Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Maxentius

2 bejegyzést írt és 65 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jelentette be Handras majd elrúgta a pöttyöst és azóta is tombol az egyébként kiemelkedő Apple-faszságokkal teletűzdelt blogján. Mi megdermedve állunk azóta is a hőbörgése előtt, mely abból fakad, hogy szerinte a Google ELLOPTA és LEMÁSOLTA az egyébként megdöbbentően…..
HamPLÓ Álmok útján 2009.05.21 21:52:00
Az világos, hogy vannak "álom-klisék", mint például a felfelé menet megállni nem akaró felvonófülke, mely azzal fenyeget, hogy szétnyomódik velünk együtt a liftakna tetején. Vagy az, hogy valami borzasztó dolgot látunk, sikítani akarunk, de nem jön ki egy hang se a torkunkon.…..
Most csináljunk úgy, mintha laikus lennék (nem lesz nehéz). Mondhatnók, a gyakorlat is megvan már hozzá, lévén hónapok óta következetesen próbáltam nem foglalkozni ezzel a politika nevű dologgal - a kampánnyal meg még kevésbé. Hovatovább annál is inkább, mert noch dazu,…..
Befutott az idei egyes számú nagy Samsung telefon, az S széria ötödik péklapátja. Nem túlzás azt állítani, hogy nagyok voltak az elvárások: a Samsung gőzhengere továbbra is dominálja a mobilpiacot, és annak ellenére, hogy az általános hasraesés és elalélás eddig minden évben…..
Maxentius 2014.02.25 20:35:38
@Yarner: GPE-romon ott van S4-en a Google Now hosszú gombnyomásra. :)
Épp pár hete elmélkedtünk itt az Androliben arról, hogy eljöhet az idő, amikor a nagy gyártók komolyan nekikezdenek ellehetetleníteni a custom ROM-okat gyártó fejlesztői közösséget, és olyan megoldásokkal állnak elő, amik kvázi lehetetlenné teszik a készülékek rootolását…..
Maxentius 2013.10.12 10:26:08
@EvilHedgehog: XDA-n írták, hogy a Samsung UK még ezt is tagadja, azaz nem csak az első alkalommal kötelező a régión belüli SIM-kártya.
A Greenpeace tegnap egy bátor és bonyolult akciót hajtott végre a Forma-1 Shell Belga Nagydíjon: a földön, a lelátókon és a levegőben szembesítette a Shell VIP ügyfeleit és a világot a vállalat piszkos sarkvidéki terveivel.  A Greenpeace nem magát a Forma-1-et támadta: úgy…..
Maxentius 2013.08.27 16:43:57
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Nyilván neked is az kell, hogy kiolvadjon az összes sarki jég, emiatt az óceánok szintje jelentősen növekedjen, a biológiai sokszínűség lecsökkenjen... a gazdasági fellendülés csak a környezetünk óvásával és alternatív energia felhasználásával érhető el!
Maxentius 2013.08.27 16:54:57
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Igen, de nem ilyen mértékben, mint az elmúlt években-évtizedekben. Az alternatív energia viszont tovább fejleszthető környezetkárosítás nélkül, ellenben az atom bármikor okozhat katasztrófát, lásd Three Mile Island, Csernobil, Fukushima...
Hogy erre miért kellett ennyi ideig várni, az jó kérdés, a lényeg, hogy hamarosan indul a Rovio Account, aminek segítségével egy regisztráció után a felhasználók által elért eredmények eltárolódnak, és így játékok bármely más készüléken bejelentkezve folytathatók.…..
A japánok ígéretüknek megfelelően folytatják a Jelly Bean frissítést a tavalyi Xperia portfólióra, ezúttal az Xperia P, go, és E dual kerül sorra. Pénteki blogbejegyzésükben elég tág keretet szabtak meg az update érkezésére, "a következő két hónapban" lesz elérhető…..
Vásárlás / Csere...? Újabb mobilos rendezvények, s megint újabb készülékek bejelentésétől hangos a sajtó. A gyártók igyekeznek ismételten megkörnyékezni a vevőket. Segítségül a marketing osztályt hívják. A marketinges szakemberek igyekeznek az aktuális terméket az…..
Mindannyian átéltük már azt, hogy olyanok is felhívnak, akiknek a hívását nem szívesen akarjuk fogadni. Vagy mert teljesen alkalmatlan időben hívnak, vagy mert olyan szervezettől, (Bank, biztosító, telemarketing cég) keresnek, akikkel nem, nem, sosem akarunk beszélni. Mert bizony…..
Maxentius 2013.03.27 14:41:39
Maxentius 2013.03.27 14:43:28
Android Vége a Google Readernek 2013.03.14 05:49:47
A tavaszi nagytakarítás keretein belül a Google egy sor szolgáltatását leállítja, köztük a nagyon kedvenc hírolvasót is, a Google Readert. Magyarázatként a fogyatkozó felhasználószámot és az erőforrások optimalizálását jelölték meg, valamint hogy a közösségi…..
Magyarországon 1989 óta beszélhetünk mobiltelefonálásról és bár már 24 éve létezik itthon ez a lehetőség, mégis sokan csak jóval később kapcsolódtak be az infósztráda ezen szegmensébe. Azóta mindenkinél eltelt jó pár év és a szolgáltatói csereberék mellett a…..
Maxentius 2013.02.01 10:30:27
@Tomi from Space: Köszi, de a lista nagyságára nem annyira vagyok utólag büszke, némelyik példánnyal biztos, hogy sokkal tovább bírtam volna, de hát ugye az újdonság varázsa...

@Hrobert: Igazából maradtam volna az S-nél, csak az borzalmas módon besárgult, és pont azután, hogy kioldottam a bootloader-t, így meg ugrott a gari.
A Jézuska idén korán jött, legalábbis egy jófej segítőjének hála, - aki történetesen közel áll a Sonyhoz - már ma bonthatunk egy ajándékot. Valószínűsíthető, hogy a készülő Jelly Bean frissítés launcherje látott napvilágot idő előtt, így kicsit hamarabb elkezdhetjük…..
A Sony továbbra is tartja magát ütemtervéhez, zajlik a 2011-es Xperia család frissítése, melléjük csatlakozott még tegnap az NXT-széria legnagyobb tagja, az Xperia S is, amely már szintén 4.0.4-es frissítést kap. A korábbiaknak megfelelően a hivatalos fórum vonatkozó topikjában…..
A tajvani gyártó friss listát adott ki az Ice Cream Sandwich frissítést kapó készülékek várható upgrade-menetrendjéről - ezúttal egy-két hónapos pontossággal megadva a várható időpontot. Tekintve, hogy az ICS tavaly október óta elérhető, gyorsnak nem nevezhető az ütemezés,…..
A BKK tájékoztatása szerint régóta esedékes tömegközlekedési fejlesztések valósulnak meg a közeljövőben Budapesten, és ami különösen ígéretes, hogy a tervek szerint végre-valahára létrejön az első füves villamospálya is. Miért jó a zöld pálya, mi az előnye,…..
Lassan telnek a napok, közeleg a második negyedév vége.. A SAMSUNG annó a NOTE ICS frissítését pont erre az időpontra ígérte. Itthon még nem történtek meg ezek a frissítések (első körben mindíg a gyárilag független telefonok kapják meg ezeket a frissítéseket, a…..
Korábban már lehetett hallani róla, hogy a Rockstar Games a GTA 10. évfordulójára piacra dobja mobileszközökre a nagysikerű Grand Theft Auto 3. részét. Ma végre megérkezett a játék Androidra, ezentúl tehát már telefonokon és tableteken is garázdálkodhatunk Liberty City…..
Maxentius 2011.12.15 15:58:27
@Maxentius: Ja és még vmi: Chainfire 3D/Nvidia beállítás mellett működik csak (mert hivatalosan csak a Tegra 2-eseket támogatja), de minden további gond nélkül!
Míg tőlünk nyugatabbra fürtökben lógnak az újságos standokról a kedvenc platformunkra specializálódott kiadványok, addig itthon nem igazán látni kimondottan Androidról szóló nyomtatott anyagot. A Mikulás viszont meghallhatta sóhajainkat, majd leadta a drótot a PC World…..
Július 28-án végre megkezdődött a Szent Gellért rakparton a villamosvágányok felújításának. Következzen néhány kép a bontási munkálatokról.A rakpart Szent Gellért tér felőli végén közműmunkálatok zajlanak, míg a romos Rudas fürdő előtt már a nagypaneles pályát…..
A kínaiak nem ismernek határokat, ha valamiből pénzt lehet csinálni: a siralmas kamu iPhone-ok és iszonytató androidos telefonok mára legendássá váltak a földgolyó nyugatabbi felén. Nemrégiben azonban olyan új borzalom született meg egy hongkongi boszorkánykonyhában, aminek…..
Maxentius 2011.07.30 11:43:25
@vau: Ha az OS-t nem nézzük, akkor ma erre képes a Nokia N8-asa. :o) Csak hát ugye se Android, se iOS, se WP7 nincs rajta. De mégis működik a koncepció! www.mobileindustryreview.com/2011/01/nokia-n8-the-ultimate-test.html (A cikk végén van a lényeg.)
Előző tesztemben már említettem, hogy szeretem a HTC készülékeit, úgyhogy nagy várakozással bontottam ki a Sensation csomagját. Ez után leültem egy kicsit, mivel a kézbevételkor nagyon magával ragadott a készülék. Pont aznap vásároltam meg a Samsung Galaxy S2-t, odáig voltam…..
Nos, mielőtt belekezdenék elöljáróban annyit tennék hozzá a témához, hogy nem vagyok egy tab rajongó. Tudni kell, hogy az én fejemben a tabletek helye nagyjából a kényelmi funkciókat betöltő készülékek között van, ehhez viszont még drágának találom őket.…..
Maxentius 2011.07.09 06:22:15
@kabirjedi: ...de csak ha a Samsung elérhetővé teszi a 3.1-es frissítést, mert csak azzal fogja támogatni az USB OTG-t.
800 MHz, 1000, egymagos, kétmagos, négymagos? 512 RAM, egy giga, két giga, hol a határ? Bődületes tempóban nyomul az okostelefon ipar hardware téren, és ezt a szegmenst nagy mértékben az android telefonok nyomják előre. De kérdés, hogy meddig fog még tartani ez a bumm? Előbb vagy…..
Maxentius 2011.07.08 11:53:49
@readya: Ehöm, az Incredible S (ilyenem van :) ) nagyon nem dual core, egy single core Qualcomm MSM8255 + Adreno 205 duó hajtja meg (mellesleg ez hajtja meg az ismertebb modellek közül a HTC Desire HD-t, a Desire S-t, a SE Arc-ot, Neo-t, Pro-t és a Play-t (!) is, nem is beszélve a pl. a Concorde táblagépéről...) Amúgy meg az említett Plants vs. Zombies nekem nem nyírja ki a homescreen-t, tök jól elfut és legfeljebb szinkronizálás alatt laggol egy picit. :)