Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Főgebra

0 bejegyzést írt és 3866 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hacsak nem csesznek el valamit a papírmunkával, ami azért nem lenne teljesen életidegen szituáció, az új tanévet mar Kínában kezdem meg a Shenzhen melletti Dongguanban.   Hálásan fogadok mindennemű segítő energiaküldést!..
Sokak álma egy amerikai egyetem elvégzése, aminek több útja van. Tóth Bence Gyuláé aligha az egyszerűbbek közül való. Teniszezőként a juniorok között nyolcaddöntős volt a Roland Garroson, ami felkeltette több amerikai egyetem érdeklődését is, kapta is az…..
Főgebra 2018.06.01 10:28:24
@Arthamyr:
A képhez hozzátartozik az is, hogy a tenisz egy olyan sport, ahol az edzők, edzők, a játékosok pedig sportolók.
Abban egészen biztosak lehetünk, hogy a Federer vagy Novak Đoković vagy Rafael Nadal amikor befejezi a versenysportot, akkor elmegy edzőnek.
Kivéve azt az extrém esetet, hogy teljesen elmegy közben az eszük!
Főgebra 2018.06.01 10:30:32
@Főgebra:
Error!
"amikor befejezi a versenysportot, akkor elmegy edzőnek."
Helyett:
amikor befejezi a versenysportot, akkor nem megy el edzőnek.
Külföldön élve az ember sokféle kultúrával találkozik a helyin kívül is. Olli mai posztja nem csak ezért érdekes, hanem mert segítségével bepillanthatunk egy sokunk számára ismeretlen kultúra egyik legnagyobb eseményébe, kicsit megismerhetjük a kulisszatitkokat is.…..
Főgebra 2018.05.19 08:37:34
@trabant:
"A félreértésekhez:"
Te aztán beviszed az erdőbe a nagyérdeműt. Olyan, mint a Jereváni rádió hírei! Csakhogy nem osztogatnak, hanem fosztogatnak:
"Az iszlám a vallás neve, mint főnév.
A muszlim a melléknév, az emberről az iszlám vallás követőjéről, gyakorlójáról mondjuk, hogy muszlim.
A muzulmán az arab 'muszlim' szónak törökösített hangzású verziója, a mohamedán elnevezést meg nem szeretik, sőt!

Röviden: a vallás - iszlám; a követője - muszlim."
Főgebra 2018.05.19 15:31:55
@gabors:
Nem akarok és nem is fogok veled vitatkozni csak ennyit idézek:

Korán:
Al-Imrán 3:19: „Bizony a vallás Allahnál az iszlám!”
Al-Ma'ida 5:3: „És az iszlámot rendeltem el nektek vallásul.”
Digitális nomádnak lenni érdekes, izgalmas és divatos dolog. Mint az általában az érdekes, izgalmas és divatos dolgokkal lenni szokott, a hátrányokról kevesebb szó esik. Ez nem igaz Tucano mai posztjára, aki tíz éve éli ezt az életet, és megtapasztalta mindkét oldalát. (A…..
Főgebra 2018.05.15 14:39:47
Erdélyről elég nehéz úgy beszélni, hogy az ember elkerülje a politikát, pedig érdemes, mert csodálatos tájról és emberekről van szó. Úgyhogy ma kicsit rendhagyó módon Erdélybe kirándulunk Dikusznak köszönhetően. (A fotókat is ő küldte.)..
Főgebra 2018.05.12 15:29:42
@LepesMez:

Natehát!
"...es teljesen magyartalannak hangzik."

Mindig gondoltam, hogy ez a József Attila nevű fűzfa poéta nem is tud igazán magyarul! Pedig egyetemre is járt.
Csak emlékeztetőül ettől a nyüves idegenlelkűtől:

József Attila Hazám
.
4

Sok urunk nem volt rest, se kába,
birtokát óvni ellenünk
s kitántorgott Amerikába
másfél millió emberünk.

Szíve szorult, rezgett a lába,
acsargó habon tovatűnt,
emlékezően és okádva,
mint aki borba fojt be bűnt.

Volt, aki úgy vélte, kolomp szól
s társa, ki tudta, ily bolondtól
pénzt eztán se lát a család.

Múltunk mind össze van torlódva
s mint szorongó kivándorlókra,
ránk is úgy vár az új világ.

Javaslom, a blog megreformálása helyett inkább ismerkedj egy kicsit az anyanyelvedet művészi fokon végző írástudók műveivel!
Dél-Vietnám központja, egyben az ország legnagyobb városa mindig is annak legzüllöttebb, a káros nyugati hatásoknak leginkább kitett része volt. Ez ma sincs másképp, a tőkebefektetések zöme is ide koncentrálódik, s Vietnám külföldi lakosságának legnagyobb hányada is itt fordul elő.   Ezek a derék…..
Főgebra 2018.04.24 08:53:45
Szombaton 16 óráig még kérheti felvételét a külképviseleti névjegyzékbe az, aki április 8-án nem Magyarországon, hanem külföldön akar szavazni, azaz van bejelentett magyarországi lakcíme. Sokan vannak így a határátkelők közül is, eddig közel 50 ezren jelezték, hogy így…..
Főgebra 2018.04.01 15:47:09
@lüke:
"Így van ez Ausztriában is:
évi 100 ezer € bruttó 5000 nettó "

12 vagy 14 hónapra?
Utolsó részéhez érkezett TeePolgar háromrészes kazahsztáni minisorozata. A mai posztból kiderül, hogyan kell buszra szállni az országban, illetve mi az a visa-run és hogyan lehet lenullázni a napjainkat. (Az előző két részt itt és itt olvashatjátok el.) Tankoló helyi járat…..
A mai hódmezővásárhelyi időközi polgármester választást nem csupán helyben követték izgatottan, de a végeredményére az egész ország figyelt. Nem azért, mintha egy megyei jogú város választási eredményéből automatikusan következtetni lehetne arra, mi történik majd április 8-án. Sokan és sokszor…..
Főgebra 2018.02.26 17:38:58
@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
Most vált láthatóvá, hogy mekkora hiányt pótoltál azzal. Te annyira hiányoztál innen, mint egy marék szar a farzsebből!
Ha annyi euróm lenne, ahányszor az elmúlt években olvastam a lekezelő hangnemben emlegetett „mosogató”, „recepciós”, „pincér” diplomás határátkelőkről, akkor egész kellemes összeg ülne a számlámon. Pedig biztos, hogy szégyen az, ha valaki ilyen munkát végez? Ezt a…..
Főgebra 2018.02.25 09:58:09
@wuaaa:
Ez neked újdonság?
A profi kerékpárosok 94%-a orvosilag igazoltan asztmás, ezért ők használhatnak olyan légzéskönnyítő szereket, amelyeket úgy különben a WADA doppingszernek minősít és szankcionál is.
Ugye nehezen elképzelhető, hogy egy tyúkmellű asztmás kisfiúnak valaki is azt javasolja, hogy kerékpározzon, nopláne versenyszerűen profiként.
Számtalan rákgyógyszer egyben WADA listás is. De ha valaki "rákos" akkor szankció nélkül szedheti!
Nem kell ezen csodálkozni, mert szerintem aki versenysportra adja a fejét, az egyik sem arról szeretne mesélni az unokáinak, hogy milyen izgi volt amikor 113-ik lett egy versenyen. Mindenki nyerni szeretne. Ki így, ki úgy!
Egyik reggel valami beszélgetős műsor ment a tévében a szokásos készülődés zörejeként. A műsorvezetők olyan hölgyekkel beszélgettek, akik elkötelezettek a vegán életmód mellett. Mondták is szépen, hogy mire jó ez a táplálkozási mód, valószínűleg a kutyát sem érdekelte ezzel felsorakozva a reggeli…..
Még mostanság is ritkán eszünk helyi ételeket, mivel elsősorban itthon készül a kaja, de azért időnként előfordul. Valamelyik nap a bánh xèot kóstoltuk meg, ami egy viet palacsintatészta babcsírával és különféle húsokkal töltve. Esetünkben tintahalas illetve garnélás jutott eledelül, egy igencsak…..
Főgebra 2017.12.04 08:51:03
@sellőlány:
Akkor jó étvágyat a kulináris élvezetekhez!

Azért itthon, sikítoznátok, hogy a fele ilyen retkes helyet a NÉBIH azonnal zárja be és a tulajdonost lőjék a Dunába! Ugye?
Orbán Viktor beszédet mondott a Magyar Diaszpóra Tanács hetedik ülésén. A Budapestre sereglett küldöttek előtt fejtette ki, hogy „Mi olyan világnemzet vagyunk, amelynek van anyaországa.” Az anyaországról eszembe jutott, hogy a németeknek két fogalmuk is van a hazára. Az egyik a die Heimat, a másik…..
Mert boldogok, az nem kérdés, legalábbis ha hiszünk az ENSZ idei rangsorának (melyen egyébként Dánia és Izland követi őket – valami mégis lehet Észak-Európában). Tegyük félre a skandináv krimiszerzők festette nem túl rózsás képet, és nézzük meg, mitől is ilyen boldogok a…..
Főgebra 2017.11.11 13:43:41
@gabors:
"valami olyasmi kell amit elfogyasztunk zaros hataridon belul .... "

Rém eccerű!
A zöld parikat beteszed egy polietilén zacsiba és teszel melléjük egy érett paradicsomot és a zacsit lezárod "légmentesen". A zöldek pedig - a piros által kibocsájtott érési gázoktól - elkezdenek halványodni, majd sárgulni, a végén pirosodni. Természetesen ez kényszerérlelés és nem olyan ízű lesz mint az igazi napon beérett, de az illúzió megvan!
Főgebra 2017.11.11 16:19:28
@gabors:
Nézd, én nem fogok veled vitatkozni semmiképpen. Csak kérdezem, a haragoszöld banánról eltudod képzelni, hogy a hűtőházban konkrétan valamilyen gázzal érlelik és ez halál tudományosan úgy van belőve, hogy akkor kezdjen sárgulni, amikor szállítják a boltokba?

A az érő félben lévő paradicsom is gázokat fejleszt az érése során. Ha az éretlent és azt egy helyen összezárják, akkor a felgyülemlő érési gázok a zöldparadicsomot arra késztetik, hogy kezdjen el érni.

Az egész nem hit kérdése!

" ez nem igazan hiheto"
Ha pedig így gondolod, győzködjön téged a hóhér!
A rendőrség 1 hét alatt 3 alkalommal volt kint ilyen olyan "alkoholos problémák" miatt. Hulla részeg fertőző tüdőbeteg hajléktalanokat szállít a rendőrség hetente az osztályra, vagy egyel feljebb a zárt részlegbe. Üdvözlöm a blog olvasóit.   Sajnos ezt a posztot nem tudom…..
Főgebra 2017.11.10 17:53:42
@qbr: Aztán az egy újabb pikáns kérdés, hogy válogatnák össze a doktorokat és a szakszemélyzetet? Ki döntené el, hogy kinek kell ott dolgozni? A döntése, az megfellebbezhetetlen lenne?
Pár hete egy dolgos hétköznapon egy tárgyalás alaposan elhúzódott, volt már fél három mire véget ért. (Sajnos a résztvevők között előfordult néhány államtitkár, akik tele gatyával játszották az eszüket és az bizony sok idő.) A környék egyik boltjába tértem be életmentő célú pogácsabeszerzésre, mivel…..
Ass blaster Gyerekiahóra... 2017.09.16 22:40:11
Körülbelül két évvel ezelőtt írtam egy posztot. A poszt nem érdekes, nem vagyok rá büszke később bocsánatot is kértem érte. Nem ez a lényeg, hanem hogy a hozzászólások között teret adtam egyik barátomnak akinek, hát hogyis mondjam, elég sajátos világképe van. Több más blogról kitiltották már, de…..
Főgebra 2017.10.10 17:53:01
Főgebra 2017.10.12 17:09:17
@diggerdriver: Nemrég, még azt mondta, hogy a blogon te vagy az agy, de ő a szív, amitől működik!
Főgebra 2017.10.13 11:20:36
@Özv. prof. id. Bubanatos Tihamerne szül. Szabo Roz:
Támogatom!
Nagy szükség lenne rá!
Meg a fejekbe is!
Ma ismét egy interjúval van szerencsém jelentkezni, és nem is akárki lesz az alanya, hanem Olasz Anna. A világbajnoki ezüstérmes (ekként számomra mindenképpen sztár, innen az önkényes címadás) nyíltvízi úszó 2013 óta él és tanul az Arizonai Egyetemen. Idén májusban a…..
Főgebra 2017.10.06 14:47:46
@adg:
"Mert ott nincs kultura"

Direkt kiirtották a jenkik vagy soha nem is volt?
Kést, villát tudják használni?
Főgebra 2017.10.07 11:02:50
@adg:
Gondolni se mertem volna, hogy ekkora sikere lesz az eccájgokkal kapcsolatos ártatlan kérdésemnek!
Egy hete jelent meg Dezső írása arról, miként hagytak mindent maguk mögött Magyarországon és vágtak neki az angliai életnek. Akkor a kommentekben szokás szerint rengeteg kérdés (és találgatás…) felmerült, erre válaszul született a mai poszt. (A képet is tőle kaptam, címet is…..
Főgebra 2017.10.07 08:59:59
@Dikusz:
Aztán Никола Еклемовић, olvashatóan Nikola Eklemović, egy ősi magyar név, ugye?
Azt figyeltem meg, hogy amikor újságírók elemzik a kormányzati térhódítást, nem érik be a túlsúly fogalommal és a túlnyomó jelzővel. Talán mert hangsúlyozni, nyomatékosítani, tetézni szeretnék a mondandójukat, egymástól függetlenül a kilencven százaléknál lyukadtak ki. E rovatban meg-megkérdeztem…..
Őszintén szólva nem értem, hogy foglalkozhatnak ilyen rosszindulatú, fennhéjázó , Istent játszó emberek betegekkel. Üdv!   Ma 2017 08 21-én 13:15kor (14hig rendeltek, mit is gondoltam) megjelentem az Auróra utcai sztk nőgyógyászati osztályán. A recepciósnak mondtam, hogy nincs időpontom, kérdezte…..
Jövő tavasszal ismét parlamenti választás lesz Magyarországon, ami előtt borítékolhatóan megint felmerül majd a „miért nem szavazhatnak levélben a határátkelő magyarok?” kérdése, ami már eddig is komoly indulatokat kavart. Az egy dolog, hogy a kérdésfeltevés eleve rossz (erről majd később), ám…..
Főgebra 2017.10.03 09:28:03
@Kövérmadár [swe]:
A leszavaztatás úgy megy, hogy egy saját ember bemegy szavazni a szavazókörbe. Felveszi a szavazó lapot és a fülkében zsebreteszi.Üres borítékkal szavaz!
Elmegy a főhadiszállásra, megfelelően kitöltik a szavazólapot, és odaadják Gipsz Jakabnak, hogy azzal a lappal szavazzon. Jakab elintézi és hozza a következő üres szavazólapot, amivel bizonyítja, hogy volt a szavazóhelyiségben.
Innentől fogva viszik a kitöltöttet, hozzák az üreset!
A szavazás rendben lezajlott!
Maximum egy üres borítékot találhatnak a szavazatszámlálók.
Ennyi, tiszta udvar rendes ház!
Nehéz mit írni Anyidzsam levele elé, de az mindenképpen kiderül belőle, hogy nem szerencsés „hinni” dolgokat, érdemesebb utánajárni és pontosan tudni, különben az ember könnyen bajba kerülhet. Mindenesetre azzal bocsátom útjára a mai posztot, hogy hátha tud valaki segíteni, vagy tanácsot adni…..
Meglehetősen változatos lesz az eheti blogajánló, hiszen egyrészt ellátogatunk egy németországi integrációs tanfolyamra (ezt a részt csak felnőtteknek ajánlanám…), aztán félünk és reszketünk kicsit Amszterdamban (hogy gyorsan kiderüljön, semmi szükség rá), végül az is…..
Főgebra 2017.09.18 17:18:58
@Zoole Reloaded:
Gratulálok!
Ez a csúcs!
Főgebra 2017.09.18 18:32:45
@Zoole Reloaded:
Amikor hátrakötik a sarkad, csak nézel majd, mint hal a szatyorban!