Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lord fos

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
világevő Az igazi csokoládé 2012.07.17 14:33:00
Amikor csokit vagy kakaót vásárol az ember, hajlamos megfeledkezni arról, hogy mi fán terem eredetileg. Mert ugye fán terem, hiába érkezik hozzánk csillogó csomagolásban, vagy vákuumpakkban, mindkettőben az a közös, hogy a sokféle feldolgozási eljárás és a rengeteg adalékanyag…..
lord fos 2012.07.17 18:08:39
@...elmúlik...: www.ebay.com/itm/Raw-Organic-Vegan-Cacao-Cocoa-Beans-1kg-superfood-from-Peru-Criollo-Variety-/150680185295?pt=UK_Health_Beauty_Vitamins_Supplements&hash=item23153d29cf#ht_542wt_1164

en vagy innen szoktam ( ez criollo fajta, nagyon jo az aromaja, es szetporget, ugyhogy csak ovatosan ),
vagy mostanaban innen :

www.keimling.eu/.cms/52-7

itt ket fajta van, ceyloni fermentalatlan criollo, es fermentalt ecuadori forastero ( asszem ). Az elobbi eleg ritka dolog, azert a borsos ar, de szerintem megeri. Van egy biobolt az astoriatol egy kopesre, a nyakamat tennem ra, hogy ott az altalam elsore linkelt eladotol veszik, es csomagoljak 100 grammos porciokba asszem 1200 forintert ( ha ki akarod probalni eloszor ).
Tul sokat ne egyel egyszerre, mert a theobromine bomlastermeke megtolja a hugysavat ezerrel, az meg hosszutavon nem tul jo.
lord fos 2012.07.17 18:15:11
@Mitzi von Küche: fogsz egy rakas erett banant, es elkezded sima vizben fozni oket, amig az egesz egy nagy trutyi nem lesz. Utana hozzaadod a ledaralt babokat es meg fozod egy darabig. leszurod. kesz.
a babok lehetnek porkoltek, de akar puhak is, ha frissen hozzajutsz. asszem van par arboretum hazankban ahol tartanak kakaofat, onnan lehet akar frisset is venni ( ez csak tipp, az usaban pl lehet ). akkor az igazi amikor mar csiraznak benne a babok... a feher "pulp"bol pedig kivalo italt lehet csinalni, olyasmit kepzelj el, mint amikor a must atmegy murciba, csak itt gyorsabban zajlik a folyamat.