Regisztráció Blogot indítok
Adatok
plumes de la cuisine

86 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Jó-jó, a rétest sose lehet megunni, legyen az édes vagy sós,egyszerűen tökéletes. De nem árt néha elrugaszkodni a valóságtól, és ráébredni, hogy nemcsak fahéjas - almás, túrós - mazsolás változatban működik. De még mennyire, hogy nem! Be kell vallanom, hogy a réteslap…..
Bármennyire szörnyű címet is sikerült kreálnunk ennek a postnak, ez a cucc kiváló, ne ítélj elsőre! (Meg fogsz lepődni) a gomba nagy kedvenc nálunk mostanában, és amúgy is mindig próbálok arra törekedni, hogy a zöldség és a hús elfogadható arányban párosuljon a tányéron,…..
Ott ültem egyedül azon a festéket magáról már réges-régen ledobott, meg-megkopott, rozoga, zöld fapadon, körülöttem a természet épp azon munkálkodott, hogy a lehető legtöbb akadályt görgesse a közelgő tél vaskos, zord karjai elé, de engem ez egy cseppet sem érdekelt.…..
plumes de la cuisine 2014.10.15 14:13:12
@pbankos: Kedves pbankos! Légy akárki is az internet vastagbőrű álarca mögött, úgy érzem kissé túldimenzionáltad a gondolataidat. Ez egy gasztroblog, anyázásnak itt semmi helye. Neked is megvan a lehetőséged, hogy saját blogot írj. Ott aztán virtuálisan papírra vetheted az összes véleményedet, leírhatsz minden új szót amit tanultál, fröcsöghetsz kedvedre. Szellemi egytálételed igen műanyagízű volt, szívesen beszélnék a szakáccsal, mert, hogy minden szavát mirelitként vetted más írásokból abban egészen bizonyos vagyok. Üdvözlettel: a félművelt gasztroblogger
A kacsahús egészében vagy éppen csak combjait tekintve felénk hagyományos karácsonyi kajaként ismert, de én most borítani kívántam a hagyományokon, úgyhogy képletesen hozzávágtam egy tál nagyon érett szilvát, amihez a piacon most még bőven hozzá lehet jutni, és megnéztem mit…..
Sikerült megtalálnom minden idők egyik legzseniálisabb paradicsomleves receptjét. Nem, nem mondom el hol, egyrészt mert, ez itt még mindig nem a reklám helye, másrészt mert nagy levegőt véve több hozzávalón eszközöltem kisebb-nagyobb változtatásokat. Az eredmény egyszerűen…..
plumes de la cuisine 2014.09.20 09:44:48
@háténimmár: Van igazság abban amit mondasz, de azt gondoltuk talán ehhez áll a legközelebb. Mégse nevezhettük hamis halászlének:)
Az előítéleteket már most kéretik sutba dobni! Tudom-tudom, a sárgarépához való hozzáállásunkat kissé elhomályosítják még az óvodás évek menzás időiből felmerülő rémképek a finomfőzeléknek nevezett karfiolszagú masszáról. A sárgarépát színe világa, vitamin…..
  Nálam a nyári időszámítás gasztronómiai szempontból két dolgot jelent: egyrészt, hogy minden nehézségtől mentesen naponta akár többször is  hozzájuthatok kedvenc zöldségeimhez, hiszen nemcsak a piacok, vásárterek árutól roskadozó kínálópultjai csábítanak remek…..
Nos, tulajdonképpen, ha őszinte akarok lenni, akkor ez az ötlet amiatt a keserű szájíz miatt született, ami a reggelire elfogyasztott 2 pár virsli elfogyasztása után költözött a számba. Nem kérem, nem a virsli volt tele kininnel... A saját elmém hagyott cserben. Történetesen…..
Betelt a pohár! Elég volt abból, hogy moziba kelljen menni "nachosért", netán a Tacskó polcain lévő, hitvány ízű, 2/3-ad részt levegővel teli zacskókat vadásszuk az esti filmezéshez, Bundesliga-derbihez, vagy a vasárnap esti családi Bridge-partyhoz. Ne legyünk megalkuvók a multik…..
Az étek, amely még a gasztronómia koronázatlan királyának, Paul Bocuse-nak az arcára is mosolyt csalt, a kóstolás után pedig emberiség egyik legnagyobb vívmányának nevezte a spanyol eredetű riojai burgonyát (forrás: http://buvosszakacs.blog.hu/2009/09/30/paprikas_krumpli_8), amely…..
plumes de la cuisine 2014.01.06 23:12:25
@Salika65: 1. Mivel a fokhagymát és a hagymát végig alacsony lángon pirítjuk, nem fog megkeseredni illetve megfeketedni, de természetesen kellő odafigyeléssel kell csinálni, folytonos kevergetés mellett.
2. A sonkahagymás ötlet nem talált, nem attól különleges, sőt, tulajdonképpen nem is írtuk, hogy ez olyan rettentő különleges lenne, csupán egy testvérkéje a "mi" paprikás-krumplinknak. Mindazonáltal a létező legegyszerűbb ételt is el lehet készíteni temérdek féle módon. A minőségbeli különbség titka a megfelelő minőségű alapanyag, a kellő tudás és mindenekelőtt az odafigyelés. Elvégre azt is kérdezhetnénk a gondolatmeneted alapján, hogy miért van az Onyx étlapján gulyásleves? Az is csak marha, paprika meg egy nagy halom zöldség kombója nem(nem mintha ahoz akarnám hasonlítani a fenti étket).
3. Én még nem hallottam olyanról, hogy az olívaolaj és a kolbász zsírja ütnék egymást. Egy igazán jó minőségű olívaolajnak olyan elképesztő ízkarakterei vannak ami semmi máshoz nem hasonlítható.
Az őszi gyümölcsök koronázatlan királynője, a spájzok alsó polcainak sztárja, a fahéj és a szegfűszeg szerelmi háromszögének harmadik szereplője, amely multifunkcionális rendeltetéséből eredően nyáron szomjoltó, télen hangulatkeltő, lélekmelengető finomság. Mi most egy…..
Rendhagyó eseményre invitált bennünket a fiatal nők boldogulását zászlósrúdjára tűző Effemine egyesület. A november 20-án megrendezésre került gasztro-estjük keretében arra a komplexnek tűnő kérdésre keresték a választ, hogy elég-e egy csalogató étel ahhoz, hogy egy…..
Vannak dolgok, amelyekről egyszerűen képtelenség lekattanni: míg sokan a kávéval, cigivel, alkohollal, esetleg egy-egy gyorséttermi „műremekkel” élik meg ezeket gondolatokat, addig mi a sütőtökkel vagyunk így – ami, azt hiszem, egy sokkal barátságosabb verzió. Teljesen…..
A sütőtök, valljuk be, az ősz sztárja, az őszi konyhának esszenciális tartozéka. De lássunk túl a töklámpás-farigcsálás és a bébitáp alkotta unalmas hegyeken és vegyük észre a felkelő nap sugarai közt nyiladozó sütőtöklevesben rejlő tengernyi lehetőséget.…..
 Avagy hogyan készítsük el a nutella egészséges alternatíváját A kereskedelmi tévéinkben tucatszámra játszott hollywoodi kasszasikerekből ismerős képkocka, melyben a szeplős képű nebuló a piros-kockás abrosszal fedett reggeliző asztal mellett éppen mogyoróvajas –…..
Itt az ideje bebizonyítani magunknak, hogy a gyermekkorunk sötétebb bugyraiból előbukkanó rémkép a nagyi által készített, ám de általunk állaga és ízvilágának egyöntetűsége miatt sohasem igazán kedvelt tökfőzelékről már a múlté. Ma már a fogyasztó számra könnyen…..
Immáron negyedik alkalommal adott helyet a Hold utcai vásárcsarnok a Dining Guide Street Food Show-jának. A korábbiakhoz képest rengeteget fejlődött a kínálat abban a tekintetben, hogy a felsorakoztatott ételek jóval közelebb álltak a gyors, könnyen elérhető, mégis finom és…..
Na ez már egy kicsivel idő és munkaigényesebb darab, de ha van egy szabad délelőttünk a hétvégén, simán bevállalható, pláne, ha segítenek nekünk. A ravioli alapból igazán szabadon értelmezhető étel, a tésztát azzal töltjük meg amivel csak akarjuk, mi egy…..
Kint 40 foknál is magasabbra szökik néha a hőmérő higanyszála, étvágyunk aligha van, de azért csak vágyik az emberfia valami igazán üdítőre és finomra (és nem, nem nincs több dinnye!). Ezen igényeinket kielégítendő próbáltunk valami egyszerű, de mégis különleges,…..
holtgasztro készítette ezt a képet. ..
Home made sajt Az alapreceptünk tényleg igazán egyszerű, utána pedig ki hogyan, kénye-kedve szerint ízesítheti. Az alább leírt variációkat mi már leteszteltük és egytől-egyig nagyon beváltak. Természetesen a végkifejlet nagyban függ a választott alapanyagok minőségétől,…..
plumes de la cuisine 2013.08.01 18:29:50
Egyik szerkesztőnk teljesen új, kizárólag sörökkel foglalkozó blogot indított útjára, a Mese habbal-t. Az oldalon bemutatásra fognak kerülni naprakészen a hazai kézműves sörök és egy csomó nemzetközi érdekesség, lesz szó házi sörfőzésről és jó helyekről, ahol igazi…..
mese_habbal készítette ezt a képet (via Instagram). ..
Alig több mint 1 hónapja debütált az IF Kávézóban az Irish Red Mojito. A posztban meghírdetett "verseny"felhívásra a Holtgasztro Blog szerzői is elkészítették a saját - ráadásul magyar sör alapú - koktéljukat. Mielőtt átadnánk a szót a szerzőknek, egy kis tartalmas…..
plumes de la cuisine 2013.06.26 11:29:22
@rambo13: ezt a french presst köszi, nem tudtam, még anno kávéprésként vettem:).. Amúgy jó kis szerkezet, két hónapja csak ezzel készítek kávét, ha hamar lenyomod, hellyel-közzel eltűnik a szarrápörkölt bolti kávék savassága. A lemongrasst meg majd kipróbálom.

@lilakutyak: felvezetem a recept végére, hogy a maradék egy decit ne sajnáljuk a lilakutyának adni:).
A BrewDog neve lassan teljesen egybeforr a radikális sörpunksággal. A főzde nemcsak jó söreivel tett szert világhírnévre, hanem erőteljes és állandóan frissülő anti-láger kampányának köszönhetően marketingszempontból is kimagasló teljesítményt értek el. Sörben jártas…..
plumes de la cuisine 2013.06.25 22:26:48
@lilakutyak: Köszi a választ, nekem is a Waimea volt a csúcs. Még van egy utolsó üveg Danám, már kíváncsi lennék rá újra, mert nekem is az volt az utolsó. Ki főz egyáltalán Dana komlóval?