki menne, de nem tud, mert nőként egyedül neveli a gyermekét, szakmája pedig a magyar nyelvhez köti. Pedig úgy látja, előbb vagy utóbb muszáj lenne elindulni – a nagy kérdés a…..
Határátkelő Csendesebben ütnek 2014.01.01 06:52:00
Mint azt tegnap megígértem, az újév első napján kicsit még visszatekintek a tavalyi évre, és röviden beszámolok az idei tervekről is. Ne várjatok túl hosszú posztot, mégis csak január elseje reggel van. (Szolgálati közlemény: a szilveszterezős képgaléria - azért, hogy…..
Hát ismét véget ért egy év, ilyenkor nyilván mindenki végiggondolja, mi minden történt vele és a (szűkebb vagy tágabb) környezetével (csak jelzem, holnap egy poszt erejéig én is megteszem), no és elgondolkozik azon, mit vár a következő évtől. Így tett spanyol…..
Ma látszólag három teljesen különböző posztot ajánlok a szokásos vasárnapi blogajánló keretében, ám egy dolog mégiscsak összefűzi a karácsony utáni / alatti svéd leárazások harcosait, a durbani fürdőzőket és az indonéziai hegyi túrázókat – ez pedig a kihívások…..
Ma két teljesen különböző kultúra ünnepi szokásairól olvashattok, ám egy közös mégis van a katalánok (spanyolok) és az egyiptomiak (ezen belül is a koptok) ünnepében: az, hogy a java még csak most, majd január elején jön. Hogy hogyan jön mindehhez szegény bottal vert…..