Regisztráció Blogot indítok
Adatok
svájci sapka (ch)

0 bejegyzést írt és 4448 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A dráma fokozódik: a Ryanair friss bejelentése arról szól, hogy ma éjféltől jövő keddig a járatok 80 százalékát leállítják, utána pedig arra célszerű készülni, hogy a teljes flotta földre kényszerül. Azt írják, hogy nagyon kevés járat marad majd, elsősorban az Egyesült Királyság és Írország között…..
svájci sapka (ch) 2020.03.19 13:54:14
@svajcineger: Lesz helyed... tegnap wizzel Bp-Basel, kb. 30 utas... :)
Lázár János bécsi videója erőteljes csúsztatásokkal telibevert hazug propaganda, ami jól felkúrta a bécsben élő és dolgozó barátaimat. Az ő nyomásukra posztot írok róla, mert ha valakik, akkor az évtizede vendéglátásban dolgozó spanjaim azért kicsit jobban belelátnak a bécsi mindennapokba mint a…..
svájci sapka (ch) 2018.03.10 19:59:10
@Pan Modry: na, ezzel van a probléma. A többség a deviáns, és elvétve van egy normális.
:(
@orient: olyan országban élek, ahol azért akadnak. Van fogalmam róla.
Akkor visszakérdezek: a magyar gazdaság olyan erős, hogy még erre is van pénz? Na, ne már. A németek is nyögik...
svájci sapka (ch) 2018.03.10 20:15:33
@orient: ok, ez így rendben is lenne. A riogatás is felesleges. Azokkal sincs baj, akik tanulni jönnek, aztán itt ragadnak. De! Akik jelenleg érkeznek azoknak elenyésző százaléka használható. A legnagyobb baj, hogy ők nem is akarnak sem tanulni, sem dolgozni. :(
@Pan Modry: a 30-ból egy az milyen arány? Szerinted jó?
svájci sapka (ch) 2018.03.10 20:42:08
@orient: mondanám, hogy térjünk vissza rá 10 év múlva. ;)

@Pan Modry: @élhetetlen: haha, köszi a részvételt, itt fejeztem be.
Érdekes volt, és tanulságos.
;)
Egy igazán különleges történet a mai egyik sztori. Főhőse Budapest után Balin élt és ment férjhez, hogy aztán kis híján menekülve onnan végül Berlinben kössön ki. Aztán elfilozofálunk azon, miért nem reklamál a magyar, majd megnézzük, milyen, ha mégis megteszi. (Fotó:…..
svájci sapka (ch) 2018.03.04 11:44:52
@M. Péter: igen. Köszönöm szépen a választ.

Azonban azt továbbra sem értem, hogy a jegy visszatérítése ügyében miért az utasnak kell szaladgálni.
:(
Valahol úgy lenne korrekt, ha ez automatikus lenne.
Pláne, ha direktben veszi az ember gyereke a jegyet.
Rosszul látom?
svájci sapka (ch) 2018.03.04 15:31:25
@Pink Petsch: csak a tisztánlátás kedvéért, nem last minute út volt.
@gabors: kívánok neked hasonló "jókat". Meghalt egy családtag és azonnal kellett utazni...
svájci sapka (ch) 2018.03.04 15:49:03
@gabors: miért? Ez "felmentés", vagy mi?
Inkább hagyjuk...
Régóta mondogatjuk, hogy ha minden rendben megy, a Wizz szolgáltatása általában teljesen rendben van, ha viszont probléma merül fel, az utas készülhet a legrosszabbra. Itt egy újabb történet, amiben a légitársaság hozzáállása egészen érthetetlen és nem túlzás, hogy visszataszító.  Íme a pórul járt…..
Kevés kellemesebb pillanat van annál, amikor az ember a felpakolt autóval megérkezik jövendő otthonába (lehetőleg sok száz vagy inkább ezer kilométer után) és akkor elkezdenek sorjázni a problémák... Ez (és még sok minden más) történt a Spanyolországba költöző Svájci Sapkával. Aztán ellátogatunk egy…..
svájci sapka (ch) 2017.11.19 10:01:13
@adg: Köszi. Igen, kicsit más a stílus.
:)
@ChristineK: Köszi. Sajnos, még csak fél lábbal, de előbb-utóbb leér a másik is.
:)
@Turchi: Igyekszem. Legközelebb az ünnepekkor.
@cattaneo: Már elkezdtem a tanulást, hivatalos helyen meg lehet angollal boldogulni. Többnyire.
@Zoole Reloaded: Köszi. ;)
@DieNanny CH: Amikor vásároltuk, nem volt releváns, utána meg egyszerűen megfeledkeztünk róla. :)
svájci sapka (ch) 2017.11.19 17:30:37
@Pernilla: Köszi. :)
@Dikusz: Igyekszem.
Talán emlékeztek még Balázs történetére, aki 11, Kanadában töltött év után döntött úgy, hogy visszaköltözik Magyarországra. Miután megírta történetét, rengeteg több érdekes vélemény, hozzászólás, saját tapasztalat érkezett reakcióként a Határátkelő oldalára, úgy gondoltam, ezeket érdemes lenne…..
svájci sapka (ch) 2017.11.07 20:37:05
@Matula néne: Nos, mivel egy blogot vezetek, megszoktam, hogy érnek támadások. Szóval, mára csak láncfűrésszel lehet megsérteni. :)
Az, hogy leírom, hogy mi nem jó, miért köpködés?
Megjegyzem, az említett eset nem saját példa. Ahogy írtam, mi legyintettünk rá, de attól a probléma még jelen van (ha már a sajtó is foglalkozik vele).
:)
Az utolsó megjegyzésedben nem érzed a kettősséget? Ha most Ma.o-n élnék és kritikát fogalmaznék meg az otthoni dolgokkal kapcsolatban, akkor is ezt kérdeznéd? Szerintem nem, sőt a többség csápolna, hogy jól megmondtam a tutit. Itt meg azt írod, hogy odaszarok, ahonnan eszek?
Hogy van ez?
Én ide pénzt hoztam (ezt itt marhára szeretik). Nem kértem és nem kaptam semmit, még az állampolgárságra sem hajtok. Ez szimpla üzlet. Nekem is, és nekik is. Akkor miért kéne hálásnak lennem? Nem értem...
Egyébként jól érzed, nem fogok itt nyugdíjba menni.
És még egy megjegyzés: engem nem zavar, ha valakinek soha sem száll fel a rózsaszín köd a szeme elől, vagy tényleg olyan helyzetben van, hogy nem kényszerül látni, hogy a tehénszar igenis büdös. Szíve-joga. Én azonban másképp érzek, mást tapasztalok, és ehhez jogom van.
Peace.
svájci sapka (ch) 2017.11.07 20:46:11
@supernem: Nézd, mindenki azt teszi, amit jónak lát. De! Ettől még egyet lehet érteni másokkal, vagy meg lehet érteni másokat akkor is, ha gyökeresen másként látják a világot.
@somlobodog: ott a link. Tanulságos.
svájci sapka (ch) 2017.11.07 21:32:06
@Matula néne: Nézd, az én családom remekül boldogul otthon. Bár nem minden tökéletes, senki sem tervezi, hogy külföldre megy.
Sőt, ha fiatalabb lennék, visszamennék.
Lehet szörnyűlködni.
;)
Eltekintve azoktól, akik egy hosszabb nyaralás után is törik a magyart, a kérdés szerintem egyre izgalmasabb lesz, ahogyan egyre több magyar él egyre hosszabb ideje külföldön. Vajon elfelejtheti egy ember az anyanyelvét és ha igen, akkor mi kell hozzá? Nektek is elfordult már, hogy…..
Határátkelő Ezek magyarok? 2017.10.22 06:30:00
Eléggé vegyesfelvágott lesz az eheti válogatás, ráadásul szó szerint. Elsőként ugyanis Svájcba látogatunk a rossz emlékű Svájc-Magyarország foci vébéselejtező kapcsán. Már csak azért is, mert a magyar sajtóban emlékeim szerint meglehetősen kevés szó esett a magyar (?) szurkolók (?) egy részének…..
Van az az érzés, amikor akár már évek óta külföldön élsz, de hosszabb időre hazalátogatsz, és olyan, mintha el sem mentél volna – minden ismerős, a közlekedés, az emberek, minden. Na, ilyesmit élt át az egyik mai történet szereplője. Emellett próbálunk svájci…..
svájci sapka (ch) 2017.09.10 12:07:58
@Csodabogár: Persze, mindenki tegyen úgy, ahogy jónak látja, de bármilyen furcsa, sokszor nem előnyösebb egy svájci útlevél, mint egy magyar.
:(
A szeptember sok szempontból az újrakezdés ideje, hiszen véget ér a nyár, és megint belecsöppenünk a munkahelyi, iskolai hétköznapokba. Eköré szerveződtek az eheti blogajánló témái is, így ellátogatunk Franciaországba, ahol a szeptember legalább annyira az „új élet…..
svájci sapka (ch) 2017.09.03 18:54:47
@Lákátus Winettú: nézd, mindenki érzése szerint. Aki kéri, szivesen elintézem. Nem hatásköröm itélkezni.
svájci sapka (ch) 2017.09.03 19:06:49
@Lákátus Winettú: Persze, világos. :)
Hány év kell ahhoz, hogy az ember fragyarul kezdjen beszélni, hogy a töltöttkáposzta helyett a sajt mellett tegye le a voksot (a szeletelt gyulai kolbász azért jöhet), és hogy egy éjjel arra riadjon fel, hogy csőtörés van a már rég eladott magyarországi házában, és fogalma sincs kit kell hívni?…..
svájci sapka (ch) 2017.03.14 18:34:15
@zuzzer: Még 4-5 évig vagyunk itt. Már vágjuk a centit. ;).
Nem, mi még (eddig) nem találkoztunk.
Spanyolország sokak álma, hiszen jó az idő, viszonylag könnyen megtanulható a nyelv, és ha ez nem lenne elég, a gazdasági válságnak, illetve az előtte lezajlott elképesztő építkezési hullámnak köszönhetően (egyelőre) az ingatlanok is viszonylag olcsók. Ma tehát ellátogatunk…..
svájci sapka (ch) 2017.02.19 10:35:01
@gabuschka: Köszönjük.
Lesz. Azóta már továbbgondoltuk a dolgot.
:)
svájci sapka (ch) 2017.02.19 11:25:06
@tanato: Igen, így van. Akkor még csak ide született az írás, most elindult a blog is. Köszönet HÁ-nek a reklámért.
:D
Remélhetőleg ez is folyamatosan üzemel majd, sok-sok infóval, tapasztalattal és persze fotóval.
:)
Svájcról hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy minden flottul megy, pontosak, precízek. Mint már jó párszor kiderült, és ezt alátámasztja Ági mai posztja is, azért ez nem feltétlenül és nem minden területen van így. Üdvözöllek titeket a svájci egészségügy világában! (Gyorsan hozzátéve, hogy…..
svájci sapka (ch) 2017.02.05 12:53:31
@tanato: Bár, nem olvastam az összeset, de véleményem szerint meglehetősen eltúlozták. Pláne, attól vicces, aki egy napot sem élt itt. :)
Azt sem vonom kétségbe, hogy másoknak jó a tapasztalata, mint pl. ahogy nekem azzal a magyar egészségügyi intézménnyel, amivel kapcsolatban vagyok (állami).
Az éremnek mindig két oldala van.
svájci sapka (ch) 2017.02.05 12:58:25
@tanato: Na, ez is érdekes lenne. Van két eü-s ismerősöm, az egyik isteníti, a másik szidja....
:D
svájci sapka (ch) 2017.02.05 15:01:30
@Buchhalter: Persze, mindenhol lehet jó és rossz tapasztalat.
Most egy nagyobb műtétre várok itt, majd megírom a tapasztalataim.
Fogorvoshoz 20 éve járok otthon (vidéken), nem emelt drasztikusan, de pl. a csontkovácsom majd a duplájára emelte a díját, amin egy picit felhúztam a szemöldököm. Nekem ugyan "aprópénz", de aki otthon él, annak megterhelő.
Szerintem én még életemben nem voltam influenzás. Pont itt volt az ideje. Azt hittem ez már a halál előszele DD de aztán a tévéből megvilágosodtam hogy itt a betegség. Afrikában ugye kevés esély van erre, ott csak max. "véletlenül" seggbe lőnek vagy elkapok valami lepraszerűt de szerencsére nem…..
Kivételesen nem a technikai részletekről, ügyintézésről lesz szó (arról már csak a Határátkelőn annyi poszt volt, hogy ihajj), hanem mindennek a lelki oldaláról. Aztán feltesszük a Nagy Kérdést, jelesül: Wolfsburg vagy Göteborg (hogy miért éppen ez a két város, az elég…..
svájci sapka (ch) 2017.01.15 13:54:20
@Csodabogár: Hát most épp senki se takarítja.
:(
svájci sapka (ch) 2017.01.16 06:49:47
@tanato: Természetesen egyik sem normális. Csak a tendenciára akartam rávilágítani, hogy "csodaország" sem az már, mint aminek sokan hiszik.
:(
Remélem, már jobban vagy.
A spanyolokról általában az a kép él az emberekben, hogy finoman szólva sem kapkodják el a dolgokat, így Svájci S(CH)apka és párja joggal indultak úgy neki az ingatlanvásárlásnak, hogy az elviszi minden idejüket. Nem így történt, persze azért szerencséjük is volt. Ma tehát egy…..
svájci sapka (ch) 2016.10.08 21:20:00
@svajcineger: Jelen helyzetben annyi üres ingatlan maradt a bankok nyakán, hogy akár 100 %-ig finanszírozzák a hitelt is.
:)
Természetesen kelendőbbek a közvetlen parton lévő ingatlanok, de a parttól még 10 km-re remekül kiadhatóak.
:)
@tanato:
Bizony. Befektetésnek sem rosszak.
Nem véletlenül "nyomulunk" tovább ezerrel.
Még tíz évet terveztünk itt, de ha minden összejön, akkor előbb lelépünk innen.
:)
svájci sapka (ch) 2016.10.08 21:35:28
@blackhairlady: Köszi. :)
Bevallom először azt gondoltam, hogy a déli mentalitás majd az ügyintézésben is megmutatkozik. Kellemesen csalódtam.
És igen, érdemesen ebben gondolkodni, akkor is, ha valakinek nincsenek csilliói.
:)
svájci sapka (ch) 2016.10.09 07:59:19
@tanato: -tól, -ig.
:)
@M. Péter: Azért ehhez marha nagy tudatlanság kell...
Az első lépés, bárhol is vesz az ember ingatlant, hogy megnézi rendben vannak a papírjai.
Ez nekem kicsit olyanra hajaz, mint akik 30-40 % ígért hozam miatt rakták ilyen-olyan alapba a pénzüket.
@blackhairlady: Elméletileg még nagyon sok év lenne itt. A páromnak hivatalosan 14, de ezt már "legyalulta" 9-re. Az a max, de ha előbb összejön, amin most agyalunk, akkor még előbb.
A biztonság kedvéért lottót is adtam fe, lehet este már csomagolok.
:D
:D
A dél-amerikai országról nem sok jót lehet hallani, és a helyzet az, hogy nem is minden ok nélkül. Ugyanakkor ha az ember megfelelően elővigyázatos (vagy mondjuk úgy: a józan paraszti eszére hallgat), akkor nagyon kellemes heteket-hónapokat tölthet el ott. Mint például Fanni, aki ma folytatja…..
svájci sapka (ch) 2016.08.26 13:21:38
Bár statisztikát nem tudok előkaparni (szinte hallom a megkönnyebbült sóhajokat…), de azt hiszem, nem tévedek nagyot, ha úgy gondolom: egyre több szülő próbálja kétnyelvűvé nevelni gyermekét – akár azért, hogy felvértezze egy hasznos tudással, akár azért, mert a…..
svájci sapka (ch) 2016.08.05 07:05:09
Én sok olyan magyar anyukával találkozok, akik nem tanították meg a gyereküket magyarul.
:(

@diggerdriver: Nem mindenkinek sikerül megtanulni. Megállod a helyed, ez a lényeg.
svájci sapka (ch) 2016.08.05 11:23:08
@Muscari: Én sem értem a keresztgyerekem. :(
@adamskij: Az utolsó mondattal egyetértek.
:)
De a magyart sem szabad eltemetni, mert nem tudhatod mikor lesz szüksége a gyerekeknek rá.
Példa. Egyik rokon még az átkosban ment ki Németországba, gyereket nem tanította magyarra. A "gyerek" egy gyárban dolgozott, de leépítés volt. Mondták neki, hogy amennyiben vállalja az áthelyezést a Ma.o-i gyárba, akkor maradhat (azt hitték beszél magyarul). Mikor kiderült, hogy nem, repült. Most ott áll 50 évesen és nem tud elhelyezkedni... Egyébként vállalta volna, mert szereti Ma.o-t.