Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lecsó Főzősuli

43 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap egy latin-táncpartin voltam, ez adta az ötletet a salsához, ami nem csak tánc, hanem egy mexikói szósz is. Kínálják a tortilla chips mellé mártogatni, vagy a a lapos kerek tortillát töltik meg vele, és húsos ételekhez is használják.  Rengeteg ízben készítik, alapja…..
Főzz könnyedén! Szedd magad! 2012.08.28 07:58:27
Egész nyáron lehetett szedni epret, málnát,  cseresznyét, meggyet, barackot, szilvát  és mindenféle gyümölcsöt, és most jön még az alma, a körte, dió, szőlő. Vidéken nőttem fel, és volt kertünk, de föld nem igazán kedvezett a gyümölcsfáknak, inkább csak zöldség…..
A pesto pikáns, zamatos mártás, főtt tészták, húsok mellé kínálják vagy  mártások ízesítésére használják. A klasszikus pesto friss, apróra vágott vagy ledarált bazsalikomból, fenyőmagból, fokhagymából, parmezán sajtból és olívaolajból készül. Az ínyencek,…..
Tegnap délután betévedtem az egyik Alexandra könyváruházba, és természetesen a szakácskönyveknél lukadtam ki. Ötletes az alábbi sorozat, kár, hogy nincs még magyar megfelelőjük. Nagyon élvezném ha hazai bloggerek írnának ilyen könyveket.  A receptek általában nem igényelnek…..
A városligeti Vajdahunyadvárban augusztus 25-26 között, két napon át élvezhetjük a vidék ízeit az ötödik HÍR-es Íznapokon. A 2 napos gasztronómiai bemutató, kóstoló vásár célja a magyar élelmiszerek népszerűsítése, megismertetni a közönséggel a különleges,…..
Szeretem a rizst az íze miatt is, és mert könnyű elkészíteni, sokféleképp variálható. Adhatunk hozzá húst, halat, zöldséget, gyümölcsöt, paradicsomos, keleti, sajtos szószokat, mindennel harmonikus ízt ad. Készíthetünk belőle sós vagy édes ételeket, lehet köret,…..
Az esti tűzijátékra igyekezve már a metró peronon sokkolt a tömeg, a Batthyány téri kijáratnál pedig kialakult egy kisebb dugó, ha nem állítja le egy nagyon ügyes valaki a mozgólépcsőt, lett volna egy két borulás meg zúzódás. A Magyar ízek utcája este már nem mutatott…..
A Crepe Suzette nevű desszert Franciaországból származik, amit tálaláskor flambíroznak. Egyszerűbben megfogalmazva egy narancslikőrös, karamelles palacsintáról van szó, amire tálaláskor felmelegített brandyt öntünk , és meggyújtjuk.  A lángok nélkül is nagyon élvezetes,…..
A "Fő az egészség" blogom a lisztérzékenyek számára gyűjt ötleteket a sütés-főzéshez, bevásárláshoz. Most indítok egy másik blogot is mert a sütés-főzéssel szélesebb körben szeretnék foglalkozni, nem csak a liszt elkerülése, vagy más anyaggal való helyettesítése. Sokan…..
A mai ünnepi programok között bőven talál mindenki kedvére valót. Akár családi elfoglaltságot keresel még nem jártál a Parlamentben, vagy gasztronómiai érdekességek után kutatsz, irány a Duna-part! 10-18 óra között Családi programok a Duna-parton 10-22 óra között Magyar…..
szólj hozzá: Diétás tiramisu A videó bemutatja, hogyan lehet néhány egyszerű lépésben tiramisut készíteni, kedvet kap hozzá az ember, hogy összedobjon egyet saját maga is! ..
"Fő" az egészség! Macaron 2012.08.17 10:45:19
A macaron függőséget okozó színes-édes süteménycsoda. Eredetileg Velence környékéről származik, mai formáját francia cukrászoknak köszönhetjük. Tojásfehérje, porcukor,  kristálycukor, őrölt mandula és ételfesték megfelelő arányú kombinációja, elkészítése nagyon…..
A halava indiai édesség. Távolról rokonítható vele a mi tejbegrízünk, de ezt még az is imádni fogja, aki a tejbegrízt messziről elkerüli! Érdemes kipróbálni, könnyű elkészíteni garantált siker lesz! Hozzávalók: 10 dekacukor 4 deci víz 1 evőkanál citromlé 12 deka…..
A muffin nagyon gyorsan elkészül, és végtelen sok variációja van. A sajtos az egyik legkönnyebb, nagyon finom változat: Hozzávalók: 35 deka sütőporral elkevert rizsliszt vagy gluténmentes kenyérpor 2 tojás 15 deka reszelt sajt, lehet füstölt is 2,5 deci tej Ízlés szerint…..
Hozzávalók: 4 db gluténmentes tortilla 2 db nagy méretű tojás, felverve 10 deka trappista sajt reszelve 6 deka sonka felkockázva só, bors, szárított zöld fűszerek Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A tortillákat nedvesítsük be, és tegyük be a mikróba…..
Hozzávalók: 15 deka Gullón gluténmentes keksz 8 deka mandulaliszt 7 deka vaj, felolvasztva 25 deka mascarpone 200 g vaníliás joghurt 4 db tojássárgája 5 deka cukor 2 bögre bogyós gyümölcs, lehet vegyesen is ( lehet friss, aszalt, vagy kiolvasztott mirelit ) A kekszeket kézzel,…..
Hozzávalók: 125 g kukorica liszt 1 csomag sütőpor 40 g őrölt manudla 3 dl főző tejszín 3 evőkanál cukor  porcukor a tetejére 12 darab lesz belőle, darabonként 1-2 szem málnát, cseresznyét vagy meggyet, vagy egy kis fürt ribizlit számolhatunk. Melegítsük elő a…..
Már indulni kellene, de még nyakig ülsz a munkában, és legszívesebben nem is utaznál sehová, ha arra gondolsz, hogy mennyi munka vár rád, ha visszajössz....Ideje turbó relax fokozatba kapcsolni, mert megérdemled, és egy jól sikerült nyaralás után a munka is jobban fog…..
Amikor elkezdtem a gluténmentes ételek készítésével foglalkozni, ez volt az első, ami nem sikerült. Vastag lett, nem sült át, meg sem lehetett fordítani. Annyi gyönyörű palacsinta után, ami már kikerült a kezem alól ezt készt kudarcként fogtam fel. Pedig csak nem a megfelelő…..
Hozzávalók: 60 dkg glutenix fehér kenyér por 1 tojás 25 dkg margarin 2 dl tejföl 2 db főtt burgonya áttörve 2 kávéskanál só 2 kávéskanál cukor 2 dkg élesztő 1,5 dl tej A burgonyákat héjastól megfőzzük, ha kihűltek meghámozzuk és…..
Már a légkondi sem segít...jól esne valami hideget inni, de autóval vagy.  Lisztérzékeny sörkedvelők figyelmébe ajánlom az újabb gluténmentes sört, ami alkohol mentes. Akinek az alkoholmentes "nem sör," az bőven válogathat a többi gluténmentes márkából, illetve a gyalog, taxi,…..
Ha Siófokon jársz, egészen biztosan belebotlasz a Tesókba. A Petőfi Sétány legújabb szórakozóhelye, cafe, bar és étterem. Laza, stílusos, játékos és nagyon trendi. A kialakítás mellett a zene is rendben van. Jó időben a kertben a fehér függönyös szeparékban ejtőzhetünk, ha…..
Aki a gluténnel nincs jóban, kénytelen még a csokoládék csomagolását is átböngészni, mert állomány javítóként előfordulhat a kedvenc csokinkban is. Az Aldinál találtam két gluténmentes csokit, aminek már az elején jól láthatóan fel is van tüntetve, hogy biztonsággal meg…..